QUOTE(Song @ 2011 10 15, 16:34)
Turiu klausimą architektams ir jiems prijaučiantiems
Baigiame popieriuje dėlioti savo projektą, su architektu priėjome iki diskusijų apie stogą. Man labai gražu namai su plokščiais (sutapdintais) stogais, bet kiek esu peržiūrėjusi medžiagos tiek forumuose, tiek googlėje, tokių namų yra mažai. Tai ir abejoju dėl pasirinkimo-kiba imti banalų vienšlaitį ir nesikankint
Klausimas: ar su jais kas nors ne taip, kad nesirenkami? Sunkiai dedasi, yra nesvietiškai brangūs, nepopuliarūs? Statybininkai nemoka jų tinkamai padaryt?
Ar skirti tik tobulam skoniui (tokiam, kaip mano)?

Baigiame popieriuje dėlioti savo projektą, su architektu priėjome iki diskusijų apie stogą. Man labai gražu namai su plokščiais (sutapdintais) stogais, bet kiek esu peržiūrėjusi medžiagos tiek forumuose, tiek googlėje, tokių namų yra mažai. Tai ir abejoju dėl pasirinkimo-kiba imti banalų vienšlaitį ir nesikankint

Klausimas: ar su jais kas nors ne taip, kad nesirenkami? Sunkiai dedasi, yra nesvietiškai brangūs, nepopuliarūs? Statybininkai nemoka jų tinkamai padaryt?
Ar skirti tik tobulam skoniui (tokiam, kaip mano)?

Zinok tikrai daug brangiau iseina, vien stogo sumustinis keiciasi. Na sakei, nera su ploksciais stogais, visi daugiaauskciai su ploksciais

O jei rimtai, reikia daryti su nuolydziu stoga, daznai pravyli ilajas ir t.t. Sakyciau ir eksploatacija sudetinga, ir montavimas sudetingeje, kur slaitiniam stogu sumetei medines gegnes, o kur ploksciam, ne visais atvejais galima mediniu gegniu, nors tokiu variantu esu maciusi kazkur uzsienio portale, bet siaip reik det arba monolita, arba surenkamas plokstes, is tu surenkamu vel ten savos bedos, nu zodziu, o kodel jus nenorit daryt vienslaiti su nedideliu nuolydziu iki 7-5laipsniu, ir daryti stoga be galu issikisimu, o tarkis poto graziai apdaila sugalvoti? Na sunku spresti, nematau jusu projekto, bet as manau galima butu ir issisukti is tos padeties, arba daryti zalia pievute ant stogo:))