Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - mūsų numylėtos gėlės

QUOTE(Darsė @ 2011 06 29, 11:44)

Šiandien iškrausčiau gražuoles į balkoną.

bendras vaizdas:

Kokios gražuolės thumbup.gif Kad tik augtų ir augintų auginukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 29, 11:34)
O kur būtų galima įsigyti Swanland Pink pelargonijų? Kad ir turguje nesu mačiusi blush2.gif

tai bijau, kad turguj nelabai rasit , čia gi daigai iš Švedijos tie užsakyti, Darsė tiesiog anksčiau juos užsisakė....naujos veislės palyginus ..bet va kas augins, tas gal galės ir pasidalinti su prijaučiančiais.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 29 birželio 2011 - 12:16
Na, as jau atsiemiau saviskius augaliukus ir paemiau mergaitems, pacios zino kam mirksiukas.gif

Nespejau nuotraukeles padaryti, nes is darbo lekiau i Mega, o is ten namo padeti augalus ir atgal i darba, nebebuvo laiko fotosesijai...

Saviskiu dar nespejau gerai apziureti, po darbo laukia tas malonumas, bet kaip ir Julija sake, galiu patvirtinti, kad augaliukus reikia kuo skubiau sodinti, nes zemes sausos ir patys augaliukai pavarge po ilgos keliones. Didzioji dauguma su pumpurais, kai kurie maniskiai daigai jau su issiskleidusiais ziedynais. Ir labai nustebino gelyciu dydis, galvojau bus puses sprindzio daigiukai, o kai pamaciau tai visi beveik po sprindi kai kurie net apie 25 cm aukscio thumbup.gif As labai patenkinta wub.gif
Atsakyti
o ir sakiau, kad jie tokie turėtų būti.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2011 06 29, 14:44)
Didzioji dauguma su pumpurais, kai kurie maniskiai daigai jau su issiskleidusiais ziedynais. Ir labai nustebino gelyciu dydis, galvojau bus puses sprindzio daigiukai, o kai pamaciau tai visi beveik po sprindi kai kurie net apie 25 cm aukscio  thumbup.gif As labai patenkinta  wub.gif

Tai tikrai labai malonu, kad ne mažutės thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, aš irgi jau pasiėmiau ir jau pasodinau biggrin.gif Pirkau tą rekomenduotą verdeteros substratą, patiko, kad birus toks ir, kaip čia pasakyt, tolygus, nu nėra jokių durpių gumulų sukibusių ir pan. tikiuosi, kad ir gėlytėm patiks ax.gif o dydis ir mane nustebino thumbup.gif dodd's super double tai tikėjausi didesnio daigelio, nes rašė, kad pats augalas stambus, nu bet ne virš 30 cm bigsmile.gif ungarisk čiut mažesnė, o va denise tai tik pora cm nuo žemių, bet turi kelis lapus ir visą žiedyną sukrovus lotuliukas.gif smagu bigsmile.gif ačiū dar kartą Julijai 4u.gif
Atsakyti
Tai kur susitinkame Vilniuje? Prie Forum viršuje ar apačioje? ar 16:30 ar 17???
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 29, 05:42)
pas visas ant lapų antrosios pusės tokios striošydlos rudos dėmės, kaip aprūdijusios atrodo. Į lapų viršutinę pusę taip pat prasimuša tokie apskritimai..

šita liga apmažėja (nunyksta) kai pabūna labai ilgai ir sausai. per žiemą visai nelaistoma nunyko man.
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 06 29, 06:49)
Labukas Ex

QUOTE(Violeta* @ 2011 06 29, 08:27)
Pati ligą įvardinit, greičiausia - be nuotraukos sunkui pasakyt, augalą bus užpuolę rūdys - tai tokie grybai, grybinė liga, kuri puolą viską be išimties ir nesirinkdami -

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 29, 11:49)
Ex, jei nuojauta kužda, kad tai liga, reiškias naudojam fungicidus wink.gif

Ui, kaip dičkis dėkui visoms taip plačiai ir aiškiai parašiusioms 4u.gif
Bet, kaip rašiau, čia ne mano pelargonijos tokios baisuoklės - kaimynkos... ji prie interneto neprieina, o aš gi geradarė susirūpinau svetimom bėdom... rolleyes.gif Bus perduota, kad ieškotų fungicidų, arba ata jos gėlikėms rolleyes.gif Dar gerai, kad už kilometro gyvena, nežinočiau kur slėpt savo pelargonijas, kad neužsikrėstų.
Bet jau ir pati žinosiu, umn.gif kad ir tokios nelepios gelės gali sirgt.. Reiks savo mielas prasčiokėles profilaktiškai dirviniu asiūkliu nupurkšt... a mažu po nagu infekcinį grybuką partempiau... blink.gif

O jau Darsės pelargonijų žiedų grožis wub.gif Turbūt kipšas ir tas susižavėtų...

Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 29, 15:47)
šita liga apmažėja (nunyksta) kai pabūna labai ilgai ir sausai. per žiemą visai nelaistoma nunyko man.

Ahaaaa, žinosim smile.gif ačiū zuike, apsiskaičiau, pasiprotinau mažumėlę.. 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Partizanės, Xaos, Meizės gėlės pas mane...Na, įspūdžiai...daigai nemaži, šiek tiek pavargę, nemažai su žiedais, bet kai kurios veislės ir visai maži daigeliai,pvz, denise ir westadale appleblossom tai visai maži, iš mano 17 du jau žuvę, gaila, kad būtent tie, kurie po vieną buvo...na nupuvo nuo šaknų ir puvinys išplitęs...bet visomuj kaip po tokios kelionės tai neblogai visai, po savaitės - dviejų turėtų mano nuomone, atsigaut...Kas šianden gavot, pasodinimas tai neatidėliotinas, šaknys labai išdžiūvusios, bet nesupuvusios, kas yra svarbiausia. Kadangi maniškė rococo ir dar viena pasigavo būtent "juodąją kojelę", tai manau, kad visom neprošal paliet kokiu fungicidu..

Plius - užsakiau 17, gavau 15 cool.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 29 birželio 2011 - 16:55
Mano denisės kotas prie žemės patamsėjęs, bet neminkštas, nedrėgnas, tik toks truputį pajuodęs, lyg iš vidaus g.gif paliejau visus su previkuru. O šiaip pagelbės jei čia ta juodoji kojelė? taip nesinorėtų prarast unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 29, 16:16)
Plius - užsakiau 17, gavau 15 cool.gif .

Šitą faktą noriu paneigt, viskas gerai su skaičium, puviniai sumaišė protelį... blush2.gif
Atsakyti