Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys. 14-oji tema.

QUOTE(skorpas35 @ 2011 06 26, 23:30)
Ir pas mane ta pati situacija buvo. Pamaitindavau iš vienos (.), o kitą taupydavau kitam maitinimui, tai mergytei aišku būdavo mažai ir ji nuolat verkdavo, užmigdavo daugiausia pusvalandžiui ir vėl verkdavo ir prašydavo valgyt. O kodėl kas trys valandos valgot, taip keliasi mažylis(-ė), išmiega tiek ilgai? Tai gal tada pakanka pienuko ir iš vienos? Kiek skaičiau tai galima ir iš vienos ir iš abiejų maitinti, kai maitini iš abiejų tai krūtys ne taip pritvinksta, o ir pienelio gausinimui rekomenduoja maitint iš abiejų  ax.gif

Moniux kaip jums sekasi, ar padaugėjo pienuko?

Vat todel kad taupote, todel ir pienas nesigamina. Maitinkite is abieju jeigu nori ir pacios nepamirskite padoriai pavalgyti smile.gif kitaip tikrai neturesite pienuko. Ir pailseti, lai geriau namai maziau svyti, bet mamyte pailsejusi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(tytte... @ 2011 06 27, 16:55)
Aciu mamytes,dabar meginu pasiulyti dazniau...na bet sianakt tik karta kelesi,taciau siandien kas valanda valgo,alkanas mano zvirblis,prastai miega...gal cia tas suolis,blogai tai,kad nei pavalgyt nespeju,na bet dabar jau dedu taska,r i virtuve kol mazius miega,kazka gal spesiu pasigamint,aciu dar karteli:)*

vat vat pati nevalgysi ... neturesi kuo maitinti. Paprasyk gal kas pades pdaryti valgio tau paciai. Labai svarbu, nes alkana, nervuota ir nepailsejusi mama tikrai pienuko nepagamins. Gero apetito drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 07 13, 08:07)
Sveikos, noriu patarimo.
Mums jau beveik pusantro mėnuo. Pienelio turiu pakankamai, tik bėda ta, kad dukrytė labai mažai valgo  g.gif  Naktį beveik nevalgo, jei atsikelia - tai tik porą gurkšnių išgeria. Dienomis visi maitinimai vyksta su baisiu "tampymusi", rėkimu. Pienas bėga lengvai, nespringsta, bet nuolat spardo kojytėm, pilvelyje girdisi gurgėjimas. Niekada neištraukia viso pieno. Maitinu dažnai, bet po truputį. Šiek tiek patraukia - ir baigta.
Taigi, galbūt man reiktų nesiūlyti krūties dažniau, nei kas dvi valandas, tada gal ji praalktų ir gal geriau valgytų. nes dabar mes valgom kas valandą, pusvalandį, bet tik po truputį, riebaus pieno atitekėjimo praktiškai nebūna, negeria.  verysad.gif O krūtį siūlau taip dažnai dėl to, jog taip prasitampius ji vis kumštuką į burną kišą, lyg valgyt norėtų, vėl imu - duodu, vėl tas pats. Pienas tikrai bėga, baigus maitinimą, paspaudus krūti jis net srove trykšta.
Ir dar - jei per vargus negalus kartą normaliai pavalgo iš vienos krūties, ją gerai ištuština, sekantį maitinimą duodu kitą - vėl tampymaisi vyksta, keli gurkšniukai ir baigta. Tai ką daryti trečiąjį maitinimą? Duoti vėl kitą krūtį, ar tą, iš kurios gėrė tik truputį?  g.gif  doh.gif
Ir dar, ji labai mažai tuštinasi, kartą per dieną,ar kas antrą ir tai labai sunkiai, dažniausiai pavyksta pakakoti, kai laikau ją virš kriauklės. Pati geriu daug skysčių, stengiuos nevalgyt jokių kietinančių medžiagų, pačiai su vidurių kietėjimu jokių problemų nėr. Vis mąstau, gal su pienu kažkas negerai, šlapinasi tai tikrai daug, apie 20 kartų,tą puikiai žinau, nes auginu tik su vystyklais.

