Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

pupeliuk, drinks_cheers.gif as ir turejau omenyje, kad ta juosta daryt gana placia, kad apimtu gaminimo sriti, o ne siaura plyteliu ruoza smile.gif

del vaiku kambario, tai cia mano mylimiausia skandinavisku namu vieta, nes labai graziai ji buna padaryta, visad daug graziu foto matau, tai prikrausiu cia 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, už atsakymus. Šiaip mes nesam pedantai, greičiau atvirkščiai rolleyes.gif . Ir mums patinka "gyvos" grindys. Šiuo metu gyvenam su pušinėm grindim ir susibraižymai netrukdo. Labiausiai "trukdo" dideli tarpai tarp lentų. Dėl to ir baidausi šių grindų. Bet grindys seniai dėtos, ant lagių, mediena kažin ar buvo gerai išdžiovinta. Gal su klijuotom medinėm grindim to nebūtų g.gif .
O apie betono grindis nežinojau. Aš kur panašias grindis matydavau interjeruose, tai galvodavau, kad natūralus vienspalvis linoleumas ax.gif . Šiandien apie tą linoleumą daugiau pažiūrėjau, tai visai nieko nuotraukose atrodo. Reikės gyvai pačiupinėti.
O dėl šildomų grindų ir medienos - tame ir esmė, kad kur bus medis, nedėsim šildomų grindų. Tad dabar reikia apsispręsti ką dėsim į virtuvę, nes šiais metais norim grindis padaryti. Nors ir medinėm grindim padaromos šildomos grindys, tik dedama kitu būdu ir brangiau kainuoja - man vieni paskaičiavo tokią sąmątą, kad tikrai piniginė neatlaikytų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 25, 22:22)
4u.gif
Dėl medinių grindų ir grindinio šildymo teisingas pastbėjimas. Paprastai neva netinka, tinka tik tam tikro storumo parketlentės, tikras parketas ir lentinės grindys yra per stora.

Pas mane uosio masyvo parketas (15 mm storio) ant šildomų grindų. Klijuotas ant betono. Ribojimų yra, bet šildomų grindų temoje tikrai yra nemažai pasisakymų iš žmonių, kurie pasidarė ir naudojasi be problemų jau ne vienus metus.
Atsakyti
Labas rytas. 4u.gif
QUOTE(Ninin @ 2011 09 25, 21:47)
Sveikos  4u.gif jau gerus metus tik skaitau... bet jau neiškenčiu ir aš... wink.gif

Auruma, jei šildomos grindys bus, ar tiks mediena?  g.gif (medis gi gerai laiko/nepraleidžia šilumą, tad oras patolpoje gali ir nešilti nuo grindų /kažkaip čia ūkiškai pasisakiau, bet gal suprasit).
Aš šiuo metu irgi apmąstymuose dėl grindų: plytelės ar gal but, kaip pupeliukas minėjo, betono danga... bet Lt nemačius niekur tokio dalyko, taiknieti pvz pažiūrėti (realius)...

O gal kas turit idėjų vaikų kambariams (sienų apdaila)? 1 namo aukštas bus šviesus, o va antrame nežinau ka daryti (bendra patalpa/koridorius bus tikriausiai irgi šviesus, miegamasis net neįsivaizduoju, bet su juo kažkaip irgi susitvarkysim, o va vaikams  doh.gif )

Pas mus bus šildomos grindys ir kažkokios trisluoksnės ąžuolinės parketlentės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 23, 15:07)
Labai gražus ir paprastas BUTAS 4u.gif daug nuotraukų, tai tingėjau perkėlinėt tiesiai į temą.

Vis žiūriu į šias nuotraukas bigsmile.gif
Virtuvė čia gal irgi ikeos?
user posted image
Kaip norėčiu šito kampuko savo virtuvėje wub.gif
user posted image
Ir tokios didžiulės spintos..
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 25, 23:16)
Pas mane uosio masyvo parketas (15 mm storio) ant šildomų grindų. Klijuotas ant betono. Ribojimų yra, bet šildomų grindų temoje tikrai yra nemažai pasisakymų iš žmonių, kurie pasidarė ir naudojasi be problemų jau ne vienus metus.

