Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

dar del vaistuku koop.tu esi teisi thyretom yra kartu abu viename.kokiu santyki nesidomejau.o thybon skaiciau diskusijas,kad netgi isgerus tarkim ryte,pajutus per pietus energijos stoka dar isgeria ir dar vakare jei jaucia poreiki.na as tai neisivaizduoju,man uztenka 1/4 ryte visai dienai tikras dopingas.su tuo thybonu irgi reikia atsargiai,nes kaip jau anksciau rasiau,sergant sunkiomis sirdies ligomis jo negalima vartoti.manyciau jeigu abejoji ar negali apsispresti geriau pasikonsultuok su endokrinologu.bet jeigu tau tereikia 0,25thyroksino,tai kazin ar tau thybon reikalingas.
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2011 10 10, 21:39)
dar del vaistuku koop.tu esi teisi thyretom yra kartu abu viename.kokiu santyki nesidomejau.o thybon skaiciau diskusijas,kad netgi isgerus tarkim ryte,pajutus per pietus energijos stoka dar isgeria ir dar vakare jei jaucia poreiki.na as tai neisivaizduoju,man uztenka 1/4 ryte visai dienai tikras dopingas.su tuo thybonu irgi reikia atsargiai,nes kaip jau anksciau rasiau,sergant sunkiomis sirdies ligomis jo negalima vartoti.manyciau jeigu abejoji ar negali apsispresti geriau pasikonsultuok su endokrinologu.bet jeigu tau tereikia 0,25thyroksino,tai kazin ar tau thybon reikalingas.

Na taip gal ir nereikalingas, bet tokia savijauta jau "uzkniso", nes atrodo galeciau ilsetis ir ilsetis doh.gif atrodo ir miegu reguliariai ir po min 8 val, o savaitgaliais buna ir po 12. Kazkaip nenormalu juolab kad nesu pagyvenus 25m.
Manau turetu man tikti thybon nes mano zemas spaudimas todel kazkaip nebijau, bet zinoma pasitarsiu su gydytoja. Vaziuosiu neuzilgo atostogu i uzsieni, gal pavyks ten jo nusipirkt (yra galimybe kad israsytu ten recepta,aisku ne mano vardu).
Atsakyti
ir dar noriu pasakyt del ligos simptomu.jeigu daugumai cia pasisakiusiu norisi labai miego,tai man buvo atvirksciai.man taip budavo silpna,kad tisiog sunku buvo islipti is lovos,daznai galvodavau,kad noreciau geriau numirt negu taip vargt,o dar i darba reika eiti.ir kas keisciausia,kad negaledavau uzmigt nei diena nei nakti.jeigu uzsnusdavau pabudusi nesuprasdavau ar as miegojau ar ne viska girdedavau ir jausdavau,tokiu gyvu miegu miegodavau.
Atsakyti
dekui uz atsakymus,ryt bandysiu registruotis pas savo gyd,kad israsytu hormonu ta tyrima.i ji ieina tie tth ir antikuniai ar kaip?
Atsakyti
as darau tth;t3;t4 ir antikunius,dar issitiriu holesteroli,nes del skydliaukes problemu jis yra linkes augti[holesterolio tyrima daryti nevalgius],kad bunu pavargusi tai pasidarau dar magnio ir kalio,nes del musu problemu juos sunkiai isisavina organizmas.tenka panaudoti siuos preparatus i vena[ismokau pati susileisti]
Atsakyti
Saunuole Lina, kad taip savimi rupiniesi 4u.gif 4u.gif labai gerai.
As tai nelabai gal, daznai persitempiu, stresuoju doh.gif sirdelei atsiliepia doh.gif reiketu maziau del visko jaudintis, o tai pulsas nuo to ir uzkiles... tiesa sia savaite TTH pasidarysiu unsure.gif bijau, kad greit man teks gert 100 mg tiroksino... verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif cry.gif