sveikos, mamos,
mano situacija panasi kaip ir jusu. tik negaleciau taip drqasiai teigti, kad pienuko turiu laabai daug, taciau po kiekvieno matinimo, kai spaudau speneli, pienukas bega.
problema ta, kad jau antra savaite vaikas labai prastai valgo, po labai mazai paciunkia kokias 6-8min ir uzmiega, kutenu padukus, veiduka, lupyte, nieko-miega, kaip lapas. pabunda uz valandos, pusantros ir vel valgyt nori, vel 5min pavalgo ir vel miega. bet miega dienos metu labai trumpai, pusvalandi, 20 min ir vsikas. vaikas atrodo guvus, linksmas, daug syspsosi, diegliukai daug maziau kankina, mum 2,5 menesio. jau antra savaite maziau tustinasi,2kart per diena mazdaug, nzn ar sutapimas, bet maziau tusitinti spradejo nuo praitos savaites, kai buvo viduriuku uzkietejimas, statem po 3d klizmute, kad pasitustintu. anksciau tustinosi 4kart per diena. valgom tik MP.
o kai vakar nuejom pas gyd, - per 2sav tepriaugom 40g +2cm. va cia ir tragedija,israse misiiniu,kuriu as vengiu kaip velnias kryziaus. nzn ka daryti, siulau kruti kaskart kai sukriokia. bet valgo nenoriai ir mazai, kai nutraukiau i buteliuka, situacija ta pati, nevalgo daug, max 50ml per karta.
sedzu pasidejus ta misinuka ant stalo ir nzn ka daryti, pasiduoti ir primaitinti, ar tiketis, kad vaikas pasitaisys.
meldziu, prasau, patarkite.
Atsakyti
sveikutės,

mano mažajai jau beveik 2 men ir atbėgau pasiždiaugti, kad čia šioje temelėje lankiausi keli mėn prieš gimdymą ir morališkai ruošiausi... tikrai daug gerų patarimų prisikaičiau, kurie ilgainiui pastebėjau, ka djau ėmė kartotis- tai sau ir susidariau tokias pagrindines taisykles: žindyti , kada tik vaikas nori ir kaip ilgai nori, nežiūrint į laikrodį, kuo dažnesnis oda prie odos kontaktas , naktį - su savimi... na ir tikrai bent jau kol kas (tfu tfu tfu) viskas thumbup.gif pradžioj kai turėjau bėdelių, konsultavausi per až su šio skyrelio konsultantėm - ačiū joms labai 4u.gif 4u.gif ir tikrai šventa teisybė, jog pienelis gaminasi ne nuo kažkokių arbatų, o nuo mamos ramaus nusitekimo, begalinio noro žindyti wub.gif
dar kartą ačiū ir tikiuos nesusidurit daugiau su jokiomis bėdelėmis (tfu tfu tfu) ir žindyti, kiek tik dukrytė norės 4u.gif

ir tiesa... žindau, kad ir kelias val. su trumpom pertraukėlėm, jei dukrytė tik nori.... nekišu čiulptuko, kai verkia... jau mano (.) (.) tavo ir maisto šaltiniu, ir čiulptuku... žinau, kad daug mamyčių nenori tapti ,,soskėmis", bet man tia kol kas joko diskomforto nesukelia... kažkaip ir valgyt spėju pagaminti.... su vyresnėle atrandam veiklos ir žindant sesę... kai MB prižiūri vyresnėlę, dar ir knygą apie vaikų auginimą žindydama paskaitinėju...
iš pradžių naktimis buvo bėda, nes žindydavau atsisėdusi, tai jau pavargdavau, kai dukrytė ilgai žįsdavo ir griebdavomės primaitinti mano pienuku iš švirkštuko (pienuko pasirinkdavau per dieną į surinkėjus) , bet.... kai išmokau žindyti gulėdama dingo visos problemos ir gan gerai išsimiegu ir pati, nors ir ankštokoj lovoj miegam visi 3...

o kaip jums toks mokslų daktarės patarimas (čia mano pusseserei, kurios vaikas 5 mėn)- kadangi vaikas čiulpia kumštuką ir retai kakoja, tai vadinasi trūksta pieno, nors jis puikiai priauga svorio ir liepė primaitinti... pirktinėmis košėmis, tik ne naminėm doh.gif doh.gif doh.gif vat nepaklausiau, kokio amžiaus ta daktarė doh.gif panašu, kad jau pagyvenus arba... tarnauja kažkokiems tyrelių gamintojams... nes man taip buvo su pirmąja- tokias pirktine tyres parekomendavo, kad tokių net pas mus pirkti nėra lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 20 liepos 2011 - 08:21
Skubiai reikia patarimo verysad.gif verysad.gif

