Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2011 10 12, 15:38)
tesla kieta buna tik del miltu pertekliaus.
Is tikro, labai sunku parasyti tiksliai kiek tu miltu reikia (pati nemazai gaminu, tai zinau). Va, neseniai bandeles kepiau, parasyta 350 g miltu, bet suejo zymiai daugiau... Priklauso nuo miltu ir nuo skysciu mato vieneto. Jei parasyta 'puodelis', mane net siutas suima biggrin.gif Turiu tiek puodeliu arbatai skirtingu, kad nezinau kuri imti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Puodelis dazniausiai-200ml ax.gif
Atsakyti
Na stai mano troskinti vistu skilveliai wub.gif

Reikes
400g skilveliu
1 dideles morkos
1 didelio svoguno
sviesto arba aliejaus kepimui
grietineles 13% riebumo (aisku tinka ir kitokia bei pienas)
ir saukstelis miltu
zinoma druskyte, pipiriukai ir prieskoniai

Pradzioje isverdame skilvelius, viriau apie gera valanda kad butu minksti.
susipjausciau per ta laika morka, svoguna pakepinau siek tiek tada suberiau virtus skilvelius ir smulkinta cesnako skiltele, paprieskoniavau apkepiau kol galiausiai suminkstejo darzoves supyliau grietinele sumaisyta su miltais ir dar keleta minuciu patroskinau. Pateikiama su bulviu kose ir pomidorais, taip pat galima su ryziai ir kitomis darzovemis 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2011 10 12, 19:06)
Brashke77 dėkui už atsakymą  mirksiukas.gif

Merginos aš dar su prašymu,nes po kompo perinstaliavimo labai daug kas dingo cry.gif
Buvo kažkas įkelęs Koldūnų receptą,pagal kurį darant visoms pavykdavo  thumbup.gif  Brashkele ar tik ne tu  g.gif

Ryt pas mus triušis,taisysiu pirmą kartą,bet manau pavyks. Pasiskaičiau,kad reikia vanduo/actas pamirkyti,kad kvapo nebūtų  ax.gif


koldūnų recepts pats pačiausias man šis:
(atsiprašau nebežinau kieno)

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia

Mesos 400 gr
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 12, 19:12)
koldūnų recepts pats pačiausias man šis:

Dėkui,regis tas pats,nes kažką pamenu apie verdantį vandenį aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaliteja: 12 spalio 2011 - 18:34
QUOTE(keistuole @ 2011 10 12, 19:12)
koldūnų recepts pats pačiausias man šis:
(atsiprašau nebežinau kieno)

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia

Mesos 400 gr



man regis ,kad nenormalu,nes užvakar gaminausi koldūnus ir dėjau 1 stiklinę vandens ir dauuggg...miltų kol nelipo ir buvo įmanoma kočioti.Aliejaus taip pat dėjau.
Šiaip dėjau :1 stikliniai vandens buvo rašyta 500gr. miltų,bet aš sudėjau tikrai daugiau.
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 12, 23:22)
man regis ,kad nenormalu,nes užvakar gaminausi koldūnus ir dėjau 1 stiklinę vandens ir dauuggg...miltų kol nelipo ir buvo įmanoma kočioti.Aliejaus taip pat dėjau.
Šiaip dėjau :1 stikliniai vandens buvo rašyta 500gr. miltų,bet aš sudėjau tikrai daugiau.

ant stiklines vandens 500gr ir daugiau miltu, tai ryskiai per daug 4u.gif tokia tesla butu labai kieta.
1st ir 3 miltu tikrai idealu, nes ir ceburekai panasiai eina (kalbu apie giedriaus), pilasi 1,3st vandens, tada 0,5 miltu, ir dar 3 st miltu. tai zodziu tas ant to 4u.gif tesla tikrai buna silkine.
as bandzius ir koldunam taip daryti, tai man kiek per poreti gavosi, tokie gal patize g.gif vat nebandziau tik siaip uzplikyti. gal tada visai kitaip. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 12, 22:22)
man regis ,kad nenormalu,nes užvakar gaminausi koldūnus ir dėjau 1 stiklinę vandens ir dauuggg...miltų kol nelipo ir buvo įmanoma kočioti.Aliejaus taip pat dėjau.
Šiaip dėjau :1 stikliniai vandens buvo rašyta 500gr. miltų,bet aš sudėjau tikrai daugiau.

