Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančiosios vairuotojos

QUOTE(Scelerum. @ 2011 08 09, 12:47)
Na, taip, geriau važiuoti be nusižengimų.
Bet dabar skaičiau, kad kas išsilaiko nuo 2012metų sausio 1d., tiems keičiant laikinas teises į nuolatinius reikės vėl pereiti apmokymus. Tiksliau jau visai susimakalavau, tai kuriems reikės pereiti apmokymus?

Pagal tai, kaip parašei, tai mums nereikės.
Betgi jie planavosi tuos apmokymus daryti sudėtingomis sąlygomis. Kažkaip abejoju, kad gautų pinigų toms sąlygoms sukurti.
Atsakyti
čia tie "įstatymai" ir sprendimai keičiasi ne pusmečiais, ne mėnesiais, o savaitėm... iki tų 2012, kol reiks pasikeist teises tiems, kurie išsilaikė 2010, tai dar tiek vandens gali nutekėt, kad ojojoj... juk buvom ir tiems, kurie išsilaikė 2009, kad atseit norint pasikeist tikrai reiks pereit kursą kažkokį papildomai, laikyt vairavimą ir kad tai kainuos, nebus apmokėta, net jei nepadarei nusižengimų. tada sugalvojo padaryt, kad reikės visą tai atlikt tik padarius rimtus 3 nusižengimus (manau, kad jau rimto tai užtektų ir 1, nu bet čia žinot kaip būna..). O dabar taigi mąstoma apie baudos taškų sistemos atgrąžinimą, kiek skaičiau naujienų pastaruoju metu. Taip kad kol kas, kol 2012 dar toliau, nei ant nosies galo, tai būkit ramios ir nesijaudinkit. O ypač tos, kurioms keitimas nusimato 2013, nes ojojoj čia kiek visko gali pasikeist mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 08 09, 12:50)
Pagal tai, kaip parašei, tai mums nereikės.
Betgi jie planavosi tuos apmokymus daryti sudėtingomis sąlygomis. Kažkaip abejoju, kad gautų pinigų toms sąlygoms sukurti.

Na, žodžiu, čia dar daug ką keis, kaip supratau, nes patys tiksliai nežino.
Na, tikiuosi, kad nebereikės vėl perlaikyti, nes jau nebenoriu vėl tų nervų. Vairuoju atsakingai, sąžiningai ir taip toliau stengiuosi. Kalbėjo man draugė, kad bus perlaikymai, bet kažkaip netikėjau, o dabar pati pamačiau, kad jau ir patvirtintas įstatymas.
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2011 08 09, 13:04)
Na, žodžiu, čia dar daug ką keis, kaip supratau, nes patys tiksliai nežino.
Na, tikiuosi, kad nebereikės vėl perlaikyti, nes jau nebenoriu vėl tų nervų. Vairuoju atsakingai, sąžiningai ir taip toliau stengiuosi. Kalbėjo man draugė, kad bus perlaikymai, bet kažkaip netikėjau, o dabar pati pamačiau, kad jau ir patvirtintas įstatymas.

Ai, ką čia dabar supaisysi. Pasiguoskim tuo, kad bent kažkiek važinėjam ir jei reikės perlaikyti, mokėsim kažką smile.gif Gi yra daug tokių, kurie išsilaiko sulaukę 18, kad "susitvarkytų", ir padeda į stalčių.
O dėl tų pažeidimų, tai žinai, kaip būna. Vieni draskosi ir niekas jų nepagauna, o kiti netyčia nusižengia ir iš karto policija prisistato. Gi čia laimės dalykas iš dalies.
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2011 08 08, 21:28)
Dėl lenkimo, aš važiuoju 90km/h greičiu keliu, kur greitis ribojamas iki 70 km/h, ir vistiek mane visi lenkia  irnesakyk.gif Aišku kartais piktai pabumbu, kai persirikiuoju į antrą juostą  nes už akimirkos man sukt kairėn, tai būnu apipypinta, kad stabdau eismą kitiem  doh.gif

Čia Lietuva, čia lietūs lyja irnesakyk.gif
Aš autostradoj tai leidžiu sau 100 km/h važiuoti, bet ir tai kartais jaučiuosi lyg vietoj stovėčiau. Nors būna, kad ir man ką aplenkt tenka.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 08 09, 13:07)
Pasiguoskim tuo, kad bent kažkiek važinėjam ir jei reikės perlaikyti, mokėsim kažką smile.gif

Na, kaip tau sekėsi varuoti? Vakar minėjai, kad važiuosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Märchen @ 2011 08 09, 13:15)
Aš autostradoj tai leidžiu sau 100 km/h važiuoti, bet ir tai kartais jaučiuosi lyg vietoj stovėčiau. Nors būna, kad ir man ką aplenkt tenka.

