Cukinijų/vištienos suktinukai su cukinijų piure 


Reikės :
* 2 jaunų pailgų cukinijų
* mažosios vištienos filė
* alyvuogių aliejaus
* drukos
* maltų pipirų
* smulkintų džiovintų pertražolių
* žiupsnis tarkuoto Parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros.
Cukinijas nuplauti , nupjauti kotelius/galiukus.
Cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.
Vištienos filė supjaustyti ~5 cm ilgio gabaliukais.
Paruoštus vištienos gabaliukus įvynioti į cukinijų juosteles.
Suktinukus sudėti į kepimo formą, išteptą lašeliu alyvuogių aliejaus.
Pagardinti druska, maltais pipirais , maltu muskato riešutu ir džiovintomis petražolėmis.
Pastatyti kepti ~ 20-30 min. iki suktinukai dailiai apskrus, o vištiena bus iškepusi.
Kol kepa suktinukai, ruošiame cukinijų piure :
Likusias cukinijos juosteles sudėti į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus ir palikti troškintis iki cukinija suminkštės, bet išliks šiek tiek traški. Kepimo pabaigoje pagardinti druska, maltais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Troškintas cukinijos juosteles sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės - piure.
Lėkštėje sudėti dar karštą cukinijų piure, ant viršaus ratu išdėlioti iškepusius karštus suktinukus, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu (nebūtinai) ir nedelsiant patiekti.
Skanaus