Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos 4u.gif
Ir naujai prisijungusioms 4u.gif

Loretitai2 svorio turbūt dauguma pavydim... Baltai, aišku smile.gif
Aš sveriu 56kg, tik kad ūgis 156cm... KMI normalus, bet tikrai ne manekene smile.gif

Kažkada kalbėjot apie pagerėjimą po gimdymo... Man, atvirkščiai, visos problemos ir prasidėjo po gimdymo. Galvojau, gal čia kokia "pogimdyvinė hipotirozė" (na, yra tokia), bet kad jau 3 metai nepraeina, ir antikūnai nemaži, atrodo, teks susitaikyti, kad autoimuninė... g.gif O susitaikyti tai taip, nelengva, ypač mąstant apie tolimesnę ateitį. Na, kokį 10 metų su tiroksinu gal viskas bus neblogai, bet palaipsniui vis tiek teks didinti jo dozę, kol ji taps nebetoleruojama dėl pašalinių reiškinių... Sakykim, tada pridėsim tą T3, dar 10 metų +/- normalios savijautos, kol ir ta kombinacija nebebus optimali. O tada hipotirozės simptomai + komplikacijos + su amžiumi susiję negalavimai ir likęs gyvenimas, įsivaizduoju, ne kaži koks...

Bet yra ir šviesioji pusė: mus jau pasisekė labiau daugeliui, sergančių sunkesnėmis ligomis. Be to, medicina tobulėja, ir per tuos metus galbūt galės pasiūlyti naujų gydymo būdų.

Žodžiu, nosis aukštyn 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 10 21, 11:32)
Turbūt tai individualu, savijauta prie tam tikro dydžio TSH  4u.gif  Pas mane kol kas beveik metai laiko praėjo po pirmo tyrimo, tai visi hormonai, ir ATPO nekyla.

Kaip dziaugiuosi! Vistiek kazkam pati skydliauke prdeda dirbti. O jus esate vartojus tiroksina kazkiek?
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2011 10 21, 12:24)
Sveikos  4u.gif
Ir naujai prisijungusioms  4u.gif

Loretitai2 svorio turbūt dauguma pavydim... Baltai, aišku smile.gif
Aš sveriu 56kg, tik kad ūgis 156cm... KMI normalus, bet tikrai ne manekene smile.gif

Na man visos bedos po gimdymo prasidejo, nors pries nestuma sveriau 48 - 53kg. o dabar doh.gif , bet nieko, viskas bus gerai. Pas mane daug problemu su sveikata, tai kaip sako viena gydai ,kitam kenki.
O kam daro biopsija ,cia skaiciau. Ar visiems ja daro?
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 10 21, 09:48)
Nemaža suma  g.gif Aš gal bandyčiau pigiau pasidaryti .

Nu as ir pagalvojau ta pati, kad brangoka, tai reiks keliaut pas Levingeri
Atsakyti
O kaip jums reikalai su spaudimu ir pulsu??? smile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 10 21, 18:25)
O kaip jums reikalai su spaudimu ir pulsu??? smile.gif  g.gif

As tai geriu nuo spaudimo kas ryt vaistus. O pulsas tai dirba su tukdziais
Atsakyti
Man pamatavo siandien spaudima,- normalus! 120-80. O kaip reikia pulsa pamatuoti? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AninaNina: 21 spalio 2011 - 17:41
QUOTE(egliuke @ 2011 10 21, 09:48)
Nemaža suma  g.gif Aš gal bandyčiau pigiau pasidaryti kraujo tyrimus, jei kitur pigiau, aišku...echoskopiją tai tikria nemokamai galima pasidaryti su šeimos gydytojo siuntimu ir tada nueičiau tik konsultacijai. O kam reikalinga punkcija? Man jos niekada nedarė, nors buvau jau pas 3 endokrinologus, skydliaukėje yra mazgų.

100lt konsultacija i kuria ir ieina ekoskopija...
kraujo tyrimai siaip sake panasi kaina ir mano poliklinikoje kai klausiau...
o ta punkcija ar biopsija net nzn tiksliai kaip ji vadinas kai ima krauja is kaklo, tiksliau turbut tiesiai is skydliaukes, tai matyt daro tiems kam kazka itaira, nes sededama uz duru maciau ir tokiu kuriem nedare...
Papildyta:
QUOTE(Lucero @ 2011 10 21, 09:36)
as nuo vakar meginu, meginkim kartu ir bus kartu lengviau thumbup.gif  4u.gif
jau vien siryt lengvesne jauciuosi negu kad kokia desimta val pririjusi vakare buciau...

meginam kartu smile.gif
as is vis jei pavalgau pries miega, tai naktis be miego buna ir ryte prastai jauciuosi... tai jau seniai pries nakti neprisikemsu daug, bet budavo kad kazka uzvalgau... dabar va gryzau namuciu, pavalgau ir viskas...
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 10 21, 18:44)

meginam kartu smile.gif
as is vis jei pavalgau pries miega, tai naktis be miego buna ir ryte prastai jauciuosi... tai jau seniai pries nakti neprisikemsu daug, bet budavo kad kazka uzvalgau... dabar va gryzau namuciu, pavalgau ir viskas...

katik pavalgiau, nors zadejau nuo sesiu nebevalgyt, bet uzskaitykim kad nuo 19 ? blush2.gif laikomes dabar!!!!!
man siandien visa diena buvo keistai salta blink.gif gal kad valgau maziau jau unsure.gif kai apsiriju silciau palieka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 10 21, 18:57)
katik pavalgiau, nors zadejau nuo sesiu nebevalgyt, bet uzskaitykim kad nuo 19 ? blush2.gif  laikomes dabar!!!!!
man siandien visa diena buvo keistai salta blink.gif gal kad valgau maziau jau unsure.gif  kai apsiriju silciau palieka lotuliukas.gif

taip ziauriai noriu sokolado, bet laikausi...
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 10 21, 19:17)
taip ziauriai noriu sokolado, bet laikausi...

as tai jau verkt noriu kaip noriu bandeles doh.gif bet geriau svajokim apie grazia figura, rubus mmmmmm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 10 21, 19:19)
as tai jau verkt noriu kaip noriu bandeles  doh.gif  bet geriau svajokim apie grazia figura, rubus mmmmmm  wub.gif

O as iskepiau varskes pyraga, bet suvalgiau gabaliuka apie 17val. O kaip dabar norisi , bet nevalgysiu. O sokoladu as apskritai nevalgau jau kokie 10metu ir nenoriu. del mane jie gali buti ant stalo, taip pat kavos negeriu.
Atsakyti