Šykart gamino MB

bet neatsilaikiau nenufotografavus

aišku ir sau pliusą dedu, labai gerą "tikrą" vištytę pas bobutę turguij nupirkau
taigi kepėm vištą orkaitėje
pagal Giedrių
Prieskoniais višta buvo ištrinta iš vakaro, ji svėrė 2,4kg. Naudojom puse didelės galvutės česnako, nubrauktas valgomas šaukštas druskos, geras šaukštelis grūstų juodųjų pipirų, džiovinto čiobrelio. Po odele, ypač ties krūtinėle buvo prikišta apie 2 nedideli šaukštai sviesto ( į sviestą įdėta smulkintų šviežių krapų ir šviežių petražolių). Taip višta šaldytuve stovėjo parą

Šiandien prieš kepant pora valandų palaikėm kambario temperatūroje. Vietoj citrusinių vaisių naudojom obuolius (nedideli obuoliukai, nulupti, išimtos sėklos, supjaustyti į 4-6 dalis). Kartą kepėm su apelsinais ir patingėjom nulupt jų odą, tai iš vidaus vištiena kur lietėsi su apelsinais turėjo kartumo. Visa kita vadovavomės pagal Giedriaus receptą. Ši višta buvo superinė

Odelė traški, o jau sultinga vištiena

Įdėjau paveikslėlyje kaip atrodo įpjovus

MB valgė vien krūtinėlę ir tiek mėgavosi, kad dar gyvenime tokios skanios nevalgė

Man blauzdelės buvo
Šalia viščiuko bulvės kurios kepė kartu skardoje. Kitoje lėkštėje MB atskirai kepė virš vištos ant grotelių, "ale sveikesnės" pagal jį (tiesiog pasūdytos ir išteptos aliejumi). Mažiau sukepusios aliejuje, traškesnės, kaip su plutele.
O salotos tai svogūnų laiškai, salotų lapai, ridikėliai, pomidoras, paprika. Išspausta citrinos sulčių, lyvuogių aliejaus, truputis cukraus, druskos ir turkiškų prieskonių ( kaip tiksliai jie vadinasi nežinau, violetiniai, dažnai juos naudoja salotoms, arba tiesiog barsto ant svogūnų

) Tokios gaivios irgi labai skanu buvo

Trumpai tariant MB gaminta vakarienė man patiko

pasiūliau gaminti dažniau