
Aij dar kazkas lygino japonini triufeli su black cherry, tai as lyginau ji su black plum, tai black plum tikrai skanesnis, triufelio kitais metais ko gero nebesesiu

QUOTE(Ingaja @ 2011 08 12, 10:51)
bet va prireike black plum sekluciu padaryt, kadangi ne sau noriu padaryt viska kaip reikia, kad normaliai dygtu
O zinau tik tiek, kad pomidora pernokini ir isimi seklutes, jas isdziovini, kad dar tureciau padaryt?




O jie ne hibridiniai ?
QUOTE(Kristule05 @ 2011 08 12, 10:51)
Ex o su medumi ar pagal tokį receptuką darai
paprikų
1,5lvandens
1st medaus
1st acto
marinatą užvirinti sudėti pjaustytas paprikas ir keletą min pakaitinti 2-3-min.sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu
tik čia paprikoms parašytas

paprikų
1,5lvandens
1st medaus
1st acto
marinatą užvirinti sudėti pjaustytas paprikas ir keletą min pakaitinti 2-3-min.sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu
tik čia paprikoms parašytas

Manau pomedorai nesupyks tokiu marinatu užmarinuoti

QUOTE(Kristule05 @ 2011 08 12, 10:51)
Ūūū...

paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.
Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse...

QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 12, 10:55)
O jie ne hibridiniai ?
Nu nusprendem kad is loretos sodu neturetu but

QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 09:13)
Nieko naujo su tuo medum, čia pagal paprikinį receptą užmarinuota. Va taip su medum ir paprikas marinavau (off topic..):




Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 11:01)
Ūūū...
neee... tiek medaus prabanga..
paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.
Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse...

paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.
Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse...



Papildyta:
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 12, 11:14)

O vadinasi jaučio širdis

Labas rytas,
vakar visa diena prie kompo planavau ka kitais metais sodinsiu, tai bebludidama per puslapius atradau kuo skiriasi Beta nuo Betaliux. Taigi www.seklos.lt raso, kad Beta siltnaminiai, Betaliux laukiniai. Ir dar atradau dvi veisles atsparius marui (Ph), tai CHERROLA ir FANTASIO
vakar visa diena prie kompo planavau ka kitais metais sodinsiu, tai bebludidama per puslapius atradau kuo skiriasi Beta nuo Betaliux. Taigi www.seklos.lt raso, kad Beta siltnaminiai, Betaliux laukiniai. Ir dar atradau dvi veisles atsparius marui (Ph), tai CHERROLA ir FANTASIO
QUOTE(Ingaja @ 2011 08 12, 11:54)
Aij dar kazkas lygino japonini triufeli su black cherry, tai as lyginau ji su black plum, tai black plum tikrai skanesnis, triufelio kitais metais ko gero nebesesiu 

Japoninis triufelis man taip pat nelabai patiko

Čia aš klausinėjau kaip, kiek ir kame sėklas ruošti, Ingaja nekalta
, taigi, kai ne sau ruoši, tai norisi Š nepakišti žmogui
Ex, čia žali pomidorai stiklainiuose, juos reikia pernakt apipiltus druska palaikyti? (kaip ankstesnėj temoj rašei).AČIŪ


Ex, čia žali pomidorai stiklainiuose, juos reikia pernakt apipiltus druska palaikyti? (kaip ankstesnėj temoj rašei).AČIŪ

QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 11:01)
Ūūū...
neee... tiek medaus prabanga..
paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.
Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse...

paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.
Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse...

labukas,
o kaip dėl medaus kaitinimo?
nu kiek skaičiau negerai
Meduje, kuris laikomas šiltai arba šildomas aukštesnėje kaip +30 ºC temperatūroje medus skyla atsiranda nuodingas junginys - hidroksimetilfurfurolas. Medus, kuriame yra hidroksimetilfurfurolo, susisluoksniuoja. Paviršiuje atsiranda tamsus sluoksnis, medus praranda aromatą, baktericidiškumą (gebėjimą naikinti mikroorganizmus dėl meduje susikaupusio peroksido), padidėja rūgštingumas. Todėl medaus negalima kaitinti, o kaitintas du kartus daugiau nebe susikristalizuoja (lieka skystas).
http://www.medaus-sl...t/lt/medus.html
Kagi apžvelgiau savo šiltnamio derlių tai turiu konstatuoti kad vistik šiemet turime tik valgymui nes koncervavimui nekas telieka...
pernai labai buvau užsiknisusi su vyšniniais visokiais nes dauguma tokių buvo todėl šiemet tokių nebesodinau ir kiek gailiuosi bet kitiems metams vistik teks nes regis koncervaviomui nedidukais vaisiais gausiai derantys pomidorai labiausiai tinka. kadangi šiltnamis neguminis tai kaži kiek minimaliai reiktu tokių aukštaūgių pomidorčikų ir kaži kurios veislės tam tiktu... kol kas istrigusios ildi ir sweet milion... black chery patiko bet nepasakyčiau kad gausiai dera...bent pas mane... daba koncervavimui pagrinde eina žemaūgiai kmicic
pernai labai buvau užsiknisusi su vyšniniais visokiais nes dauguma tokių buvo todėl šiemet tokių nebesodinau ir kiek gailiuosi bet kitiems metams vistik teks nes regis koncervaviomui nedidukais vaisiais gausiai derantys pomidorai labiausiai tinka. kadangi šiltnamis neguminis tai kaži kiek minimaliai reiktu tokių aukštaūgių pomidorčikų ir kaži kurios veislės tam tiktu... kol kas istrigusios ildi ir sweet milion... black chery patiko bet nepasakyčiau kad gausiai dera...bent pas mane... daba koncervavimui pagrinde eina žemaūgiai kmicic