Lina46 4u.gif kazkaip net nezinojau, kad vien del antikuniu zmogus gali jaustis taip blogai unsure.gif o tai tavo TTH yra norma geras ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 10 spalio 2011 - 21:52
QUOTE(Lucero @ 2011 10 10, 23:43)
Saunuole Lina, kad taip savimi rupiniesi 4u.gif  4u.gif labai gerai.
As tai nelabai gal, daznai persitempiu, stresuoju doh.gif  sirdelei atsiliepia doh.gif reiketu maziau del visko jaudintis, o tai pulsas nuo to ir uzkiles... tiesa sia savaite TTH pasidarysiu  unsure.gif bijau, kad greit man teks gert 100 mg tiroksino...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif cry.gif

Lina46 4u.gif  kazkaip net nezinojau, kad vien del antikuniu zmogus gali jaustis taip blogai unsure.gif  o tai tavo TTH yra norma geras ?

na aš kai pradėjau su 100 mg tiroksino jausti nuovargį ir tokį ale tingulį, tai pasididinau ir geriu po 125 mg. Savijauta iš karto pagerėjo ir be tyrimų smile.gif Reguliariai lankausi pas endokrinologą kas pusę metų, bet kartais organizmui prireikia dozę pasikoreguot ir dažniau. smile.gif
Mielos didmiesčių gyventojos, gal bandėte kažkiek gydytis skydliaukės negalavimus pas homeopatus? Pati gyvenu Šiauliuose, tai pas mus tokio tikro su licencija nei vieno nėra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 10 10, 23:18)
na aš kai pradėjau su 100 mg tiroksino jausti nuovargį ir tokį ale tingulį, tai pasididinau ir geriu po 125 mg. Savijauta iš karto pagerėjo ir be tyrimų smile.gif

thumbup.gif 4u.gif Dziugu. As jau jauciu, kad man teks didint, tiesiog jauciu, nes matau, kad yra skirtumas kai 1 tth buvo ir kai 3 tth yra... tipo ieina i normas didint nereikia, bet is savijautos man kitaip atrodo.... bet man psichologiskai sunku priimti ta fakta,man kiekviena dozes didinima labai sunku priimti, man isvis buvo sunku susitaikyti su sia liga, kad visa gyvenima gerti tiroksina reikes
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 10 11, 00:29)
thumbup.gif  4u.gif  Dziugu. As jau jauciu, kad man teks didint, tiesiog jauciu, nes matau, kad yra skirtumas kai 1 tth buvo ir kai 3 tth yra... tipo ieina i normas didint nereikia, bet is savijautos man kitaip atrodo....  bet man psichologiskai sunku priimti ta fakta,man kiekviena dozes didinima labai sunku priimti, man isvis buvo sunku susitaikyti su sia liga, kad visa gyvenima gerti tiroksina reikes

Labai nenuliūskit, patikėkit, mūsų liga nėra pati beviltiškiausia. 4u.gif Daug sunkiau žmogui pakelt pvz., žinią apie onkologinę ligą. g.gif
Atsakyti
labas vakaras mergaites. Lucero,mano tth visada buvo ir yra normos ribose.netgi buvo ribose,kol negeriau tiroksino ir kai po truputi didindama pasiekiau 100.Man endokrinologas sake,kadangi mano skydliauke nera mazgine,tai nera jokio pagrindo daznai pas ji lankytis.Liepe paciai issitirti ir pasikoreguoti doze.Zinau,kad tth turi buti 0,4-4 ribose,taciau as geriau jauciuosi kai jis buna zemiau0,4.Tarkim tai 0,3-0,2-0,1
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2011 10 11, 19:03)
labas vakaras mergaites. Lucero,mano tth visada buvo ir yra normos ribose.netgi buvo ribose,kol negeriau tiroksino ir kai po truputi didindama pasiekiau 100.Man endokrinologas sake,kadangi mano skydliauke nera mazgine,tai nera jokio pagrindo daznai pas ji lankytis.Liepe paciai issitirti ir pasikoreguoti doze.Zinau,kad tth turi buti 0,4-4 ribose,taciau as geriau jauciuosi kai jis buna zemiau0,4.Tarkim tai 0,3-0,2-0,1

4u.gif tai va, as ir ta pati sakau, as su 1 tth valgiau ka norejau apykaita greita buvo, o dabar tth 3 tai sakes viskas iskart i kuna!!! as noriu mazesnio tth... px man kad cia norma tas 3, bet man yra negerai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vichy_ @ 2011 10 10, 16:08)
kokios pasekmes pradejo lyst?as sitaip jauciuosi irgi metus ir dar daugiau turbut,o gyd irgi nuraso viska ant zemo spaudimo...

Eile metu ,kai kankinausi nuo viduriu uzkietejimo, zarnyno neveikimo ytarinejo visokias baisybes nuozarnyno uzdegimo iki miomu..iskentejau tuos visus siaubunus tyrimus - zarnyno endoskopija doh.gif ... paskui koju tynimai, ale su venom problemos ,dar prirase ,kad ir inkstai prastai perdirba skyscius doh.gif Kaip sakiau del mazo spaudimo visiskai numodavo ranka...tik tuos tonusan lasiukus vis kisdavo ... Zodziu ,gyde jau ligos pasekmes, o kad zidinys visu ligu skydliauke, kazkaip gydytoja ir praziurejo... na o as.. gimineje nieks nesirgo tokiom ligom,kazkaip ir nepagalvojau... kai jau paskaitinejau apie amzina nuovargi, negaledavau susikaupti, pasikeitus koncentracija ... ir pamaciau kad VISI simtomai sutampa , pati pas gydytoja pasiprasiau ,kad tyrima padarytu... pirma karta dare pries metus ,ir seimos gydytojai pasirode ,kad viskas ten normoj... ale ant ribos t4 ,liepe pagert profilaktiskai kazko su jodu doh.gif kazkokiu papildu kelp arba strumeel ... jau nei neatsimenu kuriuos 3 menesius geriau. Savijauta negerejo, bet nykau akyse... ne svoriu nykau ,sis augo kaip ant mieliu per nepilnus 3 men virs 15 kg. priaugo.. doh.gif O nykimas buvo toks ,kad as tik egzistavau... zodziu gyvas lavonas... paakiai pajuode, plaukai ,kai pakulos, oda sausa sausa... ir visiska bejege , vos ant koju pastovejau... dar dasidejo studiju paskutinis kursas... diplominio rasymas iki paryciu... lipdama per save ,vistik parasiau, ir dar labai gera pazimi gavau... ir po diplominio vel paluzau, bet si karta nuejus pas gydytoja jau prasiau kad darytu issamius skydliaukes tyrimus, siustu pas endokrinologa... nusinesiau ir rudenio tyrimus, tai endokrinologe iskarto pasake ,kad jau tada , reikejo gydymo ,o ne profilaktiskai papildu pagerti... pasirodo ju man negalima siuo metu,jokiu jodo profilaktiku...
Dabar jau antras menuo geriu tyroksina po 125 mg. Tai kaip ir sakiau pirmiausia pajauciau ,kad skysciai pasisaline ... ir del zarnyno labai dziaugiuosi, nes pas WaCiu kasdien einu biggrin.gif o ne kas 10 dienu ...
Tai va man tokie buvo pozymiai ir gydymai jau susidariusiu pasekmiu, o ne zidinio visu ligu...
Bet kaip kazkuri minejo, kiekvienai gali skirtis ...
O visa sita laikotarpi zinot kas man buvo sunkiausia ,kad aplinkui niekas nesuprasdavo, net vyras pykdavo ant manes... jiems visiems atrode, kad apsimetu ,tingiu dirbti, tingiu namu ruosa uzsiimti...
Palaike tik mama ir vaikai , leisdavo mamai ir pamiegoti ir pailseti nereikalaudami demesio per daug.. net vienas kita tyldo ,jei atsigulu paguleti...kalba pasnibzdomis... mirksiukas.gif

Dar labai dziaugiuosi ,kad cia uzsukau... ax.gif Nes kai pasake kad vaistus teks gert visa gyvenima,tai man buvo sokas !!! Bet atejau cia ir ziuriu kiek daug musu tokiu... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elija*: 12 spalio 2011 - 09:43