Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 9 dalis, viskas apie

QUOTE(Song @ 2011 10 15, 16:34)
Turiu klausimą architektams ir jiems prijaučiantiems biggrin.gif
Baigiame popieriuje dėlioti savo projektą, su architektu priėjome iki diskusijų apie stogą. Man labai gražu namai su plokščiais (sutapdintais) stogais, bet kiek esu peržiūrėjusi medžiagos tiek forumuose, tiek googlėje, tokių namų yra mažai. Tai ir abejoju dėl pasirinkimo-kiba imti banalų vienšlaitį ir nesikankint g.gif
Klausimas: ar su jais kas nors ne taip, kad nesirenkami? Sunkiai dedasi, yra nesvietiškai brangūs, nepopuliarūs? Statybininkai nemoka jų tinkamai padaryt?
Ar skirti tik tobulam skoniui (tokiam, kaip mano)? laugh.gif

Zinok tikrai daug brangiau iseina, vien stogo sumustinis keiciasi. Na sakei, nera su ploksciais stogais, visi daugiaauskciai su ploksciais lotuliukas.gif

O jei rimtai, reikia daryti su nuolydziu stoga, daznai pravyli ilajas ir t.t. Sakyciau ir eksploatacija sudetinga, ir montavimas sudetingeje, kur slaitiniam stogu sumetei medines gegnes, o kur ploksciam, ne visais atvejais galima mediniu gegniu, nors tokiu variantu esu maciusi kazkur uzsienio portale, bet siaip reik det arba monolita, arba surenkamas plokstes, is tu surenkamu vel ten savos bedos, nu zodziu, o kodel jus nenorit daryt vienslaiti su nedideliu nuolydziu iki 7-5laipsniu, ir daryti stoga be galu issikisimu, o tarkis poto graziai apdaila sugalvoti? Na sunku spresti, nematau jusu projekto, bet as manau galima butu ir issisukti is tos padeties, arba daryti zalia pievute ant stogo:))
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2011 10 15, 23:29)
Zinok tikrai daug brangiau iseina, vien stogo sumustinis keiciasi. Na sakei, nera su ploksciais stogais, visi daugiaauskciai su ploksciais  lotuliukas.gif 

O jei rimtai, reikia daryti su nuolydziu stoga, daznai pravyli ilajas ir t.t. Sakyciau ir eksploatacija sudetinga, ir montavimas sudetingeje, kur slaitiniam stogu sumetei medines gegnes, o kur ploksciam, ne visais atvejais galima mediniu gegniu, nors tokiu variantu esu maciusi kazkur uzsienio portale, bet siaip reik det arba monolita, arba surenkamas plokstes, is tu surenkamu vel ten savos bedos, nu zodziu, o kodel jus nenorit daryt vienslaiti su nedideliu nuolydziu iki 7-5laipsniu, ir daryti stoga be galu issikisimu, o tarkis poto graziai apdaila sugalvoti? Na sunku spresti, nematau jusu projekto, bet as manau galima butu ir issisukti is tos padeties, arba daryti zalia pievute ant stogo:))

Šiaip - būtent tokie "patarimai" ir daro tuos stogus nepopuliariais. Žmonės vis dar sprendżia apie plokščius stogus pagal daugiabučius, statytus prieš kelis dešimtmečius iš bile ko ir dar bile kaip. Atsibuskit- kiti laikai, kitos medżiagos.
Kas liečia iśsakytas mintis dėl konstrukcijos sudėtingumo, patikimumo - taip pat netiesą rašot. Gali kuo puikiausiai būt medinė, niekas ten dėl to nesugrius. Jei įrengt teisingai, bėdų su plokščiu stogu ne daugiau nei su šlaitiniu. Tarp kitko, pažiūrėkt, kiek žmonės turi bėdų su šlaitiniais stogais...

Reziume- viskas gerai su gerai įrengtu stogu, nesvarbu koks jis bebūtų.
Atsakyti
Pas mane yra plokščias stogas medine konstrukcija. viena kraštinė jungiasi su šlaitiniu, dvi turi parapetus, ketvirta išsikišusį karnizą (ar kaip jis ten vadinasi). Viskas kol kas gerai. svarbu dengiant (šiltinom dengimo metu) saugotis nuo lietaus.
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2011 10 15, 22:29)
Zinok tikrai daug brangiau iseina, vien stogo sumustinis keiciasi. Na sakei, nera su ploksciais stogais, visi daugiaauskciai su ploksciais  lotuliukas.gif 

plokscias stogas tikrai yra pigesnis ir ji irengti parasciau biggrin.gif aisku danga nera tokia ilgaamze kaip cerpes ar pan. bet ant jo patogu uzlipti, priziureti, paremontuoti jei reikia smile.gif jis patogus jeigu salia nera aukstesniu medziu, nors keli pazystami ir prie misko gyvendami nesiskundzia karts nuo karto pavalo ir viskas smile.gif pastebiu, kad daugiausia linke komentuoti tokius stogus kurie patys ju neturi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 10 17, 07:15)

Žmonės vis dar sprendżia apie plokščius stogus pagal daugiabučius, statytus prieš kelis dešimtmečius iš bile ko ir dar bile kaip. Atsibuskit- kiti laikai, kitos medżiagos.
Reziume- viskas gerai su gerai įrengtu stogu, nesvarbu koks jis bebūtų.

Jei lyginam sovietinių namų plokščius stogus, tai galime palyginti ir sovietmečiu statytų namų dvišlaičius stogus. Nes medžiagos buvo lygiai taip blogos tiek vienam, tiek kitam stogui.

