Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 04, 15:14)
na apie tuos riesutus tai ir nezinau ka pasakyti...man buvo taip. pagimdziau mama y ligonine priveze riesutu,kmynu arbatos,tipo labai gerai pienukai,na valgau riesutus geriu arbata kol nepamato gydytoja...ta iskart ant manes "tu mastai ka darai su tais riesutais,nori vaika uznuodyt!!!!" aptirpau visa net...sakau jei jog tai gerai pienui ir tt,ta iskart atsove " maziau klausyk bobuciu pasaku,dabar ne tie laikai"  pasimeciau..juk taip man pasake daktare ne betkas. nezinojau kaip elgtis istikruju,bet gryzus namo dariau taip kaip man atrode geriau,nes tie " sundaktarei" manau kartais perdaug perdeda... bet istikruju tai ydomi situacija...

mano mergyte laaabai alergiska.

o riesutai pieno tikrai neprideda mirksiukas.gif
Atsakyti
bet pagal "daktarus' pasigimdziusi moteris kuri maitina vos turi ne visko atsisakyti...man pasake ko nevalgyt,ko negert. visiskai neklausiau ju,valgiau viska,geriau taip pat viska..tik nedideliais kiekeis. ismaitinau iki 2 metu mergaite,be jokiu bedu... kazkada pabere kaip pavalgiau daigiau citrusiniu vaisiu,bet nelekiau pas juos pati susitvarkiau viska,nes buciau nuvaziavus tai buciau daugiau rekt gavus biggrin.gif "daktarai man tik paskutinis atvejis" daug atveju musu draugu rate kaip jie save tik nusizemina.
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 04, 15:29)
bet pagal "daktarus' pasigimdziusi moteris kuri maitina vos turi ne visko atsisakyti...

jei vaikas nealergiskas - tikrai ne.
Atsakyti
musu aplamai niekam nealergiska,jokiu bedu. bet tik israse is ligonines ir vos ne sarasa padave ka daryt ko ne...gal ant "lievos" daktares pataikiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 04, 15:43)
musu aplamai niekam nealergiska,jokiu bedu. bet tik israse is ligonines ir vos ne sarasa padave ka daryt ko ne...gal ant "lievos" daktares pataikiau lotuliukas.gif

Pirmaji maitinimo menesi,tikrai patariama atsargiai ypac su tokiais galinciais alergizuoti produktais kaip riesutai.Tai nemanau kad labai jau blogai gydytoja pasake.kazkokioj tokioj knygoj kaip nesciosios vadovas buvo rasoma,kad visko po nedaug,stebint reakcijas.Pati pirmaji menesi nepuoliau nei riesutu,nei sokolado saujom valgyti..
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 04, 15:14)
na apie tuos riesutus tai ir nezinau ka pasakyti...man buvo taip. pagimdziau mama y ligonine priveze riesutu,kmynu arbatos,tipo labai gerai pienukai,na valgau riesutus geriu arbata kol nepamato gydytoja...ta iskart ant manes "tu mastai ka darai su tais riesutais,nori vaika uznuodyt!!!!" aptirpau visa net...sakau jei jog tai gerai pienui ir tt,ta iskart atsove " maziau klausyk bobuciu pasaku,dabar ne tie laikai"  pasimeciau..juk taip man pasake daktare ne betkas. nezinojau kaip elgtis istikruju,bet gryzus namo dariau taip kaip man atrode geriau,nes tie " sundaktarei" manau kartais perdaug perdeda... bet istikruju tai ydomi situacija...

O įdomu kaip riešutai gali užnuodyt g.gif alergizuot tai taip smile.gif Pirmą mėnesį po gimdymo tai gal ir reikėtų juos atsargiai vartot stebint reakciją,bet kas nealergiškas tai labai gerai.Aišku aš nekalbu apie žemės riešutus,"sveiki" yra lazdyno,migdolai,graikiški.O kad pienuko nuo jų padaugėtų tai nemanau,tiesiog jie turi daug riebalų ir pienukas būna sotesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 04 sausio 2012 - 15:58
Laba diena mamytes, dar vienas klausimelis jai vaikuti maitinti tik naktimis, ar nedings greitu laiku pienukas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 01 04, 15:57)
O kad pienuko nuo jų padaugėtų tai nemanau,tiesiog jie turi daug riebalų ir pienukas būna sotesnis.

