Tilapijų filė cukinijų kiautelyje su Pesto plutele ir cukinijų tagliatellėmis


receptas:
2 asmenims
2 tilapijų filė
2 jaunos žalios cukinijos
1 nedidelis pomidoras
pesto:
1 mažas kukštelis šviežio baziliko
150 ml alyvuogių aliejaus
1 valg. š. kedro riešutų
1 česnako skiltelė
75 g tarkuoto parmezano
druskos
maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.
Į smulkintuvą sudėti nuluptą česnako skiltelę, kedro riešutus, šviežią baziliką, parmezaną - viską sumalti potruputį vis įpilant alyvuogių aliejaus.
Nuplauti cukinijas, skustuko (judančiais ašmeninis) pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles). paruoštas cukinijų juosteles ištiesti ant pjaustymo lentos taip, kad viena kitą krašteliu uždengtų. (t.y. suformuoti klimėlį iš cukinijų juostelių)
Ant išdėliotų cukinijų juostelių (pagardintų druska ir pipirais) padėti (skersai cukinijų juostelėms) vieną tilapijų filė, ant jos uždėti porą griežinėlių pomidoro - pagardinti druska ir pipirais - tada vieną cukinijų juostelių šoną užlenkti ant filė , po to kitą ( taip užsidengs /pasislėps tilapijų filė) Kad laikytųsi galima prismeigti 2-3 mažais mediniais iešmeliais. (iškepus tiesiog juos ištraukti)
Suformuotą cukinijų kiautelį su tilapijų filė įdėti į kepimo indą, paviršių gausiai aptepti paruoštu pesto ir pastatyti kepti orkaitėje 15-20 minučių.
Kol kepa tilapijų filė, galima paruošti derantį garnyrą: užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 3-5 minutes.
Iškepusį tilapijų filė cukinijų kiautelyje patiekti nedelsiant su paruoštomis cukinijų tagliatelle'ėmis.
Skanaus