Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - mūsų numylėtos gėlės

QUOTE(Partizanė @ 2011 06 29, 15:47)
šita liga apmažėja (nunyksta) kai pabūna labai ilgai ir sausai. per žiemą visai nelaistoma nunyko man.

Patvirtinu ax.gif Tai liecia tas gelytes,kurias lietus laisto is visu pusiu. Vargu,ar tai labai kenktu kaimynu gelem biggrin.gif Yra vasara pamyrojes vienas lovelis su visu.... Kai purskiu kriauses fungdisidu pavasari,pakrikstinu ir pelargonijas profilaktiskai.
tiesa,aciu uz pagiras mano kendei biggrin.gif Klauset ,kuo tresiu,bet tas zydejimas priklauso ne nuo trasu,nes turiu tokiu gražu ''salotu'' .o mazai zydinciu,kad net keista schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2011 06 29, 17:01)
Mano denisės kotas prie žemės patamsėjęs, bet neminkštas, nedrėgnas, tik toks truputį pajuodęs, lyg iš vidaus g.gif paliejau visus su previkuru. O šiaip pagelbės jei čia ta juodoji kojelė? taip nesinorėtų prarast unsure.gif

na, be previcuro nieko geriau nežinau... g.gif Tie puviniai tiesiog natūrali pakavimo plėvėlėj ir transportavimo pasekmė...Tos, kurių žemės visiškai sausos, tai lapai nugeltę ir apvytę, o tos, kurios labai gerai drėgmę išsaugojo šaknys, na, matyt, užmirko arba nušuto...Bet tai siuntimo atvejais nieko geriau nesugalvosi juk, ir šiap manau, kad visai neblogos kondicijos jas gavom.

Bet įsitikinau, kas siunčiant daigus paštu tai matyt, rezultatas būtų gerokai prastesnis - dabar užteks tik paliet ...Šiaip ar taip, dabar turiu krūvą gėlių ir visokių, neįsivaizduojat, kaip faina doh.gif blush2.gif ir net šiandien matyti, kad bus ką daugint.
Visos appleblossom - Fischers Appleblossom , Ungarisk Appleblossom , Appleblossom Rosebud , Swanland Pink, Uleåborgs universitet" -nu tokios kompatiškos gan, šakotos, su trim dviem stiebais nuo pagrindo...Ech, kaip džiaugiuos...

O vat westadale appleblossom - baltalapė - tai jau tikrai kad pretenzinga veislė, sulyginom su Partizane, jei kitos veislės gan puikiai išsilaikė, tai westdale gan suvargusi, realiai šaknys ir kotukas, visi lapai susisukę, aiškai jai nepatiko kelionė, bet kitos neskaitant puvinių thumb_yello.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 29 birželio 2011 - 17:32
sveikutes, vat ir as ka tik pasodinau savo daigelius, ir tikrai nenusivyliau as jais, lapeliai kai kuriu gerokai pavyte bet pats kotelis ir saknys tvarkoje, manau atsigaus, pastaciau sviesoje, bet ne ant saules, paliejau ir dabar belieka dziaugtis ir laukti nauju lapeliu o paskui ir ziedeliu smile.gif
Kaip smagu bus visoms kartu rupintis ir dziaugtis naujomis augintinemis thumbup.gif
Atsakyti
Aš taip pat pasodinau savo augaliukus, tikrai neblogi daigeliai thumbup.gif Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Tiek daug buvau parašius ir lūžo kompas doh.gif .
Tai va, esu labai laiminga gavus gėlytes wub.gif . Viena netgi su žiedynu, beveik nužydėjusiu biggrin.gif , turbūt reiktų jį nuskinti g.gif .
Va šita žydi mini czech

P. cordifolium - neturi specifinio kvapo, lapai širdies formos (todėl ir pavadinimas toks , biški pagooglinau biggrin.gif) švelnūs, aksominiai wub.gif . Va dar kokia foto radau user posted image

"Botans röda irgi tvirta, graži, su pumpurėliais wub.gif . Paveiksliuke oranžine, pagooglinau, tai visur raudona g.gif , norėjau oranžinės, bet kas augs, tą auginsim biggrin.gif.

žinoma swanland wub.gif

Vienos norimos nebebuvo, tai turėjau pasirinkti iš kitų, sutarve.se nebuvo foto, rinkausi googlindama, ir išsirinkau zofia pope .

