Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 9 dalis, viskas apie

QUOTE(cezas @ 2011 08 31, 20:12)
visiskai nepritariu net minciai kazka kazkur vilkti tokie namai turi buti kuriami konkreciai vietai ir konkretiem zmonem  smile.gif  grazus apsvietimas irgi tarpkitko labai svarbus  smile.gif  betkoki nama fotografuoti apsiniaukusia diena yra klaida ir visikai nesvarbu kur jis  biggrin.gif  baltas sviesus namas Lietuvoje manau ypac tiktu tarp geltonu, raudonu lapu, o jeigu jis butu pusyne tai net nesvarbu kuris metu laikas  biggrin.gif

Nors man pačiam šis namas ir nelabai patiko, bet cezas teisus. Palaikau. thumbup.gif
Atsakyti
O kaip jums toks? Kokie komentarai?
http://www.ekspertai...ero_sprendimais
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 08 31, 19:12)
visiskai nepritariu net minciai kazka kazkur vilkti tokie namai turi buti kuriami konkreciai vietai ir konkretiem zmonem  smile.gif  grazus apsvietimas irgi tarpkitko labai svarbus  smile.gif  betkoki nama fotografuoti apsiniaukusia diena yra klaida ir visikai nesvarbu kur jis  biggrin.gif  baltas sviesus namas Lietuvoje manau ypac tiktu tarp geltonu, raudonu lapu, o jeigu jis butu pusyne tai net nesvarbu kuris metu laikas  biggrin.gif

Taip, cezas teisus, nes jis atvirai sako, kad tai ne Lietuvos klimatui namas.

O dėl balto namo. Tai aš galvoju daryti visą namo išorę baltu tinku, o kaip atsvarą įdėti ryškius langus ir rudos/rausvos spalvos čerpinį stogą (jo nuolydis 45 laipsniai, todėl bus pakankamai matomas). Man atrodo, kad toks derinys turėtų būti labai gražus.
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 09 01, 10:50)
O kaip jums toks? Kokie komentarai?
http://www.ekspertai...ero_sprendimais

Man tai laaabai netgi patiko, liuks. thumbup.gif Va tik laiptai tai ten - tiesiog košmaras. Tokiais be treniruočių tiesiog neįmanoma laipioti, galima sprandą nusisukti. Visa kita labai faina.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 09 01, 12:56)
Man tai laaabai netgi patiko, liuks.  thumbup.gif  Va tik laiptai tai ten - tiesiog košmaras. Tokiais be treniruočių tiesiog neįmanoma laipioti, galima sprandą nusisukti. Visa kita labai faina.

O kas ten su laiptais?? Aš nelabai moku skaityt tokio tipo brėžinius, dalinai tik.
Ten tiesiog kojai vienai laiptas berods, tokiom pakopom. Išbandžiau tokius jau, tai baisu tik pirmus du kartus biggrin.gif bet kaip suprantu tai tokiais laiptais sutaupoma vietos, ar ne?
O ką galvojat apie du tualetus pirmam aukšte? Man atrodo kad jų tiek kaip ir nereikia.
O antras aukštas. Ten du miegamieji, ir vienas didelis didelis kambarys? Ar kažką ne taip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 09 01, 13:15)
O kas ten su laiptais?? Aš nelabai moku skaityt tokio tipo brėžinius, dalinai tik.
Ten tiesiog kojai vienai laiptas berods, tokiom pakopom. Išbandžiau tokius jau, tai baisu tik pirmus du kartus  biggrin.gif  bet kaip suprantu tai tokiais laiptais sutaupoma vietos, ar ne?
O ką galvojat apie du tualetus pirmam aukšte? Man atrodo kad jų tiek kaip ir nereikia.
O antras aukštas. Ten du miegamieji, ir vienas didelis didelis kambarys? Ar kažką ne taip suprantu?

cia laiptai taip vadinama "meskos peda". man asmeniskai gyvenamam name anaiptol jie nera komfortiskiausias laiptu variantas, kai daznai tenka laipioti. as juos pateisinukaip varianta kokioj sodyboj, pirty, ar bute, kai daroma pastoge, ar koks antresolinis aukstas i kuri tik uzliauzi miegot, bet daznai nevarineji aukstyn zemyn smile.gif ir tai dazniausiai tokius laiptus darai ne is dizaino puses, o is praktiniu sumetimu, kai nera pakankamai vietos ir erdves iprudint normalius laiptus... tongue.gif del 2 sanmazgu labai geras variantas. vienas prie miegamojo skirtas tevams, o kitas labiau viesas sveciams ir pan. ir siaip pamastymui, gal vertetu tevu miegamojo duris perkelt i prieki, kad vonios kambarys ir miegamasis butu vienoj privacioj zonoj. visgi jei kokia vakaruska svetainej vyks, xebra lakstys i terasa parukyt ir pan. tai gal verta uzsidaryt, kad nereiktu sveciams po nosim su pizama i sikinyka lakstyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2011 09 01, 14:58)
cia laiptai taip vadinama "meskos peda". man asmeniskai gyvenamam name anaiptol jie nera komfortiskiausias laiptu variantas, kai daznai tenka laipioti. as juos pateisinukaip varianta kokioj sodyboj, pirty, ar bute, kai daroma pastoge, ar koks antresolinis aukstas i kuri tik uzliauzi miegot, bet daznai nevarineji aukstyn zemyn smile.gif ir tai dazniausiai tokius laiptus darai ne is dizaino puses, o is praktiniu sumetimu, kai nera pakankamai vietos ir erdves iprudint normalius laiptus... tongue.gif  del 2 sanmazgu labai geras variantas. vienas prie miegamojo skirtas tevams, o kitas labiau viesas sveciams ir pan.  ir siaip pamastymui, gal vertetu tevu miegamojo duris perkelt i prieki, kad vonios kambarys ir miegamasis butu vienoj privacioj zonoj. visgi jei kokia vakaruska svetainej vyks, xebra lakstys i terasa parukyt ir pan. tai gal verta uzsidaryt, kad nereiktu sveciams po nosim su pizama i sikinyka lakstyt smile.gif

