Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Balandėliai

user posted image

500 gr. maltos kiaulienos
100 gr. ryžių
svogūnų
kopūsto
morkų
krapų
šiek tiek sviesto
aliejaus
druska, pipirai
grietinės
pomidorų padažo

Kopūstą šiek tiek apvirti, kad suminkštėtų lapai. Tuomet nupjaustyti storąją kopūsto gyslą. Pakepinti vieną galvutę svogūno, ją įmaišyti į maltą mėsą, berti nevirtus ryžius, druską, pipirus ir gerai išminkyti. Po saujelę mėsos dėti ant kopūsto lapo, užlenkti kraštus ir suvynioti.
Į puodą įpilti šlakelį aliejaus ir įdėti šaukštą sviesto, pritarkuoti sluoksnį kopūsto (iš likusios mažos gniūžtės iš kurios jau nesigavo nuimti lapu balandėliams), sluoksnį morkų ir sluoksnį svogūnų, ant viršaus dėti balandėlius.Užpilti iki pusės sultiniu ar pasūdytu vandeniu. Pabarstyti krapais ir uždengus troškinti apie 40 min. Lygiom dalim sumaišyti grietinę ir pomidorų padažą, užpilti ant balandėlių ir leisti pasitroškinti dar 10 min. Išjungti ugnį ir palikti balandėlius pailsėti apie 15-20 min.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 06, 09:15)
Sveikos merginos, norėjau patarimo  4u.gif
Žadu daryti įdarytas vištos blauzdeles, tik nežinau, į ką lengviau prikimšti įdaro - ar pirkti tik blauzdeles, ar blauzdeles su kumpeliais  g.gif
Ir niekur nerandu recepto šio skanėsto, gal kas įmes nuorodą, dėkui  mirksiukas.gif

geriau imti su kumpeliais 4u.gif dejau neseniai recepta,gal pagelbes idara pagal savo nora galima koreguot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelincik: 06 spalio 2011 - 09:16
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 02, 15:30)


O ąš skubu pasidalinti namuose kepto lavašo receptėliu. Tikrai nesudėtingas. O, kad užmiršite kelią į kebabines- pažadu  cool.gif  Lieka tik išsikept  bigsmile.gif

Naminis lavašas


isbandziau bigsmile.gif wub.gif

user posted image

6 lavašams reikės:

40 gr. sviesto
pusė arbatinio šaukštelio druskos
šaukštelis cukraus
300 gr. miltų
arbatinis šaukštelis sausų mielų
+\- 100 ml. šilto vandens

Mieles ir cukrų supilti į šiltą vandenuką išmaišyti ir leisti sureaguoti kelias min. Druską sumaišyti su miltais, supilti lydytą sviestą ir mielių mišinį, minkyti, kol taps tešla elastinga ir labai maloni,nelimpanti prie rankų, jei reikia galima įpilti daugiau vandens ar šiek tiek daugiau miltų.
Tešlą pastatyti, kad pakiltų.

user posted image

user posted image


Tešlą padalinti į 6 gabalėlius ir ant pabarstyto miltais stalo iškočioti visiškai peršviečiamai, tešla labai paklusni ir elastinga. Į sausą keptuvę dėti iškočiotą lavašo blyną ir vos apkepti iš abiejų pusių.

user posted image

Pasiruošti įdarą.

user posted image


Aš naudojau:

Fetos sūrį, jalapeno pipirus, paprikos kelių spalvų, agurką, pomidorą, aisbergo salotą, avokadą, mėlyną svogūną ir vištienos file.

Lavašą ištepti česnakiniu padažu ( aš darau iš vienodo kiekio majonezo ir pomidorų padažo ir įspaudžiu citrinos sulčių ir česnako) ir įkrauti įdaro. Užlenkti kraštus ir standžiai suvynioti, apkepti grillyje paslėgus iš abiejų pusių.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 08, 10:53)
Ule, o kur dar galima kept įdarytus lavašus, jei neturi griliaus?

braske kepe vaflinej senovinej thumbup.gif biggrin.gif zo isradingumui ribu nera, galima kepti paprasciausioj keptuvej paslegus stipriai kokiu akmeniu i folja isuktu tongue.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 10 08, 10:07)
braske kepe vaflinej senovinej thumbup.gif  biggrin.gif  zo isradingumui ribu nera, galima kepti paprasciausioj keptuvej paslegus stipriai kokiu akmeniu i folja isuktu tongue.gif  drinks_cheers.gif

as kepu sumustiniu keptuvej ax.gif neapsiziurejus nusipirkau ne ta kur buna kvadraciukai du, o tokia kaip kebabinese smile.gif is pradziu dar pykau, kaip cia taip neapsiziurejau, bet veliau supratau, kad joje galiu bet ka ir kad tokia patogesne thumbup.gif
Atsakyti
O as kepu irgi sumustinineje, bet pas mane ta kur su kvadratukais , bet tai mums tinka, neuzdarau jos ir skrunda, veliau tiesiog apverciu 4u.gif
Atsakyti
Aš ir turiu sumuštinių keptuvą, bet mano trikampiukai, tai nelabai įsivaizduoju, kas ten gautųsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 08, 12:59)
Aš ir turiu sumuštinių keptuvą, bet mano trikampiukai, tai nelabai įsivaizduoju, kas ten gautųsi  g.gif

