Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos V tema

Lelijos sodinamos trijų svogūnų gylyje, į duobutę galima įberti truputį medžio pelenų. Pirmą žiemą galima mulčiuoti durpėmis, bet jei tai ne rytietiškos lelijos ir nedengtos puikiai žiemoja rolleyes.gif

O čia "sugalvojusi" žydėti rudenį biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
jediara, laaaaaaaaaaaaaabai dėkui už siuntinuką - ką ten siuntinuką, visą didžiulį siuntinį wub.gif Visos gėlytės jau pasodintos, tai kitais metais jau džiaugsmo bus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pamiršau gi pagirt gražuolę vėlyvą jediaros leliją - medalis jai vien už tai, kad tokia vėlyva thumbup.gif

................

gal kuriai lelijų mylėtojai būtų aktualu - Ermitaže, vidinėje augalų oranžerijoje yra daug nukainuotų (po 1,99Lt) lelijų (kur šalia lango nukainuotų gėlyčių lentyna) - jos ryškiai oranžinės, aišku rūšis užrašyta "lelija" biggrin.gif Bet kai kurios dar su žiedais ir vazonėlyje po 3-4 stiebelius. Nusipirkau kelis vazonikus, tai radau tikrai gražius svogūnus ir dar su daug vaikiukų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 06, 11:47)
jediara, laaaaaaaaaaaaaabai dėkui už siuntinuką - ką ten siuntinuką, visą didžiulį siuntinį wub.gif Visos gėlytės jau pasodintos, tai kitais metais jau džiaugsmo bus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Kad tik augtų ir žydėtų thumbup.gif Vasarą lauksime foto mirksiukas.gif
Atsakyti
Jediara nuostabi sugalvojusi zydeti rudeni lelijele thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kaip ir visos kitos jusu gelytes
labai myliu baltas lelijas wub.gif
beje labai aciu uz siuntinuka, viskas jau susodinta smile.gif gaila tik kad teks kitos vasaros laukti, kol prazys verysad.gif
Atsakyti
norėjau pasitikslinti dėl vienos teorijos, o gal ir pasiteisinančios praktikos. Vienos kaimynės gera draugė daug metų augina lelijas ir daugybę rūšių, nes tai mėgstamiausios jos gėlės. Tai vat kaimynė pasakojo, kad ta draugė lelijas visad sodina smėlio burbule, t.y. apačioj kažkiek smėlio, į jį įbedamas svogūnas ir ant viršaus užberiama smėlio ir tada jau iki viršaus žemių . Sakė lelijos auga sveikos, gausiai žydi, sėkmingau gausėja. Vat ir galvoju čia bobutės pasakos ar gali būt, kad lelijoms tikrai taip patinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 11, 14:05)
norėjau pasitikslinti dėl vienos teorijos, o gal ir pasiteisinančios praktikos. Vienos kaimynės gera draugė daug metų augina lelijas ir daugybę rūšių, nes tai mėgstamiausios jos gėlės. Tai vat kaimynė pasakojo, kad ta draugė lelijas visad sodina smėlio burbule, t.y. apačioj kažkiek smėlio, į jį įbedamas svogūnas ir ant viršaus užberiama smėlio ir tada jau iki viršaus žemių . Sakė lelijos auga sveikos, gausiai žydi, sėkmingau gausėja. Vat ir galvoju čia bobutės pasakos ar gali būt, kad lelijoms tikrai taip patinka g.gif

Ne bobutės pasakos - taip lelijų svogūnai apsaugomi nuo puvimo (ypač drėgnesnę vasarą). Aš pati sodinu ne smėlio burbule, o tik duobutės dugne paberiu smėliuko, ir tai ne visur, tik "riebesnėse" sklypo vietose, nes šiaip pas mane lengva dirva, priesmėlis.
Atsakyti
Gavau lelijų iš vienos giminaitės,sakė žydi baltai ir ankstyva,klausiau kokia tai gali būti,bet ji nežino kas tos azijinės ar vamzdžiažiedės,todėl jos ir nekvaršinau nes moterytė amžiuje,todėl tikiuosi kad jūs man padėsite atpažinti smile.gif Tos lelijos lapai šiuo momentu yra sodriai žali ir platūs,net nebūčiau pagalvojusi jog tai lelijos,vaizdas truputį panašus
kaip auga vėlyvių lapai iš pavasario.Gal tai juozapinė lelija?
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 09 11, 22:40)
net nebūčiau pagalvojusi jog tai lelijos,vaizdas truputį panašus 
kaip auga vėlyvių lapai iš pavasario.Gal tai juozapinė lelija?

Gali būti, kad tai juozapinė lelija:rolleyes:
Atsakyti
O gal tai kažin kokia svogūninė gėlė blush2.gif gal susimaišė bobulytė.Jediara o kaip dabar atrodo Jūsų juozapinė,ji turi bent kokius lapus nuo žemės paviršiaus?
Atsakyti
Savaitgalį sodinau azijietiškas lelijas - vasarą lauksiu žiedų arba.... teks sodinti naujas rolleyes.gif , bet aš optimistė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 11 08, 22:31)
Savaitgalį sodinau azijietiškas lelijas - vasarą lauksiu žiedų arba.... teks sodinti naujas rolleyes.gif , bet aš optimistė biggrin.gif

Tu šaunuolė,o aš gavau iš giminaitės labai gražių kreminės spalvos lelijų,tai antra diena pagalvoju,kad reikętų sodinti,bet...Rytoj reikės pasitaisyti,tik bijau,kad nebūtų vėlu g.gif na,kad nesušaltų unsure.gif
Atsakyti