sveikos gyvos. prisijungsiu ir aš prie jūsų. nors ir nesu super profesionali dizainerė

tiesiog mudu su vyru turim spaustuvę, taigi visus darbus kartais tenka ir patiems dirbti, nes provincijoj su darbuotojais ojojoj kaip striuka

. ypač su dizaineriais. turim 1 maketuotoją, bet greit išeis į dekretines. o ir aš dabar vaiką auginu. iš viso pas mus spaustuvėj reikėtu 2 maketuotojų - 1 menininko - dizainerio, o kito paprastiems dabeliams maketuotojo. tai va, darbuotojų trūksta (čia atsakymas į oregano postą

)
QUOTE(oregano @ 2007 02 23, 18:20)
Sveikos!
Norėjau pasiteiraut, kokia dabar reali situacija su maketuotojais? Sklando kalbos, kad trūksta jų, nes dauguma išmovę į užsienius. Tai kaip yra iš tikrųjų, nes pasiskaičius jūsų komentarus susidaro įspūdis, jog rasti normalų darbą nėra jau taip paprasta
Ir kaip su tais darbais "iš šono"?

Ar realu ir įmanoma dirbti "ant savęs", gauti užsakymų ir dirbti individualiai namuose?
Labai būsiu dėkinga, jei apšviesite mane-tundrą
dėl darbo ant savęs - žiūrint kokiam mieste gyveni. jei provincijoj, tai vargu...

. labai retas klientas čia užsakinėja specialiai dizainą pas kažką atskirai. nes atėjęs į spaustuvę nori gauti tai pigiau ir vienoj vietoj. nebent labai užsirekomenduoji kažkur ilgai dirbdama, tada gal jau ir gali pastovių sau klientų susirast ir iš jų išgyvent. didmiesty tai nežinau kaip, gal ir įmanoma
Papildyta:
QUOTE(Dzhine @ 2007 02 25, 12:05)
Labai pritariu sakiusiai, kad klientai "viska zino"

jiems is viso geriausia programa yra wordas

kiek bedos per tokius "genijus"

wordas tai yra jėga

. "susimaketuoja" worde vizitkę ir atneša spausdint. kai pasakai, kad teks permaketuot jei nori kokybiškai atspaust - tai kad įsižeidžia

. o dar geras bajeris yra su internetiniais wallpaperiais

. kas antram turi įrodinėt, kad nekokybiškai atsispausdins ant A2 formato plakatų, nu niekaip jie nesupranta. bet ką padarysi, klientas visada teisus