Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Stikliukė @ 2011 10 15, 14:35)
labai gardžiai skamba ir atrodo....
klausimėlis dėl muskato...paties riešuto neturiu, bet esu nusipirkus prieskonių maišelį- ten muskato milteliai kaip suprantu....tai tinka? bigsmile.gif


kad skanu, tai faktas , MB vakarienei taip sulapnojo, kad ausys linksėjo biggrin.gif todėl savaitgalį vėl užsipirkau minkštojo tofu kitiems receptams išbandyti thumbup.gif

na, geriau būtų grynas maltas muskatas ( tokių tikrai yra bet kurioje didesnėje parduotuvėje) nes prieskonių mišinys - lieka įvairių prieskonių mišiniu ax.gif

žodžiu, koks prieskonis ruošiamame patiekale bus panaudotas, toks ir bus suteiktas skonis pačiam tofu ax.gif
Atsakyti
Šykart gamino MB smile.gif bet neatsilaikiau nenufotografavus biggrin.gif aišku ir sau pliusą dedu, labai gerą "tikrą" vištytę pas bobutę turguij nupirkau biggrin.gif
taigi kepėm vištą orkaitėje pagal Giedrių
Prieskoniais višta buvo ištrinta iš vakaro, ji svėrė 2,4kg. Naudojom puse didelės galvutės česnako, nubrauktas valgomas šaukštas druskos, geras šaukštelis grūstų juodųjų pipirų, džiovinto čiobrelio. Po odele, ypač ties krūtinėle buvo prikišta apie 2 nedideli šaukštai sviesto ( į sviestą įdėta smulkintų šviežių krapų ir šviežių petražolių). Taip višta šaldytuve stovėjo parą smile.gif Šiandien prieš kepant pora valandų palaikėm kambario temperatūroje. Vietoj citrusinių vaisių naudojom obuolius (nedideli obuoliukai, nulupti, išimtos sėklos, supjaustyti į 4-6 dalis). Kartą kepėm su apelsinais ir patingėjom nulupt jų odą, tai iš vidaus vištiena kur lietėsi su apelsinais turėjo kartumo. Visa kita vadovavomės pagal Giedriaus receptą. Ši višta buvo superinė thumbup.gif Odelė traški, o jau sultinga vištiena thumbup.gif Įdėjau paveikslėlyje kaip atrodo įpjovus smile.gif MB valgė vien krūtinėlę ir tiek mėgavosi, kad dar gyvenime tokios skanios nevalgė biggrin.gif Man blauzdelės buvo thumbup.gif
Šalia viščiuko bulvės kurios kepė kartu skardoje. Kitoje lėkštėje MB atskirai kepė virš vištos ant grotelių, "ale sveikesnės" pagal jį (tiesiog pasūdytos ir išteptos aliejumi). Mažiau sukepusios aliejuje, traškesnės, kaip su plutele.
O salotos tai svogūnų laiškai, salotų lapai, ridikėliai, pomidoras, paprika. Išspausta citrinos sulčių, lyvuogių aliejaus, truputis cukraus, druskos ir turkiškų prieskonių ( kaip tiksliai jie vadinasi nežinau, violetiniai, dažnai juos naudoja salotoms, arba tiesiog barsto ant svogūnų g.gif ) Tokios gaivios irgi labai skanu buvo thumbup.gif Trumpai tariant MB gaminta vakarienė man patiko biggrin.gif pasiūliau gaminti dažniau smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonuko_mamyte: 16 spalio 2011 - 19:09
Ateinu su traškiais čeburekais 4u.gif

500 g varškės
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos
miltai
druska pagal skonį
aliejus virimui

Į varškę įmušti kiaušinius, įberti druską ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su soda ir berti į varškę. Miltų berti tiek, kad lengvai minkytųsi ir neliptų prie rankų. Kočioti, dėti norimą įdarą ir formuoti čeburekus. Šįkart pas mane įdaras buvo tarkuotos pieniškos dešrelės, prieskoniai, svogūnas ir kefyras

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 10 17, 17:54)
Pasidalinkit morku salotu receptu  blush2.gif


Morkas sumaisyt su prieskoniais:druska,cukrus,aitrioji paprika,cesnakas,kalendra.Truputi acto.Ir uzpilt karstu aliejumi(kuriame butu neblogai pakepint svoguno galva ir po to isimt,bet kai tingisi kartais,tai blush2.gif ) Palaikyt saldytuve nors pora valandu.


