Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Pomidorų / cukinijų apkepėlė su mozzarella

user posted image

user posted image



user posted image



2 asmenims:


Reikės :

* 1 cukinija
* 2 pomidorai
*1 maža mozzarella sūrio gniūžtelė
* džiovinto čiobrelio
* džiovinto rozmarino
* alyvuogių aliejaus
* druskos,pipirų
* tarkuoto Parmezano siūrio (nebūtinai)

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Nuplauti cukinijas ir pomidorus, supjaustyti griežinėliais. SUpjaustyti mozzarella sūrį griežinėliais ( neperstoriausiais).

Į kepimo indą ( šiek tiek pašlaikstytą alyvuogių aliejumi) sudėti pakaitomis sluoksniuotai : pomidorų, cukinijų, mozzarella sūrio griežinėlius.

Apbarstyti džiovintu rozmarinus ir čiobreliais. Pagardinti druska ir pipirais. Apšlaikstyti alyvuogių aliejumi.

Pastayti kepti ~ 20-25 min.

Patiekti iš karto.

Prieš patiekiant galima apibarstyti tarkuotu Parmezano sūriu (nebūtinai)

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
makaronai su krevetemis
reikes:
1 pakelio karalisku kreveciu(400gr.)
megiamu makaronu
puse pakelio sviesto
alyvuogiu aliejaus
puses citrinos sulciu
gabalelio birnzos surio
gabalelio parmezano
svoguno galvos
4 skilteliu cesnako
ziedinio kopusto
taure balto vyno
svieziu krapu
megiamu prieskoniu,poros sultinio kubeliu.

keptuveje pakepinti supjaustyta galva svoguno ir 2 skilteles cesnako.ideti pora kubeliu sultinio ,supilti vyna.truputi pakepinti.isvirti ziedini kopusta.sudeti i blenderi virta kopusta ir supilti kepinta svoguna su cesnakais,sultiniu ir vynu.iberti tarkuotos brinzos.viska suplakti.gausis tirstas padazas.svieste pakepinti pora skilteliu cesnako.isimti kai sukeps,sudeti krevetes,marinuotas citrinos sultyse ir prieskoniuose.as naudojau persilada.sudeti supjaustytus krapus.isvirti makaronus.deti i lekste,uzpilti padazu,uzbarstyri tarkuotu parmezano suriu, ant virsaus deti keptas krevetes.
skanaus.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 23 rugpjūčio 2011 - 15:10
Mano šiandienos pietūs smile.gif

Šaltibarščiai su spirgintom bulvėm (manau visos mokat,nabet galiu parašyti kaip aš gaminu )

Užsiverdu vandenio ir palieku aušti.Į puodą kur bus šaltibarščiai pilu kefyrą,grietinę ir išmaišau,kad grietinė tolygiai pasiskirstytų,tada dedu naminius burokėlius,svogūnai,krapai,virti kiaušiniai,švieži agurkai.Pilu atvėsusį vandenį pagal norimą tirštumą.Dedu druskos pagal poreikius.
Bulves išsiverdu,nupilu,dedu suspirgintus spirgučius kartu su ištirpusiais taukai,tada viską gerai sukratau puode ir permaišau.

user posted image

Žuvį(filę) užsimarinuoju (česnakai,druska,pipirai,bazilikas),kaip pastovi kepu ant alyvuogių aliejaus,mirkau į kiaušinio plakinį ir į miltus.
Salotos -kopūstas ir morkos,permaišau majonezu,druska pipirai.
Naminis padažas - ant alyvuogių aliejaus pakepinu svogūnus supjaustytus,tada dedu sutarkuotus per barštinę tarką pomidorus ir kepinu kol išgaruos skystis,tada dedu krapų ,pora šaukštų šašlykinio kečiupo,druskos,cukraus,pipirų ir dar paverdu keptuvėj,kol pasidaro tiršta masė.

user posted image
Atsakyti
Laba,
atnešu savo paprastus, bet ne prastus pietus biggrin.gif