Nuo šeštadienio atsibudau su aukšta temperatūra, visą dieną karščiavau, visą dieną laikėsi apie 38 temperatūra, nakčiai numušiau paracetamoliu, bet paryčiais pradėjau viduriuoti. Vakar temperatūra laikėsi 40... 39,5... o ją lydėjo vėmimas, viduriavimas. Mažylės maitinti nenustojau. Tik paracetamolis nelabai mušė temperatūros, nuolat laikėsi apie 39.
Vakar pieno dar buvo pakankamai. Šiandien jaučiuosi daug geriau, bet visą dieną viduriuoju, kas 15-20min. Visa bėda, kad visiškai nėra pieno, krūtis minkštos, nutysę... Nuolat siūlau mažylei, ji traukia - porą gurkšnių ir pienelio nėra. Paspaudus krūtį - pienas kaip vanduo, bespalvis. Mažylė visą dieną alkana, žindžia tuščias krūtis nuolatos, bet pieno nedaugėja, geriu be galo daug, per prievartą valgau ( vakar beveik nieko burnoj neturėjau).
Ką daryt? Patarkit, prašau.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 07 26, 00:02)
Skubiai reikia patarimo verysad.gif  verysad.gif

Nuo šeštadienio atsibudau su aukšta temperatūra, visą dieną karščiavau, visą dieną laikėsi apie 38 temperatūra, nakčiai numušiau paracetamoliu, bet paryčiais pradėjau viduriuoti. Vakar temperatūra laikėsi 40... 39,5... o ją lydėjo vėmimas, viduriavimas. Mažylės maitinti nenustojau. Tik paracetamolis nelabai mušė temperatūros, nuolat laikėsi apie 39.
Vakar pieno dar buvo pakankamai. Šiandien jaučiuosi daug geriau, bet visą dieną viduriuoju, kas 15-20min. Visa bėda, kad visiškai nėra pieno, krūtis minkštos, nutysę... Nuolat siūlau mažylei, ji traukia - porą gurkšnių ir pienelio nėra. Paspaudus krūtį - pienas kaip vanduo, bespalvis. Mažylė visą dieną alkana, žindžia tuščias krūtis nuolatos, bet pieno nedaugėja, geriu be galo daug, per prievartą valgau ( vakar beveik nieko burnoj neturėjau).
Ką daryt? Patarkit, prašau....  verysad.gif

nezinau ar mano patarimas pades jums, bet noriu nuraminti, nes pati neseniai isgyvenau panasia situacija. kazkoks virusas isgulde visa seima, tik mazoji atsilaike. o krutys tokios tuscios atrode tris dienas, po to vel pasidare pilnos, kaip ir buve. manau, jums reiketu nepanikuoti, o tiesiog islaukti, lai vaikutis dazniau ima kruti, tas vandenukas, kaip jus sakot irgi jam reikalingas ir naudingas. o jums reiketu pailseti, issimiegoti. laikykites!!!
Atsakyti
Sveikos,
labai reikia konsultacijos, net nebezinau ka daryti...
perskaiciau 2 sekmingo kudikiu zindymo temas, labiausiai padejo Košės - Malošės atsakymai. Turiu suneli, kuriam tuoj 3 menesiai. Gime po naturalaus gimdymo 3340 g 50 cm. Kazkaip man nustate , kad mazai turiu pieno. Vaiko svoris nukrito daugiau nei 10 proc., apie 2900 gr, veliau dar krito. Gimd.namuose teko duoti misinuka. Labai priesinausi, bet pagrasino laselinemis. As net nemaniau, kad man bus tokia situacija su pienu (priespieniu). Speneliai neidube. Gal kiek sunkiau vaikas trauke, o pas mane nebuvo fontanai. Del svorio kritimo mus pralaike 5 dienas. Namie toliau daviau misinuka, per 1 men. nuo numesto svorio priaugo 900 gr iki 3900 gr.Antra menesi emiau mazinti misinuka ir deti prie kruties dazniau, viskas pagal Košės - Malošės rekomendacijas. Antra men. svoris 4500 (t.y. +600 gr), slapinasi labai daznai, tustinasi karta i 3-4 paras, kartais lyg paleidzia viduriukus skysciau, tada pora katu i diena. Mano net krutys padidejo. Zodziu, maitinau pilnai tik savo pienu. Dabar neseniai buvom pas pediatre, pasvere - priaugom tik 300 gr...sad.gif
Skambinau ir zindymo konsultantei. Kas gi galejo pasikeisti per menesi laiko?

1. Prasidejo diegliai, per juos daznai nenoredavo zisti, mesdavo kruti. Po Espumisano pavartojimo valgydavo, bet uztai Espumisano daug tenka duoti, daznai pries kiekviena maitinima.
2. Teko si men. duoti vit.D, nes pediatre pastebejo, kad dreksta delniukai. As manau, kad vasara nereiketu D, bet rachito irgi nesinori.
3. kadangi smegenyse rado skysciu, neuropatologe skyre raminancia miksturele (3 kart dienoj po 1 arbat.sauksteli).