Bet vistyte grazuole kokia,fantastiskai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Morena. @ 2011 10 17, 22:41)
o nekieta tesla gaunasi?  g.gif


ne nekieta 4u.gif
Atsakyti
Iskepiau katik lavaso blynus, labai aciu uz rezepta, tesla tikrai labai elastinga ir manau klausys kiekvienos seimininkes, bet va man jie kazkaip pasirode storoki tie 6 lavasai is normos, nors valgysim juos tik vakare, gal pas jus labai dideli jie, pas mane skersmuo vidutiniskai ju gavosi po 22-24cm blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2011 10 18, 11:32)
Iskepiau katik lavaso blynus, labai aciu uz rezepta, tesla tikrai labai elastinga ir manau klausys kiekvienos seimininkes, bet va man jie kazkaip pasirode storoki tie 6 lavasai is normos, nors valgysim juos tik vakare, gal pas jus labai dideli jie, pas mane skersmuo vidutiniskai ju gavosi po 22-24cm  blush2.gif


man jie irgi storoki gavosi, nors iškočiojau labai plonai, bet kol nešiau į keptuvę (man baisiai nesisekė tas reikalas blush2.gif ) ir kepdami jie gerokai susitraukė.
Bet skanu labai.
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 10 17, 19:54)
Morkas sumaisyt su prieskoniais:druska,cukrus,aitrioji paprika,cesnakas,kalendra.Truputi acto.Ir uzpilt karstu aliejumi(kuriame butu neblogai pakepint svoguno galva ir po to isimt,bet kai tingisi kartais,tai  blush2.gif  ) Palaikyt saldytuve nors pora valandu.
Bet vistyte grazuole kokia,fantastiskai atrodo  wub.gif



Aciu drinks_cheers.gif Tai cia tikriausiai kazkas panasaus i korejietiskas morkas bigsmile.gif super !
Atsakyti
Vištienos file pagal Aguonelę
Buvo labai skanu, tobula, kaip džiaugiuosi..labai nemėgstu vištienos krutinėlės..dėja klydau..aš jos nemokėdavau tinkamai ruošti, šian labai savim didžiuojuosi smile.gif)
Ačiū Aguonėlei už idėją

user posted image


Naudojau :

4 vidines file juosteles
saujelę čiobrelių ir petražolių
citrinos
ir grill prieskonių vištienai


Vištieną pabarsčiau prieskoniais, subėriau smulkintus čiobrelius ir petražoles ir užspaudžiau citrinos sulčių. Palaikiau valandą, pervėriau mediniais iešmeliais ir kepiau ant grilio ištepto sviestu.

Labai sultinga vištiena.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2011 10 18, 14:53)
Sveiki.
O farso pries tai nereikia apkepint? mirksiukas.gif

nea, nereikia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnikiii @ 2011 10 18, 22:00)
daug cia pas jus grozybiu ir skanumynu  4u.gif  bet man niekaip neiseina gamint su mazai prieskoniu ( na pvz, tik su druska, pipirais ir pvz. ciobreliais)  doh.gif  dedu daug ir ivairiu, todel sunku laikytis recepto nurodymu  doh.gif

na prieskoniai labai subtilus dalykas. as daznai ju visu naudojamu net nerasau, nes prieskoniams retai kada buna spec receptas. manyciau kiekvienas o ir net tam paciam receptui daznai naudoja skirtingus prieskonius. as asmeniskai daznai pagal nuotaika, buna priberiu ciobreliu, rozmarino, ar baziliko. kitais kartais nenoriu nieko jausti papildomo, todel beriu tik druska pipirus.
bet tikrai buna receptu kuriuose kazkoks prieskonis yra tiesiog butinas norint isreiksti ta recepta. kaip pavyzdy galeciau pateikti Beatos cukinija, su pomidorais ir feta. neisivaizduoju sito recepto be cesnako ir daug daug baziliko lapeliu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2011 10 19, 09:38)
ar morkos turi jame skęsti, ar tik tiek , kad suvilgytų?  g.gif


Tikrai nereikia,kad skestu mirksiukas.gif jei suprantat rusiskai,yra receptas su foto ir mazdaug kiekiais
Atsakyti