Tačiau mano senelių prieš beveik 50 metų statyto namo stogas absoliučiai jokių problemų nekelia, nes jis dvišlaitis ir su įspūdingu apie 50 laipsnių nuolydžiu. Tuo tarpu tėvų daugiabutyje stogas, jei neklystu, jau buvo remontuotas, o namas apie 20 metų jaunesnis.

Manęs tikrai niekas neįtikins, kad lietaus šaliai (ir sniego žiemą) tinkamas plokščiais stogas. Tokie stogai tinkami šiltoms šalims, kuriuose mažiau lietaus, o žiemą nėra matę sniego.

O be to ir mano daugiabutis, kurio statybos metai - 2004, jau sakė, kad leido vandenį plokščias stogas ir jis buvo remontuotas. O ir priešais 2005 metų daugiabučio stogas jau buvo remontuotas.

Mano nuomonė paprasta: Lietuvai tinkamiausi dvišlaičiai stogai su ne mažesniu nei 35 laipsnių nuolydžiu. Optimaliausias kampas - 35-45 laipsniai. Visi kiti stogiai - tik alternatyvos, t.y. pigūs pakaitalai.
Atsakyti
Mano patirtis rodo ką kitą. Tėvų gyvenamas namas statytas prieš 30m kubo formos plokščio stogo 100m2 tiksliai konstrukcijos nežinau, dvi kraštinės parapetai dvi su latakais. viršutinė danga šiferis... kiek save pamenu iki šiol niekada nėra varvėję per stogą. gyvenam antrame aukšte. niekada nėra remontuotas stogas. Gal vieną ar du kartus tėvas atsimenu lipo žiemą nukasti... Dabar jau net nežinau ar būtų kam lipti. Dabar riebiai apsispjaudysiu, nes žinot kaip atsitinka po tokių pasisakymų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 10 17, 07:15)
Tarp kitko, pažiūrėkt, kiek žmonės turi bėdų su šlaitiniais stogais...

Butent kokios problemos?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2011 10 17, 10:01)
Butent kokios problemos?

Pačios įvairiausios. Pvz, imkim tų prilydomų 'čerpelių' dangą. Gana dažnai pasitaiko, kad jos ima ir 'atsiklijuoja' kažkuriam kampe - pradeda ten įpūst vandens, dulkių ar šiaip šiukšlyčių, paskui visas tas gėris užšąla ir toliau sėkmingai didina nesandarumus. To pasekoje šlampa apatiniai sluoksniai, paskui ir vata (ir 'buterbrodas' tiesiog nedirba).
Arba su šerpėm, skardine danga - palenda po ja ar vabalai, ar paukšteliai nedideli, ir difuzinę plėvelę prakiurdo. Šaltu metu kondensatas nuo dangos ima skverbtis į šiluminę izoliaciją ir tos tačios bėdos.
Nekalbant apie sandarumo problemas ties stoglangiais, kaminais, ventiliacijos kaminėliais.
Visa tai - su sąlyga, kad teisingai įrengtas stogas. O būna gi visko, "pamirštama" tai vėdinamą tarpą palikti, tai kokią nereikšmingą detalę, kaip garo izoliacija ir taip toliau...

Norint supeikti, galima tiek šlaitiniuose, tiek ir plokščiuose stoguose rasti aibę problemų. O kad viena ar kita tinkama tik šiltiems ar tik šaltiems klimatams - visiškai nepritariu.

Gal pailiustruosiu nestatybiniu pvz. Tai, kad mano tėvas turėjo du renuault automobilius ir jie abu buvo košmariškai dažnai gendantys, dar nereiškia, kad visi tos markės auto yra niekam tikę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 17, 09:57)
Mano patirtis rodo ką kitą. Tėvų gyvenamas namas statytas prieš 30m kubo formos plokščio stogo 100m2 tiksliai konstrukcijos nežinau, dvi kraštinės parapetai dvi su latakais. viršutinė danga šiferis... kiek save pamenu iki šiol niekada nėra varvėję per stogą. gyvenam antrame aukšte. niekada nėra remontuotas stogas. Gal vieną ar du kartus tėvas atsimenu lipo žiemą nukasti... Dabar jau net nežinau ar būtų kam lipti. Dabar riebiai apsispjaudysiu, nes žinot kaip atsitinka po tokių pasisakymų biggrin.gif

ar nemaišot su vienšlaičiu, nes iš aprašimo stogo labiau neša ir nesu girdėjas apie šiferi kuris butu imanoma dėti ant plokščio stogo. berots minimalus nuolidis 8laipsniai ir tai tik didiesems lapams su dideliu persikeitimu.
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 10 17, 11:48)
ar nemaišot su vienšlaičiu, nes iš aprašimo stogo labiau neša ir nesu girdėjas apie šiferi kuris butu imanoma dėti ant plokščio stogo. berots minimalus nuolidis 8laipsniai ir tai tik didiesems lapams su dideliu persikeitimu.

Aš irgi tą patį pagalvojau. Bet, iš kitos pusės, kam tada ant jo lipti žiemą sniego kasti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 10 17, 12:00)
Aš irgi tą patį pagalvojau. Bet, iš kitos pusės, kam tada ant jo lipti žiemą sniego kasti?  g.gif

jei mažas nuolidis ir sniegas gerai kaupiasi. prieš kelis metus buvo žiema kai stogai lužo nuo sniego
Atsakyti
ten perdanga monolitinė, kiekvienam kampe po lietvamzdį tai spėju tas plokštumas ir gaunasi apie 5 laipsnius su nuolydžiu į dvi puses. bet sutikit, kad tai jau nebe šlaitinis stogas. nesimato ant kiek pasvirimas iš lauko. netgi važiuojant link namo nuo kalniuko, jokių didelių šlaitų ten neįžvelgiu. Spėju, kad ten dar ir prilydoma danga po šiferiu yra, kitaip neįsivaizduoju.
Atsakyti