Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(Crazy Daisy @ 2011 09 23, 11:36)
Sveikos. Nežinau, ar čia pataikau pagal stilistiką, bet bandysiu jungtis  4u.gif  Rekonstruojame seną rąstinį namą į gyvenamą  doh.gif  Stilius bus toks vintage su lietuvių tautinio palikimo akcentais  ax.gif
Dėl kilimukų - Rietavo turguj esu įvairių mačius už juokingą kainą. Bet čia jau kam netoli. Vilniuje sendaikčiai būna skvere prie jaunimtetrio, savaitgaliais.
Ir labai pritariu Lachesei dėl kilimukų  biggrin.gif

Aš irgi rekonstruoju sodybą, noriu išgauti tokį ale lietuviškai vintažinį interjerą biggrin.gif kol kas reikia apsispręsti, kokia spalva sienas dažyti, pas mane atšlifuoti rąstai. Šiaip balinta mediena gražiai atrodo, tik bijau eksperimantuoti, galvoju, gal paliksiu tokias pilkšvai rudas sienas, tik palakuosiu.
Kokios pas jus sienos name?
Atsakyti
Nežinau, ar sienas galima alyvuoti, bet alyvuotas paviršius man asmeniškai žymiai malonesnis liesti negu lakuotas. Jis tarsi šiltas ir gyvas wub.gif O ir kvapas alyvos (lietuviškos) labai smagus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 23 rugsėjo 2011 - 12:06
QUOTE(kasiopeja @ 2011 09 23, 12:05)
Nežinau, ar sienas galima alyvuoti, bet alyvuotas paviršius man asmeniškai žymiai malonesnis liesti negu lakuotas. Jis tarsi šiltas ir gyvas  wub.gif  O ir kvapas alyvos (lietuviškos) labai smagus  thumbup.gif

ne taip išsireiškiau blush2.gif ne lakuoti, o ištepti impregnantu ir palikti tokias senoviškas, papilkėjusias, tarsi sendintas sienas. Dar yra variantas į tą impregnantą įdėti atspalvio, bet nesugalvoju, kokio, nes ne viskas ant senų rąstų tinka.
O gal žinote, kokia tai konkreti priemonė ta alyva? kur ją pirkti? ax.gif
Grindys bus medžio spalvos, lakuotos, tiesiog paprastos medinės grindys, langai tamsiai rudos spalvos, lubos balkšvos, o balkiai prie lubų tokie kaip langai - tamsiai rudi.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2011 09 23, 13:02)
Aš irgi rekonstruoju sodybą, noriu išgauti tokį ale lietuviškai vintažinį interjerą biggrin.gif kol kas reikia apsispręsti, kokia spalva sienas dažyti, pas mane atšlifuoti rąstai. Šiaip balinta mediena gražiai atrodo, tik bijau eksperimantuoti, galvoju, gal paliksiu tokias pilkšvai rudas sienas, tik palakuosiu.
Kokios pas jus sienos name?

Sveika, Carpe diem. Buvau užmačius tave ir anksčiau temoje apie sodybų renovavimą. Atrodo, mūsų idėjos dėl namų įrengimo panašios. Pas mus dar net nešlifuotas rąstas. Planuoju derinti tapetuotas sienas su rąstų intarpais. Intarpus galvoju gal balinti, kad stipriai iš tapetuoto konteksto neiškrisų biggrin.gif
Jeigu įmanoma jas alyvuoti, kaip Kasiopėja sakė, aišku, būtų gražu. Pilnai rąstinių sienų nenoriu, nes tai bus ne mūsų sodyba, o gyvenamasis namas ax.gif
Žodžiu, aš dar visai pradiniame etape, nes tik vakar grindų betonavimą baigė. Dabar langai/durys laukia ir bandysim žiemot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 09 23, 11:41)
vienas iš laminuotų grindų minusų  verysad.gif  Gal iš tiesų su dvipuse lipnia juosta bandyti? Nors po skalbimo kaskart reikėtų naują klijuoti  doh.gif

yra guminiai tokie tinkleliai po kilimu kad neciuozinetu 4u.gif o ir pirkti ju yra visur- ir ermitaze ir senukuose- kaina irgi normali- metras apie 2-3 lt- priklausomainuo plocio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruciukas: 23 rugsėjo 2011 - 12:26
Labai gražus ir paprastas BUTAS 4u.gif daug nuotraukų, tai tingėjau perkėlinėt tiesiai į temą.

