Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(skruzdeda @ 2011 06 23, 11:42)
Jo, matau dabar ir blogu apie ta Armour. sad.gif Realiai taip suprantu, kad po 2009 jie kazka pakeite ir tas kazkas i bloga isejo. Bet idomu, kodel pakeite... Knyga is tiesu parasyta 2008, taigi dar pries visus sudeties pakeitimus.
Bet paziurejus, tai reitingas 4.2 ir satisfaction 4.05 nera jau tokie blogi...
Synchroidas (t.y. LThyroxinas) turi zymiai prastesnius reitingus
atitinkamai 3.08 ir 2.80
http://www.webmd.com...=Synthroid Oral

as ka ir norejau pasakyt kad nesigasdink netiks juk bet kada ant sintetiniu gryzti vaistu galesi , bet pabandyti manau verta mirksiukas.gif Labai tikiuosi kad tuabus geriau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puikute: 23 birželio 2011 - 19:25
QUOTE(Puikute @ 2011 06 23, 19:25)
as ka ir norejau pasakyt kad nesigasdink netiks juk bet kada ant sintetiniu gryzti vaistu galesi , bet pabandyti manau verta mirksiukas.gif  Labai tikiuosi kad tuabus geriau  drinks_cheers.gif

As dar nepradejau gerti jokiu. Bet ketinu pradeti, nes matau, jog jau reikia is savijautos. Net vasara negaliu dvieju kaldru padeti. Tas Armour ne vienintelis. Kanadieciai turi kazkoki Thyroid Oral (ERFA) atsiliepimai irgi geri ir sudetyje visokiu priedu daug maziau. Tiek, kad tame saite ju tik 4, nes saitas JAV. Bet kaip ju isigyti, tai neturiu supratimo. Amerikieciai raso, jog gali nesunkiai ju parsisiusti per kazkokia ten vaistine bet receptas reikalingas verysad.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 23 birželio 2011 - 19:38
QUOTE(skruzdeda @ 2011 06 23, 12:37)
As dar nepradejau gerti jokiu. Bet ketinu pradeti, nes matau, jog jau reikia is savijautos. Net vasara negaliu dvieju kaldru padeti. Tas Armour ne vienintelis. Kanadieciai turi kazkoki Thyroid Oral (ERFA) atsiliepimai irgi geri ir sudetyje visokiu priedu daug maziau. Tiek, kad tame saite ju tik 4, nes saitas JAV. Bet kaip ju isigyti, tai neturiu supratimo. Amerikieciai raso, jog gali nesunkiai ju parsisiusti per kazkokia ten vaistine bet receptas reikalingas  verysad.gif ...

o is to web'o nesigauna nusipirkti ? Nejaugi Lt nera ju isvis ? O tu nenori is Balvociutes arbatu uzsisakyti ? As kaip tik ju laukiu , dar prie to pacio Endokrinol maisto papildu pavartoti ( ju tikrai lt yra nes rusijoje gaminami) as juos antra diena geriu (arba man isitikinimas) bet jau daugiau energijos atsirado siaip galva veikia geriau ....be to juros kopustu po sauksteli 3 kart i diena geriu ( cia rusu vaistinej man prirekomendavo kaip dozuotis)
p.s. o koks tavo TTH?
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2011 06 23, 21:09)
o is to web'o nesigauna nusipirkti ? Nejaugi Lt nera ju isvis ? O tu nenori is Balvociutes arbatu uzsisakyti ? As kaip tik ju laukiu , dar prie to pacio Endokrinol maisto papildu pavartoti ( ju tikrai lt yra nes rusijoje gaminami) as juos antra diena geriu (arba man  isitikinimas) bet jau daugiau energijos atsirado siaip galva veikia geriau ....be to juros kopustu po sauksteli 3 kart i diena geriu ( cia rusu vaistinej man prirekomendavo kaip dozuotis)
p.s. o koks tavo TTH?

paskaiciau kad juros kopustus vartoji...
man gydytojas neleido ju valgyt...
sorukas, kad isiterpiau
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 06 23, 13:50)
paskaiciau kad juros kopustus vartoji...
man gydytojas neleido ju valgyt...
sorukas, kad isiterpiau

