Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Nu galiu prisiduot su kiaules ekstraktu. Nenoriu prisikalbet, bet man jis tinka.
Su Thyroksinu mano istorija toka, kad paskyre man jo po 50mg, pageriau savaite po 25mg, naktimis siek tiek padurdavo sirdute, bet jauciausiai neblogai, pakeliau iki 50mg pora dienu isgeriau tokiom dozem ir iskritau, pulsas didelis, menesines nelaiku, labai siaubingos, savijauta tragiska. 4 dienas negeriau jokio tiroksino, paskui pradejau vel po 25mg ir visvien jauciausi blogai, skaudejo sirdi, ypac blogai budavo praejus kokiom 2-3 valandom po gerimo, atsirasdavo nerimas. Bet tada atsiunte man kiaules skydliaukes ekstrakta, pradejau vartot ir viskas dabar normaliai... Gana nesunkiai pavyko pakelt iki kiekio analogisko Thyroksinui 50mg. Tiek, kad siek tiek daugiau prakaituoju negu seniau. Nu bet menkniekis... Bet tyrimu nedariau, nezinau ar pavyko pekelt FT4, nes ir dabar ir iki tol nuovargio ir jokiu hypo simptomu nejauciau.
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 08 11, 14:32)
Labas visom 4u.gif
Visai neseniai suzinojau,kad turiu autoimunini tyroidita verysad.gif ,kadangi gyvenu Airijoj,nespejau LT pasidaryt likusiu tyrimu. Turiu tikTSH-10,56,ejau cia darytis FT4 ir ATPO,bet atsakymu lauksiu apie pusantros savaites,laukimas zudo.
LT endokrinologe israse tiroxina50 mg,bet dar nepradejau jo gert be likusiu tyrimu rezultatu. Paskaicius apie tiroxina,dabar jau ir baisoka ji pardet gert,bet jei nebus kitos iseities,tai tex.
Buciau neitarus,kad turiu tokia liga,bet po vizito pas odos daktara(dar turiu baltme),pasiule issitirt skydliauke.
Dar gydausi mazakraujyste,labai tikiuos,kad po pusmecio busiu issigydzius visas ligas,na tik baltme liks,bet su ja susigyvensi kaipnors...

Viskas busgerai , tikrai pritariu laukimas uzmusha doh.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2011 08 13, 09:13)
Nu galiu prisiduot su kiaules ekstraktu. Nenoriu prisikalbet, bet man jis tinka.
Su Thyroksinu mano istorija toka, kad paskyre man jo po 50mg, pageriau savaite po 25mg, naktimis siek tiek padurdavo sirdute, bet jauciausiai neblogai, pakeliau iki 50mg pora dienu isgeriau tokiom dozem ir iskritau, pulsas didelis, menesines nelaiku, labai siaubingos, savijauta tragiska. 4 dienas negeriau jokio tiroksino, paskui pradejau vel po 25mg ir visvien jauciausi blogai, skaudejo sirdi, ypac blogai budavo praejus kokiom 2-3 valandom po gerimo, atsirasdavo nerimas. Bet tada atsiunte man kiaules skydliaukes ekstrakta, pradejau vartot ir viskas dabar normaliai... Gana nesunkiai pavyko pakelt iki kiekio analogisko Thyroksinui 50mg. Tiek, kad siek tiek daugiau prakaituoju negu seniau. Nu bet menkniekis... Bet tyrimu nedariau, nezinau ar pavyko pekelt FT4, nes ir dabar ir iki tol nuovargio ir jokiu hypo simptomu nejauciau.

Kaip faina o po jo dareisi kraujo tyrimus? g.gif Man dar savaite ir ziuresim kaip man sekasi , jauciuosi puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos! Pirmadienį einu pas šeimos gydytoją, bet labai jau nekantru, todėl nusprendžiau parašyti , pasiklausinėti smile.gif
Ar gali būti skydliaukė kalta dėl dingusių mėnesinių? gal kam taip buvo? Esmė tokia, kad jų man nebuvo jau nuo gegužės mėn, supanikavau kad nėščia, nulėkiau pas gine, bet į polikliniką, kad kuo greičiau (niekad nebuvau prieš tai poliklinikoj, visada privačiai).Tai daugiau ir neisiu, nes aprėkė "ko nori" , nenėščia, sako "pas tave viskas užsiblokavę" unsure.gif .. bandžiau kažko klaust - sako nežinau kas tau yra, pas mane eilė, jūs galvojat dar turiu laiko su visom čia kalbėtis? Taigi...
Tuo metu svarbiausia atrodė įsitikint ar nepastojau, nes galėjo taip būti . Tačiau mėn kaip nėra kaip nėra. Toliau. Pradėjo traukyti prieš miegą tuo pačiu metu kaip jos dingo. Ar gali būti prie to skydliaukė prisidėjusi? Na, taip, kad užsnūsti, ir tada staiga pašoki, kaip išsigandus, kaip kokia "elektra" nukrečia, kartais net po 10-15 kartų, vos spėji užsnūsti iškart pašoki..tada aišku diena nedarbinga, nes kelios val praeina kol užmiegu. Pastoviai dieną norisi miego , sukasi galva, pykina.(galvojau, kad nėščia, bet ne..testų galybė pirkta ir prieš gine ir po to ). Kaip manot, vertėtų paprašyt, kad nuo skydliaukės patikrintų, ar nuo ko nors dar?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 08 13, 16:13)