Daugiau lyg kitu pasikeitimu nera.
Dar galvoju, gal jis neistraukia antrinio pieno, nes zindzia aktyviai 10 min, po to jau tik zaidimai - kybojimai. Jei po trumpo laiko praso vel, duodu ta pacia, tada buna, kad ir nenori imti. Po ilgu kovu duodu kita. Zinau, kad tas negerai. Dazniausiai taip nutinka vakare. Siaip nakti keliames valgyti pora kartu. Ilgiausias nevalgymo periodas - karta paroje nakti 5 val. O siaip - nakti kas 3, diena kas 2 val. valgome arba net dazniau.
Padekite, pediatres zodziai, jog vaikas badauja, yra smulkus ir suglebusi odele mane uzmusa. Vaikas isties smulkus, bet musu tevelis taip pat ne is stambiuju...
Labai lauksiu komentaru.
Atsakyti
Padekit mergaites, neturiu laiko skaityt visko baisus skausmas krutyse guzai, pienas vos bega mazoji dabar 2 dienu miega as niekaip neprikeliu verysad.gif as tuos sprogsiu buvau ir po dusu ir vonioj ir masazavau, vos svos nusitraukiu doh.gif doh.gif
Atsakyti
Koše-maloše, gal galit į až parašyti savo mob nr. Man reikia skubios konsultacijos, nes jau baigiu nuprotėti.
Atsakyti
Užmirstuole,
Suprantu, kad panikuoji. Laikykis, viskas susitvarkys 4u.gif
Drąsiai skambink mama-mamai http://www.pradzia.org/node/427
Nelauk, skambink tuoj pat. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 07 27, 19:45)
Užmirstuole,
Suprantu, kad panikuoji. Laikykis, viskas susitvarkys  4u.gif 
Drąsiai skambink mama-mamai http://www.pradzia.org/node/427
Nelauk, skambink tuoj pat.  mirksiukas.gif

Dekui, bet jau neturejau jegu ziuret ar yra atsakymas cool.gif Vakar velai vakare gavau vaistuku tu kur i nosi reikia isikisti ir atleido latakelius ir jau jau atsileido krutys karsta.gif
Guziuku dar yra bet jie jau ne tokie skausmingi, kazin jie issivaikscios patys, ar reikia kazka daryti dar?
Atsakyti
Sveikos !!malonu vel pasisveciuoti pas jus.Vis bijojau ,kad nepradingtu pienas ...o mums jau metai ir mes vis dar geriam mp biggrin.gif.Kenciancioms nieko negaliu patarti del guzu ,del ligu del sukietejimu tik linkiu stiprybes ir kad greitai tie blogumai pasibaigtu.Man iki siol neteko to patirti.Krutys minkstos, pienas niekad nesiverzia nors maitinu tik vakare nakti ir ryte.Visa diena prabunu nemaitinus nes dirbu.
Bet turiu viena gan rimta klausima.Nescia dirbau iki 7-to men. po dekretiniu sugryzau kai vaikui buvo 5.5menesio ir nuo laiko vargstu su smegenine doh.gif .Uzimu gan atsakingas pareigas ir nuo pat nestumo esu na sakykim nukvailejus.Negaliu susikaupti darau begale kvailu klaidu del kuriu po to pergyvenu esu jautri jauciu kad esu pasikeitusi kaip asmenybe.Ir zinot siandien mano vyras pasake (po dideles mano klaidos siandien darbe),kad cia gal hormonai ,kadangi maitini.Ar jums kas nors panasaus yra.
Gal vyras teisus???Jei taip toliau dirbsiu ,tai mano dieneles suskaiciuotos,o vaiko nujunkinti dar nenoriu???
Na pasisakykit ar jus patyret ka panasaus???Kose maloses nuomone irgi butu malonu isgirsti.
dekui ir laikykimes 4u.gif
Atsakyti
Magira,
Kaip puiku, kad maitini 4u.gif ir suderini darbą ir žindymą 4u.gif Valio 4u.gif
Ne maitinime esmė. Priežastį/priežastis reikia rasti, ir jas ":pakoreguoti"
Gal trūksta atsipalaidavimo? Gal nuoširdžiai ir daug dirbi, ir namuose nori, kad viskas būtų puiku, ir žavi žmona, rūpestinga ir atsidavus mama. Gal per didelis krūvis darbe? Gal namų ir buitinius rūpesčius gali kas kitas atliokti?
Gal būt reikėtų atostogų?
Gal išbandyt jogos pratimus, meditacijas (yra įv. mokyklų)
Tiesiog save suvesti į harmoniją.
O gal miego trūkumas?
Kartais, paleidus klausimą, atsakymas pats Tave suras mirksiukas.gif

Atsakyti