Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyme dalyvavę artimieji:

QUOTE(meldaja @ 2012 07 27, 23:54)
Po keliu savaiciu musu mazylis irgi ateis i si pasauli, bet as be jokiu diskusiju zinau, kad vyro gimdykloje nenoriu.
Pati esu gydytoja, studiju praktikos metu teko dalyvauti gimdymuose, tai gi  zinau kaip is salies visas procesas atrodo.
Jau ir medikui kencianti skausmuose moteris sukelia gailesti, kodel tai turi matyti vyras ,mama ar sesuo? Ar moteris isivaizduoja kad ji labai zavinga atrodo paraudus nuo stangu, plytancia tarpviete, arba apsikakinus per gimdyma?
O ka veikai vyras? Kiek maciau tai staiposi tokie pasimete, zinantys kad reikia vandens zmonai paduoti ir su "muiline" vos  uzgimusi ir pradejusi kvepuoti naujagimi "iamzinti".
Vyrauja visuomeneje nuomone,kad vyras labiau myles vaikuti ir zmona jei dalyvaus gimdyme...bet mano ne viena pazistama gyvena issiskyrusios su vyrais, vienos augina vaikelius, o tie nuostabieji "padejejai"  net pamirsta vaiku gimtadienius. Ir jau dalyvauja kituose gimdymuose su labiau mylima moterim.
Tai kur ta didesne meile vaikui ir zmonai?
Nepapus vyras i ten kur skauda....

sutinku drinks_cheers.gif
tik man vyro reikejo, per saremius, kad kazka paduotu, danti užkalbėtu, bet kaip sarėmiai labai saldus pasidarė, tai aš jo jau nepastebėjau, o jai labai lindo tai dar labiau nervino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liulia* @ 2006 03 10, 07:53)
Gal kas gimdėt kartu su savo gimdytoja?  :)Papasakokit. Ar tiesiog pasvarstykim visu UŽ ir PRIEŠ.

Mano istorija.  Mano mama labai troško būti šalia per pirmosios anūkėlės užgimimą, jai vis atrodė, kad mano išrinktasis menka pagalba, juk kaip visi vyrai, nualps kraujo tašką pamatęs... Bet aš nerodžiau didelio susižavėjimo šia idėja, tai ji mano nėštumo pabaigoj kažkaip ir nustojo ta tema gveldenti. Aš galvojau, kad jos dalyvavimas man nebus į naudą, žinojau, na tiksliau įsivaizdavau, kad per gimdymą reikia būti stipriai, grūdinaus vis bandydama įsivaizduoti begalinį skausmą ir kaip aš jį nugaliu... Nu mama tuose vaizduotės siužetuose niekaip nesipaišė, matyt dar iš vaikysės likę, mama-gelbėtoja, ji neleis niekam manęs nuskriausti, o ką ji pagelbės gimdyme  g.gif Tik įvarys mane į dar baisesnę neviltį.
    Taigi, tetis mūsų nenualpo (aš asmeniškai apskritai nesu girdėjus, kad koks "kepamas" tetis būtų nualpęs... g.gif  ), viskas  thumbup.gif . Močiutė 9 danguj  wub.gif 
    Istorija tęsiasi.Laukiam sesės. Dabar jau pati užsimenu mamai, kad visai gal ir norėčiau, kad ji būtų šalia, na nors kurį laiką, nebūtinai viso gimdymo metu, man jau drąsiau, žinau kas ir kaip, viskas atrodo paprasčiau, o jai tai būtų labai svarbu...
  Diena prieš gimdymą. Žiūrim Tv. Cicinas koncertuoja, vis prašo, kad jo damos ten kažkas nečiupinėtų. Jaučiu - šlapia, ir žinau kodėl. 8 mėnesiai, bet to ir reikėjo tikėtis, jau nuo 7mėn. vaikštau praviru kakleliu apie 1cm, o ir gimdos susitraukimus slopino magniu per nėštumą kelis kartus, o ir sesė gimė 37sav., žodžiu apie ką aš čia (aš kaip ir visos gimdžiusios dievinu pasakoti apie gimdymą, todėl atsiprašau už lankas...  doh.gif ). Esmė ta, kad aš rami, o mama (pas ją tą dien svečiavomės) nieko neįtardama stebi Ciciną, vis pakomentuodama apie pasibaisėtiną lietuvių estradą. Tai ką, galvoju, reik kelt dvigubai sustorėjusią šikną nuo apterštos močiutės sofkutės. Atsistoju ir tik šliūūūūūūkšt ant močiutės parketo vandenai...  tongue.gif  O ką daro močiutė? Bėga skambinti žentui? Ar pirmiausiai kimba valyti balutę? O gal pasimeta ir stovi kelias akimirkas apstulbus? Ne  blink.gif  nieko panašaus, močiutė  puola šen ten, kažką murma, bet jau ne apie Ciciną, atsiremia į sieną, slenka žemyn ir.............. nualpsta  swoon.gif  Pilna ta žodžio prasme - n u a l p s t a. Čia atsiranda trečias veikėjas - senelis, velkantis močiutę po šaltu vandeniu atsigauti. Istorija kaip iš serialo, bet mums taip buvo... Jau kaip supratot turbūt, močiutė taip ir nesudalyvavo gimdyme  verysad.gif  biggrin.gif
Šitą istoriją mes labai dažnai prisimenam, visi vargšę močiutėlę per dantį traukia. Dar vienas smagus faktas - močiutė 20 metų operacinėj darbuojasi  biggrin.gif "Mėsinėjasi" sau po organus su kolegom ir NIEKO, o čia vandenukas...   
Bet ji mūsų supermočiutė  first.gif