Tai jaučiu mane lenkei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 08 09, 13:36)
O nebus taip, kad iš karto didžiausią pritaikys? Na, jei, pavyzdžiui, mažiausia bausmė yra bauda, o didžiausia - VP atėmimas, tai iš karto ir atims?

Ne. Vyksta svarstymas - ateini į kabinetą pas kokį dėdę, kuris pildo dokumentus ir mosuoja su tavo teisėm po nosim ir tada jis ten pasiskaitęs ką jo kolegos surašė dėl tavo nusižengimo nusprendžia kokią baudą skirti. smile.gif Dažniausiai tokiems nepatyrusiems ir kai pirmas nusižengimas - skiria mažiausią. Ir dar jeigu pasakai "gailiuosi" biggrin.gif

QUOTE(Meškuolė @ 2011 08 09, 13:46)
Va čia lentelė.
Nu tai ką galima labiausiai prisidirbti, tai viršyti greitį, per raudoną važiuoti ir pėsčiųjų nepraleisti, dar prie geležinkelio "Stop" ženklo nesustoti.

Papildyta:

Aš, kiek ieškojausi, tai taip, kaip ir sakė Agnite. Jeigu neatims VP, tai ir normaliai pasikeisi. O jeigu atima, tai gal visiems reikia perlaikyti tada?

Na viskas remiasi į tai, kad sukeli pavojų kito gyvybei. Todėl nepalyginsi gautos baudos už priešrūkinius žibintus ir nepraleidus žmogaus per perėją.

QUOTE(Scelerum. @ 2011 08 09, 13:47)
Na, taip, geriau važiuoti be nusižengimų.
Bet dabar skaičiau, kad kas išsilaiko nuo 2012metų sausio 1d., tiems keičiant laikinas teises į nuolatinius reikės vėl pereiti apmokymus. Tiksliau jau visai susimakalavau, tai kuriems reikės pereiti apmokymus?

Na, pagal jūsų pasakymą turėtų perlaikyti tie, kurie išsilaiko teises nuo 2012 01 01. Jeigu teisės išlaikytos iki to - negalioja tie nauji pakeitimai.
Kita vertus ar nėra taip, kad tiems, kuriems pakeičiamas į ilgalaikį VP nuo 2012 01 01 reikės pereiti tuos apmokymus smile.gif

QUOTE(Märchen @ 2011 08 09, 14:15)

Aš irgi autostradoje važiuoju plius / minus 100. Kai lenkiu kartais gaunasi 110. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2011 08 09, 13:21)
Na, kaip tau sekėsi varuoti? Vakar minėjai, kad važiuosi  smile.gif

Iš centro išvažiuoti neišdrįsau, tai tik iš parduotuvės šeimą parvežiau (apie 5 km). Kirtau ištisinę. Įkalnėj prie šviesoforo bijojau, kad riedėsiu atgal, tai per daug sankabą atleidau arba per mažai gazo daviau, nes užgesau, tai paskui roviau cypiančiom padangom biggrin.gif Kieme nesusiorientavau, kaip su autobusu prasilenkti, tai teko atgal pavažiuoti. Tada dar viena mašina bandė išvažiuoti iš stovėjimo vietos ir vos į mane neįvažiavo, tai stabdį nuspaudžiau, bet apie sankabą pamiršau ir, aišku, užgesau. Nu ir jau kai privažiavau namą, o aikštelėj buvo prigrūsta mašinų, kad man net tiesiai važiuojant baisu, jog užkabinsiu, ir dar vaikai lakstė, tai perleidau vyrui tą privilegiją. Nežinau, gal aš einu lengviausiu keliu, gal reiktų imti ir padaryti. Bet po to, kai atrodė, kad ką, paimsiu ir padarysiu, ir įlenkiau tėčio mašiną, dabar jau nebeturiu tiek ryžto.

Pas mus stabdžiai nudilę, tai dar neišmokau, kad daug smarkiau reikia juos spausti. O šiaip lyg ir nieko. Vyras sakė, kad visai gerai bėgius perjunginėju. Tai paglostė širdelę, nes jaučiuosi tai tokia nekokia. Kada ateis tas laikas, kai ramiai pravažiuosiu?

Vakar prie parduotuvės lapas bandė parkuotis atbulomis, bet paskui nusprendė, kad geriau priekių. Kaip aš jį puikiai suprantu... Čia kažkur buvo diskusija, kad va jau lapo tai neklijuosiu, nes už durną laiko. O aš džiaugiuosi, kad tas lapas yra.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 08 09, 13:31)

