Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(D.E*V.A @ 2011 10 13, 10:47)
kaip ir kotletai tikrai nedaugiau,o valgant nebėga per smakrą,gal galima ir orkaitėj kept,bet susitrauks labai faršas bus viskas atskirai g.gif taip dar nebanžiau,gal ir pavyktų


Visada cukiniją ratukuose kepu orkaitėje, tik darau storesnius cukinijos žiedelius, viskas thumbup.gif gaunasi.

Tikrai labai skanus patiekalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D.E*V.A @ 2011 10 13, 11:10)
Labas iš ryto  smile.gif

nebeužilgo pietų metas ,tad siūlau pasigaminti

Cukinijos ratukuose įdarytą faršą


faršas (koks jums palei dūšią biggrin.gif )
druska
2 kiaušiniai
prieskoniai faršui ar maltai mėsai
svogūnai (dar mėgstu kartu su svogūnais pakepint morkas ir dėt į faršą,bet šiandien patingėjau iš kameros išimt pasiruoštas žiemai morkytes)
miltai apvoliojimui
aliejus kepimui

cukinija,druska,pipirai malti

cukiniją supjaustau maždaug 1-2 cm. storumo rutuliukais,išimu viduriuką ir užpilu druska ,kad išskirtų skystį,kol stovi rutuliukai su druska ruošiam faršą.viskas sudedame kas priklauso į farša išmynkome mėsytę.nupilama nuo cukinijos atsirades skystis tada apibarstome pipirais.imame faršą dedame į cukinijos vidury,suplojame ir pavoliojame miltuose,dedame į ikaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepame.išverdamos bulvės (tinka ir makaronai stambesni) pasiruošiam garnyrą ir...suvalgome su apetitu biggrin.gif ...SKANAUS!!!


Aš panašiai darau tik orkaitėje:
dedu žieda cukinijos, poto supriekuoniuota faršą, ant jo dedu pomidorų padažo ir kepu orkaitėje apie 15 min, tada apibarstau sūriu ir dar apie 10 min kepu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(D.E*V.A @ 2011 10 13, 11:10)
[i]Labas iš ryto  smile.gif

nebeužilgo pietų metas ,tad siūlau pasigaminti

Cukinijos ratukuose įdarytą faršą

As darau panasiai,tik apkeptus ratukus dar patroskinu kartu su bulvem biggrin.gif
Atsakyti
Karbonadai su sūriu ir pomidorais

4 kiaulienos karbonado gabaliukai,
druska, pipirai, paprikos milteliai pagal skonį
maždaug 100gr. tarkuoto fermentinio sūrio,
2 kiaušiniai,biški pieno
džiūvėsėlių,
aliejaus kepimui
du pomidorai
1 didelis svogūnas

bulvės garnyrui (bulvės,česnakai,rozmarinas,druska,pipirai,aliejus)

Paruošiame bulvės: nuvalome, išplauname, nusausiname ir supjaustome.Apibarstome su druska,pipirais,įpilame biški aliejaus ir išmaišome.
Sudedame į kepimo skardą, ant viršaus išspaudžiame česnako ir dedame šviežio rozmarino šakelių,uždengiame su foliją ir kepame orkaitėje 200 C maždaug 40 min.

Kiaušinius išplakame su pienu.

Mėsą išmušame, apibarstome druska ir prieskoniais.Paliekame pastovėti.
Po to pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojam džiūvėsėliuose.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir kepame iš abiejų pusių.
Pomidorus ir svogūną supjaustome griežiniais ir sudedame ant karbonadų.
Užbarstome tarkuotą sūrį.
Nuo bulvių nuimame foliją, dedame šalia karbonadus.
Kepame kol gražiai išsilydys sūris. Salotos: virti grybai,svogūnas,druska,pipirai,citrinos sultys ir grietinė.


user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 13 spalio 2011 - 14:00
QUOTE(lilget @ 2011 10 13, 14:51)
nors receptas ne mano, bet siuo atveju laisvai keisciau  trupuciu pieno ar grietines  mirksiukas.gif


dekui smile.gif einu bandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D.E*V.A @ 2011 10 13, 11:10)
Cukinijos ratukuose įdarytą faršą

mano uošvienė taip daro, tik nekepa orkaitėj, o deda į puodą ir troškina- vadina tinginių balandėliais, nes skonis tos cukinijos kaip kopūsto, tik kad nereikia vargti tiek kiek su kopūstlapiais 4u.gif
man labai skanu thumbup.gif

Dar į temą apie moteriškus ir nemoteriškus valgius 4u.gif neseniai E. Mildažytės laidoje Yra šalis buvo kalbėta apie tradicinius lietuvių valgius ir p. Oželis sakė, kad lietuviai begal konservatyvūs- nepripažįsta jokių nukrypimų nuo tradicinės receptūros- jei cepelinai, tik su mėsa, jei kotletai, tai tik tradiciniai. Tai pas mus namie tokia bėda-valgo maniškis ir daržoves, ir vaisius, ir blynus, bet viskas tradiciškai kaip visada.......jokių naujų receptūrų ir pavidalų verysad.gif liūdna, nes padarau kažką ir valgau viena.....matyt per daug išlepinau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 13 spalio 2011 - 19:55
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 02, 15:30)
O ąš skubu pasidalinti namuose kepto lavašo receptėliu. Tikrai nesudėtingas. O, kad užmiršite kelią į kebabines- pažadu  cool.gif  Lieka tik išsikept  bigsmile.gif

