Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

Sveikos 4u.gif Sorry, gal čia ne į temą, bet mano įmonei mirtinai, skubiai reikia programuotojo (webui) pastoviam darbui (pastovus, tai čia karts nuo karto šį bei tą pataisyti, pakeisti foto , sukelti naujienas ir etc). Nes šakės, neberandu niekur tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2007 02 05, 17:04)
Oj nors radau temą kur galiu išsikalbėti  drinks_cheers.gif
Esu interjero ir reklamos dizainerė - bandau reikštis visose srytise kur tik reikia meno... Nuo fotografijos iki web dizaino, maketavimo ir t.t.t. Dirbu reklamos agentūroje (dabar dekretinėse) ir turiu darbų iš šono  thumbup.gif 
Viskas būtų super - tik tas lietuvių visokeriopas išmanymas visose srytise - mane baigia užknisti iki kaulų vidurių  doh.gif Galvojau, kad čia tik man taip su tais klientais - bet pakalbėjau su pažįstamais iš architektūros, stilistų, reklamos sryčių - irgi kalba tą patį!!! Klientai viską žino, viską moka, moka pinigus ir nori matyti ką nori jie... Siaubas!!!! Tai kam kreiptis į dizainerį tada???? Sėsk ir dayk pats... Aš suprantu, kad klientas turi teisę rinktis - bet neaiškinti kaip ir ką daryti!!!
Ne veltui į meno specialybes yra stojamieji - tam, kad atkristų neturintys supratimo, skonio ir pašaukimo - o štai paskui ateina koks bandelių kepimo cecho vadybininkas ir aiškina kaip kas turi atrodyti.....
Nu iš pradžių nekreipiau dėmesio - bele pinigus moka! Nu bet kiek galima!! Aš gi neaiškinu gydytojui kaip ką daryt ir kokius vaistus skirti...

Ech išsikalbėjau...  doh.gif  Nors daug dar ką pasakyčiau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Jau nusibodo daryt ne meną, o įgyvendinti kažkieno įdėjas bele tik gaut pinigus  schmoll.gif
Mano ego kol kas - kiekvienas dirba savo darbą!!!
Tikiuosi supras mane - kas tai patyrėt...

Jei nori daryti menus - ne ten papuolei schmoll.gif Aš dirbau dizainere apie 5 metus, paskui supratau, kad jau pradedi dirbti konvejeriu, o tai jau smukimas žemyn. Todėl arba susitaikai su situacija, klijentais ir kitom nesąmonėm, arba keiti darbą į labiau kūrybišką, arba šalia pagrindinio darai kažkokius menus sau.
O atlyginimas turėtų pradėti skaičiuotis ne mažiau kaip nuo 1500 Lt į rankas, tuo labiau kad toks dabar oficialus algos vidurkis Lietuvoj cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamparam @ 2007 02 19, 13:05)
Jei nori daryti menus - ne ten papuolei schmoll.gif Aš dirbau dizainere apie 5 metus, paskui supratau, kad jau pradedi dirbti konvejeriu, o tai jau smukimas žemyn. Todėl arba susitaikai su situacija, klijentais ir kitom nesąmonėm, arba keiti darbą į labiau kūrybišką, arba šalia pagrindinio darai kažkokius menus sau.
O atlyginimas turėtų pradėti skaičiuotis ne mažiau kaip nuo 1500 Lt į rankas, tuo labiau kad toks dabar oficialus algos vidurkis Lietuvoj  cool.gif

