Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(saulyte33 @ 2011 09 19, 18:39)
Pirmąkart girdžiu, kad nuo tiroksino svoris auga. Šis mitas dar gajus g.gif Paskaitykite tiroksino anotacijoje- nieko apie tokį šalutinį poveikį nerašoma. Mūsų autoimuninės ligos - tiroidito (hipotireozės) viena iš pasekmių- sulėtėjusi medžiagų apykaita. O tuo viskas pasakyta- mažiau valgyt, daugiau judėt (negu tai darėme iki ligos pradžios). Aišku lengva pasakyt- aš pati dėl to  svorio vargstu doh.gif

faktas toks, kad as kai pradejau vartoti tiroxina, budama 160 ugio, per pirmaji men gavau +3kg...patikekit, labai pasijaute. Gydausi pas Sidlauska, kai pasakiau nenustebo, sake gal pripras organizmas. Veliau tikrai apsiprato, svoris lyg stabilizavosi, nors bendrai, labai po truputi kaupiasi unsure.gif
Ir aisku, kad ne vaistas prideda kg, bet butent tas pastovus alkio jausmas, saldytuvo dureliu varstymas ir kazko ieskojimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2011 10 05, 02:41)
faktas toks, kad as kai pradejau vartoti tiroxina, budama 160 ugio, per pirmaji men gavau +3kg...patikekit, labai pasijaute. Gydausi pas Sidlauska, kai pasakiau nenustebo, sake gal pripras organizmas. Veliau tikrai apsiprato, svoris lyg stabilizavosi, nors bendrai, labai po truputi kaupiasi  unsure.gif
Ir aisku, kad ne vaistas prideda kg, bet butent tas pastovus alkio jausmas, saldytuvo dureliu varstymas ir kazko ieskojimas  doh.gif

Pažystamas jausmas dėl kažko ieškojimo šaldytuve smile.gif na ką čia pridursi. Gydytojai patartų šį troškimą valgyt perorientuot į naudingą veiklą:
1. Atsigerti. Kadangi alkio ir troškulio centrai yra šalia, tai galite norėt ne valgyt, gal pakaks stiklinės vandens mirksiukas.gif
2. Pastebėkite, kada rankos lenda į šaldytuvą. Jei esat pavargusi arba susinervinusi, tai padėtų karšta vonia arba pasivaikščiojimas, kaip kam kas ką mėgsta. smile.gif
3. Kadangi dėl ligos mūsų yra labai jautri nervų sistema, tai dėl to, ir siekiam šaldytuvo- ieškome nusiraminimo.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
As ir vargstu su dideliu apetitu oi vargstu... doh.gif jis kazkoks per didelis, as visada noriu valgyti unsure.gif
Atsakyti
Laba diena,

As irgi su skydliauke vargstu (man puse isoperuota). Geriu po 0.25 mg tiroksino jau 2m (operavo seniai gal koki 7 metai atgal).
Negerdama jauciausi gana gerai (svoris nedidejo, buvo toks kaip ir pries operacija, tik tiek kad kankino zemas spaudimas ir nuovargis ypac karstomis dienomis), o pradejus vartoti tiroksina is leto auga svoris (gal viska juk turetu buti atvirksciai, turetu mazeti, taciau mieguistumas sumazejes) doh.gif Anksciau kaltinau kad daugiau valgau, maziau sportuoju, na bet paskutiniu metu ir sportuoju nemazai ir daug veiklos turiu, bet vistiek nemazeja ar nezymiai mazeja.
Pasiskaiciau apie Thybon preparata, gal but reiktu ji pameginti? gal kas galit pakomentuoti apie si preparata, kas vartojot?
Atsakyti
labas vakaras.koop isivesk per google thybon arba liothyronine,pasispausk isversti puslapi.tada pasiskaitysi placiau kokie vaisto pliusai ir minusai.paskaitinesi kitu saliu ligoniu diskusijas.man sis vaistukas nerealus smile.gif.niekaip negaliu suprasti kodel jis neregistruotas lietuvoje,gal butu kompensuojamas,butu mums pigiau pirkti.is tiesu,jis yra registruotas daugelyje pasaulio saliu,tik kitokiais pavadinimais.
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2011 10 09, 19:59)
labas vakaras.koop isivesk per google thybon arba liothyronine,pasispausk isversti puslapi.tada pasiskaitysi placiau kokie vaisto pliusai ir minusai.paskaitinesi kitu saliu ligoniu diskusijas.man sis vaistukas nerealus smile.gif.niekaip negaliu suprasti kodel jis neregistruotas lietuvoje,gal butu kompensuojamas,butu mums pigiau pirkti.is tiesu,jis yra registruotas daugelyje pasaulio saliu,tik kitokiais pavadinimais.

