Įkraunama...
Įkraunama...

Karbonadas

QUOTE(žolelė @ 2006 09 19, 15:45)
Siūlau tokį kepsnio receptą, nors jis ir ne mano sugalvotas.Kažkur skaičiau.Bet man labai skanu, ir šeimynai.
0,5kg kiaul.nugarinės
4-5 kiaušiniai
200-300gr ferment.sūrio
3 svogūnai
1 paprika(aš dedu raudoną)
prieskonių ir druskos
2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska
Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką  pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus! thumbup.gif


Aciu uz ideja. thumbup.gif

Dariau pagal atvo receptuka tik vietoj svogunu dejau poro ir apkepiau ant aliejaus siek tiek ir isoviau i orkaite kepti. Taip maziau riebalu prisikaupe. mirksiukas.gif

Aciu. drinks_cheers.gif

user posted image
Atsakyti
Karbonadus apvolioju miltuose ir džiuvėsėliuose, apkepiau, po to dėjau į ugniai atsparų indą, tiesa ant dugno dėjau apkeptų svogūnų (daug), įpyliau šlakelį balto vyno, išpilti gaila, o gerti jau nelabai tiko lotuliukas.gif , patrupinau puse kubelio vištienos sultinio , įpyiau 1/3 puodelio vandens, uždengiau ir troškinau orkaitėj. Mėsytė gavosi sultinga ir minkšta plius labai skanus padažiukas.
Atsakyti
QUOTE(GIEDRAMASI @ 2006 03 07, 23:43)
sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels. thumbup.gif liuks mesyte buna minksta. smile.gif skanaus!!!!


Kepiau pagal si recepteli nu gavosi labai skaniai aciu uz toki gera receptuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(raimonda23 @ 2007 05 08, 10:53)
Kepiau pagal si recepteli nu gavosi labai skaniai aciu uz toki gera receptuka  thumbup.gif


aš taip kepdama dažniausiai sunaudoju tai, kas lieka šaldytuve, t.y. ant viršaus dedu ir grybus su sūriu, ir krabus su sūriu, ir keptų morkų-grybų-svogūnų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 03 29, 14:02)
Karbonadus apvolioju miltuose ir džiuvėsėliuose, apkepiau, po to dėjau į ugniai atsparų indą, tiesa ant dugno dėjau apkeptų svogūnų (daug), įpyliau šlakelį balto vyno, išpilti gaila, o gerti jau nelabai tiko lotuliukas.gif , patrupinau puse kubelio vištienos sultinio , įpyiau 1/3 puodelio vandens, uždengiau ir troškinau orkaitėj. Mėsytė gavosi sultinga ir minkšta plius labai skanus padažiukas.

Na va gaminu vakarienę pagal šį receptuką,bet įtariu,kad vaikui to valgyti negalima ar ne?Nes yra vyno,o gal jis praranda savo stebuklingas galias lotuliukas.gif kai yra kaitinamas.
Atsakyti
O as kepu tokius karbonadus-atmusta ir pamarinuota kiauliena apvolioju kiausinio plakinyje ir dziuveseliuose, iskepu,tada i kepimo pabaiga aptepu majonezu,uzdedu pomidoro griezinelius ir surio bei kapotu krapu.Uzdengiu dangciu ir pakepu kol suris issilydo.ta pati darau ir su vistienos krutinele.
Labai skanu ir sotu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridukas: 22 gegužės 2007 - 16:01
Gal rašiau...o gal ne.....o kad ir pasikartosiu, tikiuosi nenulinčiuosit..... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Šį patiekala darau šventėm...pasiruošiu iš anksto...kol svečiai nusirengia striukes ir paltus....aš jau nešu karštą ant stalo.... thumbup.gif thumbup.gif

Veronikos kepsnys....

Išsikepti karbonadą kiaušinio ir miltų plakinyje....
Ant viršaus dėti skiltelėmis supjaustytą obuolį.
Dar ant viršaus....majonezo, sūrio ir kmynų plakinį. (kmynus užplikyti porai minučių, sūrį sutarkuoti.....Poto nuplikytus kmynus, tarkuotą sūrį ir majonezą sumaišyti. Masė turi būt tiršta).
Viska pašauti į orkaitę....kol perkais obuoliai ir gražiai paruduos sūris. Prieš tiekiant apibarstyti smulkintais lazdyno riešutais.... Priedai....kas tik patinka...ką mėgstat....
SKANAUS.... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki,as karbonadine mesyte susipjausto ir po viena gabaliuka dedu i maiseli ir pamusu.Mesyte labai graziai issimusa,nesuplysta ir sienos neapsitasko.Pameginkit tikrai geras budas.Pleveles niekad nerasit ant mesytes.Paskui para laiko marinuoju,i kiausinio plakini ipilu pieno ir pridedu visokiausiu prieskoniu,kiekvienas dedasi pagal savo skoni.Ir tada isemusi is marinato apvolioju dziuveseliose ir kepu.Mesyte tokia minksta gaunasi,kad su sakute labai lengvai atgnypti galima
Atsakyti
sveikos,vakar kepiau toki karbonada,ismusau mesyte.isplakiau kiausini,ipyliau kokoso pieno ir pridejau prieskoniu.Super thumbup.gif karbonado marinatukas gavosi.Ir mesyte skani,bei minksta.Vyraas labai gyre,o jis labai isrankus maistui.Pati kalta issilepinau maitinti kaip restorane bigsmile.gif
Atsakyti
rika3,tikrai labai skaniai skamba tavo karbonadų receptai wub.gif Būtinai bandysiu.Dar pasidalink kokius prieskonius naudoji?
Atsakyti
labukas,prieskoniukai patys paprasciausi,druskyte,pipirai,vegeta,paprikos milteliai,kepsniu prieskoniu misinys ir cesnakiukas.
Atsakyti
Bandysiu daryt sita, bet baigiant viska sudesiu i keptuve ir patroskinsiu

Keturioms porcijoms jums reikės:

3 šakelių peletrūno,
100 g grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio neaštrių garstyčių,
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
100 ml daržovių sultinio,
4 jautienos pjausnių ( po 180 g),
2 valg. šaukštų lydyto sviesto.
Reklama




Pagaminkite padažą. Peletrūno šakeles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Grietinę pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų, pagardinkite garstyčiomis, suberkite peletrūną ir lengvai paplakite.

Žaliuosius žirnelius aštuonias minutes virkite daržovių sultinyje ant silpnos ugnies, pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.

Jautienos pjausnius nuplaukite ir apšluostykite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą ir kepkite jame jautienos pjausnius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Žaliuosius žirnelius su keliais šaukštais sultinio išdėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite jautienos kepsnius ir apliekite grietinės padažu. Garnyrui galite patiekti virtas bulves.

Atsakyti