Saunu! Tikekimes, kad ir kraujas geras 4u.gif

QUOTE(cappuccino @ 2011 08 13, 23:43)
Sveikos! Pirmadienį einu pas šeimos gydytoją, bet labai jau nekantru, todėl nusprendžiau parašyti , pasiklausinėti smile.gif
Ar gali būti skydliaukė kalta dėl dingusių mėnesinių? gal kam taip buvo? Esmė tokia, kad jų man nebuvo jau nuo gegužės mėn, supanikavau kad nėščia, nulėkiau pas gine, bet į polikliniką, kad kuo greičiau (niekad nebuvau prieš tai poliklinikoj, visada privačiai).Tai daugiau ir neisiu, nes aprėkė "ko nori" , nenėščia, sako "pas tave viskas užsiblokavę"  unsure.gif .. bandžiau kažko klaust - sako nežinau kas tau yra, pas mane eilė, jūs galvojat dar turiu laiko su visom čia kalbėtis?  Taigi...
Tuo metu svarbiausia atrodė įsitikint ar nepastojau, nes galėjo taip būti . Tačiau mėn kaip nėra kaip nėra. Toliau. Pradėjo traukyti prieš miegą tuo pačiu metu kaip jos dingo. Ar gali būti prie to skydliaukė prisidėjusi?  Na, taip, kad užsnūsti, ir tada staiga pašoki, kaip išsigandus, kaip kokia "elektra" nukrečia, kartais net po 10-15 kartų, vos spėji užsnūsti iškart pašoki..tada aišku diena nedarbinga, nes kelios val praeina kol užmiegu. Pastoviai dieną norisi miego , sukasi  galva, pykina.(galvojau, kad nėščia, bet ne..testų galybė pirkta ir prieš gine ir po to ). Kaip manot, vertėtų paprašyt, kad nuo skydliaukės patikrintų, ar nuo ko nors dar?

Taip, skydliaukes hipofunkcija labai daznai ( bet ne visada) blokuoja ovuliacija, ko pasekoje isnyksta menesines. Bet ar turi problemu su skydliauke parodys tik kraujo tyrimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 08 13, 15:13)

Įsivaizduoju,kaip smagu,kai nebereikia jaust tų baisių pojūčių smile.gif O kur galima įsigyti kiaulių ekstrakto?Sudomino ir mane šitas pakaitalas.Jam taip pat reikia recepto?

QUOTE(Puikute @ 2011 08 13, 22:12)
Viskas busgerai , tikrai pritariu laukimas uzmusha  doh.gif
Kaip faina o po jo dareisi kraujo tyrimus? g.gif Man dar savaite ir ziuresim kaip man sekasi , jauciuosi puikiai  thumbup.gif

Aciu,dar liko kelios dieneles...
Atsakyti
Labas Aura, tavo tsh 10.... nu tikrai neisivaizduoju ka tu dar gali padaryti be tiroksino gerimo, butinai gerk, cia ne juokas, ypac jei pastotum su tokiu TSH !!!!! doh.gif sekmes
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 08 14, 12:55)
Įsivaizduoju,kaip smagu,kai nebereikia jaust tų baisių pojūčių smile.gif O kur galima įsigyti  kiaulių ekstrakto?Sudomino ir mane šitas pakaitalas.Jam taip pat reikia recepto?
Aciu,dar liko kelios dieneles...

