mergos daugiau salotu dekit receptuku
cerepaska
saunuole
mergos daugiau salotu dekit receptuku
mergos daugiau salotu dekit receptuku
merginos cia nuo jusu receptuku galima greitai kilogramu pasidaugint
QUOTE(samantyte @ 2011 06 13, 22:06)
jetus kokie zmones
hmm man kursenu vyniotinis ne visai gavosi, tai daugiau ir nedariau. o kibinu kiek pridaryta!!!
Lengvas šokoladinis tortas
Lakštui:
200 g juodojo šokolado
100 g sviesto
4 kiaušiniai
100 g cukraus
70 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
Kremui:
200 g tepamojo varškės sūrelio
50 g sviesto
100 g sutirštinto pieno su cukrumi
lašelis vanilės ekstrakto
Glajui
100 g šokolado
50 ml grietinėlės
50 g sviesto
2 šaukšteliai konjako arba brendžio
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Kvadratinę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Šokoladą ir sviestą ištirpinti, ataušinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol pabals. Sumaišyti šokoladą su kiaušiniais, ant viršaus persijoti miltus ir atsargiai sumaišyti. Tėšlą sudėti į formą (22 cm x 22 cm) ir kepti 20 min 200C. Ataušinti formoje.
Kremui skirtus produktus išplakti kartu.
Glajui skirtus produktus intensyviai maišant ištirpinti kartu, truputi ataušinti. ir supilti į popierinę tūtelę.
Lakšto patepti kremu ir viršų iš tūtelės aplieti šokoladiniu glajumi
Tik as darau labai paprasta, bisvita kepu ir tiek, nes virsus irgi nesigavo. bet biskvitas tai liuks, labai skanus
Lengvas šokoladinis tortas
Lakštui:
200 g juodojo šokolado
100 g sviesto
4 kiaušiniai
100 g cukraus
70 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
Kremui:
200 g tepamojo varškės sūrelio
50 g sviesto
100 g sutirštinto pieno su cukrumi
lašelis vanilės ekstrakto
Glajui
100 g šokolado
50 ml grietinėlės
50 g sviesto
2 šaukšteliai konjako arba brendžio
Orkaitę įkaitinti iki 200C. Kvadratinę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Šokoladą ir sviestą ištirpinti, ataušinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol pabals. Sumaišyti šokoladą su kiaušiniais, ant viršaus persijoti miltus ir atsargiai sumaišyti. Tėšlą sudėti į formą (22 cm x 22 cm) ir kepti 20 min 200C. Ataušinti formoje.
Kremui skirtus produktus išplakti kartu.
Glajui skirtus produktus intensyviai maišant ištirpinti kartu, truputi ataušinti. ir supilti į popierinę tūtelę.
Lakšto patepti kremu ir viršų iš tūtelės aplieti šokoladiniu glajumi
Tik as darau labai paprasta, bisvita kepu ir tiek, nes virsus irgi nesigavo. bet biskvitas tai liuks, labai skanus
QUOTE(eduke @ 2011 06 13, 22:29)
hmm man kursenu vyniotinis ne visai gavosi, tai daugiau ir nedariau. o kibinu kiek pridaryta!!!
kazkada senai dariau (kai dar
QUOTE(disa @ 2011 06 13, 20:12)
sveikute
QUOTE(samantyte @ 2011 06 14, 12:41)
sveikute
oj mes puikiai gyvenam ir augam. esam jau 68cm ir 8.360 kg
miegam gerai, nesikeliam nakty, sedim, valgom jau tyreles nuo 4 men.
dantuku neturim dar bet labai seiliojamies
o kaip jus gyvuojate?
kokias tyreles valgot nuo 4 men?ir ko taip anksti/mp maitinai?mes irgi gerai
QUOTE(disa @ 2011 06 14, 11:14)
kokias tyreles valgot nuo 4 men?ir ko taip anksti/mp maitinai?mes irgi gerai
ivairias pradejau nuo bulves po to i bulve dedi kokiios morkytes ir pan. neanksti manau pats tas laikas nes ir vyresnele taip pat primaitinejau 4 men taip ir mazaja.pati nemaitinu jau seniai.