Pseudošniceliai su fantastiškom bulvėm:D

800g faršo, 2 kiaušiniai, batono riekė, stiklinė pieno, prieskoniai, džiūvesėliai.
Užsiminkom faršą kaip įprastai (mirkytas piene batonas, kiaušinis, druska, prieskoniai), būtinai supilti visą pieną. MInkyti ilgokai, kol tešla taps tampri, tada formuojam šniceliukus, maudom juos kiaušinio plakinyje, voliojam džiūvesėliuose ir labai greitai apkepam keptuvėje ant didelės ugnies. Apkeptus rikiuojam skardoje ir šaunam į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Šniceliukai gaunasi laaaabai sultingi, minkšti thumbup.gif thumbup.gif
user posted image

Bulves su lupena gerai nuplaut, apvoliot mišinyje (2 šaukštai druskos + 2 šaukštai miltų + malta kalendra) ir kept apie valandą sausoje skardoje (čia įžymiosios berods Elenos bulvės, labai dėkui jai už receptą drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif )
user posted image
Atsakyti
Vakar gaminau Kišą pagal Srovės receptą,patiko visai šeimai.Kadangi mano vyras grybautojas biggrin.gif ,ir grybų visada pilnas šaldiklis,tai tikrai gaminsiu dar neviena karta.

Receptas ir nuotraukos čia: http://srovesblogspo...1/03/kisas.html
Atsakyti
Sketuku karbonadai

user posted image

Reikes:
zvynabudziu (naudojamos tik kepureles)
puse mazo buteliuko alaus
kiausinio
prieskoniu
miltu
aliejaus

Grybu kepureles nuvaliau(zvynus),isemiau kotelius,isploviau ir nusausinau.Is puses buteliuko alaus,vienio kiausinio,druskos,pipiru ir prieskoniniu zoleliu(prieskoniu naudojau daugiau,nei iprasta,nes ant grybu nieko nebarsciau) ir miltu uzmaisyt grietines tirstumo tesla.Kepureles padalint i 4 dalis,jei grybai nemazi ir iskept nemazam kiekyje aliejaus,kol graziai paruduos.Nusausint ant popierinio ranksluoscio.Paprasciau nei paprasta,bet labai man skanu smile.gif
Atsakyti
Šulinėliai

user posted image

Reikės:

kiaulienos farso (emiau 1kg. didelei seimynai)
kumpio juosteliu
prieskoniu
cesnako
1 kiausinio
bulkos

Idarui:
kokiu 6-7 dideliu pievagrybiu
apie 150gr fermentinio surio
1 didelio svoguno
sauksto majonezo
zoleliu (petrazoles/krapai)


Pasiruosiam farsa. musam kiausini, beriam prieskonius, dedam mirkytos bulkos, ispaudziam cesnako. tada formuojam nemaza apskritima, kuri apsukam kumpio juostele. as kai kuriuos apsukau dviem juostelem, nes pas mane jos buvo neilgos. tada apsukta kukuli statom i skarda, ir darom jame skyle. prikisam pasigamintu idaru (pakepam svoguna, pievagrybius. itarkuojam surio, idedam sauksta majonezo ir beriam zoleles, druskos siek tiek, pipiru). kepam apie 180 laipsniu orkaitej apie 40min.
Skanaus!

user posted image

user posted image
Atsakyti
Na dar salia mestelsiu garsiaja Ules armonika. receptukas:
armonika

user posted image

user posted image

user posted image

vaizdas, labai grazus. bet man niekaip nesigavo padaryti, kad mesa butu sultinga. gaminau keleta kartu ir vis tas pats. puse skardos sulciu buna. kaip padaryti, kad mesyte tu sulciu neisleistu, ir pasiliktu dregnuma?
Atsakyti
Aciu Orkinta uz skanius pietus 4u.gif Puikus sulineliai.Tik dariau su voveraitem ir grietinele vietoj majonezo,bet darysiu dar tikrai kada ir su pievagrybiais.Tiesa,parduotuvej neradau rukyto pjaustyto,tai dariau su sviezia sonine,pati pasaldziau ir papjausciau.Ne taip plonai,kaip parduotuvese ,bet pakankamai gerai gaunasi
user posted image
Atsakyti
Siūlau labai lengvą ir skanų apkepą smile.gif

