Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

labas.
kadang tiek mano mamai , tiek mamos mamai buvo aperuota skydliaukel tai nieko nelaukus issityriau ir as. TTH tyrimas endokrinologe sake geras, nieko nerodo, bet atlikus echoskopija rado mazgeliu viena didesniu ir keleta visai maziuku, na bet gydytoja pastebejo,kad ir ryjant jis matyti. tada nusiunte pasidaryt ATPO, tai norma kaip ir butu iki 60, o pas mane rode 65,3. taigi labai mazas uzdegimas, gydytoja sake,kad kol kas siaip nereiktu tiroksino, taciau as jau sakiau,kad jauciuosi nuolat pavargus, net ryte atsikelus, kada ismiegu 10 val. tarkim, pastoviai didelis nerimas jautrumas ir pan. tokiu atveju ji man pasiule pabandyti gerti po puse tabletes tiroksino N.50, reiskia 0.25, na tiesiog stebeti ar man nuo jo pageres, jei nebus jokio poveikio sake, tiesiog nutraukti ji gert.
tai va dabar ir galvoju ar man tikslinga vis tik ji gert?ar galesiu nutraukti ji taip paprastai ar per anksti pradejus ji vartoti nebus taip,kad paskui skydliauke visai aptings ir neatliks savo darbo? vat ir abejoju pirkti man ji ir pradeti gert ar vis tik neskubet g.gif tiesiog noreciau isgirsti nuomones, busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 07 24, 21:34)
labas.
kadang tiek mano mamai , tiek mamos mamai buvo aperuota skydliaukel tai nieko nelaukus issityriau ir as. TTH tyrimas endokrinologe sake geras, nieko nerodo, bet atlikus echoskopija rado mazgeliu viena didesniu ir keleta visai maziuku, na bet gydytoja pastebejo,kad ir ryjant jis matyti. tada nusiunte pasidaryt ATPO, tai norma kaip ir butu iki 60, o pas mane rode 65,3. taigi labai mazas uzdegimas, gydytoja sake,kad kol kas siaip nereiktu tiroksino, taciau as jau sakiau,kad jauciuosi nuolat pavargus, net ryte atsikelus, kada ismiegu 10 val. tarkim, pastoviai didelis nerimas jautrumas ir pan. tokiu atveju ji man pasiule pabandyti gerti po puse tabletes tiroksino N.50, reiskia 0.25, na tiesiog stebeti ar man nuo jo pageres, jei nebus jokio poveikio sake, tiesiog nutraukti ji gert.
tai va dabar ir galvoju ar man tikslinga vis tik ji gert?ar galesiu nutraukti ji taip paprastai ar per anksti pradejus ji vartoti nebus taip,kad paskui skydliauke visai aptings ir neatliks savo darbo? vat ir abejoju pirkti man ji ir pradeti gert ar vis tik neskubet  g.gif  tiesiog noreciau isgirsti nuomones, busiu labai dekinga  4u.gif

Sveika 4u.gif
Labai tiketina, kad tavo skydliauke aptings pradejus vartoti tiroksina. Nes pradejus ji gerti, daznai kelio atgal nera. Zinoma, pasitaiko visko, kiekvieno zmogaus organizmas savitas. Mano manymu, gal negerk, taciau dazniau kartok skydliaukes tyrimus ir stebek save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yogini @ 2011 07 24, 20:41)
Aciu skruzdeda!
Tu teisi, juos reikia daryti namuose, bet paskui siusti i laboratorija. Kadangi i kita sali paprastu pastu butu letoka siusti, o per kurjeri nepigu, tai pagalvojau gal yra Lietuvoje laboratorija, kuri tuo uzsiima.

Tikrai reikia siusti? Galvojau, jog ten pats gali gauti atsakymus.
Atsakyti
sveikos merginos, jusu temute labai naudinga ir vertinga, radau daug sau naujo
aciu skruzdedai uz atsakyma smile.gif
idomu ar yra tokiu, kuriems isoperavus visa skydliauke , sekasi sunkiai atreguliuoti tiroksino kieki, metai laiko dar hipotireoze.....
visoms sveikatytes:)
Atsakyti
Sveikos, man viena pažįstama vaistininkė sakė, kad turint problemų su skydliauke valerijono tablečių geriau nenaudoti. Ar esat ką nors apie tai girdėjusios?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 07 25, 07:47)
Tikrai reikia siusti? Galvojau, jog ten pats gali gauti atsakymus.

