Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupen: 10 spalio 2011 - 15:01
Ir man iskilo neaiskumas... Ar bus ismokama dekretiniai pinigai, kai iseisiu i nestumo ir gimdymo atostogas, nors pirmam vaikuciui bus apie 1m10men.?
Atsakyti
QUOTE(Naomyte @ 2011 10 10, 14:39)
Ir man iskilo neaiskumas... Ar bus ismokama dekretiniai pinigai, kai iseisiu i nestumo ir gimdymo atostogas, nors pirmam vaikuciui bus apie 1m10men.?

Tais atvejais, kai asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvo vaiko priežiūros atostogose, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas skaičiuojamas iš 24 mėnesių laikotarpio, buvusio iki vaikui sukaks 2 metai.

jei dabar gaunat ismokas gausit ir su antru vaiku,jei esat VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 10, 12:56)
gi apie sita jau 10 kartu yra rasita,skaiciuos palankesni varianta,skaiciuos is to DU kaip pirmam.
"Maksimalus mėnesio kompensuojamasis uždarbis – einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį, 4 dydžių suma."

blush2.gif ačiū. Soriuks, kad visos temos neperskaičiau, bet žinot kaip būna- skaitai skaitai, o vistiek normaliai nesupranti- todėl ir pateikiau konkretų savo klausima, nes norisi ir konkretaus atsakymo, kurį suprasčiau kaip REIKIA biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, kas zino, vpa ismokos grindys yra 390lt siuo metu, tai tarkim jeigu as pasirenku 2 metus gauti pasalpa, tai antrais metais as gausiu nemaziau 390? ar gausiu nuo savo algos 40proc, kuri yra tarkim 700, tai 40proc gaunasi apie 280lt?
Atsakyti
sveikutes, siuo metu gauna motinystes pasalpa 390lt, nuo Nauju metu jei draudziamasias pajamas padidins, tai automatiskai ir mano pasalpa padides?
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2011 10 10, 14:29)
sveikos situcija tokia, nezinau ar pakankamai aiskiai isdestysiu savo mintis, bet jei kas suprasit, gal atsakysit? blush2.gif  esu bedarbe stoviu DB. Turiu vaika kuriam birzelio gale suejo 4 metai. Dabar laukiuosi antro vaiko. I DB istojau kai pirmajam vaikui suejo 3 metai, Taigi DB stoviu jau metai ir 3 menesiai. Klausimas toks jeigu as isidarbinciau dabar kai nestumui jau 3 men, ar gauciau is Sodros? aciu uz atsakyma?

pasikartosiu dar gal kas zino atsakyma . labai aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2011 10 10, 15:29)
sveikos situcija tokia, nezinau ar pakankamai aiskiai isdestysiu savo mintis, bet jei kas suprasit, gal atsakysit? blush2.gif  esu bedarbe stoviu DB. Turiu vaika kuriam birzelio gale suejo 4 metai. Dabar laukiuosi antro vaiko. I DB istojau kai pirmajam vaikui suejo 3 metai, Taigi DB stoviu jau metai ir 3 menesiai. Klausimas toks jeigu as isidarbinciau dabar kai nestumui jau 3 men, ar gauciau is Sodros? aciu uz atsakyma?

ne,nes neturit stazo,reikia tureti per paskutinius 2 metus 12 men,o pas jus tiek nebus.
Papildyta:
QUOTE(Naomyte @ 2011 10 10, 15:39)

taip,bus ismokami.
Papildyta:
QUOTE(viktorijute @ 2011 10 10, 18:25)
Sakykit, kas zino, vpa ismokos grindys yra 390lt siuo metu, tai tarkim jeigu as pasirenku 2 metus gauti pasalpa, tai antrais metais as gausiu nemaziau 390? ar gausiu nuo savo algos 40proc, kuri yra tarkim 700, tai 40proc gaunasi apie 280lt?

Grindis gauna tie,pas kurios apskaiciuota pasalpa yra mazesne nei 390 lt,o pas jus pasalpa 700 lt,todel antrais metais jus ir gausit savo 40%.
Papildyta:
QUOTE(R_S @ 2011 10 10, 18:52)
sveikutes, siuo metu gauna motinystes pasalpa 390lt, nuo Nauju metu jei draudziamasias pajamas padidins, tai automatiskai ir mano pasalpa padides?

Pagal ideja turetu padideti,jei neuzdes ribojimu,kad ji dides tik naujiej isejusiems.
Papildyta:
QUOTE(EverGreen @ 2011 10 10, 18:12)
blush2.gif ačiū. Soriuks, kad visos temos neperskaičiau, bet žinot kaip būna- skaitai skaitai, o vistiek normaliai nesupranti- todėl ir pateikiau konkretų savo klausima, nes norisi ir konkretaus atsakymo, kurį suprasčiau kaip REIKIA biggrin.gif

Pirmam temos puslapi parasita apie "lubas",bet kazkaip nieks to pirmo puslapio neziuri mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 10, 19:12)
ne,nes neturit stazo,reikia tureti per paskutinius 2 metus 12 men,o pas jus tiek nebus.
Papildyta:

Pirmam temos puslapi parasita apie "lubas",bet kazkaip nieks to pirmo puslapio neziuri  mirksiukas.gif

Tai kad zinok skaiciau, bet neistrigo zodis "menesinis", o tik maciau zodi "SUMA" ir man viskas susibalamutino hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 10 09, 21:51)
1. Taip.
2. Ne. Skaičiuos iš 2011.02.01-2012.01.31.
3. Jei išeitumėte nuo 2011.12.01, tai viskas persistumtų per vieną mėnesį į priekį. O dėl nugaravimo, tiesiog kiek vėliau išeitumėt į dekretą, tiek pat automatiškai sutrumpėtų jūsų vaiko priežiūros atostogos. Dekretas vistiek tęstusi 126 dienas.

Ačiū už atsakymą.

Ir dar 4u.gif į darbą reikėtų grįžti tą dieną kai gimė vaikas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jugeta @ 2011 10 10, 20:43)
Ačiū už atsakymą.
Ir dar  4u.gif  į darbą reikėtų grįžti tą dieną kai gimė vaikas?  blush2.gif

Sekancia.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 10, 20:12)
Grindis gauna tie,pas kurios apskaiciuota pasalpa yra mazesne nei 390 lt,o pas jus pasalpa 700 lt,todel antrais metais jus ir gausit savo 40%.

Bet jei tie 40% gausis mažiau nei 390, tuomet gaus 390.
Atsakyti