Kelis kartus esu darius pagal šį recepta ir viskas kuo puikiausiai. Gal neužvirei vandens? Tikrai nelimpanti prie rankų gera tešla. Tik man skanesnė Giedriaus tai ši tik pora kart bandyta.
Atsakyti
QUOTE(daiwyte @ 2011 10 12, 14:49)
tai ir mane tokie mati siutina doh.gif ,bet va kai pakilo tesla,tai minksta visai ir lengvai issikociojo thumbup.gif ,o kokio karstumo orkaitej kept tai neparasyta :hmjau radau blush2.gif

vakar kelis kart kepiau Ules picutes Minutele,nu seper gavosi,ir paskui jau tesla nekieta gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,jau dabar vaikas mano valgys ir valgys picas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 10 13, 07:43)
Kelis kartus esu darius pagal šį recepta ir viskas kuo puikiausiai. Gal neužvirei vandens? Tikrai nelimpanti prie rankų gera tešla. Tik man skanesnė Giedriaus tai ši tik pora kart bandyta.


pyliau tik virintą atšaldytą.Tai man paaiškintik užplikytos tešlos privalumus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 10 13, 07:43)
Kelis kartus esu darius pagal šį recepta ir viskas kuo puikiausiai. Gal neužvirei vandens? Tikrai nelimpanti prie rankų gera tešla. Tik man skanesnė Giedriaus tai ši tik pora kart bandyta.


o giedriaus tai būtent koldūnų receptas?


QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 13, 10:02)
pyliau tik virintą atšaldytą.Tai man paaiškintik užplikytos tešlos privalumus  4u.gif


visai kitokia tešla plikyta ir ne.
Plikyta daug elastingesnė, reik mažiau vandens, tuo pačiu dedant mažiau miltų galutinis gaminys minkštesnis.
Darau tik pagal šį receptą, viskas gaunas kuo puikiausiai.
O darau gan dažnai, nes vaikai labai mėgsta koldūnus, o pirktiniai tai man visiškai nepriimtini.
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 13, 09:02)
pyliau tik virintą atšaldytą.Tai man paaiškintik užplikytos tešlos privalumus  4u.gif

Va čia ir padarėt klaidą, todėl ir nepavyko. Reik užpilti verdančiu vandeniu. Dėl to tešla reikalauja mažiau miltų, būna elastingesnė, minkštesnė. Bandykit dar kartą smile.gif

Keistuole, štai Giedriaus receptas.
Atsakyti
Labas iš ryto smile.gif

nebeužilgo pietų metas ,tad siūlau pasigaminti

Cukinijos ratukuose įdarytą faršą


faršas (koks jums palei dūšią biggrin.gif )
druska
2 kiaušiniai
prieskoniai faršui ar maltai mėsai
svogūnai (dar mėgstu kartu su svogūnais pakepint morkas ir dėt į faršą,bet šiandien patingėjau iš kameros išimt pasiruoštas žiemai morkytes)
miltai apvoliojimui
aliejus kepimui

cukinija,druska,pipirai malti

cukiniją supjaustau maždaug 1-2 cm. storumo rutuliukais,išimu viduriuką ir užpilu druska ,kad išskirtų skystį,kol stovi rutuliukai su druska ruošiam faršą.viskas sudedame kas priklauso į farša išmynkome mėsytę.nupilama nuo cukinijos atsirades skystis tada apibarstome pipirais.imame faršą dedame į cukinijos vidury,suplojame ir pavoliojame miltuose,dedame į ikaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepame.išverdamos bulvės (tinka ir makaronai stambesni) pasiruošiam garnyrą ir...suvalgome su apetitu biggrin.gif ...SKANAUS!!!


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D.E*V.A: 13 spalio 2011 - 10:14