oi mamytes siandien dariau lietinius su desrelem ir suriu : psidarai lietiniu tesla, iskepi lietinius i visu dedi pieniska per pus perpjauta desrele ir uzbarstai tarkuoto fermentinio surio ir susuki
tada vel pakepi keptuveje kol issilydo suris
ir valgai su kecupo ir grietines padazu paskanintu vegeta, labai skaniai gavosi
idekit napaleono torto recepta
Varškiniai ritinėliai su cinamonu

250 gr. varškės
275 gr. miltų
100 gr. cukraus
1 kiaušinis
40 gr. sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. cinamono
Sviestą ištirpinti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, varške, tirpintu sviestu, viską gerai išmaišyti. Kiaušinį plakti su cukrumi 5 min. (iki purumo). Viską supilti į varškinę masę, užminkyti tešlą ir leisti jai truputį pastovėti. Tešlą iškočioti į 0,5 cm. storio stačiakampio formos lakštą, pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrum, ir suvynioti kaip vyniotinį (vynioti ilgesnį kraštą). Supjaustyti 1 cm. storio ritineliais ir kepti 180 C orkaitėje apie 15 min.
P.S. Svarbu ritinėlių neperkepti, nes bus kietoki. Jie ploni, tad iškepa greitai. Labai skanu su pienu
Papildyta:
Napaleono tortas
Teslai: 300g miltu+250g margarino (as ant stalo sukapoju ta margarina su miltais) + 1 saukstas acto ir puse stiklines salto virinto vandens.
Suvyniok tesla i maiseli ir idek i saldikli bent valandziukei kad pasaltu.
Kremas1: 1,5 stiklines pieno + 1/2 stiklines cukraus + 2 saukstai krakmolo.
Pakaitink piena su cukrum ir imaisyk krakmola (tik krakmola saltam piene sumaisyk is pradziu), kai uzvirs prades trauktis kaip kisielius, tai vakar tik is trecio karto gavosi nes vis per skystas man gaudavos, nes ne stiklines pienui o puodukus gan didelius naudojau Kai atsals sumaisyk su 200g issuktu sviestu, as tai su mikseriu sumaisau.
Kremas 2: Issuk 200g sviesto su Rududu + citrinos rugsteles, arba isspaudziu citrina.
Blynus tai labai plonai sukocioju, beveik permatomus, bet cia jau skonio reikalas.
Ir sutepi viska, paskui is tu atraizu arba likusius blynus sutraiskau ir ant virsaus ir is sonu padengiu kaip dziuveseliais.
Palaikau torta maziausiai nakti kad susigertu ir tada jau

250 gr. varškės
275 gr. miltų
100 gr. cukraus
1 kiaušinis
40 gr. sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. cinamono
Sviestą ištirpinti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, varške, tirpintu sviestu, viską gerai išmaišyti. Kiaušinį plakti su cukrumi 5 min. (iki purumo). Viską supilti į varškinę masę, užminkyti tešlą ir leisti jai truputį pastovėti. Tešlą iškočioti į 0,5 cm. storio stačiakampio formos lakštą, pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrum, ir suvynioti kaip vyniotinį (vynioti ilgesnį kraštą). Supjaustyti 1 cm. storio ritineliais ir kepti 180 C orkaitėje apie 15 min.
P.S. Svarbu ritinėlių neperkepti, nes bus kietoki. Jie ploni, tad iškepa greitai. Labai skanu su pienu
Papildyta:
QUOTE(disa @ 2011 06 15, 10:03)
Napaleono tortas
Teslai: 300g miltu+250g margarino (as ant stalo sukapoju ta margarina su miltais) + 1 saukstas acto ir puse stiklines salto virinto vandens.
Suvyniok tesla i maiseli ir idek i saldikli bent valandziukei kad pasaltu.