Pieno riebumas taip pat nepriklauso nuo maisto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 04, 16:16)
Laba diena mamytes, dar vienas klausimelis jai vaikuti maitinti tik naktimis, ar nedings greitu laiku pienukas? 4u.gif

Nedings smile.gif Pienas apskritai ne taip greitai dingsta, kaip gasdinama.
Butent nakties metu zindant gaminasi daugiausia prolaktino, atsakingo uz pienelio gamyba. Nesijaudinkit ir zindykit sau ramiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2012 01 03, 16:39)
Kaip saunu:) o mes vis dar su pieniuku draugaujam, nezinau gerai ar blogai tai, bet zinokit nelabai as savim didziuojuosi, kad vis dar zindau savo sunu...Manau, kad cia jau mano, o ne vaiko problema, paprasciausiai galvoju, kad neturiu ryzto, o dbr jau ir sveikatos, kad viska nutraukti... is tikruju mes daznai sergam, manau dar ir tai itakoja, kad sunus net nerodo jokiu pozymiu, kad butu galima tartis, deretis...reikia ir viskas, o ypatingai pries miega ir nakty...Plius dar turi pusbroly 1,5 metu, kuris dar zinda, o mes daznai susimatom, tai jis tik pamato jį  zindant, reikia ir jam...Anei motais, kad jis didesnis, nori buti mazas ir viskas...Siandien einam pas homeopata ir nezinau, sakyti, kad maitinu ar ne, nes man jau paciai kazkaip nesmagu... jau kuris laikas visiems sakau, kad nemaitinu nes manau, kad tikrai pasukiotu jei suzinotu, kad vis dar...
Lenkiu galva pries mamas, kurios zindo vyresnius ir joms tai malonu, man tikrai jau jokio malonumo, darau tik del vaiko nes vis galvoju, kad jam dar reikia...o gal tik man taip atrodo, tik nesugebu buti kategoriska ir grieztesne tuo klausimu...

Dėl nakties turbūt nieko negalėčiau patarti, tačiau dieną kai prašo, visada pagalvok - kodėl. Nes kartais jie žindo kai nori valgyt, kartais kai yra pavargę, kartais, kad nuobodu, kartais - nori prisiglausti ar tiesiog kartu pabūt. Reikia organizuoti dieną taip, kad tų "krizių" kai užsinori jis pienuko būtų mažiau. Gal sugalvokit daugiau bendros veiklos, na didelių vaikų veiklos tsakant, kad jaustu tą malonumą - būti dideliu g.gif. O dėl gydytojų ir aplinkinių - tai nebūtina jiems žinoti, kad dar maitini wink.gif. Dažniausia tai ir nebeklaus niekas, nes nieks net nepagalvos, kad dar žindo wink.gif. Ir dar, jeigu atsigręžt atgal - na vis gi ar rėčiau prašo pieno? Ar tas pat kaip prieš metus?

Aš taip pat dar mažyę maitinu, o ji tavo berniuko amžiaus, plius dar ir jaunesnį broliuką, tai puikiai tave suprantu, laikykis 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2012 01 04, 17:56)
Nedings  smile.gif  Pienas apskritai ne taip greitai dingsta, kaip gasdinama.
Butent nakties metu zindant gaminasi daugiausia prolaktino, atsakingo uz pienelio gamyba. Nesijaudinkit ir zindykit sau ramiai 4u.gif

Aciu, labai 4u.gif Nes mano lialius valgo beveik tik nakti ir patebejau, kad pieno zymiai maziau, todel pergyvenu, kad ir tas gali dingti. biggrin.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 04, 17:16)

na nezinau cia manau kaip kam,jum sake jog nepergyvent tipo nedinks. bet trumpai as papasakosiu. pienuko buvo daug pas mane,nuspredziau dienos metu jau neduot o ant nakties jei bus noras duot,nes dukryte labai daznai keldavosi papuku biggrin.gif tai pamaitinau gal tik du menesius,nes pajauciau kad kaip ji tik paima papuka zyst,rodos lupa visa oda is vidaus,bet ji jau buvo dicke tai jei daug jo nei nereikdavo,uztekdavo kiek yra todel man pykciu del to nerode. bet sugalvojau nusitraukt paziuret kiek dar gaminu pienuko,ir baba nera...pora lazu nubego biggrin.gif tai vat bent man tai palikimas maitinima tik naktim,pranaikino pienuka. na as bent patarciau kmynu arbata gert,ji ziaurei gamina pienuka tai manau del to bedu nekils mirksiukas.gif as jos isgerdavau tai man fantanu begdavo,tik jos deka taip ilgai ismaitinau thumbup.gif
Atsakyti