Na vos is juoko nenumiriau kai perskaiciau sia istorija lotuliukas.gif pas mane gimdyme tai dalyvavo mano vyras,laikesi neblogai,nors buvo ir pavadintas keliais negraziais zodziais,bet tik gimus vaikui pabuvo salia penkias minutes ir dingo...zinoma as is laimes del vaiko dar nelabai suvokiau kuri laika kad vyro salia nera,bet veliau toptelejo i galva kad nera jo salia,kadangi gimdykla buvo didele tai savo vyra pamaciau tupinti ant fotelio atokiausiame kampe ir dar verkianti lotuliukas.gif persigandau kad jam bloga ,silpna,gal su sirdim...po mano kartojimo simta kart jam "ar tau viskas gerai?" prisipazino kad verkia is laimes....
Atsakyti
QUOTE(imdigo @ 2012 08 26, 03:42)
Na vos is juoko nenumiriau kai perskaiciau sia istorija lotuliukas.gif  pas mane gimdyme tai dalyvavo mano vyras,laikesi neblogai,nors buvo ir pavadintas keliais negraziais zodziais,bet tik gimus vaikui pabuvo salia penkias minutes ir dingo...zinoma as is laimes del vaiko dar nelabai suvokiau kuri laika kad vyro salia nera,bet veliau toptelejo i galva kad nera jo salia,kadangi gimdykla buvo didele tai savo vyra pamaciau tupinti ant fotelio atokiausiame kampe ir dar verkianti lotuliukas.gif persigandau kad jam bloga ,silpna,gal su sirdim...po mano kartojimo simta kart jam "ar tau viskas gerai?" prisipazino kad verkia is laimes....

wub.gif Net susigraudint galyma wub.gif 4u.gif
Atsakyti
mano nuomone, tai yra labai asmeniškas dalykas g.gif priklauso, nuo šeimos santykių, noro ar nenoro dalyvauti gimdyme... ax.gif Manau visa tai sprendžiasi paskutinę minutę ar tuo momentu...( p.s čia kalbu apie vyro dalyvavimą) 4u.gif
Na daugiau nieko neįsivaizduočiau šalia tuo momentu ax.gif