Na, po truputį, po truputį ir tuoj vairuosi ramiai. smile.gif Aš irgi dar bijau įkalnėse sustoti ir vėl važiuoti. Kai važiavom į Plungę, nu nemėgstu aš to miesto, kad kur velniais, važiavau aplink ją ir nuvažiavom pas giminaičius, nes bijojau stataus kalno, ten visada reikia sustoti ir praleisti, kas važiuoja tiesiai, tik tada į kairę pasukt galiu. Grįžtant jau buvo lengviau (nuo kalno važiuoti dar paprasčiau), bet vistiek pasirodo dar kalniukas buvo žemiau, bet ne toks didelis, ten užgesau iš to strioko, nes pamačiau fūrą už savęs, o dar ir pats kalnelis gąsdino, pykau ant šviesoforo, kad sustabdė. Bet ramiai užsivedžiau, tėtis ramino, kad nėra ko bijoti. Ir iš antro karto, kai viską padariau ramiai, gražiai pajudėjau iš vietos. Va, kaip būna, kai ramiai, neskubėdama darai - viskas išeina, o kai skubi, nervuojies - tai š gaunasi. doh.gif
Apskritai, daug važinėdavom už miesto, per mažesnius miestelius pravažiuojam, labai gerai tokie pasivažinėjimai, nes mieste dar sunku gražiai važiuoti, tai taip ir praktikuojies, pratiniesi matyti ženklus, aplinką, o ne tik kelią, savo juostą ir šalia esančias mašinas. Na, bent jau man taip yra savam mieste, nes aš žinau kuri juosta kur veda, kaip kur nuvažiuoti, o nežinomam miestelyje žvalgaisi visur.
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2011 08 09, 15:27)
kai ramiai, neskubėdama darai - viskas išeina, o kai skubi, nervuojies - tai š gaunasi.  doh.gif

Tikra tiesa drinks_cheers.gif man ir instruktorius vis sakydavo, 'ramiai, iš lėto', tada nesiblaškau ir padarau kaip reikia. Ir dbr jei užgestu, stengiuos nepasimest, dar visada patikrinu ar tikrai pirma pavara įjungta ir po truputį į priekį. Kai neskubu tai gražiai iš vietos pajudu, kai skubu tai per daug gazo spaudžiu. rolleyes.gif
QUOTE(Scelerum. @ 2011 08 09, 15:27)
bent jau man taip yra savam mieste, nes aš žinau kuri juosta kur veda, kaip kur nuvažiuoti, o nežinomam miestelyje žvalgaisi visur.

Ir man biggrin.gif kadieniu keliu žinau kur kada kokia juosta važiuot, kada persirikiuot. Stengiuos iš karto atsidurti toj juostoj, iš kurios reikės sukt, kad prie šviesoforo nereikėtų blaškytis,todėl nelabai paisau tos dešinės pusės taisyklės, kad važiuot kuo dešiniau. Jei žinau, kad suksiu į kairę tai ir važiuoju kaire juosta.
Šiand numatauvau nuo namų iki darbo 12 km.
Atsakyti
Aš įpratau prie VW, kad prieš užvedant, reikia dar į save rakčiuką pasukti. Tai ir mūsiškėj suku, nors nereikia.

Mane irgi vyras ramina, kad viskas ok, pavažinėsiu už miesto, apsiprasiu ir kai jau širdis nedrebės, į mietą išvažiuosiu biggrin.gif
Vakar sėdau ir važiavau nuo pardės. Ir toks jausmas, kad gal ką ne taip padariau, kažko nepasiėmiau, kad viskas taip lengvai ir paprastai, be jokių pasiruošimų. Tik kai prie šviesoforo sustojau, pradėjau jaudintis biggrin.gif Šiaip tai jo, reik to ramumo. Kieme, kai niekas už nugaros nestovėjo, normaliai pavažiavau įkalnėj neriedėdama. O kai kažkas stovi, tai ir apima baimė. Galvoji, ne ką darai, o ar neriedi. Su laiku, su laiku...
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2011 08 08, 21:25)
Bet geriau pasisaugok, nes tokiuose keliuose dažnai būna šalikelėse pasislėpę policininkai, o nusižengimų nenori gi sukaupti. Aš jau geriau saugiai ir ramiai. Tegu lenkia, o lenkia gal dėl to, kad mato, kad lapas, o tokie atseit būna labai neprognozuojami.  tongue.gif 

Tai kad aš nebe lapas. Teisės šimtmečio senumo lotuliukas.gif Šiaip stengiuosi vairuot pagal taisykles, garbės žodis stengiuosi. Ne dėl to, kad nubaus, o dėl saugumo ax.gif

Dieve mano, kaip aš suprantu tas, kurios užsiparina, persėda į keleivio vietą, ir vyras priparkuoja kur reikia. Man to patirti niekad neteko, kad ir iš 50-to karto pati makaluotis turėjau, net jei reikia išlipt dar 25 kartus pajudėjus 5 cm, kad įsitikint, jog neužkliūsiu tos kreivai paliktos kaimyno mašinos, nors puikiai matai, kai daugiabučio kaimynai kokie 5 pro langus spokso lotuliukas.gif va čia tai patirtis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prula: 09 rugpjūčio 2011 - 15:39