Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(egute @ 2011 08 12, 13:04)
Kagi apžvelgiau savo šiltnamio derlių tai turiu konstatuoti kad vistik šiemet turime tik valgymui nes koncervavimui nekas telieka...
pernai labai buvau užsiknisusi su vyšniniais visokiais nes dauguma tokių buvo todėl šiemet tokių nebesodinau ir kiek gailiuosi bet kitiems metams vistik teks nes regis koncervaviomui nedidukais vaisiais gausiai derantys pomidorai labiausiai tinka. kadangi šiltnamis neguminis tai kaži kiek minimaliai reiktu tokių aukštaūgių pomidorčikų ir kaži kurios veislės tam tiktu... kol kas istrigusios ildi ir sweet milion... black chery patiko bet nepasakyčiau kad gausiai dera...bent pas mane... daba koncervavimui pagrinde eina žemaūgiai kmicic

Nu vat ir as puse siltnamio siemet uzsodinau is mamos atsinestais pomidorais, kas is to gali ir dideli uzauga, bet ju nedaug, man taip nepatinka schmoll.gif Nu pavalgyt ir siek tiek uzsikoncervuot teko, bet as sulciu norejau, o joms jau nieko neliks unsure.gif
Atsakyti
4u.gif ax.gif reik atsirinkti kiekvienai individualiai sau tinkančias ir patinkančias veisles...aš taip galvoju , bet per vienus ar dvejus metus to napadarysi...ir sodinti pagrinde išbandytas ir naujovių po pora pabandymui...manau toks būdas užtikrins pageidaujamą derlių...na jeigu kokių ekstrymų nebus doh.gif
Atsakyti
aš šiemet pasodinau 20 veislių pomidorų ,iš jų 16 naujų ir nesigailiu nes pomidorų pilna geriausi Cerozan ,Monroe. Sunny BOY ,Super fantastika, Auris Orange banane, Chocolade chery , Viiškas pravalas-Green sausage gal kokiam vazone balkone ir tinka,bet gaila vietos šiltnamyje jie tik apie 0.60 cm. aukščio ir tai ,,,
Atsakyti
Aij ir duo mano is vis sss... pardej pirkau gal kazkokius ne tokius nusipirkau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2011 08 12, 13:31)
Aij ir duo mano is vis sss... pardej pirkau gal kazkokius ne tokius nusipirkau  doh.gif

Mano Duo labai derlingi ir pirkau maxėj,nėra dideli bet kekėj nemažai,buvau fotkę įmetus

Čia jie kai dar žali buvo

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 08 12, 12:30)
Čia aš klausinėjau...
  Ex, čia žali pomidorai stiklainiuose, juos reikia pernakt apipiltus druska palaikyti? (kaip ankstesnėj temoj rašei).AČIŪ 4u.gif

Ne tik tu klausinėjai ir dar kažkas, visoms atsakiau tą patį per tą patį...

Nieko nereik laikyti, čia ant smūgio viskas daroma. Tik pomidorus reik sudėt į šaltą vandenį puode, pakaitinti iki virimo, išimti, sudėt į stiklainius ir vieną kartą užpilti marinatu. Užsukti.

QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 12, 12:45)
labukas,
o kaip dėl medaus kaitinimo?
nu kiek skaičiau negerai

Tra-ta-ta... nugis aš ir nerašiau, kad reikia kaitinti.... Tik užpilam marinatu ir užsukam. Amen.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 08 11, 11:45)
Merginos kas iš čia užsisakinėsit,prijunkite ir mane  4u.gif
Nusižiūrėjus iš čia kelias rūšis.Auginsiu kitą metą nemažai lauke,determinante tipo.Labai pasiteisina http://store.tomatof...o...w=10&page=3

O aš priešingai, lauke nebeauginsiu. g.gif Juos pirmuosius vargšus, pasigrobė maras, teko visus nuraut. blink.gif Arba reikia purkšt, kad tai nepasikartotų. Girdėjau, kad prieš žydėjimą, pomidorus purškia kalkėmis.... Kažin kiek čia tiesos ir naudos g.gif
Atsakyti
gal kas žinote kokią veislę panašių į ILDI kekėmis bet kad būtu raudoni?

Žiūriu kad sweetmilion tai nelbai panašūs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egute: 12 rugpjūčio 2011 - 13:31
QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 11:01)
paprikos, 1l vandens, 200 gr. aliejaus (pilu 100 gr.), 200gr stikl. acto, 200gr cukraus, 50gr druskos, 1 arb. šaukšt. medaus, česnakas. Paprikas užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol suminkštėja, išimu, sudedu į stiklainius, įdedu šaukštelį medaus ir užpilu marinatu. Psio.

QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 14:17)
Tra-ta-ta... nugis aš ir nerašiau, kad reikia kaitinti.... Tik užpilam marinatu ir užsukam. Amen.

Pasikartosiu su savo postais, ir paryškinsiu, o tai nedaskaitys dar kuri nors.... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingaja @ 2011 08 12, 13:08)
Nu vat ir as puse siltnamio siemet uzsodinau is mamos atsinestais pomidorais, kas is to gali ir dideli uzauga, bet ju nedaug, man taip nepatinka  schmoll.gif Nu pavalgyt ir siek tiek uzsikoncervuot teko, bet as sulciu norejau, o joms jau nieko neliks  unsure.gif

Nugi Delfin'us sodink.. Delfin'us sultims. Hibridus. Sulčių tiek turėsi, kad ir arkliui užteks....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 12 rugpjūčio 2011 - 13:42
QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 14:39)
Pasikartosiu su savo postais, ir paryškinsiu, o tai nedaskaitys dar kuri nors.... smile.gif
Papildyta:

Nugi Delfin'us sodink.. Delfin'us sultims. Hibridus. Sulčių tiek turėsi, kad ir arkliui užteks....

Delfinai ir man patiko,sultingi ir neblogai užderėjo 4u.gif jų kasmet sodinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 12, 14:39)

Aga, zinosiu, vat tu reiks nusipirkt, kiek teko girdet musuose ju seklu buna bigsmile.gif
Atsakyti
Taigis taigis kaipgis
Ilgėja mano sąrašiukas,ilgėja
O šiltnamis ne guminis
Ir šiaip žadėjau kitąmet sumažint pomedorų skaičių,kad nereikėtų kaip drambliui per džiungles brautis doh.gif g.gif biggrin.gif
Atsakyti