Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

rekomenduoju labai skanų receptuką iš cukinijų

http://www.sonatinos...ij-apkepas.html

čia receptas
čia nuotrauka, pagavau tik vaiko lėkštutę, nes greit puolėm valgyt biggrin.gif, pavėluotai prisiminiau nufotografuoti biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Žuviškas malonumas

Kadangi pabodo tiesiog keptuvėje kepta žuvies file, šiandien pagaminau ją kiek kitaip ir be galo džiaugiuosi puikiai pavykusiu vakarienės meniu. Labai patiko smile.gif

6 porcijoms reikės:

1,4kg šaldytos žuvies file (nešaldyta jei bus, tai svoris skirsis, na bet man gavosi 6 didelės file);
42g šaldyto sviesto;
120g tarkuoto fermentinio sūrio;
4-6 skiltelių česnako;
Pusantro kietai virto kiaušinio;
1/4 citrinos sulčių;
Saujelės krapų (tinka ir kitokios prieskoninės žolelės);
Prieskonių žuviai;
3 kiaušiniai (nevirti);
Šiek tiek miltų, džiūvesėlių;
Aliejaus kepimui.

Iš pradžių šiek tiek pamušame žuvį ir kiekvieną gabalėlį pabarstome žuvies prieskoniais bei ištepame pasiruoštu marinatu (citrinos sultys, česnakai, krapai). Paliekame 10min pasimarinuoti. Vėliau į kiekvieną gabalėlį dedame po sviesto gabalėlį (7g vienam kepsniui), virto kiaušinio ketvirtadalį ir tarkuoto sūrio (20g). Žuvį susukame į cilindro formą, viduje pasilieka įdaras, tada voliojame į miltus, po to į kiaušinį ir į džiūvesėlius, galima ir pakartoti dar kartą į kiaušinį ir į džiūvesėlius, tik į miltus antrą kartą nebereikia tada. Na ir dedame kepti. Aš kepiau fritiūrinėje, 160 laipsnių 10 min.

Tikiuosi patiks, skanaus smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
POMIDORŲ/ MOZZARELLA TARTA (GREITPICĖ)

gaminimo eiga su foto


user posted image

user posted image

user posted image



reikės :

1 rulonėlio šviežios tešlos

3-4 šviežių pomidorų

pomidorų tyrės ( jokiu būdu nenaudoti kečiupo... schmoll.gif )

1 gniūžtelės mozarela sūrio

saujos tarkuoto parmezano sūrio (nebūtinai)

džiovinto baziliko

orkaitę įkaitinti iki 200-220 laipsnių karščio

Kepimo skardoje ant išvyniotos šviežios tešlos užtepti pomidorų tyrės , tada sudėlioti griežinėliais pjaustytą mozarelos sūrį , ant viršaus sudėlioti griežinėliais ( plonesniais) pjaustytus pomidorus , pabarstyti džiovintu baziliku. Ant viršaus tolygiai užberti tarkuotą parmezaną ( nebūtinai) Ir pastatyti kepti ~ 25-30 min. Skanumėlis essen.gif tiek šilta , tiek ir pilnai atvėsusi thumbup.gif

lengva, vegetariška - akimirksniu suvalgoma mirksiukas.gif


galima ir mėsiškai paruošti : viskas tas pats tik reikia vytinto gero kumpio juostelių ( juosteles sukloti ant mozarelos sūrio, tada sudėti pomidorus, pabarstyti baziliku - pastayti kepti.)

tokia bus sotesnė, sunkesnė, bet labai skani thumbup.gif


šios greitpicės (tartos) pagrindas būna labai drėgnas ir plonas.

Aišku, galima prieš sudedant visus priedus, apkepti orkaitėje ~ 10 min. uždengus kepimo folija. Tada pagrindas bus sausesnis mirksiukas.gif


Skanaus wink.gif
Atsakyti
Lietinių blynų su dešrelėmis pyragas

Lietiniams blynams:
4 kiaušiniai;
puodelis (arbatą kur geriame) miltų;
Tas pats puodelis pieno;
druskos žiupsnelis;
Krapų šiek tiek.
VIską suplakiau blenderiu ir kepame.