As pradejau vartoti juos farmacininko patarimu, tai nezinau ar gerai darau ar ne bet kaip ir minejau biski akyse svieseja nezinau tik nuo ko ar nuo tu papildu ar ir nuo to ir nuo kopustu... ax.gif
p.s. O nesake kodel negalima ? gal tu jau tiroksina vartoji ?
Atsakyti
Del jodo kaip supratu sumaistis. Vieni ji rekomenduoja, kiti grieztai draudzia ir kaip suprantu be jokio pagrindo, remiantis savo ziniomis ar kazkokiais isitikinimais, bet ne tyrimais konkreciam pacientui. Sako tipo trukdo isisavinti Thyroxina. Bet isisavinimas vyksta pirmas 3-4 valandas, todel tikrai neturetu buti problema jeigu jodo papildus ar juros kopustus valgom vakare. Realiai as manau, jog jeigu zmogui jodo truksta, tai reikia ji vartoti, nes trukumas tik gilins skydliaukes problemas. O jeigu netruksta, tai perteklius padarys juoda darba. Isvada reikia issitirti. Tyrimas labai brangus... Bet jodas vienas is svarbiausiu dalyku, ka reikia zinoti sergant skydliauke, gal verta pataupyti ir pasidaryt?

As asmeniskai kartas nuo karto pavartoju jodo papildus, bet labai nereguliariai, o faktas toks, kad prie juros gyvendama ir zemyne jauciu dideli savijautos skirtuma. Gydytojas, sako jog jeigu gyveni prie juros jodo vartoti nereikia. Prie juros zymiai geriau miegu, maziau nervingumo ir pan... Manau cia jodo itaka. Viena is viso susigyde skydliauke persikelusi gyvent i Palanga.

Va jodo testas

http://www.forresthe...e-test-kit.html
Atsakyti
Sveikos, aš turiu palyginti mažų problemėlių, bet irgi manau, kad skydliaukės ligos prasideda pamažu, o tyrimai rodo tik tada, kai jau yra ką rodyt. Man prieš pusantrų metų rado vieną mažą mazgelį, hormonai buvo normoj, gydymo neskyrė. Dabar rado daug įvairių mažų mazgelių, hormonai normoj. Liepė pusmetį gerti jodą ir ateiti tikrintis. Norėjau paklausti Jūsų, kokius jautėt ligos požymius pradžioje? Aš pas endokrinologus kreipiausi, nes pjauna nepraeinanti pienligė, kažkur išskaičiau, kad gali būti dėl skydliaukės sutrikimų. Gydytoja sakė, kad jei hormonai normoj, tai įtakos pienligei tie mazgeliai neturi. Gal kam dar greta skydliaukės yra ir tokių problemų?
Ačiū ir sėkmės kariaujant su Jūsų bėdomis.
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2011 06 24, 04:53)
As pradejau vartoti juos farmacininko patarimu, tai nezinau ar gerai darau ar ne bet kaip ir minejau biski akyse svieseja nezinau tik nuo  ko ar nuo tu papildu ar ir nuo to ir nuo kopustu... ax.gif 
p.s. O nesake kodel negalima ? gal tu jau tiroksina vartoji ?

taip, as jau metai laiko geriu tiroksina... o dabar doze buvo padidinta iki 100mg
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2011 06 22, 21:04)
reikesir man nusipirktita knygele, del tu Armouth  tai nzn pas mus usa yra atitimuo jam bet perskaicius atsiliepimus  daug kam jie netinka sad.gif Bijau pradeti  g.gif

Jai jau vartojat tiroksina nustojus kad tik blogiau nebutu g.gif Man jis irgi skirtas bet neskubu ju gerti nes rezultatai paskutiniai buvo truputi virs normos, nuvaziavus i rusu vaistine nusipirkau Endokrinol papildu http://enteropolis.l.../cd/17/6491.jpg be ju zoleles geriu ziuresim kaip seksi liko 5 sav ir vaziuosiu kraujo tyrimus vel darytis ziuresim  doh.gif

