Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(AsJa @ 2011 07 29, 16:26)
O čia kokiu teisės aktu remiantis? Yra atostogos vaikui prižiūrėti iki 3-jų metų ir tuo matu saugomos ir darbo vieta ir dabo užmokestis.

kazkur buvau skaiciusi,bet dabar turbut nerasiu,bet ne teises aktuose.Aisku galiu ir klysti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 29, 15:18)
iki 2 metu kol esat VPA turi issaugoti ir darbo vieta,ir alga kuri buvo ir pareigas,3 VPA metus saugo tik darbo vieta.

Tai negi to nežino buhalterės ir personalo skyrius? Man dabar belieka eiti atsispausdinus įstatymus mojuot ar kaip g.gif ? Eisiu surašytos naujos darbo sutarties pasiimt, tai gal nepasirašinėt, nu šakės, ot situacija.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2011 07 29, 18:56)
Tai negi to nežino buhalterės ir personalo skyrius? Man dabar belieka eiti atsispausdinus įstatymus mojuot ar kaip  g.gif ? Eisiu surašytos naujos darbo sutarties pasiimt, tai gal nepasirašinėt, nu šakės, ot situacija.

Šiaip esant terminuotai darbo sutarčiai, jos galėjo ir iš viso nepratęsinėti ar nesudarinėti naujos, net ir Jums esant vaiko priežiūros atostogose - jokio pažeidimo įmonė tuo nebūtų padariusi. Jūsų atveju, panašu, kad buvo sudaryta nauja darbo sutartis pasibaigus ankstesnės terminui (nelabai aišku iš pasisakymo ar taip pat terminuota ar jau nuolatiniam darbui, nors tai ir nelabai turi reikšmės) tad ir jos sąlygos galėjo kisti. Tai du skirtingi dalykai. Tad ir prikibti čia nelabai yra ko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2011 07 29, 17:56)
Tai negi to nežino buhalterės ir personalo skyrius? Man dabar belieka eiti atsispausdinus įstatymus mojuot ar kaip  g.gif ? Eisiu surašytos naujos darbo sutarties pasiimt, tai gal nepasirašinėt, nu šakės, ot situacija.

Man irgi kilo klausimas, ar pratęsta senoji terminuota DS, ar sudaryta nauja.
Bet apskiritai tai bet kokiems darbo sąlygų pakeitimams taikoma DK 120 srt. 3 p.
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2011 07 29, 21:43)
Man irgi kilo klausimas, ar pratęsta senoji terminuota DS, ar sudaryta nauja.
Bet apskiritai tai bet kokiems darbo sąlygų pakeitimams taikoma DK 120 srt. 3 p.
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334

...taigi viskas teisingai smile.gif sutinki su nauju darbo užmokesčiu - pasirašai naują darbo sutartį, nesutinki - nepasirašai, ir keliauji kur nori...didžiausia problema čia ir bus, kad yra vienos sutarties pasibaigimo momentas, o kitos pradžios momentas, vat esant nuolatinės sutarties atveju, kažką išspausti būtų galima, aš kaip įsivaizduoju, jie turėtų daryti sutarties pakeitimą, kurį reikėtų pasirašyti su juo sutinkant, o tu imi ir nesutinki - ir ką, esi vaiko prižiūros atostogose, atleisti tavęs negali (kolkas), darbo užmokesčio sumažinti irgi negali (nes nesutikai smile.gif ir iš viso problemos nebūtų, nes kol augini vaikutį nieks tavęs net neprisimintų ir tikri tavo darbo sutarties nejudintų, visa tai tektų tvarkytis grįžus į darbą....o dabar yra truputį kitaip, jei čia tikrai kalbama apie naujos sutarties sudarymą, tai klausimas jau nebe apie atlyginimo išsaugojimą eina, o apie pačios darbo vietos...
Atsakyti
QUOTE(Robyn @ 2011 07 29, 19:15)
Šiaip esant terminuotai darbo sutarčiai, jos galėjo ir iš viso nepratęsinėti ar nesudarinėti naujos, net ir Jums esant vaiko priežiūros atostogose - jokio pažeidimo įmonė tuo nebūtų padariusi. Jūsų atveju, panašu, kad buvo sudaryta nauja darbo sutartis pasibaigus ankstesnės terminui (nelabai aišku iš pasisakymo ar taip pat terminuota ar jau nuolatiniam darbui, nors tai ir nelabai turi reikšmės) tad ir jos sąlygos galėjo kisti. Tai du skirtingi dalykai. Tad ir prikibti čia nelabai yra ko  ax.gif

Na pas mane tokia specialybė, kad paprasčiausiai dabar tiesiog neįmanoma nutraukti ir nepratęsti sutarties.
Šiaip gero klausimo paklausėt, net nebuvau susimąsčius ar čia pratęsiama senoji ar sudaroma naujoji. Logiškai mąstant sudarė naująją, nes ant senosios aš pasirašiau, kad ji nutraukiama ir išnešė į archyvą ar kur ten, nežinau.
Tai jei sudarė naują man, taip išeina, kad galėjo ir užmokesčio koeficientą keisti, ar ne taip? Tada tikrai nėra prie ko prikibti.