Į iškeptus lietinius suvyniojame dešreles, nupjauname lietinio atsikišusius galus iki dešrelės. kadangi blynų išėjo 9, tai dešrelių sunaudota 9vnt.

Vieną lietinį pjauname pusiau ir taip gauname 18 vamzdelių iš lietinių su dešrele. Vamzdelius sustatome į kepimo indą ir užpilame paruoštą masę:

Mocarelos sūrio 250g;
Fermentinio sūrio 200g;
Pomidorų tyrės 200g;
Krapų saujelė;
Mėsos prieskoniai, vegeta, citrinpipiriai, malti juodieji pipirai;
4 kiaušiniai;
2 dideli šaukštai miltų;
Stiklinė pieno.

Viską sublenderiavau ir užpyliau ant dešrelių. Kepti 200-250 laipsnių orkaitėje apie puse valandos, gali tekti ir mažiau, jei indas ne toks aukštas kaip maniškis.

Baigiant kepti dar apibarsčiau fermentiniu tarkuotu sūriu (dar apie 100g) ir vienoje dalyje šiek tiek alyvuojių ir mėlynojo svogūno uždėjau, čia manasis gabaliukas, MB nemėgsta alyvuogių. Pjaustyti atvėsusį, kadangi labai jau valgyti norėjosi, tai karštą pjoviau, tai nelabai gražiai išsiima. Atvėsęs gražiau išsiima.

user posted image
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Ryto saule @ 2011 08 18, 19:56)
oho, kokie sedevrai  4u.gif

Dėkui, viskas paprasta, elementaru, tik gal pateikimas kiek kitoks ir tiek wink.gif P.s Kitą kartą necituokite viso posto su nuotrauka, negalima berods šioje temoje 4u.gif
Atsakyti
Reikėjo kokio nors greito ir paprasto recepto su vištiena, tai forume radau visai paprastą receptuką ir išbandžiau. Labai patiko, kad vištiena tokia minkšta, ir viskas greitai pagaminama, nors man dar norėtųsi kokio nors rūgštumo daugiau rolleyes.gif Papildomai dėjau paprikų.
user posted image
user posted image

QUOTE(Perrin @ 2005 02 01, 15:14)
Nespejau visu receptu perskaityti (gal ir yra jau), bet man labai skani vistiena kinietiskai:
Vistienos file 300-400g
Morkos 3-4
Cesnakas 4 skilteles
Prieskoniai, kecupas
Saukstas medaus
File supjaustyti kubeliais ir apkepti ikaitintame aliejuje kartu su cesnakais kol mesyte pabals. Morkas supjaustyti siaudeliais ir troskinti kartu su vistiena kol morkytes suminkstes. Tada dedame medu, prieskoniu ir kecupa. Patroskiname ir valgome su ryziais.

Man tai labai skanu tik as gaminu be morku. Ir kecupo dedu daug, nes mano vyrui patinka kai maistas plaukia padaze.
O dabar begu gaminti vistiena su pievagrybiais.
Skanaus!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prestige: 19 rugpjūčio 2011 - 15:26
Siandien gaminau toki paprasta, bet man asmeniskai skanu ax.gif

Reikes:
2 vidutiniu morku
Kopusto ( ne viso)
Cukinijos nedidelio gabaliuko
Vidutinio pomidoro
Svoguno galvutes
Krapu
Dziovinto mairuno

Kiaulienos farso 300 g. Plius kiausinis, batono riekele, svoguniuko, pipiriuku ir druskos. Dariau kotletukus.