Nu, kad dirbti kažką kito - neįsivaizduoju... Apie tai ir norėjau išsipasakoti, kad labai pykstu ant tų kas dirba arba kas verčia dirbti konvejerio principu... Nes tokia specialybė kaip dizaineris arba kaip menininkas apskritai praranda prasmę! Esmė, kad - užsakovai nelabai suvokia ką jie gauna - kai pareiškia, kad nori matyti būtent taip, o ne kitaip... Jie gauna ne dizainerio idėjas, ar meninius jo sugebėjimus - jie tiesiog nusiperka savo įdėjos įgyvendinimą... doh.gif
Aš dizainere dirbu jau 6 metus ir keliuose darbuose ir papildomai ir visaip... Laisvalaikiu užsiimu tuo, kas man miela širdžiai ir kai niekas nediktuoja, kaip kas turi atrodyti - ir kažkodėl tokie darbai dažniausiai išgraibstomi greičiausiai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkute: 20 vasario 2007 - 14:47
QUOTE(nes @ 2006 08 03, 14:26)
Kaip smagu, kad radau čia tokią temą. Aš tai dar studentė, o ir tai dabar akademinėse su zuikiu savo.  Bet laaaabai norėčiau maketuotojos darbo nors 0,25 etato. Tik va be patirties tai ne labai kam tokių kaip aš reikia  tongue.gif .  Na, bet grafinis dizainas MANO, tai tikiuosi prie jūsų kada nors prisijungti su postu:"dirbu dizaino agentūroje ir labai džiaugiuosi"  biggrin.gif . Man truputį gaila, kad aš iškart po vidurinės nesupratau, kas man prie širdies. Baigiau lietuvių kalbą, dirbau mokykloj, paskui spjoviau į viską ir išvažiavau į Olandiją metam, pagalvoti. Ir kai pagaliau sugalvojau, tai net akys prašviesėjo. Ištikrųjų net pieštuko rankose nemokėjau laikyti, o ėmiau, užsispyriau, per metus pasiruošiau "juodai" ir įstojau į grafinį dizainą. Dabar nors ir esu namų šeimininkė kuriam laikui, bet be photoshopo jau neįsivaizduoju dienos  cool.gif .  O kad pagaliau savo sritį radau- atsidžiaugt negaliu. Liko tik mokslus baigti ir širdžiai darbą rasti. Juk sako, kad kai surandi mėgstamą darbą- nustoji dirbti. Va tai to sau ir linkiu. Visom čia rašančioms irgi 4u.gif .

Papildyta:
mano situacija labai panasi. Tik siais metais bandysiu stoti i VDA. Pasakykit prasau ka reikia daryti, kad galeciau pasiruosti stojamiesiems??? wub.gif
Suprantu, kad juodai daug tu "naujai iskeptu" dizaineriu, bet visi iesko kas sirdziai miela. man joks kitas darbas nelimpa. Esu meniska, emocialali ir jokia adminstratore dirbti nesugebu smile.gif Vienu zodziu, noriu "pieshti"

Prasau, patarkit kaip istoti i VDA. Noriu vakariniu studiju, nes turiu dirbti ir kita darba, kad issilaikyciau.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(geleta_suknele @ 2007 02 22, 12:55)
Papildyta:
mano situacija labai panasi. Tik siais metais bandysiu stoti i VDA. Pasakykit prasau ka reikia daryti, kad galeciau pasiruosti stojamiesiems??? wub.gif
Suprantu, kad juodai daug tu "naujai iskeptu" dizaineriu, bet visi iesko kas sirdziai miela. man joks kitas darbas nelimpa. Esu meniska, emocialali ir jokia adminstratore dirbti nesugebu  smile.gif Vienu zodziu, noriu "pieshti"

Prasau, patarkit kaip istoti i VDA. Noriu vakariniu studiju, nes turiu dirbti ir kita darba, kad issilaikyciau....  verysad.gif

pirma karta apskritai girdziu kad vda yra vakarines studijos, mano manymu tokiu nera ir negali buti nes tai labai specifinis mokslas, kuris beje reikalauja laaaaaaabai daug laiko ir laaaaaaabai daug jegu, as studijuoju grafika ir iki siol per sesija su visom perziurom ir egzaminais turedavau nuo 12- 15 egzaminu. verysad.gif nezinau kaip vilniuj bet kaune nera tolerancijos dirbantiem studentam, nebent isimtiniais atvejais, o si semestra apskritai pradejo lankomuma praktiskai visose paskaitose zymet, ir moralizuot pastoviai jei kazkur nenueini, juokingai skamba atrodo suauge zmones....jei nori dirbti ir studijuot tada palankiau yra kolegija ir siaip ten maziau gerokai reikalauja. stojamiesiems i vda yra specialus kursai pas destytojus kurie desto vda privaciai pas juos asmeniskai eiti geriau nes tada skiria daugiau demesio, kaina mazai skirias arba nesiskiria, yra kursai ir pacioj vda, mano buve klasiokai kai ruosesi stot vilniuj pamenu uz kompozicijos viena pamoka mokedavo 60 lt, uz piesima apie 300 uz menesi, as pati kai ruosiausi kaune metus laiko lankiau kompozicijos kursus, privaciai pas destytoja piesiau (220lt. menesiui), privaciai ejau i tapyba (200men.) taigi po darbo lekdavau i studijas. kainas specialiai surasiau tam, kad galetum mazdaug pasiskaiciuot kiek tai galetu kainuot, as nezinau kokie tavo gabumai, gal tau reiktu maziau ruostis ar kaip tik daugiau.as buvau baigus dailes gimnazija tai pagrindus turejau, bet to neuzteko.sekmes 4u.gif tau
Atsakyti
Aš lankiau dailės mokyklą ir stojamiesiems nesiruošiau - nu aš net ir nenorėjau stot į VDA... Kiek teko girdėti - arba ten reikia pažįstamų, kaip ir visur - arba būt tikrai gabiam - nereiks jokių pažįstamų - talentus tikrai pamatys...
Atsakyti
QUOTE(JABLYNKST @ 2007 02 23, 10:35)
pirma karta apskritai girdziu kad vda yra vakarines studijos, mano manymu tokiu nera ir negali buti nes tai labai specifinis mokslas, kuris beje reikalauja laaaaaaabai daug laiko ir laaaaaaabai daug jegu, as studijuoju grafika ir iki siol per sesija su visom perziurom ir egzaminais turedavau nuo 12- 15 egzaminu. verysad.gif  nezinau kaip vilniuj bet kaune nera tolerancijos dirbantiem studentam, nebent isimtiniais atvejais, o si semestra apskritai pradejo lankomuma praktiskai visose paskaitose zymet, ir moralizuot pastoviai jei kazkur nenueini, juokingai skamba atrodo suauge zmones....jei nori dirbti ir studijuot tada palankiau yra kolegija ir siaip ten maziau gerokai reikalauja. stojamiesiems i vda yra specialus kursai pas destytojus kurie desto vda privaciai pas juos asmeniskai eiti geriau nes tada skiria daugiau demesio, kaina mazai skirias arba nesiskiria, yra kursai ir pacioj vda, mano buve klasiokai kai ruosesi stot vilniuj pamenu uz kompozicijos viena pamoka mokedavo 60 lt, uz piesima apie 300 uz menesi, as pati kai ruosiausi kaune metus laiko lankiau kompozicijos kursus, privaciai pas destytoja piesiau (220lt. menesiui), privaciai ejau i tapyba (200men.) taigi po darbo lekdavau i studijas. kainas specialiai surasiau tam, kad galetum mazdaug pasiskaiciuot kiek tai galetu kainuot, as nezinau kokie tavo gabumai, gal tau reiktu maziau ruostis ar kaip tik daugiau.as buvau baigus dailes gimnazija tai pagrindus turejau, bet to neuzteko.sekmes 4u.gif tau

verysad.gif Aciu tau labai uz informacija. Jau senokai zinojau kad nebus lengva istoti i VDA, bet pabandysiu. Kitas variantas, kaip ir minejai, - kolegija. Gal kas zinot atsiliepimu apie Vilniaus statybos ir technikos kolegija? blogiausia, kad darbdaviai kelia nemazus reikalvimus, vienas is ju - baigti VDA. doh.gif Ka as veiksiu su ta kolegija.. bet geriau gal nei niekas. Kad tik kas duotu patirties igauti. tada lengviau. kaip manot?

Papildyta:
QUOTE(murkute @ 2007 02 23, 11:41)
Aš lankiau dailės mokyklą ir stojamiesiems nesiruošiau - nu aš net ir nenorėjau stot į VDA... Kiek teko girdėti - arba ten reikia pažįstamų, kaip ir visur - arba būt tikrai gabiam - nereiks jokių pažįstamų - talentus tikrai pamatys...

Murkute,
ka pati esi baigusi? kaip sekesi susirasti darba..? pasidalink prasau patirtimi wub.gif

P.S. labai grazus darbeliai. mano drauge irgi tokius gamina ir as is jos perku smile.gif dievinu originalius papuosalus. Be ju kaip be rubu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geleta_suknele: 23 vasario 2007 - 11:58
QUOTE(geleta_suknele @ 2007 02 23, 12:49)
verysad.gif  Aciu tau labai uz informacija. Jau senokai zinojau kad nebus lengva istoti i VDA, bet pabandysiu. Kitas variantas, kaip ir minejai, - kolegija.  Gal kas zinot atsiliepimu apie Vilniaus statybos ir technikos kolegija? blogiausia, kad darbdaviai kelia nemazus reikalvimus, vienas is ju - baigti VDA.  doh.gif Ka as veiksiu su ta kolegija.. bet geriau gal nei niekas. Kad tik kas duotu patirties igauti. tada lengviau. kaip manot?
Papildyta:
Murkute,
ka pati esi baigusi? kaip sekesi susirasti darba..? pasidalink prasau patirtimi  wub.gif
P.S. labai grazus darbeliai. mano drauge irgi tokius gamina ir as is jos perku smile.gif dievinu originalius papuosalus. Be ju kaip be rubu  thumbup.gif

Nu aš esu baigusi tą kolegiją cool.gif - iškart ten stojau, net nebandžiau į VDA, nes man nepatiko tongue.gif O dėl darbdavių - turiu tikrai patirties rolleyes.gif Kike bendravau - visi žiūrėjo į mano darbus, o mano diplomas liko kažkur spintoj, net neklausė ką baigiau ir kaip sekėsi ir t.t.t. g.gif
Padirbau kelis metus - sugalvojau tobulintis, stoti dar kažkur (aukščiau, kaip sakant) - ir pati nustebau - kai norėjau paduoti dokumentus - tai ten kas priiminėjo - sako, o kam tau to reikia? Nu išklausinėjo kaip sekasi, ką dirbu... - tai sako - tu tik dėl popieriuko stoji, bet ne dėl to, kad dar kažką išmoksi.... Nu aš ir apsiraminau, ir kol kas dirbu nuostabioj firmoj ir esu baisuaisiaisiai patenkinta thumbup.gif

Ačiū už pagyras blush2.gif
Papildyta:
O buvo ir taip - kad ieškojom dizainerio ir buvo atėję baigę ir VDA ir ką - arba netiko arba neilgai dirbo... Taip kad čia manau tokia specialybė, kur popierėlis gabumų neparodys... Klientai atsirenka ne pagal tai... ax.gif drinks_cheers.gif Tik aš nieko pries VDA neturiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkute: 23 vasario 2007 - 12:16

Papildyta:
O buvo ir taip - kad ieškojom dizainerio ir buvo atėję baigę ir VDA ir ką - arba netiko arba neilgai dirbo... Taip kad čia manau tokia specialybė, kur popierėlis gabumų neparodys... Klientai atsirenka ne pagal tai... ax.gif drinks_cheers.gif
[/quote]

Kaip faina, kai vertina uz sugebejimus, o ne uz popieriu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=JABLYNKST,2007 02 23, 13:16]
Papildyta:
O buvo ir taip - kad ieškojom dizainerio ir buvo atėję baigę ir VDA ir ką - arba netiko arba neilgai dirbo... Taip kad čia manau tokia specialybė, kur popierėlis gabumų neparodys... Klientai atsirenka ne pagal tai... ax.gif drinks_cheers.gif
[/quote]
Kaip faina, kai vertina uz sugebejimus, o ne uz popieriu 4u.gif 4u.gif
[/quote]

Nu tai klientui gi nepasakysi ką baigęs lotuliukas.gif jam reikia kad būtų rezultatas - o tu jau verskis su savo meniniais sugebėjimasi lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos! mirksiukas.gif
Norėjau pasiteiraut, kokia dabar reali situacija su maketuotojais? Sklando kalbos, kad trūksta jų, nes dauguma išmovę į užsienius. Tai kaip yra iš tikrųjų, nes pasiskaičius jūsų komentarus susidaro įspūdis, jog rasti normalų darbą nėra jau taip paprasta g.gif
Ir kaip su tais darbais "iš šono"? cool.gif Ar realu ir įmanoma dirbti "ant savęs", gauti užsakymų ir dirbti individualiai namuose? ax.gif
Labai būsiu dėkinga, jei apšviesite mane-tundrą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2007 02 23, 12:15)
Nu aš esu baigusi tą kolegiją  cool.gif  - iškart ten stojau, net nebandžiau į VDA, nes man nepatiko  tongue.gif

Turi omeny Vilniaus statybos ir dizaino kolegiją? Aš dabar ten pirmam vakarinių grafinio dizaino studijų kurse. Sako, kad ši kolegija duoda tvirtesnių praktinių pagrindų nei VDA. Kadangi vieną aukštąjį jau turiu, tai man ši kolegija pats tas, teorinių dalykų buvo pirmam semestre, o dabar praktika - spalvotyra, kompozicija, šriftas ir kaligrafija, tapyba. Kaifuoju.. smile.gif
Atsakyti