Pas mane irgi tokia - kepu ir gerai gaunasi, tiesa neuždarau jos iki galo smile.gif nors toje senoviškoje vaflinėje dar geriau būtų kepti, nes tie grioveliai mažesni, bet ir sumuštinių keptuvėje savai šeimynai pakept gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 08, 12:59)
Aš ir turiu sumuštinių keptuvą, bet mano trikampiukai, tai nelabai įsivaizduoju, kas ten gautųsi  g.gif

nemanau,kad gausis kaip turetu buti, lavasus sildyti reikia prislegus,todel jau geriau siulyciau keptuveje kaip minejau prislegus lentele ant kurios padeti akmeni ar sunku puoda 4u.gif
Atsakyti
Kvapnusis vistienos apkepas su darzovemis

user posted image
user posted image

Reikes:

1,5 vistienos krutineles(3 papai)
200 g fermentinio surio
sauja pievagrybiu
vidutinio dydzio cukinija
pora sauju pomidoru
pora sauju bulviu
didelis svogunas
2-4 cesnako skilteles(pagal skoni, as megstu daugiau smile.gif
300 ml majonezo

grybus ir svogunus, supjaustytus pusziedziais apkepiname aliejuje. Dubenyje sumaisom vistiena, supjaustyta kubeliais, pomidorus, supjaustytus ketvirtadaliais, ir traiskytus cesnakus, uzberiame siek tiek druskos ir pipiru.

ir sluoksniuojame:
bulves, vistiena sumaisyta su cesnaku ir pomidorais, svogunai su grybais, ant virsaus isdeliojame cukiniju griezinelius. Ant cukiniju tepam storai majonezo, saunam i 170-180 C ikaitinta orlkaite, kepam valanda. tada apibarstom tarkuotu suriu ir dar paliekam jam issilydyti 15 min,

skanaus tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(maye @ 2011 10 05, 11:40)
Sveikuoliu bandeles
Recepta sukuriau is bendro virtuves turto ir receptu ivairoves.
mazdaug miltu 2-3 stiklines, stikline kefyro, puse stiklines vandens, kiausinis, druska,
is pakeliu supyliau is akies ~100- 200gr. kmynai, lino semenu ir sezamo seklos, saulegrazos, moliugu seklos, zodziu visko pridejau ko turejau.. ir kepiau 35min...

pamačiau šį receptuką ir nutariau išbandyti, nes atrodė paprastas, bet.....kažkas man buvo netaip blush2.gif nesu labai įgudusi virtuvėje...pasidariau tešlą, bet ji buvo skysta, lipo prie rankų, absoliučiai neišėjo formuoti bandelių...pridėjau miltų.....ir matyt per daug g.gif bandelės išėjo sausokos, pluta kieta verysad.gif vaikai valgo, ypač sūnutis graužia, seilioja, mat jam dantys dygsta...dukra rankioja grūdus lotuliukas.gif bet man pačiai norėjosi, kad vidus būtų minkštas, drėgnas...jūsų nuotraukose taip ir atrodo....
ką padariau netaip? mėgstu tokias sveikuoliškas duoneles...gal kokių kitų receptų yra blush2.gif
Mano tokios gavosi 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 10 08, 18:29)
pamačiau šį receptuką ir nutariau išbandyti, nes atrodė paprastas, bet.....kažkas man buvo netaip blush2.gif nesu labai įgudusi virtuvėje...pasidariau tešlą, bet ji buvo skysta, lipo prie rankų, absoliučiai neišėjo formuoti bandelių...pridėjau miltų.....ir matyt per daug g.gif bandelės išėjo sausokos, pluta kieta verysad.gif vaikai valgo, ypač sūnutis graužia, seilioja, mat jam dantys dygsta...dukra rankioja grūdus lotuliukas.gif bet man pačiai norėjosi, kad vidus būtų minkštas, drėgnas...jūsų nuotraukose taip ir atrodo....
ką padariau netaip? mėgstu tokias sveikuoliškas duoneles...gal kokių kitų receptų yra blush2.gif
Mano tokios gavosi 4u.gif
user posted image

ir mano tokios 4u.gif sausokos nuo grudu, juk jei butu minkstos detusi mieles ar kokios kildinimo priemones, dabar jos ekologiskos, mano is foto tik blizga nes kiausiniu patepiau rolleyes.gif
Atsakyti