Tikrai tikrai, gauni tik tokius kaip meginelius, kur prispjauni ir siunti. Dar yra laikas nurodytas per kiek laboratorija turi gauti tuos meginius, kad seiles butu tinkamoj formoj jas tirti.
Jei siusti nereiktu ir rezultatai butu is karto, tai as net negalvojus tirciau. Na, reiks paieskot, kur Europoj dar tiria. Radau kelis Anglijoj, bet kaina apie 100 svaru, tai reikia dar ieskot, gal kur pigiau bus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(dagli @ 2011 07 24, 22:34)
labas.
tai va dabar ir galvoju ar man tikslinga vis tik ji gert?ar galesiu nutraukti ji taip paprastai ar per anksti pradejus ji vartoti nebus taip,kad paskui skydliauke visai aptings ir neatliks savo darbo? vat ir abejoju pirkti man ji ir pradeti gert ar vis tik neskubet  g.gif  tiesiog noreciau isgirsti nuomones, busiu labai dekinga  4u.gif

Sveika,

As irgi sakyciau, kad tu dar neskubek su tuo tiroksinu. Panandyk seleni su vit e pagerti, sako ,jei yra antikuniu, tai jis padeda apsaugoti skydliauke. As va 4 metus tiroksino kolkas nevartoju bandau visaip naturaliai. Nevalgau neapvirtu darzoviu, kurios yra goitrogenai, gali pagoogle'inti daugiau info apie tai.
Del energijos tai patarciau issitirti vit B12, nes pas ka skydliauke, pas ta buna daznai ir sio vitamino trukumas. Geriausiai zmogus jauciasi, jei sis vit yra netoli ausktesnes normos ribos. Jei sirdute plaka normaliai, tai gali pabandyti zenseni, priduoda energijos, biciu produktu (ziedadulkes, duonele), jei nesi elergiska.
Atsakyti
merginos gal turit kokia nuorodele kokiu produktu reiketu vengti?

cia mane jau sudominot su melisa... kiekviena ryta geriu metu arbata, nes tik ja megstu kitos neskanu....
Atsakyti
QUOTE(yogini @ 2011 07 25, 13:40)
Panandyk seleni su vit e pagerti

Selena turbut turit omeny?
Atsakyti
yogini, mano kortizolis prie zemutines ribos is kraujo. Bet kol dar normose jokiu preparatu kortizoliui pakelt neskyre. Del to prednisolono, paklausiau savo drauges BPG gydytojos, tai sako jog cia pasenes gydymo metodas, tipo dabar gydo kitaip, sako reik eit pas kita endokrinologa doh.gif
Dar klausimelis, ar kas esant geru rezultatu pasieke su ATPO su zolem? Galit ka nors rekomenduot gero?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 07 25, 14:47)
yogini, mano kortizolis prie zemutines ribos is kraujo. Bet kol dar normose jokiu preparatu kortizoliui pakelt neskyre. Del to prednisolono, paklausiau savo drauges BPG gydytojos, tai sako jog cia pasenes gydymo metodas, tipo dabar gydo kitaip, sako reik eit pas kita endokrinologa  doh.gif
Dar klausimelis, ar kas esant geru rezultatu pasieke su ATPO su zolem? Galit ka nors rekomenduot gero?

skruzdeda, na va matai! kaip ir sakau, kad gydytojai nekreipia demesio i mazus nukrypimus, jei normos ribose, tai ir sventa, gydymo nebus.

O tu vitaminus kokius nors vartoji? angliskai skaitai? yra koki nors simptomai to antinksciu issekimo? kiek man teko dometis, tai tam kam jie pasilpe dazniausiai

* labai sunku ryte prasibusti, buni toks kaip pritrenktas, kol isivaziuoji i dienos ritma. Paskui vakare apie 9-10 vel jegu nera, persilauzi apie 11 ir turi pakankamai jegu iki 1 nakties.
* norisi suraus ar riebaus maisto
* sustipreja PMS
* zmones labai isgyvena del menkiausiu stresiniu situaciju
*svaigsta galva kai staiga atsistoji
* kankina lengva depresija
* energijos trukumas
* raumenu silpnumas, nors ir sportuoji
* pastipreja alergijos
* daznai dusauji