Pomidorų apkepas

user posted image


Reikės:

Tešlai:

* 250g miltų
* 130 g šalto sviesto
* 1 kiaušinio
* 1 v. š. acto 9%
* 2 v. š. vandens
* 1 a. š. druskos

Persijoti miltus, sudėti pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, supilti vandenį ir actą,berti druskos. Viską greitai suminkyti, įdėti tešlą į maišelį ir 1 val. kišti į šaldytuvą.

Įdarui:

* 3 kiaušinių
* 100 ml pieno
* 120 ml natūralaus jogurto
* 50 g tarkuoto kieto sūrio “Gojus”
* 50 g 9% varškės
* 3 a. š. “Pesto” padažo
* 1 v. š. pjaustyto šviežio baziliko
* druskos
* pipirų
* 9 vyšninių pomidoriukų

Kiaušinius, pieną, jogurtą, varškę, druską, pipirus išplakti. Suberti tarkuotą sūrį, įdėti “Pesto” padažą, pjaustytą baziliką, viską išmaišyti.

Po valandos išimti tešlą, iškočioti ją ir dėti į kepimo formą, ant tešlos supilti įdarą. Kišti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Apkepą kepti 20 min.

Vyšninius pomidoriukus įpjauti kryželiu ir išdėlioti ant apkepo. Temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti apie 20-25 min.

user posted image

Kepimo forma 24 cm.
Atsakyti
Traškūs vištienos kepsniukai

user posted image


user posted image


Reikės :

* 1 pok. mažosios vištienos filė
* 3 valg. š. miltų
* 200 ml pieno
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. ugninės paprikos ( galima keisti kitais prieskoniais)
* druskos , pipirų
* 200-300 g sausų pusryčių

Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C temperatūros.

Inde suberti miltus, prieskonius, supilti pieną ir įmušti 1 kiaušinį - viską gerai išmaišyti.
Palikti ~ 5 min. kad tešla kiek sutirštėtų.

Giliame inde suberti sausus pusryčius ir rankomis juos truputį patrupinti iki mažesnių gabaliukų.

Į paruoštą tešlą pamerkti vieną vištienos gabaliuką, po to dėti į sausus pusryčius ir gerai apvolioti.

Ir taip paruošti likusius vištienos gabaliukus.

Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus kepsniukus ir pastatyti kepti 40 min.

Praėjus pirmoms 20 min. ištraukti kepimo skardą iš orkaitės , apversti vištienos kepsniukus ir vėl pastatyti kepti likusioms 20 min.

Patiekti iš karto su šviežiomis daržovėmis. Galima patiekti ir su kokiu švelniu ar aštresniu padažu.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Vistiena su morkomis ir kmynais

user posted image

Reikes (proporcijas pasirenkama pagal nora ir skoni):
Vistienos file
Druskos
Maltu pipiru
Dziovintu ciobreliu
Morku
Kmynu
Svoguno
Aliejaus (naudojau vynuogiu)
Darzoviu sultinio (naudojau kubeli)
Sviesto
Grietines

Vistienos file supjaustyti nedidelemis juostelemis, svogunus pusziedziais, morkas smulkiomis juostelemis (sutarkavau su skustuku). Iberti pipiru, druskos, dziovintu ciobreliu ir kmynu. Viska pakepinti keptuveje kol prades minksteti svogunai. Viska uzpilti sultiniu (kubeli istirpinti vandenyje) ir troskinti ant mazos ugnies. I pabaiga ideti sviesto, o kai sis issilydys - sudeti greitine. Viska gerai ismaisyti ir patroskinti dar kelias minutes. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogyte777: 25 rugpjūčio 2011 - 19:19