Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Šilkiniai cukinijų kukuliai kario padaže

user posted image

user posted image


Receptas

Reikės :

* 6-7 didelių cukinijų
* 500 ml pieno
* 8 arbat. š. kukurūzų krakmolo
* žiupsnis kario (arba šafrano pagal orginalų receptą)
* druskos, maltų pipirų
* šlakelio alyvuogių aliejaus



Gaminimo eiga:

Tai geriausia pasiruošti iš anksto, pvz. iš vakaro:
Nuplauti ir smulkia tarka sutarkuoti cukinijas. Sudėti į tinklinį kiaurasamtį ir palikti per naktį nuvarvėti. (Taip pat galima susidariusį skystį tiesiog nusunkti rankomis, tik tai užims laiko)
Į pieną suberti kario ir išmaišyti, palikti.
Gerai nuvarvėjusias/nusunktas cukinijas sudėti į puodą/keptuvą ir, vis pamaišant, kaitinti ant silpnos ugnies (neuždengus dangčio) ~10-15 minučių, iki jos suminkštės ir papildomai išskirs skysčio. Labai gerai nusunkti , palikti atvėsti, karts nuo karto vis nusunkiant susidarantį skystį. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Paruošti lengvą bešamelio padaža su kariu : dideliame inde suberti į krūvelę kukurūzų krakmolą, įpilti keletą valg.š. pieno (išmaišyto su kariu) ir gerai išmaišyti, iki neliks jokių gumulėlių. Gautą mišinį supilti į likusį pieną ir viską gerai permaišyti. Kaitinimo indą su paruoštu pienu (su kariu) padažui pastatyti ant silpnos ugnies ir kaitinti nuolat maišant, iki padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais. Nukelti nuo ugnies.
Įkaitinti orkaitę iki 150- 180° temperatūros.
Iš cukinijų tarkių suformuoti kukuliukus, rankomis vis nuspaudžiant skystį, kad kukuliukai būtų kuo sausesni - taip kepimo metu kukuliukai neiširs, ir išlaikys savo formą.
Į lašeliu alyvuogių aliejumi išteptą kepimo formą sudėti paruoštus cukinijų kukuliukus, tarp jų paliekant tarpus, užpilti paruoštu padažu ir pastatyti kepti ~30 minučių.
Patiekti iš karto.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 21, 00:03)

dėkui smile.gif
Atsakyti
Nu Jonuko mamyte aciu uz vista!!! Viska dariau, kaip jus tik dar pridejau rozmarinu, o po to vadovavausi pagal Giedriu.As taip pat galiu pasakyti, kad skanesnes vistos nesu valgius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 10 21, 15:57)
Taip skaniai su mėtomis drinks_cheers.gif
Aš dar kartais paįvairinimui, į varškę dedu pakepintos  rūkytos šoninės su svogūnais, pipiriuko ir druskytės thumbup.gif


+dar su peletrūnu wub.gif
Varškę su mėtomis,ar peletrūnu vieną galiu valgyti.Pastoviai tokį įdarą iki gamybos pabaigos nuvagiu į savo skrandį blush2.gif
Kur gauti tokiu laiku peletrūno? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2011 10 21, 04:02)
ELlJA,
o sakykit cukraus nereik ?


Mes visada i cepelinu varskes idara dedavom cukraus, nors MB tokio ciudo nebuvo girdejes. Cia turbut kiekviena seimininke atsirenka, kaip megsta. O gal ir nuo regiono siek tiek skirias...
Atsakyti
QUOTE(kaca @ 2011 10 21, 18:47)
Nu Jonuko mamyte aciu uz vista!!! Viska dariau, kaip jus tik dar pridejau rozmarinu, o po to vadovavausi pagal Giedriu.As taip pat galiu pasakyti, kad skanesnes vistos nesu valgius biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif šaunu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Visų jūsų tokie skanūs ir gražūs patiekalai.. Labai dažnai iš čia sėmiausi idėjų..
Džiaugiuosi, kad galų gale ir aš išdrįsau pasidalinti..


Pavadinkime tai JOGA LOKA gyventojų pietūs


Taigi, ant palangės svogūnų laiškai. Šaldytuve vištienos mažoji filė, paprika, pomidorai, poras.. Viską apysmulkiai supjausčiau, mėsytę šiek tiek pavoliojau miltuose ir apkepiau alyvuogių aliejuje kartu su visomis daržovėmis. Pagardinau kaip beveik visada tik druskyte ir pipirais. Išėmiau viską iš keptuvės, į likusį po kepimo padažiuką įpyliau šlakelį grietinėlės.. taip gavau skanų užpilą, kuris labai tiko prie šio patiekalo.
Kuskus'a užpyliau verdančiu vandeniu ir kelias minutes palikau išbrinkti.
Viskas iš lėkščių dingo greičiau nei galėtumėte pagalvoti.. Tikslių kiekių nerašau, nes tai tikrai sugriautų oficialią nuomonę apie vienam žmogui įveikiamus maisto kiekius blink.gif


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 22 spalio 2011 - 20:28

Virtu bulviu cepelinai su paukstienos idaru

Virtu bulviu su lupena apie 2 kg
kiausinio tryniai 2 vnt
Karakmolo- 1/4 bulviu mases (kaip aprase Evelincik)
Druska


