Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Aij dar kazkas lygino japonini triufeli su black cherry, tai as lyginau ji su black plum, tai black plum tikrai skanesnis, triufelio kitais metais ko gero nebesesiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2011 08 12, 10:51)
bet va prireike black plum sekluciu padaryt, kadangi ne sau noriu padaryt viska kaip reikia, kad normaliai dygtu  blush2.gif O zinau tik tiek, kad pomidora pernokini ir isimi seklutes, jas isdziovini, kad dar tureciau padaryt?  g.gif  blush2.gif

O jie ne hibridiniai ?

QUOTE(Kristule05 @ 2011 08 12, 10:51)
Ex o su medumi ar pagal tokį receptuką darai 4u.gif
paprikų
1,5lvandens
1st medaus
1st acto
marinatą užvirinti sudėti pjaustytas paprikas ir keletą min pakaitinti 2-3-min.sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu
tik čia paprikoms parašytas 4u.gif

Manau pomedorai nesupyks tokiu marinatu užmarinuoti hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2011 08 12, 10:51)
Ex o su medumi ar pagal tokį receptuką darai 4u.gif

tik čia paprikoms parašytas 4u.gif

Ūūū... schmoll.gif neee... tiek medaus prabanga..
paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.

Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 12, 10:55)
O jie ne hibridiniai ?

Nu nusprendem kad is loretos sodu neturetu but blush2.gif
Atsakyti
Didžiausias pomidoras iš šiometinio derliaus
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 09:13)
Nieko naujo su tuo medum, čia pagal paprikinį receptą užmarinuota. Va taip su medum ir paprikas marinavau (off topic..):
user posted image

wub.gif niu labai skaniai atrodo...bet medaus kiek daug reikia rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 11:01)
Ūūū... schmoll.gif neee... tiek medaus prabanga..
paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.

Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse... doh.gif

g.gif o čia žymiai mažiau...o kiek paprikų g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 12, 11:14)
Didžiausias pomidoras iš šiometinio derliaus
user posted image

thumbup.gif niu ir kaip jis vadinasi
Atsakyti
O vadinasi jaučio širdis mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
vakar visa diena prie kompo planavau ka kitais metais sodinsiu, tai bebludidama per puslapius atradau kuo skiriasi Beta nuo Betaliux. Taigi www.seklos.lt raso, kad Beta siltnaminiai, Betaliux laukiniai. Ir dar atradau dvi veisles atsparius marui (Ph), tai CHERROLA ir FANTASIO
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2011 08 12, 11:54)
Aij dar kazkas lygino japonini triufeli su black cherry, tai as lyginau ji su black plum, tai black plum tikrai skanesnis, triufelio kitais metais ko gero nebesesiu g.gif

Japoninis triufelis man taip pat nelabai patiko rolleyes.gif
Atsakyti
Čia aš klausinėjau kaip, kiek ir kame sėklas ruošti, Ingaja nekalta mirksiukas.gif , taigi, kai ne sau ruoši, tai norisi Š nepakišti žmogui smile.gif
Ex, čia žali pomidorai stiklainiuose, juos reikia pernakt apipiltus druska palaikyti? (kaip ankstesnėj temoj rašei).AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 11:01)
Ūūū... schmoll.gif neee... tiek medaus prabanga..
paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.

Einu pomidorų padažo daryt, o tai taip ir liks mano pomidorai nakvot dėžėse... doh.gif

labukas,
o kaip dėl medaus kaitinimo?
nu kiek skaičiau negerai

Meduje, kuris laikomas šiltai arba šildomas aukštesnėje kaip +30 ºC temperatūroje medus skyla atsiranda nuodingas junginys - hidroksimetilfurfurolas. Medus, kuriame yra hidroksimetilfurfurolo, susisluoksniuoja. Paviršiuje atsiranda tamsus sluoksnis, medus praranda aromatą, baktericidiškumą (gebėjimą naikinti mikroorganizmus dėl meduje susikaupusio peroksido), padidėja rūgštingumas. Todėl medaus negalima kaitinti, o kaitintas du kartus daugiau nebe susikristalizuoja (lieka skystas).

http://www.medaus-sl...t/lt/medus.html
Atsakyti
Kagi apžvelgiau savo šiltnamio derlių tai turiu konstatuoti kad vistik šiemet turime tik valgymui nes koncervavimui nekas telieka...
pernai labai buvau užsiknisusi su vyšniniais visokiais nes dauguma tokių buvo todėl šiemet tokių nebesodinau ir kiek gailiuosi bet kitiems metams vistik teks nes regis koncervaviomui nedidukais vaisiais gausiai derantys pomidorai labiausiai tinka. kadangi šiltnamis neguminis tai kaži kiek minimaliai reiktu tokių aukštaūgių pomidorčikų ir kaži kurios veislės tam tiktu... kol kas istrigusios ildi ir sweet milion... black chery patiko bet nepasakyčiau kad gausiai dera...bent pas mane... daba koncervavimui pagrinde eina žemaūgiai kmicic
Atsakyti