Puikute Endokrinol 3 men geriat ar ilgiau? Endokrinol papildus kur pirkote, gal Geležinkelio g. Vilniuje? O zoleles kokias geriat, kas Jums jas paskyre?
Daug klausimu iskyla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 06 24, 05:04)
Sveikos, aš turiu palyginti mažų problemėlių, bet irgi manau, kad skydliaukės ligos prasideda pamažu, o tyrimai rodo tik tada, kai jau yra ką rodyt. Man prieš pusantrų metų rado vieną mažą mazgelį, hormonai buvo normoj, gydymo neskyrė. Dabar rado daug įvairių mažų mazgelių, hormonai normoj. Liepė pusmetį gerti jodą ir ateiti tikrintis. Norėjau paklausti Jūsų, kokius jautėt ligos požymius pradžioje? Aš pas endokrinologus kreipiausi, nes pjauna nepraeinanti pienligė, kažkur išskaičiau, kad gali  būti dėl skydliaukės sutrikimų. Gydytoja sakė, kad jei hormonai normoj, tai įtakos pienligei tie mazgeliai neturi. Gal kam dar greta skydliaukės yra ir tokių problemų?
Ačiū ir sėkmės kariaujant su Jūsų bėdomis.

As jokiu simtomu neturejau tiesiog buvo proga organus persisviesti ir mano skydliauke isretejusi buvo, pasidariau hormonu testa taip ir suzinojau doh.gif Na tikiuosi tau viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(sau_lu_te @ 2011 06 24, 09:29)
taip, as jau metai laiko geriu tiroksina... o dabar doze buvo padidinta iki 100mg

geriant tiroksina nerekomenduojama, as jo dar negeriu

QUOTE(dailija @ 2011 06 24, 10:24)
Puikute Endokrinol 3 men geriat ar ilgiau? Endokrinol papildus kur pirkote, gal Geležinkelio g.  Vilniuje? O zoleles kokias geriat, kas Jums jas paskyre?
Daug klausimu iskyla doh.gif

As ne lt gyvenu tad pirkau rusu vaistinej( o lt stai cia matau ju yraonline pirkti http://enteropolis.l...t/view/id/7481) , taippat ir juros kopustus,zoleles man daro Balvociute ji lietuvoje , paskambink jai http://www.jadvyga.lt/index.php ji pagal tavo savijauta,kraujospudi , svori ir diagnoze parinks kas tau tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2011 06 18, 07:33)
Sveikutes gavau savo rezultatus ir mano TSH jau tik 4.22 daktaras siulo ikyriai gerti tiroksina zinau kad normos virsus yra 4.0  ar verta ji pradeti  doh.gif  Parasykite savo TSH levelius ir nuo kurio pradejot gerti , as tiesiog pasimetus  g.gif

Sveikute 4u.gif as tai stipriai pamenu tada apsirgau tth istyre tas 8, tada talonas po savaites pas endo ten tth 4,25 ir paskyre gert tiroksina, jau tris metus geriu 75 mg..
abejoju ar tau pavyks isvengti jo... unsure.gif o tau nera didelio atpo?? tada gal... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Puikute @ 2011 06 16, 18:46)
Mano lt rezultatai ATPO >1300, o TTH 5,126  dariausi biski sirgdama aisku irgi proto bokstas bet laikas spaude turejau ji pasidaryti  doh.gif  anot gydytojo pasirinkimas mano gerti ar ne hormonus, bijau kad delsdama prisizaisiu .... Dabar padariau pas vietini  endokrinologa kraujo tyrimus , tas laukimas uzmusha  doh.gif

ir kaip tu jautiesi ??? kokie simptomai tau ?? man net su 4 tth buna doh.gif doh.gif
Atsakyti
labas rytas mergaites 4u.gif kaip savaitgalis joniniu prabego?? smile.gif
savo pirmus gydymosi metus pamenu kaip kosmara, hormonai sokinejo, buvo net perdozavimas, tiek vargau doh.gif taip kad tos kuriom katik pripazinta liga si linkiu KANTRYBES 4u.gif
Atsakyti