Kremas1: 1,5 stiklines pieno + 1/2 stiklines cukraus + 2 saukstai krakmolo.
Pakaitink piena su cukrum ir imaisyk krakmola (tik krakmola saltam piene sumaisyk is pradziu), kai uzvirs prades trauktis kaip kisielius, tai vakar tik is trecio karto gavosi nes vis per skystas man gaudavos, nes ne stiklines pienui o puodukus gan didelius naudojau Kai atsals sumaisyk su 200g issuktu sviestu, as tai su mikseriu sumaisau.
Kremas 2: Issuk 200g sviesto su Rududu + citrinos rugsteles, arba isspaudziu citrina.
Blynus tai labai plonai sukocioju, beveik permatomus, bet cia jau skonio reikalas.
Ir sutepi viska, paskui is tu atraizu arba likusius blynus sutraiskau ir ant virsaus ir is sonu padengiu kaip dziuveseliais.
Palaikau torta maziausiai nakti kad susigertu ir tada jau
Varskes apkepas
mums reikės:
600 g liesos varškės
4 kiaušinių
8 valg.š. manų kruopų
puodelio pieno
6 valg.š. cukraus
kelių lašų romo esencijos
šiek tiek sviesto
truputį maltų
džiūvėsėlių
galima dar ir razinų arba obuolių.
Aš gaminu taip:
Maždaug prieš valandą iki apkepo gaminimo, užpilu manų kruopas pienu ir palieku, kol išbrinks. Paskui, kai pasiruošiu, gaminti varškės apkepą, sumaišau kiaušinių trynius su cukrumi, įdedu varškę ir sutrinu iki vientisos masės plaktuvu.
Tuomet į gautą masę supilu išbrinkusias manų kruopas, įlašinu šiek tiek romo esencijos ir viską gerai išmaišau. Išplaku kiaušinių baltymus iki standžių putų ir pamažu įmaišau į gautą masę.
Jeigu norite, kad varškės apkepas būtų šiek tiek gaivesnis, įdėkite razinų arba obuolių, bet man pačiai skanu be jokių priedų.
Pašildau orkaitę apie 5 min. ir kepu varškės apkepą 180 C temperatūroje apie 30 min. Beje, atskleisiu paslaptį, kad varškės apkepas nepridegtų, kepimo indą ištepu sviestu ir pabarstau maltais džiūvėsėliais.
Skanaus!
si recepta radau cia:
http://www.mamyciukl...varskes-apkepas
mums reikės:
600 g liesos varškės
4 kiaušinių
8 valg.š. manų kruopų
puodelio pieno
6 valg.š. cukraus
kelių lašų romo esencijos
šiek tiek sviesto
truputį maltų
džiūvėsėlių
galima dar ir razinų arba obuolių.
Aš gaminu taip:
Maždaug prieš valandą iki apkepo gaminimo, užpilu manų kruopas pienu ir palieku, kol išbrinks. Paskui, kai pasiruošiu, gaminti varškės apkepą, sumaišau kiaušinių trynius su cukrumi, įdedu varškę ir sutrinu iki vientisos masės plaktuvu.
Tuomet į gautą masę supilu išbrinkusias manų kruopas, įlašinu šiek tiek romo esencijos ir viską gerai išmaišau. Išplaku kiaušinių baltymus iki standžių putų ir pamažu įmaišau į gautą masę.
Jeigu norite, kad varškės apkepas būtų šiek tiek gaivesnis, įdėkite razinų arba obuolių, bet man pačiai skanu be jokių priedų.
Pašildau orkaitę apie 5 min. ir kepu varškės apkepą 180 C temperatūroje apie 30 min. Beje, atskleisiu paslaptį, kad varškės apkepas nepridegtų, kepimo indą ištepu sviestu ir pabarstau maltais džiūvėsėliais.
Skanaus!
si recepta radau cia:
http://www.mamyciukl...varskes-apkepas