o cia rekomendacijos, kaip atstatyti ju nusilpima

* nestresuoti
* vengti neigiama energija skleidzianciu zmoniu, tu, kurie pastoviai tave nervina smile.gif
* kaip galima dazniau leisti sau miegoti iki 9 am
* turint laisva minute prigulti ir leisti kunui atsipalaiduoti
* gerai sukramtyti maista valgant, neskubeti
* vengti sunkaus, riebaus, nesveiko maisto
*vartoti kalcio ir magnio papildus geriausia santykiu 2:1 organizmas lengviausiai isisavina citrato forma. vaistinese dazniausiai buna karbonato forma, tai pati pigiausia forma, bet jos organizmas praktiskai nepasisavina, o vartojant didesnes dozes gali kauptis inkstuose ir virsti akmenimis. ant koralinio kalcio pinigeliu nesvaistykite, tai tik reklaminis triukas. amerikoje sio kalcio "isradejui" buvo iskelta byla del melangingos informacijos.
* vartoti juros, o ne jonizuota druska. ir siaip, kuo druska tamsesne ir rupesne, tuo geriau, as tiksliai nezinau ar ta paprasciau druska yra isgaunama is juros, bet ji tikrai geriau nei ta balta jonizuota.
* vitaminas C. jis butinas! suteikia energijos, bet jo reikia apie 2000-5000 mg per diena. tai tikrai daug bet neissigaskite. pradeti reikia nuo maziau 1000-1500mg ir ziureti kaip organizmas reaguoja, jei viduriu nepaleidzia po truputi didinti. sia doze geriausiai gerti per kelis kartus, kad organizme butu nuolatinis vit c kiekis.
* b vitaminu complexas
* selenis plius e
* o sito nezinau, kaip lietuviskai butu licorice. gal zinot, buna toki juodi guminukai, anyziu skonio, tai kad isgauti ta juoda spalva dedama licorice, nezinau gal likorisas lietuviskai vadintusi. tai tikrai geras, kinijoj tukstanciu metu naudojamas vaistinis augalas, taciau netinka, kam aukstas spaudimas. as pati ji naudoju, nes pas mane zemas spaudimas. tai sis vaistinis augalas ir vit c yra esme astatant nusilpusius antinkscius.

ir siaip iherb.com yra visokiausiu papildu atstatyti energijai http://www.iherb.com...fatigue support

kam sunkiai su anglu kalba, ir kazka idomaus radote, bet nesuprantate kreipkites tikrai padesiu. as tai puslapiuka isnarscius nuo iki... ir jei galeciau viska is ten susipirkciau biggrin.gif tai mano narkotikas thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2011 07 25, 14:46)
Selena turbut turit omeny?

taip taip pasitaisau, ne seleni, o selena wink.gif
Papildyta:
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 07 25, 14:28)

cia mane jau sudominot su melisa... kiekviena ryta geriu metu arbata, nes tik ja megstu kitos neskanu....

labai mazai lietuviu kalba informacijos. radau pora linku, bet vienas verstas turbut su automatiniu google vertimu, tai sunku suprasti, o kitam pamineta tik kopustines kilmes darzoves, soja, rapsai, fluoridas ir chloras.
as jau seniai pasta su fluoridu vartoju tik labai retai, ir jei valausi su ja tai labai gerai issiskalauju poto.

reiktu pradeti, koki blogai rasyti apie tai. jei skaitai angliskai, tai ivesk i google goitrogens, daug info ismes.

Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 07 19, 02:11)

gerai tau, kad su 8 normaliai jauties , jo ? g.gif  man daugiausia yra buve 8 ir buvo taip blogai kad dieve dieve...........as kojom nebepaejau blink.gif

mano homeopatas gydytojas pasake kad jai yra virsh 2 tsh vadinasi jau kitimai skydliaukei ir reikia susirupinti tad nekeista kai kuriu mergaiciu tyrimai lyg ir normoj o organizmas jautresnis ir visi simptomai hipotirozes pasireiskia

QUOTE(yogini @ 2011 07 24, 05:05)
Sveikutes.
Noreciau ir as prisijungti prie sitos temos.

Pati turiu bedu su skydliauke ir ne tik. Mano tth arba tsh 4.25, bet kadangi gyvenu ne Lietuvoje gydymo jokio neskiria.

Na tikrai negali buti kad neskiria man 4.25 buvo irgi siunte iskarto Lt pas endokrinologa vaistu tik nespejau nes teko isvaziuoti

QUOTE(sau_lu_te @ 2011 07 25, 06:28)

Zinok tyrime is plauko kuri dariausi USA pasake ko butent tavo organizmui negalima , taippat kokiu vitaminu truksta ir netgi kas turi autoimunine hipotiroze su kokia liga organizmas kaunasi gadindamas skydliauke. Nzn kiek lt tai kainuoja greiciausiai daroma kur praktikuoja naturalia medicina, bet tikrai verta, man gydytojas pasake kaddaug produktu kuriuos vartojau kiekviena diena sukeldavo uzdegima butent skydliaukeje doh.gif Dabar sedziu ant tonos papildu bet jauciuosi puikiai dar 2 sav ir eisiu daryti tsh tyrimo ziuresim kaip rezultatai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2011 07 25, 20:33)
Dabar sedziu ant tonos papildu bet jauciuosi puikiai dar 2 sav ir eisiu daryti tsh tyrimo ziuresim kaip rezultatai  4u.gif

O kokius tu geri be Raw Thyroid?
Atsakyti