Hmm.. vat ir logiška. Sodyboj tokius ir mačiau, nepagalvojau apie kasdieninį vaikščiojimą.
Bet tai gal galima tokiam projekte ir laiptus kokius patogesnius padaryti. gal visgi įmanoma būtų?
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2011 09 01, 14:39)
Hmm.. vat ir logiška. Sodyboj tokius ir mačiau, nepagalvojau apie kasdieninį vaikščiojimą.
Bet tai gal galima tokiam projekte ir laiptus kokius patogesnius padaryti. gal visgi įmanoma būtų?

paziurekite autoriaus puslapi, baiges dizaino ne architekturos studijas smile.gif siap kaip daikto dizainas ir pateikimas visai nieko, bet daug neissprestu dalyku. nelabai suprantu kam du gyvenamieji kambariai, katiline jeigu dujine neturi lango jeigu kietam kurui permaza, visiskai nera vietos sandeliavimui, virtuve visiskai tamsi ir nemazai kitu niuansu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 01 rugsėjo 2011 - 15:38
QUOTE(meme @ 2011 09 01, 15:39)

na siaip tam projektely tikrai yra fainu dalyku. tik pritarciau cezui, kad kai kur yra tokiu gincytinu ir nepraktisku dalyku. jau nesigilinant i projektavimui keliamus atitinkamus reikalavimus, normas ir pan., kas yra techniniai, o ne meniniai dalykai. o cia panasu, kad kai kurie sprendimai daromi kaip as vadinu "dizainas vardan dizaino", o to projektuojant pastatus neturetu but... tiksliau sakant projektavimo pasekme turetu but salia praktisku, funkcionaliu dalyku ir pastato menine israiska, o ne neatvirksciai... klaidinga manyt, kad architektura yra grynai menine kryptis... realybe zymiai paprastesne. 10-15% (ir tai jei ne maziau) meninio "pasvaigimo", o likusi dalis juodas techninis darbas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 01 rugsėjo 2011 - 16:33
QUOTE(lanaa @ 2011 09 01, 17:31)
<...> o cia panasu, kad kai kurie sprendimai daromi kaip as vadinu "dizainas vardan dizaino", o to projektuojant pastatus neturetu but... tiksliau sakant  projektavimo pasekme turetu but salia praktisku, funkcionaliu dalyku ir pastato menine israiska, o ne neatvirksciai... klaidinga manyt, kad architektura yra grynai menine kryptis... realybe zymiai paprastesne. 10-15% (ir tai jei ne maziau) meninio "pasvaigimo", o likusi dalis juodas techninis darbas tongue.gif

Labai taikliai. drinks_cheers.gif
Šiaip vienas iš dizaino guru yra labai gerai išsireiškęs - geras dizainas yra tas dizainas, kurio nėra. Turėta omeny, kad geras dizainas - tai visiškai išvalyta ir gerai pateikta funkcija, be nereikalingų detalių. Tas pats dėsnis galioja ir architektūroje - kuo mažiau pribirbinimo vardan nežinia ko, tuo geriau.
Kaip bebūtų, projektas turi potencialo - reikia tik apšlifuoti atitinkamai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 01, 10:01)
Taip, cezas teisus, nes jis atvirai sako, kad tai ne Lietuvos klimatui namas.

O dėl balto namo. Tai aš galvoju daryti visą namo išorę baltu tinku, o kaip atsvarą įdėti ryškius langus ir rudos/rausvos spalvos čerpinį stogą (jo nuolydis 45 laipsniai, todėl bus pakankamai matomas). Man atrodo, kad toks derinys turėtų būti labai gražus.

kurioje vietoje sakiau, kad ne Lietuvos klimatui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 08 31, 19:12)

tokie namai turi buti kuriami konkreciai vietai ir konkretiem zmonem  smile.gif 

Štai kur.
Atsakyti