Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(D.E*V.A @ 2011 10 19, 13:50)
kokia čia tarka turi būti ,kad šitaip supjaustyti tas morkytes g.gif ar su kokiu kombainu?

Yra tokia speciali tarka, kuri tarkuoja šiaudelias smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasyte969: 19 spalio 2011 - 13:06
Špinatų soufflé

user posted image

user posted image

user posted image



2 asmenims:

Reikės :

* 200 g šviežių špinatų ( tyrės gaunasi ~ 130 g)
* 3 kiaušinių
* druskos
* maltų pipirų
* malto muskato riešuto


Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 200- 220°C karščio.

Špinatus nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėti į keptuvę ar puodą, įpilti truputį vandens ir kaitinti iki špinatai suminkštės / sukris.

Apvirtus špinatus sudėti į kiaurasamtį, nusunkti susidariusį skystį. Palikti pilnai atvėsti.

Špinatų tyrę pagardinti druska, pipirais ir maltu muskato riešutu - viską permaišyti.

Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių.
Kiaušinių trynius sudėti į prieskoniais pagardintą špinatų tyrę - viską gerai išmaišyti.

Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų. Sukrėsti špinatų/trynių plakinį ir mentelės pagalba atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus.

Paruoštą masę sudėti į kepimo indus ir pastatyti kepti ~30 minučių, iki soufflé pilnai pakils / išsipūs.
Patiekti nedelsiant.

Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti
Traškūs saldžiarūgščiai baklažanai

user posted image

Reikes:

baklazanu
kiausinio baltymo
krakmolo
aliejaus kepimui

padazui:
vandens
0,5 st.cukraus
3-4 v.s.acto
2 v.s. pomidoru pastos
krakmolo
imbiero
cesnako
aitr.paprikos

Pirma reiktu supjaustyt baklazana pirsteliais ir uzmerkt saltam vandeny.I saldymo kamera pastatyt puse stiklines salto vandens.Kiausinio baltyma paplakt sakute su pora saukstu krakmolo.Ipilt slakeli ledinio vandens.|Pasireguliuot tesla,kad gautusi kiek tirstesne nei lietiniams.
Ikaitint alieju,nusausintus baklazanus mirkyt i tesla ir kept ant vidutines ugnies,kol vos pagels.
Padazui:i keptuve ipilt 2/3 stiklines vandens,pakaitint,supilt puse stiklines cukraus,pakaitint kol istirps,supilt acta ir pakaitint dar minutele.Puodelyje sumaisyt 1/3 puodelio vandens,pomidoru pasta ir nubraukta sauksta krakmolo.Ibert prieskonius.Puodelio turini pilt i keptuve ir kaitint ant nedideles ugnies kol sutirstes.Padaza supilt ant baklazanu ir skanaut.Baklazanai gavosi labai traskus ir visai ne riebus.
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 10 19, 14:41)
Traškūs saldžiarūgščiai baklažanai

Atrodo tai labai skaniai thumbup.gif bet baklazanai neisigeria daug aliejaus? nes kiek kartu kepiau, tai tokie riebus gaunasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2011 10 18, 20:56)
nea, nereikia.  4u.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif siandien isbandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Rozytes


Isbandyta labai skanios thumbup.gif
PS. reikes kita karta ideti dar surio paragauti turetu buti skanu...
Atsakyti
QUOTE(Laiminga_saule @ 2011 10 19, 16:46)
Atrodo tai labai skaniai  thumbup.gif  bet baklazanai neisigeria daug aliejaus? nes kiek kartu kepiau, tai tokie riebus gaunasi... g.gif

Ne,matyt tesla neleidzia,traskus,o viduje tokie kaip pukuciai gavosi.Manau skanu butu su kokiu cesnakiniu padaziuku irgi
Atsakyti
Gal kuri turit recepta bulviu apkepo kuri beata savo laidoje kepe, kur reikia apvirti bulves piene su grietinele? Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 10 19, 14:41)
Traškūs saldžiarūgščiai baklažanai

Butinai reiks isbandyt bigsmile.gif .Tik gal truputi mazinsiu cukraus kieki unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mykolina @ 2011 10 20, 12:15)
Nerodo kazkodel ir pas ja psl. nerandu sito recepto  verysad.gif

cia bandykit 4u.gif apacioj visos serijos matosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joana: 20 spalio 2011 - 11:50
Cukinijų/vištienos suktinukai su cukinijų piure

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės :

* 2 jaunų pailgų cukinijų
* mažosios vištienos filė
* alyvuogių aliejaus
* drukos
* maltų pipirų
* smulkintų džiovintų pertražolių
* žiupsnis tarkuoto Parmezano sūrio

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros.

Cukinijas nuplauti , nupjauti kotelius/galiukus.
Cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.

Vištienos filė supjaustyti ~5 cm ilgio gabaliukais.
Paruoštus vištienos gabaliukus įvynioti į cukinijų juosteles.

Suktinukus sudėti į kepimo formą, išteptą lašeliu alyvuogių aliejaus.
Pagardinti druska, maltais pipirais , maltu muskato riešutu ir džiovintomis petražolėmis.

Pastatyti kepti ~ 20-30 min. iki suktinukai dailiai apskrus, o vištiena bus iškepusi.

Kol kepa suktinukai, ruošiame cukinijų piure :

Likusias cukinijos juosteles sudėti į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus ir palikti troškintis iki cukinija suminkštės, bet išliks šiek tiek traški. Kepimo pabaigoje pagardinti druska, maltais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Troškintas cukinijos juosteles sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės - piure.

Lėkštėje sudėti dar karštą cukinijų piure, ant viršaus ratu išdėlioti iškepusius karštus suktinukus, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu (nebūtinai) ir nedelsiant patiekti.

Skanaus wink.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
AS tai biskeli atsilikus nuo gyvenimo,siandien pirma karta dariau

Virtų bulvių cepelinai

user posted image

Reikes:

bulviu
krakmolo

jautienos
svoguno
prieskoniu

Bulves isvirt su lupenom,pilnai atausint,sumalt su mesmale.Sudet i dubeneli,tolygiai paskirstyt,padalint i 4 dalis,isimt viena dali ir pripildyt ja krakmolu(tiek pat kiek isemet),isimta dali grazint atgal,bert druskos ir gerai isminkyt.
Mesa isvirt,perleist per mesmale kartu su svogunu,pagardint prieskoniais.
Suformuot cepelinus,apvoliot juos krakmole.Puode saltam vandeny ismaisyt sauksta krakmolo,uzvirint pasudyta vandeni,virt cepelinus apie 10min,kai pakils i pavirsiu(priklauso nuo dydzio)
Is 11 vidutiniu bulviu isejo 11 cepelinu
user posted image

Due drops prie baklazanu galit ir savo isbandyta koki saldziarugsti padaziuka daryt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelincik: 20 spalio 2011 - 17:17