Labas vakaras,

norejau jusu pasiklausti as nelabai suprantu kiek cia reiktu to krakmolo 1/4 bulviu mases jei bulviu 2 kg blush2.gif nesusigaudau as cia niekaip, jei galite padekite doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Verslininke @ 2011 10 22, 21:34)
Virtu bulviu cepelinai su paukstienos idaru

Virtu bulviu su lupena apie 2 kg
kiausinio tryniai 2 vnt
Karakmolo- 1/4 bulviu mases (kaip aprase  Evelincik)
Druska
Labas vakaras,

norejau jusu pasiklausti as nelabai suprantu kiek cia reiktu to krakmolo 1/4 bulviu mases jei bulviu 2 kg  blush2.gif  nesusigaudau as cia niekaip, jei galite padekite doh.gif

jus cia rimtai? g.gif
1/4 nuo 2 kg yra 500 g.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2011 10 21, 21:39)
Mes visada i cepelinu varskes idara dedavom cukraus, nors MB tokio ciudo nebuvo girdejes. Cia turbut kiekviena seimininke atsirenka, kaip megsta. O gal ir nuo regiono siek tiek skirias...


Nematau tikslo deti i cepelinu varskes idara cukraus g.gif juk ne lietinius gaminam... cool.gif
Bet čia aišku nuo šeimininkės priklauso unsure.gif
Atsakyti
Verslininke,gal cia jum aiskiau bus kiek to krakmolo reikia sudet

QUOTE(Evelincik @ 2011 10 20, 18:08)

Bulves isvirt su lupenom,pilnai atausint,sumalt su mesmale.Sudet i dubeneli,tolygiai paskirstyt,padalint i 4 dalis,isimt viena dali ir pripildyt ja krakmolu(tiek pat kiek isemet),isimta dali grazint atgal,bert druskos ir gerai isminkyt.



ir paveiksliuka jum idesiu

user posted image

Atsakyti
Čeburėkai:
user posted image
Reikia:

1 stiklinės vandens
šaukštelis druskos
2 šaukštai aliejaus
3,5 stiklinių miltų
kiaušinis
šaukštas degtinės
aliejaus kepimui

Įdarui reikia:

Faršo
svogūno
pusė stiklinės kefyro
prieskonių

Eiga:

Visų pirma užviriname 1 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir dirbame šluotele, kad gerai išsimaišytų. Palaukiam, kol praauš, tuomet įmušam kiaušinį, šaukštą degtinės ir po truputį įminkome dar tris stiklines miltų.
Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valanda pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga.
Faršą sumaišome su kapotu svogūnu, kefyru ir prieskoniais.
Tuomet tešlą suvyniojame į tokią dešrą, ir nuo jos atgnybiame maždaug vištos kiaušinio dydžio gabalėlį. Iškočiojame jį į blyną, tuomet ant viršaus uždedam lėkštelę, ir peiliu aplink apvedam, o kraštus nuimam ir dedam prie tos pačios tešlos. Tuomet imam įdaro, tiek pat ar net šiek tiek daugiau, nei buvo tešlos.
Laisvą kraštą užlenkiam, užspaudome pirštais ir šakute, kad kepant neišbėgtų susidaręs sultinys.
kepti kol gražiai apsrunda.
Skanaus!
Papildyta:
Troškinti kopūstai:
user posted image
Reikia:

Raugintų kopūstų
svogūno
kiaulienos
5 valg. š. kečupo
pipirų
prieskonių

Eiga:
Kopūstus verdame apie 30min kol suminkštėja. Tuo tarpu susismulkiname gabaliukais kiaulieną , pasikepiname su smulkintu svogūnu, paprieskoniuojam.
Kai kopūstai išverda nusunkiame vandenį ir viską labai gerai išmaišome įdėdami kečupą.
Skanaus!
Papildyta:
Grikių apkepas:
user posted image
Reikia:

1 stiklinės grikių
200g faršo
morkos
svogūno
šesnako
3 šaukštų grietinės
gabalėlio sūrio

Eiga:

Grikius uždedame virti. Kol verda pasiruošiame mėsą. Faršą, susmulkintą svogūną ir sutarkuotą morką kepiname keptuvėje. Baigiant kepti sudedame grietinę, česnaką ir dar pakepiname minutę. Dalį grikių beriame į skardą, tada dedame faršo masę, o ant vir6aus likusius grikius. Kepti apie 10-15min, o baigiant kepti uždedame tarkuoto sūrio.
Skanaus!
user posted image
Papildyta:
Vištienos kepinukai:
user posted image
Reikia:

Vištienos šlaunelių(vienetai priklauso nuo to, kiek kepsniukų norite gauti)
Krakmolo
prieskonių
česnako
kiaušinio


Eiga:


Šlaunes nusikaulinėjame ir susismuliname kubiukais. Paprieskoniuojam, įdedam smulinto česnako ir sumaišom su krakmolu.
Prieš kepant sumaišyti su kiaušiniu ir dėti į įkaitusią keptuvę. Iškepusius valgyti man skaniausia su buvlių koše ir morkų salotom wink.gif
Skanaus! smile.gif

Beveik visi gaminami patiekalai paskutiniu metu yra iš SM biggrin.gif
Atsakyti