del vaiku kambario, tai cia mano mylimiausia skandinavisku namu vieta, nes labai graziai ji buna padaryta, visad daug graziu foto matau, tai prikrausiu cia
pupeliuk,
as ir turejau omenyje, kad ta juosta daryt gana placia, kad apimtu gaminimo sriti, o ne siaura plyteliu ruoza
del vaiku kambario, tai cia mano mylimiausia skandinavisku namu vieta, nes labai graziai ji buna padaryta, visad daug graziu foto matau, tai prikrausiu cia
Ačiū, už atsakymus. Šiaip mes nesam pedantai, greičiau atvirkščiai
. Ir mums patinka "gyvos" grindys. Šiuo metu gyvenam su pušinėm grindim ir susibraižymai netrukdo. Labiausiai "trukdo" dideli tarpai tarp lentų. Dėl to ir baidausi šių grindų. Bet grindys seniai dėtos, ant lagių, mediena kažin ar buvo gerai išdžiovinta. Gal su klijuotom medinėm grindim to nebūtų
.
O apie betono grindis nežinojau. Aš kur panašias grindis matydavau interjeruose, tai galvodavau, kad natūralus vienspalvis linoleumas
. Šiandien apie tą linoleumą daugiau pažiūrėjau, tai visai nieko nuotraukose atrodo. Reikės gyvai pačiupinėti.
O dėl šildomų grindų ir medienos - tame ir esmė, kad kur bus medis, nedėsim šildomų grindų. Tad dabar reikia apsispręsti ką dėsim į virtuvę, nes šiais metais norim grindis padaryti. Nors ir medinėm grindim padaromos šildomos grindys, tik dedama kitu būdu ir brangiau kainuoja - man vieni paskaičiavo tokią sąmątą, kad tikrai piniginė neatlaikytų
O apie betono grindis nežinojau. Aš kur panašias grindis matydavau interjeruose, tai galvodavau, kad natūralus vienspalvis linoleumas
O dėl šildomų grindų ir medienos - tame ir esmė, kad kur bus medis, nedėsim šildomų grindų. Tad dabar reikia apsispręsti ką dėsim į virtuvę, nes šiais metais norim grindis padaryti. Nors ir medinėm grindim padaromos šildomos grindys, tik dedama kitu būdu ir brangiau kainuoja - man vieni paskaičiavo tokią sąmątą, kad tikrai piniginė neatlaikytų
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 25, 22:22)
Dėl medinių grindų ir grindinio šildymo teisingas pastbėjimas. Paprastai neva netinka, tinka tik tam tikro storumo parketlentės, tikras parketas ir lentinės grindys yra per stora.
Pas mane uosio masyvo parketas (15 mm storio) ant šildomų grindų. Klijuotas ant betono. Ribojimų yra, bet šildomų grindų temoje tikrai yra nemažai pasisakymų iš žmonių, kurie pasidarė ir naudojasi be problemų jau ne vienus metus.
Labas rytas.
Pas mus bus šildomos grindys ir kažkokios trisluoksnės ąžuolinės parketlentės
QUOTE(Ninin @ 2011 09 25, 21:47)
Sveikos
jau gerus metus tik skaitau... bet jau neiškenčiu ir aš... 
Auruma, jei šildomos grindys bus, ar tiks mediena?
(medis gi gerai laiko/nepraleidžia šilumą, tad oras patolpoje gali ir nešilti nuo grindų /kažkaip čia ūkiškai pasisakiau, bet gal suprasit).
Aš šiuo metu irgi apmąstymuose dėl grindų: plytelės ar gal but, kaip pupeliukas minėjo, betono danga... bet Lt nemačius niekur tokio dalyko, taiknieti pvz pažiūrėti (realius)...
O gal kas turit idėjų vaikų kambariams (sienų apdaila)? 1 namo aukštas bus šviesus, o va antrame nežinau ka daryti (bendra patalpa/koridorius bus tikriausiai irgi šviesus, miegamasis net neįsivaizduoju, bet su juo kažkaip irgi susitvarkysim, o va vaikams
)
Auruma, jei šildomos grindys bus, ar tiks mediena?
Aš šiuo metu irgi apmąstymuose dėl grindų: plytelės ar gal but, kaip pupeliukas minėjo, betono danga... bet Lt nemačius niekur tokio dalyko, taiknieti pvz pažiūrėti (realius)...
O gal kas turit idėjų vaikų kambariams (sienų apdaila)? 1 namo aukštas bus šviesus, o va antrame nežinau ka daryti (bendra patalpa/koridorius bus tikriausiai irgi šviesus, miegamasis net neįsivaizduoju, bet su juo kažkaip irgi susitvarkysim, o va vaikams
Pas mus bus šildomos grindys ir kažkokios trisluoksnės ąžuolinės parketlentės
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 23, 15:07)
Vis žiūriu į šias nuotraukas
Virtuvė čia gal irgi ikeos?

Kaip norėčiu šito kampuko savo virtuvėje

Ir tokios didžiulės spintos..

QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 25, 23:16)
Pas mane uosio masyvo parketas (15 mm storio) ant šildomų grindų. Klijuotas ant betono. Ribojimų yra, bet šildomų grindų temoje tikrai yra nemažai pasisakymų iš žmonių, kurie pasidarė ir naudojasi be problemų jau ne vienus metus.
Vat už tai ir rašiau, kad "neva tai netinka". Iš tiesų tai net ir pati nežinau, kaip yra. Labai daug visokių nuomonių. Oficialioji tokia, kad storos medinės grindys netinka. Kai jau bus (kada nors
Vaikų kambarys:

Gal kai ką jau įdėjus buvau. Vėliau dar pasiknaisiosiu internete.
O čia mano vaikų kambarys, kad foto nebūtų vien "užsienietiškos"

Erzina mane tas fotelis, tik vietą užima, mesim lauk.
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 26, 14:05)
beje, gal galit pasakyti - sienos dazytos pas jumi? kaip su teplumu? mes mazylio (jis dar tik gims) kambari irgi isdaze baltai (plaunami tapetai) nes visame bute tokios pacios sienos, idomu, kaip ilgai isbus baltos
Pupeliuk, man labai gražu! Ir fotelis nė kiek neerzina. Tik durų norėtųsi baltų - bet čia tik mano asmeninė nuomonė. Pas mus durys baltos
Mano pradinuko kambarys:

Jysko komoda (ant lovos turėtų atsirasti pagalvėlių su tokio pat žalumo raštais, tada ji bent su kuo "susišauks". Kol kas jaučiuosi prašovusi su spalva):

Virš komodos - mano prosenelės (taigi vaiko proprosenelės) pieštas paveikslas:

Narvelio gyventojos:

Tikiuosi, kad kambarys tinka į "skandinavišką" temą.
Mano pradinuko kambarys:

Jysko komoda (ant lovos turėtų atsirasti pagalvėlių su tokio pat žalumo raštais, tada ji bent su kuo "susišauks". Kol kas jaučiuosi prašovusi su spalva):

Narvelio gyventojos:

QUOTE(Ms.E @ 2011 09 26, 14:55)
beje, gal galit pasakyti - sienos dazytos pas jumi? kaip su teplumu? mes mazylio (jis dar tik gims) kambari irgi isdaze baltai (plaunami tapetai) nes visame bute tokios pacios sienos, idomu, kaip ilgai isbus baltos
Dėl sienų teplumo. Na jos jau nėra labai baltos, ir su plaktutku mediniu pabandyta kalt, tai duobės gavosi, ir atrado, kad lėktuvo sparnas piešia, tai perėjo per kelias sienas "kaži ar čia irgi piešia?", bendrai nėra manieji sienių niokotojai, bet pakako poros kartų, kad pagadintų vaizdą. Labai to nesureikšminu. Galima lengvai perdažyt.
QUOTE(saulala @ 2011 09 26, 14:57)
Pupeliuk, man labai gražu! Ir fotelis nė kiek neerzina. Tik durų norėtųsi baltų - bet čia tik mano asmeninė nuomonė. Pas mus durys baltos
Ačiū! Duris dabar irgi daryčiau baltas. Gyveni žmogus ir mokaisi
Tavojo vaikio irgi fainas kambarys! Gal tik užuolaidų norėtųsi vienspalvių? Net nežinau. Analfabetė esu užuolaidų klausimų
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 09 26, 13:05)
Vaikų kambarys:
Man labai prie širdies tos baltos sienos, baltos spintos ir pan., vis dėlto vaikų kambarį daryčiau spalvingesnį, ne visai pagal svetainės, virtuvės ir pan. interjerą. Čia tik asmeninė nuomonė
Šiose nuotraukose man kažkokio šaltumo ir net nejaukumo kai kur yra, vaikams gal jaukesnės, tokios "minkštesnės" erdvės gal reiktų
Aš gal sienas dažyčiau, t.y. kažką pieščiau ant jų

Papildyta:
QUOTE(saulala @ 2011 09 26, 13:57)
Mano pradinuko kambarys:
Narvelio gyventojos:
Narvelio gyventojos:
Manau, tikrai patenka
Užuolaidas siuvau pati ir norėjau būtent stambiu raštu. Bet kai kambarys apsistatė , man pradėjo jų raštas kliūti. Gerai, kad brangiai neatsiėjo, perdėsiu žiedus į kitas, vienspalves
Laminatas ir man kliūva... Norėčiau medinių grindų... Nors realybėje jo spalva šviesesnė, artima grindims Pupeliuko nuotraukose. Bet nėra lėšų jam pakeisti, tenkinamės tuo, kas yra
Ir taip visas kambarys - toks ekonominis variantas, savomis rankomis daryta, dažyta, siūta...
Tiesa, kilimuko ir man norėtųsi, tik vat neįsivaizduoju, koks tiktų
Laminatas ir man kliūva... Norėčiau medinių grindų... Nors realybėje jo spalva šviesesnė, artima grindims Pupeliuko nuotraukose. Bet nėra lėšų jam pakeisti, tenkinamės tuo, kas yra
Tiesa, kilimuko ir man norėtųsi, tik vat neįsivaizduoju, koks tiktų
Lyg šiol kažkaip norėjau ryškesnių vaikų kambarių, bet visgi kiek žiūriu, tai šviesus patys fainiausi (su kokia viena įdomesnia siena ar begale įvairių smukmenų)
šie tikriausiai daugeliui matyti, bet aš iš naujo kažkaip juos peržiūrėjau ("aktualiom" akim)

Šaltinis inspiracionline.blogspot.com
Pupeliuk, fainas kambariukas (tik man siena prie lovyčių "liūdna" na ir durys taip iš krenta ir pianinas lyg ne vietoje, na bet gi bus kadais nauji namai
saulala, o kaip bendram kontekste ta komoda žalia??? Man kambaryje trūksta ryškių vaikiškų detalių (tai ir kilimas koks ir kt.) bet šiaip