Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

Labas mergaites,

jungiuosi prie jusu burio. Maketuotoja dirbau apie ketverius metu, studiju nebaigiau, nes pinigu neuzteko ir dabar auginu vaikeli namuose. Ilgai ieskojau darbelio atvaziavusi i Vilniu, bet deja deja... masinos nevairuoju, aukstojo neturiu, gal ir pinigu per daug noriu blink.gif zodziu, nesiseka man sostineje. Vis tik vasaros pradzioje labai tikiuosi pradeti darbo paieskas is naujo. Gal kas galetu patarti, kokiose vietose geriausia ieskotis darbo pradziai, na, kad butu galima igyti patirties blush2.gif

Labai pritariu sakiusiai, kad klientai "viska zino" doh.gif jiems is viso geriausia programa yra wordas lotuliukas.gif doh.gif kiek bedos per tokius "genijus" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Satina @ 2007 02 25, 10:51)
Turi omeny Vilniaus statybos ir dizaino kolegiją? Aš dabar ten pirmam vakarinių grafinio dizaino studijų kurse. Sako, kad ši kolegija duoda tvirtesnių praktinių pagrindų nei VDA. Kadangi vieną aukštąjį jau turiu, tai man ši kolegija pats tas, teorinių dalykų buvo pirmam semestre, o dabar praktika - spalvotyra, kompozicija, šriftas ir kaligrafija, tapyba. Kaifuoju.. smile.gif

cool.gif smamgu girdeti. O sunku istoti? kiek zinau yra stojamiesi.. Apsviesk, ka ten reikia pasishyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geleta_suknele @ 2007 02 26, 09:58)
cool.gif  smamgu girdeti. O sunku istoti? kiek zinau yra stojamiesi.. Apsviesk, ka ten reikia pasishyti?  ax.gif

Yra du stojamieji egzai - piešimas ir kompozicija. Beje, kiek žinau, dabar rengiami paruošiamieji kursai norintiems stoti. Daugiau paieškok info: www.vsdk.lt. Nesakau, kad šita kolegija kietesnė už VDA, tačiau man regis, amato čia tikrai išmokys.
Atsakyti
g.gif žiūriu temelė merdi... Ir į mano pasiteiravimus nelabai kas nori atsakyt unsure.gif Ar labai jau kažko "ne taip" paklausiau biggrin.gif Jei jau taip, tai labai atsiprasau unsure.gif ...
Atsakyti
sveikos gyvos. prisijungsiu ir aš prie jūsų. nors ir nesu super profesionali dizainerė tongue.gif tiesiog mudu su vyru turim spaustuvę, taigi visus darbus kartais tenka ir patiems dirbti, nes provincijoj su darbuotojais ojojoj kaip striuka doh.gif . ypač su dizaineriais. turim 1 maketuotoją, bet greit išeis į dekretines. o ir aš dabar vaiką auginu. iš viso pas mus spaustuvėj reikėtu 2 maketuotojų - 1 menininko - dizainerio, o kito paprastiems dabeliams maketuotojo. tai va, darbuotojų trūksta (čia atsakymas į oregano postą tongue.gif )
QUOTE(oregano @ 2007 02 23, 18:20)
Sveikos! mirksiukas.gif
Norėjau pasiteiraut, kokia dabar reali situacija su maketuotojais? Sklando kalbos, kad trūksta jų, nes dauguma išmovę į užsienius. Tai kaip yra iš tikrųjų, nes pasiskaičius jūsų komentarus susidaro įspūdis, jog rasti normalų darbą nėra jau taip paprasta  g.gif
Ir kaip su tais darbais "iš šono"?  cool.gif Ar realu ir įmanoma dirbti "ant savęs", gauti užsakymų ir dirbti individualiai namuose?  ax.gif
Labai būsiu dėkinga, jei apšviesite mane-tundrą  biggrin.gif

dėl darbo ant savęs - žiūrint kokiam mieste gyveni. jei provincijoj, tai vargu... g.gif . labai retas klientas čia užsakinėja specialiai dizainą pas kažką atskirai. nes atėjęs į spaustuvę nori gauti tai pigiau ir vienoj vietoj. nebent labai užsirekomenduoji kažkur ilgai dirbdama, tada gal jau ir gali pastovių sau klientų susirast ir iš jų išgyvent. didmiesty tai nežinau kaip, gal ir įmanoma g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzhine @ 2007 02 25, 12:05)