Čia aš gyvinu temą, kad būtų ir vaizdų idėjoms 4u.gif

Dėl rąstinių sienų, aš pati tikrai balinčiau. Jei sodyba, tai turbūt palikčiau kaip yra, bet jei gyvenimui nuolat, tai tikrai balinčiau ir dar paįvairinčiau tapetais, kaip ir rašė Crazy Daizy. Tiesiog norisi ir paveikslų, nuotraukų pasikabint ir nesinori visą laiką kaip pirty gyvent smile.gif kiekvienam savo - rąstinių namų savininkai teigia, kad tame ir žavesys tų rąstinių sienų, kad nieko daryt nereikia, bet man pačiai visgi ne schmoll.gif bet baltos medinės sienos labai faina thumbup.gif
Atsakyti
MMM fantastika wub.gif

šitas butas ir nufotografuotas su tendencija smile.gif sakyčiau, baltų interjerų nuotraukose dažnai tokie efektukai naudojami, tai labai gražu, bet jau truputį pradeda nepatikti, nes realus vaizdas ne toks pasakiškas. Čia ryškiai užkontrastinta ir magenta spalvų pakeltas lygis.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2011 09 23, 13:17)
ne taip išsireiškiau  blush2.gif ne lakuoti, o ištepti impregnantu ir palikti tokias senoviškas, papilkėjusias, tarsi sendintas sienas. Dar yra variantas į tą impregnantą įdėti atspalvio, bet nesugalvoju, kokio, nes ne viskas ant senų rąstų tinka.
O gal žinote, kokia tai konkreti priemonė ta alyva? kur ją pirkti?  ax.gif
Grindys bus medžio spalvos, lakuotos, tiesiog paprastos medinės grindys, langai tamsiai rudos spalvos, lubos balkšvos, o balkiai prie lubų tokie kaip langai - tamsiai rudi.

as tai tik impregnantu tepciau smile.gif man labai grazu, butumem ir mes tepe juo, bet cia buvo lakas, teko gramdyti, bet ne visur lygiai atsigramde, todel impregnantas gali neisigerti smile.gif tai teko rinktis dazus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 23, 13:33)
as tai tik impregnantu tepciau smile.gif man labai grazu, butumem ir mes tepe juo, bet cia buvo lakas, teko gramdyti, bet ne visur lygiai atsigramde, todel impregnantas gali neisigerti smile.gif tai teko rinktis dazus rolleyes.gif

kokiais dažėt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2011 09 23, 14:37)
kokiais dažėt?  ax.gif

dar nedazem,ryt pradesim, pirkom vandens pagrindo, kur greit dziuna, neturi stipraus kvapo, nera toksiski - balti ax.gif
Atsakyti
Patinka man si tema, vis paskaitineju.. wub.gif
Nusipirkom mes namuka, ir taip noreciau dramblio kaulo sienu.. viena siena kaip akcenta padaryt noreciau tamsiai sokoladine.. ale puse svetaines sudetos plyteles oranzines spalvos ir ju tikrai nekeisim doh.gif dabar svetaine geltona, viena siena oranzine-persikine.. viso namo tokios spalvos tikrai nenoriu doh.gif gal kas minciu turit kokia spalva perdazyt svetaine kad tos oranzines plyteles butu i tema???
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 09 23, 15:05)
Patinka man si tema, vis paskaitineju..  wub.gif
Nusipirkom mes namuka, ir taip noreciau dramblio kaulo sienu.. viena siena kaip akcenta padaryt noreciau tamsiai sokoladine.. ale puse svetaines sudetos plyteles oranzines spalvos ir ju tikrai nekeisim  doh.gif  dabar svetaine geltona, viena siena oranzine-persikine.. viso namo tokios spalvos tikrai nenoriu  doh.gif  gal kas minciu turit kokia spalva perdazyt svetaine kad tos oranzines plyteles butu i tema???

na as tai jauciu imciau balta, kad neraibtu akys nuo spalvu margumo g.gif reikia kazkokios atsvaros tai ryskiai spalvai g.gif Nors sokoladine ir oranzine - dera tarpusavi.
Atsakyti