QUOTE(žolelė @ 2006 09 19, 15:45)
Siūlau tokį kepsnio receptą, nors jis ir ne mano sugalvotas.Kažkur skaičiau.Bet man labai skanu, ir šeimynai.
0,5kg kiaul.nugarinės
4-5 kiaušiniai
200-300gr ferment.sūrio
3 svogūnai
1 paprika(aš dedu raudoną)
prieskonių ir druskos
2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska
Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus!
0,5kg kiaul.nugarinės
4-5 kiaušiniai
200-300gr ferment.sūrio
3 svogūnai
1 paprika(aš dedu raudoną)
prieskonių ir druskos
2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska
Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus!

Aciu uz ideja.

Dariau pagal atvo receptuka tik vietoj svogunu dejau poro ir apkepiau ant aliejaus siek tiek ir isoviau i orkaite kepti. Taip maziau riebalu prisikaupe.

Aciu.

