Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(naca @ 2011 08 31, 19:25)
Burbanti tai ir negali buti kas gero. Juk lydmetaliui lydyt reikia didesnes temperaturos, o su nesidabro lydmetaliu kokia prasme  doh.gif

Bet cia ziurejau tu elektriniu lituokliu yra, kurie simtus kainuoja, tie tai turbut ima lydmetali?
Atsakyti
as nezinau, bet man atrodo youtube maciau pvz, kai juvelyre rodo, kaip lituoja su elektriniu. bet juk reikia, kad abi dalys ikaistu vienodai, tai reiskia, kad pora vielyciu sulyditi galima, bet pora metalo gabalu as nematau galimybes ikaitinti iki lydimosi temperaturos. kieno vyrai elektronika uzsiimineja? paklauskit koki lydmetali naudoja? man atrodo, kad jis irgi turi sidabro, bet bus "easy"/minkstas, kuris tik pataisymams naudojamas g.gif As uzklausiau drauges vyro apie lydmetali, paziuresims, ka atsakys. jeigu jis tures to lydmetalio su variu is santechnikos skyriaus, paprasysiu gabaliuko pabandumui. Pas mus jo irgi yra nu bet baaaisiai daug, man jo visam gyvenimui uztektu ir dar liktu lotuliukas.gif
Atsakyti
mano vyras radiotechnikas, daug lituoja. Bandziau sidabra sulituoti su tuo lydmetaliu, tai susilitavo, bet gali buti tai nepatvaru nesiojimui ir spalva skiriasi.

Taigi vario laidelius tai daug lituoja, bet juvelyrikai kazin ar toks budas tinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2011 08 31, 13:19)
...bet gali buti tai nepatvaru nesiojimui ir spalva skiriasi.

o kokia spalva, kad skiriasi? o jis nezino, ar ten vario yra tame lydmetalyje?
Atsakyti
ten alavas, svinas. Tai jis toks tamselesnis, pilkesnis
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2011 08 31, 14:17)
ten alavas, svinas. Tai jis toks tamselesnis, pilkesnis

aaaa, nu tai tas netinka juvelyrikai, baisiai"minkstas", o svinas dar ir "negeras" biggrin.gif as kaip tik paskaiciau, kad tas derinys naudojamas elektronikoje ir santechnikoje del to minkstumo. reiskia drauges vyras greiciausia irgi toki naudoja g.gif
Atsakyti
Taip, svinas dabar jau nenaudojamas, na bet maniskis dar turi is seno. Dabar kazkas vietoje svino.
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2011 08 31, 20:02)
kieno vyrai elektronika uzsiimineja? paklauskit koki lydmetali naudoja? man atrodo, kad jis irgi turi sidabro, bet bus "easy"/minkstas, kuris tik pataisymams naudojamas g.gif As uzklausiau drauges vyro apie lydmetali, paziuresims, ka atsakys. jeigu jis tures to lydmetalio su variu is santechnikos skyriaus, paprasysiu gabaliuko pabandumui. Pas mus jo irgi yra nu bet baaaisiai daug, man jo visam gyvenimui uztektu ir dar liktu lotuliukas.gif

Man rodos as toki naudoju (draugas daves). Taip, jis labai minkstas ir labai greitai sukepa. Bet man pradziai ir toks gerai mirksiukas.gif Ten yra maza dalis sidabro...
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2011 08 30, 21:22)
Viskas gerai, Dita. Na ir as esu tokia , bet pasimokiau, kad kartais reikia buti atsargiai doh.gif

Kaip faina lieti rolleyes.gif .

O as pradejau su zalvariu daugiau, nors nelabai man jis patinka, zymiai sunkiau su juo dirbti  doh.gif

su juo gal ir sunkiau dirbti, kad sunkiau išpjauti, bet lituoti , šveisti lengviau
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2011 09 02, 21:50)
su juo gal ir sunkiau dirbti, kad sunkiau išpjauti, bet lituoti , šveisti lengviau

Lituoti - schmoll.gif bent ne mums su Naca, mes gi su piestukais dirbam blush2.gif
Atsakyti
Nu kad lituoti tikrai sunkiau ne todel kad su piestukais dirbam, bet net miniatiurines detales sunkiau sulituoti doh.gif . Tas tiesa , kad jas lituojant maziau sansu, kad apsilydys, bet vistiek sunkiau. Tas lydmetalis buna, jog bet kur pasklinda, labai greitai iisdega ar nebeveikia fliusas.

o ispjauti man visai ne siunkiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 09 02, 21:52)
mes gi su piestukais dirbam  blush2.gif

Chrysocolla, o kodel tu nepasirodai su savo darbeliais?
Atsakyti