Nueik siek tiek atgal i forumo ankstesnes zinutes, ten rasiau nemazai. Be abejo is uzsienio. Lietuvoje toks neparduodamas. Be recepto tai galima tailandietiska Tyroid-S. O visi kiti su receptais.
Atsakyti
Kad kažką gerti reikia,tai aš suprantu ir žinau kokios pasekmės būtų,jei pastočiau,todėl tokių planų pas mane nėra.
Norėčiau gerti vaistus,kurių šalutinis poveikis ne tox baisus,kaip tiroxino. O kiek domėjausi tai kiaulų extraktas-kaip ir yra atitikmuo tiroxinui,ar aš klystu?
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 08 16, 14:19)
Kad kažką gerti reikia,tai aš suprantu ir žinau kokios pasekmės būtų,jei pastočiau,todėl tokių planų pas mane nėra.
Norėčiau gerti vaistus,kurių šalutinis poveikis ne tox baisus,kaip tiroxino. O kiek domėjausi tai kiaulų extraktas-kaip ir yra atitikmuo tiroxinui,ar aš klystu?

panos, kur jus prisiskaitote apie tokius vejus???? nera jokiu salutiniu geriant tinkama doze
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 08 16, 13:19)

I sita klausima galima atsakyti: ir taip ir ne. Atitikmuo ta prasme, kad Tiroksinas yra sintetinis FT4. O kiaules skydliaukes ekstraktas yra: FT4, FT3, FT2, FT1 ir FT0. Salutiniu poveikiu geriant Tiroksina gali buti, jie aiskus ir nurodyti lapelyje, bet daugumai jie nepasireiskia. Bet esme ne salutiniuose poveikiuosi, o tai, kad gydydamiesi Tiroksinu daugelis zmoniu VISTIEK jaucia hipotirezes simtomus nors tyrimai ir geri buna. Jeigu bando padidinti, tai jauciasi hyper simtomai. Manoma, kad tai, ka zmogus jaucia ir yra trukumas tu FT2, FT1 ir FT0, kurie nors ir labai mazom dozem gali buti reiksmingi organizmui. O gal ir dar kur nors suo pakastas.
Bet ir kiaules skydliaukes ekstraktas salutiniu gali tureti. Labai nedidele zmoniu, bet yra tokiu, kurie nuo kiaules grizta prie Tiroksino.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 08 16, 15:39)
I sita klausima galima atsakyti: ir taip ir ne. Atitikmuo ta prasme, kad Tiroksinas yra sintetinis FT4. O kiaules skydliaukes ekstraktas yra: FT4, FT3, FT2, FT1 ir FT0. Salutiniu poveikiu geriant Tiroksina gali buti, jie aiskus ir nurodyti lapelyje, bet daugumai jie nepasireiskia. Bet esme ne salutiniuose poveikiuosi, o tai, kad gydydamiesi Tiroksinu daugelis zmoniu VISTIEK jaucia hipotirezes simtomus nors tyrimai ir geri buna. Jeigu bando padidinti, tai jauciasi hyper simtomai. Manoma, kad tai, ka zmogus jaucia ir yra trukumas tu FT2, FT1 ir FT0, kurie nors ir labai mazom dozem gali buti reiksmingi organizmui. O gal ir dar kur nors suo pakastas.
Bet ir kiaules skydliaukes ekstraktas salutiniu gali tureti. Labai nedidele zmoniu, bet yra tokiu, kurie nuo kiaules grizta prie Tiroksino.

Aciū už kantrybę,bandau susigaudyt šitoj sferoj 4u.gif Daug skaičiau apie tai. Gal ne taip išsireiškiau.
Supratau,kad daugiau žmonių yra nepatenkinti gerdami tiroxiną nei vartodami kiaulės extraktą. Išsigandau,kad nuo tiroxino galiu ir visai nepabėgt unsure.gif Todėl mane taip domina šitas natūralus produktas.
Esu pavargus nuo nerimo,širdies kalatojimosi. Negaliu ramiai važiuot mašina verysad.gif ,o ja važiuot reikia gan dažnai.Minimaliausi atstumai yra 10 km.Visą kelią tenka ramint save...
Ir jei geriant tiroxiną,visa tai pasiliks, gera žinot,kad yra kita galimybė.
Ketvirtadienį eisiu pas savo GP įdomu,ką jis man pasakys.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 08 13, 17:13)

Na kaip šaunu smile.gif
Aš irgi pamažėle domiuosi natūraliais tiroksino pakaitalais. Su TTH virš 6 anksčiau ar vėliau prisieis jį gerti. O kas pačiai išrašė receptą? Endokrinologė? Ir kaip jis atrodė, ant paprasto blako ar kokio specifinio (vardiniai ir pan. gi būna).
Su tailandietiškais truputį baisu, reikia žinoti, iš kur siųstis, nes kai užsienietiškus paskaitai forumus, būna kad atsiunčia skirtingos išvaizdos ar nesandarius buteliukus. Ir kaži dar ar muitinėj problemų nebūtų? g.gif
Atsakyti