Labai pritariu sakiusiai, kad klientai "viska zino"  doh.gif  jiems is viso geriausia programa yra wordas  lotuliukas.gif  doh.gif  kiek bedos per tokius "genijus"  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif wordas tai yra jėga lotuliukas.gif . "susimaketuoja" worde vizitkę ir atneša spausdint. kai pasakai, kad teks permaketuot jei nori kokybiškai atspaust - tai kad įsižeidžia doh.gif lotuliukas.gif . o dar geras bajeris yra su internetiniais wallpaperiais doh.gif . kas antram turi įrodinėt, kad nekokybiškai atsispausdins ant A2 formato plakatų, nu niekaip jie nesupranta. bet ką padarysi, klientas visada teisus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 13 kovo 2007 - 14:48
[quote=ingalp,2007 03 13, 14:52]
dėl darbo ant savęs - žiūrint kokiam mieste gyveni. jei provincijoj, tai vargu... g.gif . labai retas klientas čia užsakinėja specialiai dizainą pas kažką atskirai. nes atėjęs į spaustuvę nori gauti tai pigiau ir vienoj vietoj. nebent labai užsirekomenduoji kažkur ilgai dirbdama, tada gal jau ir gali pastovių sau klientų susirast ir iš jų išgyvent. didmiesty tai nežinau kaip, gal ir įmanoma g.gif
Papildyta:

Ačiū aciuks.gif Mes didmiesty bazuojamės. O čia šansų yra, tik reikia daug dirbt ir tobulintis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 13 kovo 2007 - 19:22
QUOTE(murkute @ 2007 02 23, 12:41)
...stot į VDA... Kiek teko girdėti - arba ten reikia pažįstamų, kaip ir visur - arba būt tikrai gabiam - nereiks jokių pažįstamų - talentus tikrai pamatys...

Gal ir teisi, musu kurse nera (bent jau nezinau) ne vieno istojusio per pazystamus, na vieno tevai meninykai, bet kas ji zino...
As istojau is pirmo karto be jokiu papildomu pasiruosimu, gal todel, kad visa gyvenima tuo uziemiau, istojau i vaizduojamaja grafika, bet dabar pasukau i taikomaja ir svajojiu darbo reklamos srity... ax.gif
Dabar dar diplominio darymas ir darbo paieskos uzima pagrindini mano laika! tongue.gif

Smagu labai buvo paskaitinet cia, ypatingai jau patyrusiu komentarus! thumbup.gif
O va darbo be patirties tai jau oi kaip sunku gaut, jau ieskau 3 men. , parodai darbus, tipo oi kaip gerai ir graziai, o jau va be patirties ir pagalvosim ir nebepaskambina, ne bet kazkada tai teks kazkam mane priimt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ku ku!
Tai jau darbais apsikase visi??? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
parasykit kas nors mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligrafi @ 2007 03 16, 16:37)
Ku ku!
Tai jau darbais apsikase visi??? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
parasykit kas nors mirksiukas.gif

Na aš neapsikasus, jau ruošiuosi namo keliaut, savaitgalis... Pabūsiu nors keletą dienų be kompiuterio... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2007 03 16, 16:40)
Na aš neapsikasus, jau ruošiuosi namo keliaut, savaitgalis... Pabūsiu nors keletą dienų be kompiuterio...  doh.gif

O aš ir namie nuo kompo nenulipu sad.gif Darbai kai saka puola nesigalėdami doh.gif Gero savaitgalio - besiilsintiems drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkute: 16 kovo 2007 - 16:00
[quote=ingalp,2007 03 13, 16:52]
sveikos gyvos. prisijungsiu ir aš prie jūsų. nors ir nesu super profesionali dizainerė tongue.gif tiesiog mudu su vyru turim spaustuvę, taigi visus darbus kartais tenka ir patiems dirbti.

4u.gif labai idomu, kad spaustuve savo turit gal galima ir bendradarbiauti, musu imone labai daug visko spausdina, gal pas jus butu geriau ir pigiau blush2.gif , dizainerius mes savus turim mirksiukas.gif . Jeigu ka, man koordinates i AZ perduosiu vadovybei rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2007 03 16, 17:00)
O aš ir namie nuo kompo nenulipu sad.gif Darbai kai saka puola nesigalėdami  doh.gif  Gero savaitgalio - besiilsintiems  drinks_cheers.gif

Gal nori pasidalint darbais darbeliais??? rolleyes.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti