Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 05, 08:46)
na nezinau cia manau kaip kam,jum sake jog nepergyvent tipo nedinks. bet trumpai as papasakosiu. pienuko buvo daug pas mane,nuspredziau dienos metu jau neduot o ant nakties jei bus noras duot,nes dukryte labai daznai keldavosi papuku biggrin.gif  tai pamaitinau gal tik du menesius,nes pajauciau kad kaip ji tik paima papuka zyst,rodos lupa visa oda is vidaus,bet ji jau buvo dicke tai jei daug jo nei nereikdavo,uztekdavo kiek yra todel man pykciu del to nerode. bet sugalvojau nusitraukt paziuret kiek dar gaminu pienuko,ir baba nera...pora lazu nubego biggrin.gif  tai vat bent man tai palikimas maitinima tik naktim,pranaikino pienuka. na as bent patarciau kmynu arbata gert,ji ziaurei gamina pienuka tai manau del to bedu nekils mirksiukas.gif  as jos isgerdavau tai man fantanu begdavo,tik jos deka taip ilgai ismaitinau thumbup.gif

Pieno nusitraukimas nerodo tikrojo pieno kiekio. Tiketi nusitrauktu pieno kiekio - tai kelias i atsisveikinima su zindymu. Pieno atsiras tiek, kiek vaikutis isvalgys. Bet cia tas ne visai i tema. Vika11, pasiskaitykit verciau sia tema:
http://www.supermama...howtopic=746340

Na, o kmynu arbata nepakenks. As dar ir krapu arbata geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aronia: 05 sausio 2012 - 09:27
QUOTE(oge @ 2012 01 04, 17:45)
Pieno riebumas taip pat nepriklauso nuo maisto  mirksiukas.gif

na gal ne taip parašiau,turėjau minty,kad pienukas bus maistingesnis,nes visos medžiagos iš maisto prod,kuriuos suvalgo mama,pereina į pienuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2012 01 04, 16:45)
Pieno riebumas taip pat nepriklauso nuo maisto  mirksiukas.gif

Tas pieno riebumas tai man mistika g.gif Ar MP riebuma kada nors kas tyre?

Mano kudikis priaugdavo palyginus nedaug svorio, 500-700 gramu per menesi. Pediatre sake, kad pieno truksta. Ginekologe - kad gal pienas neriebus, o jis anot jos priklauso nuo moters fiziologijos, medziagu apykaitos ir pan.
Bet dabar, kai vaikas paaugo, ir matau kaip jis valgo normalu maista, tai galiu pasakyti, kad jis paprasciausias nevalgiukas. Nelabai geras apetitas, nedaug valgo. Matyt, ir kudikiu budamas, MP valgydamas, nepersivalgydavo. Uztat ir svoris augo ne po kilograma per menesi. Bet vis tik normos ribose. Tai gerai, kad iki galo nepatikejau tuo paaiskinimu, kad MP truksta.
Atsakyti
labas mamos,

labai reik patarimo...
mum jau metukai, puikiai valgo normalu maista diena, o MP nori einant miegoti, viena karta nakti ir ryte vos pabudus. pieno daug, mazoji neblogai atsigeria, net paciapsedama smile.gif bet suslubavo mano sveikata (baigiu plaucius iskoseti)... ir jei su visokiom arbatom ir homeopatiniais vaistais iki sestadienio nepageres gydytoja skirs antibiotiku ir ate musu pieno fabrikui sad.gif gydytoja sako, kad jau vaiks didelis, tik zaidimas labiau tas maitinimas, kad uzteks nakti vandens...
ka daryt? gal temt su tom zolelem, kol nenumirsiu? tongue.gif gert antibiotikus, o vaikui misinuka (tik kazi ar ji juos gers, nes uzpilamu kosiu nevalge ne per kur)?
maitinti zadejau iki kol pati atsisakys
labai aciu uz nuomones ir atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2012 01 05, 15:15)
Tas pieno riebumas tai man mistika  g.gif  Ar MP riebuma kada nors kas tyre?

Mano kudikis priaugdavo palyginus nedaug svorio, 500-700 gramu per menesi. Pediatre sake, kad pieno truksta. Ginekologe - kad gal pienas neriebus, o jis anot jos priklauso nuo moters fiziologijos, medziagu apykaitos ir pan.
Bet dabar, kai vaikas paaugo, ir matau kaip jis valgo normalu maista, tai galiu pasakyti, kad jis paprasciausias nevalgiukas. Nelabai geras apetitas, nedaug valgo. Matyt, ir kudikiu budamas, MP valgydamas, nepersivalgydavo. Uztat ir svoris augo ne po kilograma per menesi. Bet vis tik normos ribose. Tai gerai, kad iki galo nepatikejau tuo paaiskinimu, kad MP truksta.

Man apskritai nebesinori eiti pas gydytojus, kurie nedideli svorio prieaugi suvercia pieno trukumui. Gyvenu salyje, kurioje i maitinima krutimi ziurima tikrai palankiau nei Lietuvoje, kur niekada moterys nebudavo po gimdymo ilgam atskiriamos nuo kudikiu, verciamos maitinti pagal grafika ir t.t., bet vis tiek nuolat isgirstu is gydytoju, kad turbut sunelis mazai priauga, nes pieno pas mane truksta. Vienas protinguolis net pareiske, kad visoms moterims nuo 4 menesio sumazeja pieno blink.gif O jei itikinu, kad pieno tikrai netruksta, aiskina, kad turbut mazius neistraukia pakankamai. Tada turiu aiskinti, kaip jis valgydamas net springsta doh.gif

QUOTE(giedregie @ 2012 01 05, 16:35)
labas mamos,

labai reik patarimo...
mum jau metukai, puikiai valgo normalu maista diena, o MP nori einant miegoti, viena karta nakti ir ryte vos pabudus. pieno daug, mazoji neblogai atsigeria, net paciapsedama smile.gif bet suslubavo mano sveikata (baigiu plaucius iskoseti)... ir jei su visokiom arbatom ir homeopatiniais vaistais iki sestadienio nepageres gydytoja skirs antibiotiku ir ate musu pieno fabrikui sad.gif gydytoja sako, kad jau vaiks didelis, tik zaidimas labiau tas maitinimas, kad uzteks nakti vandens...
ka daryt? gal temt su tom zolelem, kol nenumirsiu?  tongue.gif  gert antibiotikus, o vaikui misinuka (tik kazi ar ji juos gers, nes uzpilamu kosiu nevalge ne per kur)?
maitinti zadejau iki kol pati atsisakys
labai aciu uz nuomones ir atsakymus 4u.gif

Tikrai yra antibiotiku, kuriuos galima vartoti maitinant. Pati vartojau, nes baisine danties infekcija neseniai apturejau. Tiesiog stengdavausi nemaitinti pora valandu po to, kai ju isgerdavau. O jums is viso problemu neturetu buti, jei dukryte dienos metu nevalgo MP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2012 01 04, 16:11)
Dėl nakties turbūt nieko negalėčiau patarti, tačiau dieną kai prašo, visada pagalvok - kodėl. Nes kartais jie žindo kai nori valgyt, kartais kai yra pavargę, kartais, kad nuobodu, kartais - nori prisiglausti ar tiesiog kartu pabūt. Reikia organizuoti dieną taip, kad tų "krizių" kai užsinori jis pienuko būtų mažiau.
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(vilka11 @ 2012 01 04, 18:31)
Aciu, labai 4u.gif Nes mano lialius valgo beveik tik nakti ir patebejau, kad pieno zymiai maziau, todel pergyvenu, kad ir tas gali dingti. biggrin.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Pienuko yra tiek ir visada bus tiek, kiek jo reikia vaikeliui mirksiukas.gif Kitaip tariant - kol papuliai naudojami, juose visuomet bus MP 4u.gif

QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 05, 06:46)
bet sugalvojau nusitraukt paziuret kiek dar gaminu pienuko,ir baba nera...pora lazu nubego biggrin.gif 
Pats neteisingiausias budas 'tikrinti' pienuko kieki. mirksiukas.gif

QUOTE(žydrynė @ 2012 01 05, 09:48)
na gal ne taip parašiau,turėjau minty,kad pienukas bus maistingesnis,nes visos medžiagos iš maisto prod,kuriuos suvalgo mama,pereina į pienuką smile.gif

Ir tai ne visai tiesa.
Pienukas riebesniu nepasidarys, tiesiog vaikelis su MP gaus skirtingo tipo (jei taip galima issireiksti) riebaliuku (o tai yra gerai). mirksiukas.gif

QUOTE(giedregie @ 2012 01 05, 11:35)
ka daryt? gal temt su tom zolelem, kol nenumirsiu?  tongue.gif 

Jei naturali medicina jau nebepadeda, butinai gydytis (jei reikia ir antibiotikais). Svarbu perspeti medikus, kad esi zindyve. Dauguma antibiotiku kuo puikiausiai suderinami su zindymu.
(jei reiks issamios info apie konkrecius vaistukus - parasyk pavadinima, rasim info 4u.gif ). Sveikatytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2012 01 05, 15:54)
Ir tai ne visai tiesa.
Pienukas riebesniu nepasidarys, tiesiog vaikelis su MP gaus skirtingo tipo  (jei taip galima issireiksti) riebaliuku (o tai yra gerai).  mirksiukas.gif

tą ir turėjau omeny smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 01 05, 12:57)
tą ir turėjau omeny smile.gif

4u.gif
Atsakyti
[quote=Ruby Tuesday,2012 01 05, 14:08]
Tikrai yra antibiotiku, kuriuos galima vartoti maitinant. Pati vartojau, nes baisine danties infekcija neseniai apturejau. Tiesiog stengdavausi nemaitinti pora valandu po to, kai ju isgerdavau. O jums is viso problemu neturetu buti, jei dukryte dienos metu nevalgo MP smile.gif

[/quote]
Jei naturali medicina jau nebepadeda, butinai gydytis (jei reikia ir antibiotikais). Svarbu perspeti medikus, kad esi zindyve. Dauguma antibiotiku kuo puikiausiai suderinami su zindymu.
(jei reiks issamios info apie konkrecius vaistukus - parasyk pavadinima, rasim info 4u.gif ). Sveikatytes 4u.gif
[/quote]

aciu, ziuresim ka gydytoja ryt pasakys ir ka skirs smile.gif ateisiu cia papasaskoti ax.gif
Atsakyti
Gelbėkit,mes su. Dukkrrtyrimų ligoninėj ir pirma karta labai skausmingai nutraukė abu spenelius.ant kiekvieno po įtraukia.ką daryti?nutraukto negers,antspenio neims,atimt negaliu.o skauda labai
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2012 01 14, 21:04)
Gelbėkit,mes su. Dukkrrtyrimų ligoninėj ir pirma karta labai skausmingai nutraukė abu spenelius.ant kiekvieno po įtraukia.ką daryti?nutraukto negers,antspenio neims,atimt negaliu.o skauda labai

kaip suprantu is telefono rasai doh.gif tai kas ten tiem speneliam nutiko?
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2012 01 14, 20:04)

Uzjauciu tikrai labai skauda, as maitindavau sukandusi dantis ir su asaromis akyse. Kai negalejau istverti davaiu maziausiai pazeista kruti, o kita gydziau pora dienu- dejau kompresus - MILTI- MAM, tepiau BEPANTENU . Piena is sios kruties nutraukinejau ir daviau is butekiuko, maitinau pakaitomis viene karta is buteliuko, o kita karta is papuko. Po to gydziau kita kruti. Kazkaip issikapsteme. Beje po to nelabai norejo imti kruti, bet kazkaip po truputi viskas susitvarke. Maitinu dar dabar , o mums jau 9 men. biggrin.gif Sekmes biggrin.gif
Atsakyti