O aš šiemet turėjau labai nedidelį skaičių pomidorų veislių. Pradėdama savo pomidorininkystę kažkaip nesuteikiau didelės reikšmės veislėms ir jų kiekiams. Bet matyt "užsikabliavau" ir dabar labiau renkuosi būsimas veisles ir klausau senbuvių patarimų, o kartais pasiduodu tam bandos jausmui, kai visos šaukiat "ir man ir man..."
Mano pasiekimai tokie:
Betaliuksai (lauke)-labai gerai derėjo, mažiausiai cackinimosi reikalavo, kiek teko sveikų ragauti, tai skonis neypatingas, bet mums tiko. Savaitiniams lietums prasidėjus-maras pasidarbavo.
Nežiniukai (lauke)-stebuklingi iš "tetos" gauti sodinukai (ji pamiršo kaip vadinasi ir pokelį pametė). Labai mažo ūgio, bet aplipę nemažais pomidorais. Skonis neblogas. Maras taip pat juos patvarkė.
Marmandai (šiltnamyje)-kažkas mačiau forume juos gyrė, o man jie šiaip sau. Kitų metų sąraše jų nėra.
Golden konigin (šiltnamyje)-labai skanūs, saldūs. Kitąmet norėčiau turėti ką nors iš geltoniukų.
Maskviečiai (nes pradinė sėkla iš Maskvos, o tikrasis pavadinimas pamestas)-labai derlingi, vidutinio dydžio, saldrūgščio skonio, atsparūs sakyčiau net marui, nes kiti susirgo, o šie ne. Kitiems metams užsiprašiau sėklų. Pati prisikrapštyti sėklų negaliu, bo jie jeigu auga su kitom veislėm, tai susidulkina ir išsigimsta