Svieziu bulviu


Taigi, nuskustas bulves staciau virti. Si karta bulves viriau ne druska sudytame vandenyje, o vegeta sudytame.
Kol bulves verda, i ikaitinta itepta aliejumi dejau siaudeliais pjaustyto kopusto, kubeliais pjaustytas morkas ir cukinijas, svoguna. Viska palikau kepti. Kai jau pradejo apskrudineti, sumazinau ugni, ant darzoviu pabarsciau vegetos. Susmulkinau pomidora (skurele nuo jo nuimti reikia). Viska kepiau.jau ant pamazintos ugnies, vis pamaisydama ir ipyldama vandenuko. Troskinosi viskas taip kokias 25 min., Taigi, kai jau maciau, kad bulves beveik gatavos ir reikia skubeti, is farso formavau kotletukus ir toje pacioje keptuveje kepiau (nes ji labai didele ir vienoje puseje laisvai troskinosi darzoves, kitoje sausai kepe kotletukai).

Pabaigoje i darzoves iberiau mairuno dziovinto, pabarsciau krapu. Ipyliau ketcupo. Kai jau kotletukai apskrudo, pamaisiau su darzovemis, dar palikau porai minuciu pasitroskinti.

Kaip ir viskas, dejau viska i lekste ir valgeme. essen.gif

user posted image
user posted image

Foto kokybe kaip visada nekokia verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 19 rugpjūčio 2011 - 16:20
atitempiu dar vieną paprastą bet gardų receptuką:

Cikinijų / pievagrybių apkepėlė

be sūrio...

user posted image

ir su sūriu...

user posted image

user posted image

reikės:

2 asmenims :


1 cukinija
100 gr pievagrybių
1 skiltelė česnako
druskos , pipirų, alyvuogių aliejaus
spec. prieskonių mišinio ( manau čia galima savaip fantazuoti ) aš bandysiu namie pasigaminti šį mišinuką ( čiobreliai+kalendra+kmynai+sezamas+jūros druska+juodieji pipirai+petražolė+citrinos rūgštis+citrinos žievelė+raudoeniji pipirai+geltonos garstyčių sėklos)

Cukiniją ir pievagrybius supjaustyti 0,5 -0,8 cm storio griežinėliais, sudėti į troškintuvą, sudėti taip, kad būtų labai gerai susispaudę tarpusavyje ( t.y. nebūtų jokių laisvų tarpelių) .
Sudėti gbaliukais supjaustytą česnako skiltelę, pagardinti druska ir pipirais, įpilti gerą šliuksnį alyvuogių aliejaus, pagardinti prieskonių mišiniu. Uždengti ir kepti orkaitėje 15 min. ( 180 laipsnių karštyje)
Išimti iš orkaitės, šaukšto pagalba pasemti išsiskyrusias sultis ir jomis apšlaikstyti cukinijos ir pievagrybių griežinėlius - vėl pastatyti kepti 25-35 min. Ragauti wink.gif
Ištraukus iš orkaitės galima lengvai apibarstyti tarkuotu Parmezo sūriu (nebūtinai) thumbup.gif

Skanaus wink.gif
Atsakyti
Kalakuto kumpis virtas piene

Ačiū Srove, radau sena tavo užkritusį receptelį, pradžioj baiminausi, bet visai be reikalo, buvo tobuli pietūs mano skrandžiui smile.gif

user posted image

Kalakutienos kumpio
česnako
poras
keli pievagrybiai
2 morkos
svogūnas
puselė nedidelės cukinijos
700 ml. pieno
alyvuogių aliejaus
druska, pipirai
šaukštas miltų
100 ml. grietinėlės

Kumpiui nulupau odą ir marinavau su česnaku, majonezu ir prieskoniais. Supjausčiau kebeliais ir pakepinau keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Išėmiau į kitą dubenį. Keptuvėje kepinu svogūną, česnaką, porą, morkas,pievagrybius kaip apkepa sudedu cukinija, uždengiu dangčiu ir patroškinu, kol suminkštėja. Į puodą pilu pieną, dedu kelis pipirus, lauro lapą, druskos. Kai pienas užverda sumažinau ugnį, subėriau kalakutieną ir daržoves, troškinau apie 15 min. maišant.