P.S. O šiaip dabar įdomu pasidarė: kaip atskirti kada sudaroma visiškai nauja sutartis ar pratęsiama sena? Man net nedaėjo tokio dalyko paklausti personalo sk. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2011 07 29, 21:28)
P.S. O šiaip dabar įdomu pasidarė: kaip atskirti kada sudaroma visiškai nauja sutartis ar pratęsiama sena? Man net nedaėjo tokio dalyko paklausti personalo sk.  blush2.gif

labai paparastai mirksiukas.gif pries sudarant nauja, nutraukiama senoji mirksiukas.gif Pasirasant pasiskaitykit virs paraso kas parasyta, ten bus parasyta DS nutraukimas pagal... O nauja atskirti irgi paprasta pasiskaitykit po kuo pasirasot mirksiukas.gif Nzn ar suprasit g.gif
Atsakyti
Sveikos, esu antro vaiko auginimo atostogose. Jam 1-ukai (buvau su dukra auginime iki 3m., tada gime sunus - zodziu, negrizau i darba). Dabar su vyru noretumem trecio vaikelio, kaip butu su pinigeliais, jei pastociau negrizus i darba?
Atsakyti
Esu VPA iki 3 metu (dar tik pirmi metai). Jei treciais metais isidarbinsiu kitoje imoneje, ar mano senoje darbovieteje bus issaugta darbo vieta? Ar cia jau bus nutrauktos vaiko prieziuros atostogos?
Ar gauciau nestumo ir gimdymo atostogu pasalpa (dekretinius) uz antra vaika, kai esu VPA?

Atsakyti
Sveikutes,

Reikia pagalbos jusu, perskaiciau istatymus ir savo varianto niekaip nerandu, kaip man viskas skaiciuosis: ax.gif

2011.06.30 įsidarbinau, bet nezinojau, kad esu pastojus. Nestumas buvo 2 sav. (mediciniskai skaiciuojasi apie 4 sav.)

Gimdymo data 2011.03.10.

2007.05.-2010.05 - tris metus buvau vaiko prieziuros atostogose.

2010.05 kai vaikui suejo 3 metai isejau is darbo savo noru ir užsiregistravau darbo biržoje. Kaip sakant buvau bedarbe.

Taip iseina, kad man truks 12 men. darbo stažo kad pasiskaiciuotu dektretines, kaip man skaiciuosis ?

PRAŠOM PADĖTI, g.gif KA AS GAUSIU
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutaure: 31 liepos 2011 - 07:42
QUOTE(Liutaure @ 2011 07 31, 08:41)
Sveikutes,

Reikia pagalbos jusu, perskaiciau istatymus ir savo varianto niekaip nerandu, kaip man viskas skaiciuosis:  ax.gif
2011.06.30 įsidarbinau, bet nezinojau, kad esu pastojus. Nestumas buvo 2 sav. (mediciniskai skaiciuojasi apie 4 sav.)

Gimdymo data 2011.03.10.

2007.05.-2010.05 - tris metus buvau vaiko prieziuros atostogose.

2010.05 kai vaikui suejo 3 metai isejau is darbo savo noru ir užsiregistravau darbo biržoje. Kaip sakant buvau bedarbe.

Taip iseina, kad man truks 12 men. darbo stažo kad pasiskaiciuotu dektretines, kaip man skaiciuosis ?

PRAŠOM PADĖTI,  g.gif  KA AS GAUSIU

Papildyta:

Darbo stažo netrūks kad iš vis GAUTUMĖTE dekretines, o pašalpa skaičiuojam iš 12 mėn. Jeigu yra mėn. tušti, t.y. pajamos - 0 Lt. Juos vis iek įtraukia. t.y sudės jūsų 12 mėn. darbo užmoketį ir dalins iš 12 mėn., nesvarbu ar visus mėn dirbta ar ne.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2011 07 31, 10:35)
Darbo stažo netrūks kad iš vis GAUTUMĖTE dekretines, o pašalpa skaičiuojam iš 12 mėn. Jeigu yra mėn. tušti, t.y. pajamos - 0 Lt. Juos vis iek įtraukia. t.y sudės jūsų 12 mėn. darbo užmoketį ir dalins iš 12 mėn., nesvarbu ar visus mėn dirbta  ar ne.

..o as sakyčiau, kad trūks stažo...Argumentai: į nėštumą, jei gimdyti kovo 10, būtumet išleidžiama sausio 1 (t.y. 70 kalendorinių dienų iki gimdymo), tad stažą skaičiuotų laikotarpyje nuo 2010-01-01 iki 2011-12-31, dirbate, tik nuo 2011-06-30, aišku dar truputį "kabina" ankstesnių vaiko priežiūros atostogų laikotarpį, tačiau kaip supratau vaikutį prižiūrėjote iki trejų metų, o trečiais metais mama nedraudžiama ligos ir motinystės socialiniu draudimu, o tik pensijos daliai, tad ir į stažą tas laikotarpis neįeina..va todėl man ir atrodo, kad stažo gerokai trūks...pataisykit kas jei nusneku... ax.gif
Atsakyti