Vat už tai ir rašiau, kad "neva tai netinka". Iš tiesų tai net ir pati nežinau, kaip yra. Labai daug visokių nuomonių. Oficialioji tokia, kad storos medinės grindys netinka. Kai jau bus (kada nors lotuliukas.gif ) kalba pas mus apie grindų dėjimą, tada matyt ir domėsiuos labiau. Kol kas pas mus mąstymai apie geoterminį, tuomet standartiškai daromas grindinis šildymas. O gal ir ne. Kol namo projekto neturime, tol labai intensyviai nesidomėjom, kokias grindis dėt. Vyro čia reikalai apie tokius dalykus domėtis biggrin.gif aš interjeru jau rūpinsiuos cool.gif

Vaikų kambarys:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Gal kai ką jau įdėjus buvau. Vėliau dar pasiknaisiosiu internete.

O čia mano vaikų kambarys, kad foto nebūtų vien "užsienietiškos" biggrin.gif Gal ne pats tikriausias skandinaviškas interjeras, bet jum spręst 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Erzina mane tas fotelis, tik vietą užima, mesim lauk.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 26, 14:05)

Erzina mane tas fotelis, tik vietą užima, mesim lauk.

bigsmile.gif naaaais, siaip ka keisciau, tai gal biski smutkiu pamazinciau, nors kaip suprantu du vaikiukai, visko jiems reikia matyt ax.gif
beje, gal galit pasakyti - sienos dazytos pas jumi? kaip su teplumu? mes mazylio (jis dar tik gims) kambari irgi isdaze baltai (plaunami tapetai) nes visame bute tokios pacios sienos, idomu, kaip ilgai isbus baltos g.gif g.gif
Atsakyti
Pupeliuk, man labai gražu! Ir fotelis nė kiek neerzina. Tik durų norėtųsi baltų - bet čia tik mano asmeninė nuomonė. Pas mus durys baltos biggrin.gif

Mano pradinuko kambarys:

user posted image

Jysko komoda (ant lovos turėtų atsirasti pagalvėlių su tokio pat žalumo raštais, tada ji bent su kuo "susišauks". Kol kas jaučiuosi prašovusi su spalva):
user posted image

Virš komodos - mano prosenelės (taigi vaiko proprosenelės) pieštas paveikslas:

user posted image

Narvelio gyventojos:

user posted image

Tikiuosi, kad kambarys tinka į "skandinavišką" temą.
Atsakyti
QUOTE(Ms.E @ 2011 09 26, 14:55)
bigsmile.gif naaaais, siaip ka keisciau, tai gal biski smutkiu pamazinciau, nors kaip suprantu du vaikiukai, visko jiems reikia matyt  ax.gif
beje, gal galit pasakyti - sienos dazytos pas jumi? kaip su teplumu? mes mazylio (jis dar tik gims) kambari irgi isdaze baltai (plaunami tapetai) nes visame bute tokios pacios sienos, idomu, kaip ilgai isbus baltos g.gif  g.gif

4u.gif Na šiaip vaikiukai tai trys biggrin.gif bet kol kas mažoji metų neturinti dukrytė žaidžia su brolių lego ir mašinom, tai dar nėra visokių ten virtuvėlių, lėlių namų, vežimėlių ir panašių mergaitiškų rakandų užimančių vietos doh.gif Čia dar nėra vaikų knygų, puzlų, žaidimų dėžių, piešimo priemonių, plastelinių cool.gif Viskas hole šalia. O šmutkių ir aš mielai pamažinčiau rolleyes.gif tik nebesugalvoju ką. Fotelį tikrai mesim lauk. Žaislų net nežinočiau ko atsisakyt - du kibirai lego duplo kibirėlis mediniams žaislams ir krepšelis mašinytėm. Tiesa komoda apkrauta, bet pagrindinis vietos atėmėjas - patefonas, vaikam pasakų plokštelėm klausyt ax.gif irgi nemesiu lauk... na žodžiu. Čia jau būtinas minimumas škias... Mažokas kambarys išties. Name planuojam vaikam kiekvienam po tokio dydžio daryt, arba vieną didelį berniukam (su galimybe atskirt), mažesnį - mergaitei. Atvirai, tai nesu patenkinta lovom, dabar pirkčiau mažesnes. Bet pirkom IKEA dviaukštę, su galimybe padaryt dvi paprastas. Griozdiškos jos. Kai susidės dviem aukštais gal bus erdviau, bet tada dar mažės lovą kažkur dėt reiks doh.gif
Dėl sienų teplumo. Na jos jau nėra labai baltos, ir su plaktutku mediniu pabandyta kalt, tai duobės gavosi, ir atrado, kad lėktuvo sparnas piešia, tai perėjo per kelias sienas "kaži ar čia irgi piešia?", bendrai nėra manieji sienių niokotojai, bet pakako poros kartų, kad pagadintų vaizdą. Labai to nesureikšminu. Galima lengvai perdažyt.
QUOTE(saulala @ 2011 09 26, 14:57)
Pupeliuk, man labai gražu! Ir fotelis nė kiek neerzina. Tik durų norėtųsi baltų - bet čia tik mano asmeninė nuomonė. Pas mus durys baltos  biggrin.gif