Naminis lavašas




4u.gif notworthy.gif ačiū už puikų receptuką,išbandytas ir dar bus gaminamas ne sykį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristule05: 13 spalio 2011 - 20:36
QUOTE(Elena @ 2011 10 13, 14:56)
[color=darkviolet]Karbonadai su sūriu ir pomidorais




Niekada karbonadams kiaušinio neplakiau su pienu. Ką jis priduoda? Minkštumo gal kokio?
O grybų su grietine salotos ... wub.gif Kaip noriu. Dabar bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 10 13, 21:57)
Niekada karbonadams kiaušinio neplakiau su pienu. Ką jis priduoda? Minkštumo gal kokio?
O grybų su grietine salotos ... wub.gif Kaip noriu. Dabar  bigsmile.gif



Aš visada taip darau...kodėl nežinau lotuliukas.gif

O grybų salotos jo...skonis wub.gif
Atsakyti
Tofu ir cukinijų apkepas receptas su gaminimo eiga


user posted image

user posted image



2 asmenims:

- 2 pailgos siauros jaunos cukinijos
- 300 g minkštojo tofu ( sojų sūris)
- 1/2 arbat.š. tarkuoto muskato riešuto
- 2 kiaušiniai
- druska pipirai
- sauja tarkuoto Parmezano sūrio


Gaminimo eiga:


1 - Nuplauti ir griežinėliais supjaustyti cukinijas
3 - Keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti cukinijas iki jos šiek tiek apminkštės. Gardinti druska ir pipirais.
4 - Giliame inde sudėti minkštą tofu, įmušti kiaušinius, įberti saują tarkuoto Parmezano sūrio ir tarkuoto muskato riešuto. Viską labai gerai išplakti šluotele arba mikseriu.
5 - Kepimo formą ištepti alyvuogių aliejumi ( vos vos) sudėti apkeptas cukinijas ir ant viršaus užlieti paruošta tofu/kiaušinių mase.
6 - Pastatyti kepti ~ 30- 40 min. orkaitėje , įkaitintoje iki 200-240 ° C.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Rozytes

user posted image

user posted image

Reikes:
1 bemieles sluoksniuotos teslos (is parduotuves 4u.gif )

Idarui:
apie 300gr farso (jaut+kiaul, arba tik jaut.)
1 poras
1 morka
prieskoniu (druska, pipirai, bazilikas...)

Papildomai:
sezamo seklu apibarstymui
kiausinio aptepimui
padazo istepimui

Gaminimas:

pasikepam griezineliais pjaustyta pora, ir tarkuota (burokine tarka) morka. palaukiam kol atves, ir supilam i farsa. dadedam prieskoniu ir viska ismaisom. issikociojam teslos laksta, bet neprarandam staciakampio formos. smarkiai kociot nereikia. kad nebutu per plona. tada ji issitepam padazu (foto). gyvenu ne lietuvoje, bet gal ir lietuvoj yra kazkas panasaus. arba paprasciausiai galima kecupu ar pomidoru pasta. padazas man patinka, nes jame dadeta prieskoniu, tiesiog idomesnis skonis. ir ant virsaus padengiam farsa. viska graziai susukam i desra, aptepam kiausiniu ir apibarstom sezamo seklom. supjaustom gabaliukais. kepam 180 laipsniu orkaitej, apie 20 min. kol graziai apskrus. Skanaus!
visiems sitie super lengvi pyrageliai labai patinka 4u.gif
beje gaminau panasiai pagal Beatos recepta, bet pasitobulinus, ir pakeitus susukima. man taip graziau ir patogiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orkinta: 15 spalio 2011 - 15:38
Japoniški šašlykiukai

user posted image

Reikes:
vistienos file(ar liesos kiaulienos)
mediniu ismeliu

Padazui:
4-5 v.s.soju padazo
8 v.s.alkoholio(recepte buvo nurodyta naudot mirina (yra pirkt parduotuvese prie kinieciu prekiu),ar saldu/pusiau saldu balta vyna.As turejau sausa,tai ji ir panaudojau
2 a.s.medaus ar cukraus
1 v.s.aliejaus.Jei turit,sezamo,ar paprasta
imbiero
cesnako
aitrios paprikos
sezamos seklu

prieskonius naudojau dziovintus,bet galima aisku ir patarkuot imbiera su cesnaku
Padaza reiktu paragaut,kiekvienas naudoja skirtingus produktus

Vistiena plonai supjaustyt,uzmaut ant sudrekintu iesmeliu.Padazui skirtus produktus sumaisyt,uzvirint ant silpnos ugnies.Rcepte buvo siuloma pavirint 10-15 minuciu,kad sutirstetu.As patingejau laukt ir patirstinau sauksteliu krakmolo.Vistiena sutept padazu ir kept ant nedideles ugnies sausoje keptuveje,kuo ploniau supjaustyta vistiena,tuo greiciau iskeps.Iskeptus sutept padaziuku dar karta ir pabarstyt sezamo seklomis.
Atsakyti