O šiaip man bankrotas su jumis doh.gif . Nusipirkau žemių, vazonų, dar rytoj važiuosiu to fusticido (ar kaip ten jis doh.gif ) .O paskui užėjau į Prizmą- žiūriu gražuolės palergonijos po 8,1 lt, nu kaip gi nenusipirkti biggrin.gif . Veislės nzn, ryt nufotkinsiu ir parodysiu jums. O dabar jau einu gult ir sapnuoti gėlytes.

P.S. rusaitės irgi augina gražuoles "rožes"
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
na as vakar irgi susodinau savo plantacija, visa 10 kg maisa zemiu sunaudojau... Fungicidu as neliesiu, nes pas mane jokiu puviniu nera. Yra keletas egzeplioriu prastokai atrodanciu del dregmes trukumo, bet nieko, gyvens niekur nesides biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas biggrin.gif Smagu,gyvenimas verda,įsiveržem į tarptautinius gelynus bigsmile.gif Čia kol kas vaizdai lietuviski.Mano gelynai pusiau mobilus,tai atsirado''Candy'' kampelis
user posted image
Atsakyti
Sveikos, vakar panakčiais susitvarkiau ir aš savo gėles...vakar tik labai vėlai palyginus sodinau, tai iki tol tiesiog išvyniotas šaknis su orchidėjų dulksna papurškaliojau - na, kad nors kiek sudrėkint, o paskui nakčiai pasodintas ir labai silpnom trąšom dar paliejau... šiandien visų lapukai pakilę, žalesni, matos, kad tiko metodai. Fisherio appleblossom turi labai stiprų žiedyną, panašu, kad jis nenubyrės, nes praktiškai ant skleidimosi ribos...tai va, gal išsiskleis iki išvažiuojant atostogaut, nes šaip kaip Darsė rodė, jos labai ilgai skleidžiasi, tai bus matyti...

Amarrile, o ką čia tu padarei? Auginukais išdalinai? Gražu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 30 birželio 2011 - 08:48
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 30, 10:46)
Fisherio appleblossom turi labai stiprų žiedyną, panašu, kad jis nenebyrės, nes praktiškai ant skleidimosi ribos...tai va, gal išsiskleis iki išvažiuojant atostogaut, nes šaip kaip Darsė rodė, jos labai ilgai skleidžiaisi, tai bus matyti...

Tai čia būtų tikra dovana thumbup.gif
Atsakyti
Būtų, ...labai man spirga jų žiedus natūroj pamatyt, nes matosi, kad žiedynas labai stambus ir didelis turėtų būt su daug žiedelių..na visai kaip tų sėtų kur ant pakelio buvo...

Jediara, aš dėl margučių noriu paklaust, kada tu maždaug planuoji jas dalinti? Noru vietą pasiplanuot kaime... g.gif

Meizė labai įdomių veislių prisipirko...Kadangi visų Vilniuje pasiėmusių mačiau, tai pasakysiu, kad jos geriausiai kelionę pakėlė, visai net kai kurie augalai be streso ženklų...na bus labai įdomu, kai bus žydėjimo laikas, visų pasižiūrėt, ką čia turim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 30 birželio 2011 - 08:55
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 30, 09:52)
Meizė labai įdomių veislių prisipirko...Kadangi visų Vilniuje pasiėmusių mačiau, tai pasakysiu, kad jos geriausiai kelionę pakėlė, visai net kai kurie augalai be streso ženklų...na bus labai įdomu, kai bus žydėjimo laikas, visų pasižiūrėt, ką čia turim...

Aš tai sakau, kad visai netikėtai užklydau į temą ir pataikiau ant pirkimo bigsmile.gif ,o man shopoholikei tai yra kablys doh.gif . Va, kad nenusivilčiau ir toliau pirkčiau, gavau gražius augaliukus wub.gif . Ta zofia pope tai tikrai be priekaištų thumbup.gif , net nepasakytum, kad iš taip toli keliavo thumbup.gif . Kitas papurškiau, kaip Violeta* pamokino, tai ryte daug geriau atrodo. Grįžus namo sodinsiu.
Atsakyti
Aš vakar vakare pasodinau, šiandien lapelių dar daugiau pavytusių. išnešiau laukant po skėčiu, kad vėjelis pagaivintų ir gryname ore greičiau atsigautų. bet kai kurias reikia net parišt, kotelis ilgas ir linguoja į šalis. Westdale baltalapė tai jau tokia trapuolė, tokia jautruolė...
viena ir pas mane su pelėsiuku buvo, šlapia visa, kotelis apsinešęs. Violeta, beje ta, kur atrodė didžiausias krūmelis. Po celofanu slėpėsi tie pelėsiai...
Atsakyti