Ačiū! Duris dabar irgi daryčiau baltas. Gyveni žmogus ir mokaisi ax.gif
Tavojo vaikio irgi fainas kambarys! Gal tik užuolaidų norėtųsi vienspalvių? Net nežinau. Analfabetė esu užuolaidų klausimų biggrin.gif pačiai man nepatinka mano sugalvotos užuolaidos kambariuose. Dabar visur daryčiau baltas paprastas užuolaidas.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 26, 13:05)
Vaikų kambarys:

Man labai prie širdies tos baltos sienos, baltos spintos ir pan., vis dėlto vaikų kambarį daryčiau spalvingesnį, ne visai pagal svetainės, virtuvės ir pan. interjerą. Čia tik asmeninė nuomonė 4u.gif
Šiose nuotraukose man kažkokio šaltumo ir net nejaukumo kai kur yra, vaikams gal jaukesnės, tokios "minkštesnės" erdvės gal reiktų g.gif galima bendrą stilių palaikyti vintažinį, skandinavišką, bet įterpti detalių.
Aš gal sienas dažyčiau, t.y. kažką pieščiau ant jų smile.gif kad ir pievą su smilgom ar pan.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
QUOTE(saulala @ 2011 09 26, 13:57)
Mano pradinuko kambarys:

Jysko komoda (ant lovos turėtų atsirasti pagalvėlių su tokio pat žalumo raštais, tada ji bent su kuo "susišauks". Kol kas jaučiuosi prašovusi su spalva):
Virš komodos - mano prosenelės (taigi vaiko proprosenelės) pieštas paveikslas:

Narvelio gyventojos:

Tikiuosi, kad kambarys tinka į "skandinavišką" temą.

Manau, tikrai patenka smile.gif man tik laminatas kliūva, gal dar kokį kilimuką dėčiau. Labai patiko paveikslas ir žalia komoda, ai dar tas pufiukas su obuoliukais smile.gif
Atsakyti
Užuolaidas siuvau pati ir norėjau būtent stambiu raštu. Bet kai kambarys apsistatė , man pradėjo jų raštas kliūti. Gerai, kad brangiai neatsiėjo, perdėsiu žiedus į kitas, vienspalves biggrin.gif

Laminatas ir man kliūva... Norėčiau medinių grindų... Nors realybėje jo spalva šviesesnė, artima grindims Pupeliuko nuotraukose. Bet nėra lėšų jam pakeisti, tenkinamės tuo, kas yra biggrin.gif Ir taip visas kambarys - toks ekonominis variantas, savomis rankomis daryta, dažyta, siūta...

Tiesa, kilimuko ir man norėtųsi, tik vat neįsivaizduoju, koks tiktų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulala: 26 rugsėjo 2011 - 17:14
4u.gif ačiū už vaikų kambarių pvz.. jei kas užmatysit, mestelkite dar smile.gif
Lyg šiol kažkaip norėjau ryškesnių vaikų kambarių, bet visgi kiek žiūriu, tai šviesus patys fainiausi (su kokia viena įdomesnia siena ar begale įvairių smukmenų)

šie tikriausiai daugeliui matyti, bet aš iš naujo kažkaip juos peržiūrėjau ("aktualiom" akim)
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Šaltinis inspiracionline.blogspot.com

Pupeliuk, fainas kambariukas (tik man siena prie lovyčių "liūdna" na ir durys taip iš krenta ir pianinas lyg ne vietoje, na bet gi bus kadais nauji namai smile.gif ) Beje KOKS nuostabus kilimas.... wub.gif iš kur?

saulala, o kaip bendram kontekste ta komoda žalia??? Man kambaryje trūksta ryškių vaikiškų detalių (tai ir kilimas koks ir kt.) bet šiaip thumbup.gif Baldai čia gal restauruoti???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 26 rugsėjo 2011 - 19:35