user posted image


Į grietinėlę subėriau miltus ir gerai išmaišiau. Supyliau į pieną, viską gerai permaišiau, dar troškinosi iki 5 min. Pagardinau druska ir pipirais. Viskas smile.gif Valgėme su bulvių koše.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 21 rugpjūčio 2011 - 08:17
Keliu pagal Nerytės receptuką daryta troškinuką... 4u.gif Mes valgėm su bulvėm, lb skaniai gavosi.. thumbup.gif

RECEPTUKAS : http://www_neringa-b...u-desrelem.html

user posted image
Atsakyti
Labai paprasti, bet skanus aviziniu dribsniu kotletukai
user posted image
Reikes:
aviziniu dribsniu
karsto vandens
pipiru
druskos
kiausinio
svoguno
miltu


Avizinius dribsnius uzpilti karstu vandeniu, kad apsemtu ir palikti kol isbrings. Jei dribsniai dar kietoki, bet vandeni visa sugere, tai dar truputi jo ipilti. I isbrinkusius dribsnius sudeti smulkiai supjaustytus svogunus, iberti druskos, pipiru, imusti kiausini. Viska gerai ismaisyti ir tuomet ideti miltu tiek, kad kotletai palaikytu forma. Deti i ikaitinta keptuve su aliejum ir kepti is abieju pusiu kol pagels. Labai skanus tiek karsti, tiek salti.
Atsakyti
Kibinai pagal N. Šulja

user posted image



Įdarui:

1 kg. mėsos
400 gr. svogūnų
druskos
pipirų
pusė st. mineralinio


Tešlai:

2 kiaušiniai
150 gr. sviesto
150 gr. grietinės
druskos, cukraus, pipirų
miltų apie 2.5 st. ,kol tešla nebelips prie rankų.

Mėsą supjaustyti smulkiai lyg spirgučiams, svogūnus taip pat, suberti prieskonius, supilti mineralinį ir gerai sumaigyti įdarą. Palikti mėsai suminkštėti, kol pasiruošime tešlą.
Kiaušinius išsukti su grietine ir minkštu sviestu, suberti prieskonius ir miltus. Tešla turi gautis lyg gerai išminkytas plastelinas, labai maloni ir nelimpanti prie rankų.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti ploną lakštą, išspausti vienodus apskritimus, dėti pakankamai daug įdaro.


user posted image

Perlenkti ir užlankstyti kraštelius "virvute".

user posted image



Kepti apie 40 min. kol kibinai taps auksinės spalvos, prieš pabaigą aptepti kiaušinio plakiniu.

Skanaus!!!


user posted image
Atsakyti
Aš dabar čia labai kukliai, bet skaniai, lengvai, dietiškai, galima sakyt 4u.gif

Makaronai su pomidorais, aštriai bigsmile.gif
user posted image
Idėja iš čia
Dviems porcijoms prireiks:
Makaronų 200 g
Pomidorų 3-4 vnt
Paprikos raudonos trečdalis
Svogūnas 1 vnt
Česnako skiltelė
Alyvų aliejaus šaukštas
Žiupsnelis bet kokio mėgiamo tarkuoto sūrio.
Prieskoniai: druska, pipirai, 0,5 šaukštelio cukraus (butinai!), kalendros, malto čili pipiro, šviežio baziliko, raudonėlio....

Aliejuje pakepiau smulkiai kapotus svogūnus, česnakus ir papriką. Po keleto minučių sudėjau kubeliais pjaustytus pomidorus, pasūdžiau ir kaitinau apie 15-20 min, kol išgaravo skystis ir padažas pradėjo tirštėti. Tada sudėjau likusius prieskonius, dar pakaitinau ir suverčiau jau išvirusius makaronus, gerai išmaišiau ir dar pusę minutėlės pakaitinau. Sūriu barsčiau jau savo lėkštėje. Viskas 4u.gif
Atsakyti