P.S. žinoma aprat med. personalo. thumbup.gif
Atsakyti
Gimdėm kartu su vyru biggrin.gif net neįsivaizduoju kaip būtų buvę, jei bučiau buvusi viena. Ant jo galėjau ir parėkti ir šiaip paprašyti konors. Ištisai masažavo man nugarą, padėjo negalvoti apie skausmą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laili: 27 rugpjūčio 2012 - 21:18
Abu kartus su vyru... tik,kai abu gimdymai greiti,tai nelabai ka vyras ir padejo biggrin.gif nors ir netrugde ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laili @ 2012 08 27, 22:18)
Gimdėm kartu su vyru biggrin.gif net neįsivaizduoju kaip būtų buvę, jei bučiau buvusi viena. Ant jo galėjau ir parėkti ir šiaip paprašyti konors. Ištisai masažavo man nugarą, padėjo negalvoti apie skausmą smile.gif

ta pati situacija pas mus smile.gif
Atsakyti
gimdziau kartu su vyru,neisivaizduoju kaip be jo, nes jis man tiek moraliskai, tiek fiziskai padejo. Masazus dare ir ziuredamas i aparata sake kada ruostis saremiams, ir ranka jo laikiau viiiiiiiiiiisa gimdymo laika.
Nors pradzioje buvo kalbeta, kad jis bus tik per saremius, taciau kai pradejau jau stumti ir daktarai pora kartu pasake,kad MB gali iseiti,taciau jis pasake kad bus iki galo. Kai maziukas gime, tai vyras maciau asarele nubrauke, ir viksrele nukirpo. thumbup.gif
Beje, vidury gimdymo atejo akusere ir sako, cia pas jus kai kas nori uzeiti,na galvojam gal kokie rezidentai,daktarai, o cia duris atsidaro ir stovi mano ANYTA lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu galvoju laba diena, taciau po keliu min isejo, supratusi,kad cia ne cirkas umn.gif
Atsakyti
Abu kartus sudalyvavo vyras smile.gif antra karta elgesi lyg tai jau butu kokia kasdienybe, ramiai, stabiliai, mane tai ramino toks jo tvirtumas smile.gif
Atsakyti
Kartu su vyru... 4u.gif irgi taremes, kad bus tik per saremius, bet taip isejo, kad jis nebeisejo biggrin.gif atlaike viska, buvau ir biski negraziai isvadinus.. blush2.gif ir virkstele nukirpo 4u.gif
Atsakyti
pas mane per abu gimdymus dalyvavo vyras, ir tikrai jauciuosi saugi. viena nenorejau buti
Atsakyti
Sunu gimdziau su vyru, bet jis buvo tik per saremius. Per pati finala ji isprase gydytojas smile.gif o dukryte gimdziau taip pat su vyru (jau jis buvo iki galo) ir su drauge, kuri studijuoja akuserija, mokosi priiminet gimdymus. Ja pasiemiau kartu tam, kad man padetu per saremius, tap pat kad ziuretu jog ligoninej man nedarytu ko nepageidauju ir pan ax.gif Galiu pasakyti, kad sis mano sprendimas labai pasiteisino bigsmile.gif nors mama ir kai kurie sake, kad nesamones darau.. bet paaiskinsiu kodel taip nusprendziau - per pirma gimdyma vyras labai panikavo, nezinojo ka daryt, kaip man padet, buvo pasimetes ir mane tas nervino. O kai dukra gimdziau mano drauge isbuvo su manim namie beveik visus saremius, vaiksciojom, kvepavom, lingavom ir pan nestuke.gif o maniskis ramiai lasinius kirto ir nesijaudino. I ligonine vaziuodama zinojau ko noriu ir ko NENORIU. Tai pries gimdyma buvau aptarusi su drauge (moteriskais dalykais vyro net neuzkroviau, kam jam tos visos placentos ir pan biggrin.gif ), taigi ji ramiai susake gydytojai ko pageidauju, vyras uz mane pilde dokumentus, o as kaip varle atvaziavus i tyzenhauzus su 8-9cm, tik tupinejau ir galejau ramiai saremiaut, nes zinojau, kad manim pasirupins smile.gif Likau patenkinta antru gimdymu beveik 100% thumbup.gif

P.S. gydytojai tikrai kitaip elgesi (nesavivaliavo) su manim kai atsiveziau palaikymo komanda lotuliukas.gif
Atsakyti