Dekui, deja mazai info randu, nors skaitau ir angliskai.

Dabar kitas klausimas del thyretom. Cia tas pats kas tiroksinas + liothyrinas ?

Tai is esmes jokio skirtumo ar vartoti thyretom ar pirkti atskirai tiroksina ir ra liothyrina (thybona kitaip sakant)?

Idomu kokiu santykiu thyretom yra tiroksinas ir liothyrinas?

Uz menesiuko eisiu ir vel pas endokrinologa, noreciau pasikeisti vaistus, nors pas mane tth ir ant ribos (t.y. geriu mazai tiroksino kad neatgautu guzeliai, bet sivijauta ne itin). Kazin ar mazom dozem galeciau vartoti liothyrina (thybon)?

Ir isvis kas geriau thyretom ar tiroksinas + liothyrinas (thybon) ?
Atsakyti
Norejau paklausti ar kas nors esate gydymo eigoje keite gydytoja?
Atsakyti
issitirt del skydliaukes pakaks hormonu tyrimo ar reik kazko dar?viena mociute pasake,kad man skydliauke uzciuopus mano slapias rankas doh.gif tiesa su prakaitu reikalu turiu...dar galeciau miegot parom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vichy_ @ 2011 10 09, 22:58)
issitirt del skydliaukes  pakaks hormonu tyrimo ar reik kazko dar?viena mociute pasake,kad man skydliauke uzciuopus mano slapias rankas doh.gif tiesa su prakaitu reikalu turiu...dar galeciau miegot parom  biggrin.gif

Pakaks TTH 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vichy_ @ 2011 10 09, 21:58)
issitirt del skydliaukes  pakaks hormonu tyrimo ar reik kazko dar?viena mociute pasake,kad man skydliauke uzciuopus mano slapias rankas doh.gif tiesa su prakaitu reikalu turiu...dar galeciau miegot parom  biggrin.gif

Butinai issitirk , nes tas amzinas miegas , nuovargis prie gero neprives... As kokie 4- 5 metai taip jauciausi , bet viska nurasiau persidirbimui, nuovargiui... Mokiausi neakivaizdiniam, darbas , neribotom darbo valandom, o kur dar buitis, namai vaikai... visiem demesio reik... viska nurasiau ,kad per didelis tempas . Ir kai jau sia vasara pabaigiau mokslus, tempas lyg ir sumazejo , bet praktiskai jau prie issekimo ribos jauciuosi ... nesusikaupiu darbui, nedadarau daug darbu, is lovos vos islipu, kartais per pietus parlekdavau pasnausti... blush2.gif ... ir ka ... vaistai visam gyvenimui... gal buciau susiemus anksciau, gal pakaktu trumpesnio gydymo... verysad.gif O dabar.. kai jau pradejo pasekmes lysti, tik tada gydytojos paprasius istyre skydliauke... ir sast...jau kad turiu dabar tai turiu... nors del nuovargio kreipiausi milijona kartu, tai sakydavo tavo zemas spaudimas todel taip jautiesi,israsydavo tik Tonussan lasiuku... kurie aisku ,kad nepadejo... doh.gif

Labasrytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elija*: 10 spalio 2011 - 07:52
kokios pasekmes pradejo lyst?as sitaip jauciuosi irgi metus ir dar daugiau turbut,o gyd irgi nuraso viska ant zemo spaudimo...
Atsakyti
kikvenu atveju si liga gali pasireiksti kiekvienam vis kitaip.mano spaudimas visa laika buvo aukstas ir pulsas tankus.kai man sutriko sirdies ritmas as galvojau,kad nuo streso,nes teko slaugyt sunkiai sergancia mama.kai palaidojau pasijutau vienisa,nors salia turejau puiku mylinti vyra ir 3 nuostabius suaugusius vaikus.nespejus suprasti,kad netekau brangaus zmogaus po4men mire tetis nuo insulto.tada nuvykau pas kardiologa,jis pasake,kad nieko cia blogo.o kai su sirdies priepuoliu is darbo isveze su greitaja felcere pasufleravo,kad issitirciau skydliauke,nes ji pati serga.kai kauno klinikose istyre krauja skydliaukes hormonai buvo savo ribose tik antikuniai-200.is karto paskyre tiroksina po 0,25.antikuniai visa laika tai pakildavo iki 1600,tai nukrisdavo.nors endokrinologai sakydavo,kad nereikia kreipti demesio i antikunius,as nuo ju jausdavausi siaubingai.kai dabar geriu thybon,tai pries savaite kraujo tyrimuose ju bebuvo 105.taigi as manyciau, kad darant skydliaukes hormonu tyrima reiketu istirti ir antikunius.
Atsakyti