Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė II

QUOTE(Ladybugg @ 2014 01 29, 13:06)
Na as sameniskai esu pries KT,o jei tokie skausmai kamuoja,tai gal tikrai reiktu operuotis ir ziuret,kas ten ir kaip.O gydytoja tau dare echo,ziurejo kas ir kaip,ar cistos,ar dar kas? Siuntima pas seimos gydytoja gauni,manau ne problema,o gydytojos kur norite,kokiame mieste?

Gydytoja dare echoskopija, cistu nemate, rado kelias miomas. Bet kaip suprantu endometrioze nebutinai reiskia cistas ir jos zidiniu echoskopu gali ir nepamatyti.. Siandien kalbejau su ja, sake pati parasys siuntima. Gydytojo ieskau Vilniuje smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos ir moterys.
Noriu rasti bendraminciu, kurios susidurusios su sia liga.

Mano situacija,jog pilvo organai "veidrodiniai", buvo darytos kelios operacijos, antros operacijos metu, rasta 3letinis ependiksas su daug endimetriozes zidiniu pasislepusiu uz zarnu. Buvo liepta lankytis pas ginekologa del siu zidinuku. Po metu rasta ju daugiau, ir jog tai ne pradines stadijos Endo. Praejus dar metams, siuo metu, prasidejo kraujavimas ,kuris tesesi pusantro men,2metai kaip mylintis kraujuoja, keli ginekologai nustate,jog tai hormonu kaita ir pan, bet uzvakar man patvirtino santariskese,kad endo. Operacijos atlikti nesiulo- nes labai rizikinga mano gyvybei,kad nepazeistu kitu organu, kurie susidelioje ne taip,kaip turetu buti. Israse stipriu hormoniniu preaparatu JEANINE, sake gerti puse metu be petrauku, nes pastoti siuo metu dar neketinu. Ir ar tikrai ta tiesa,kad reikia gimdyti,ir tada issivalo viskas?

Noriu ,kad pasidalintumete savo patirtimi. Atliktais tyrimais, sveikatos bukle. Bei LABAI DOMINA DIETOS. RADAU VIENAM PSL, KURIAME RASO,KA VALGYTI\KO NE. Bet labai sunku taip, gal kazkas gamina kitoki maista, sveikesni, kas geriau tokiam organizmui?
Atsakyti
QUOTE(mergaite aukstyn kojom @ 2014 01 31, 13:39)
Ir ar tikrai ta tiesa,kad reikia gimdyti,ir tada issivalo viskas?

Na as ne daktare,bet kad vien nuo gimdymo issivalytu viskas,nu tai taip nebuna,o ypac jei ten pas jus labai bloga situacija...ir pirmiausia tai reiktu pastot,o paskui jau ziuret ar nestumas pagerino situacija,bet vien del nestumo ssaugos nedings,o ir ar neytukdys paciam nestumui...reiktu jums susirast gal dat koki kita ginekologa,tos srities profa ir isklausyt dar vienos nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksaake @ 2014 01 29, 00:31)
Gal galetumete rekomenduoti gydytoja laporoskopijai ir papasakoti, kaip gavote siuntima?  4u.gif

Sveikos merginos,
įlindau čia paskaitinėt dėl dukterėčios- jai deagnozavo šią bėdą.... bet įkišiu liežuvį norėdama padėti.

Man laparoskopiją darė Lazdynų greitosios pagalbos ligoninėje gyd Racinienė. Labai atsiprašau jei ne tiksliai prisimenu pavardę. Laparoskopiją darė 2005 metais. Minėta gydytoja man padėjo ne vieną kartą, todėl jei vėl tektų gydytis pas ją, būčiau labai patenkinta ir ramiai atsiduočiau į jos rankas.
Siuntimą man parašė mano ginekologė.
Atsakyti
Sveikos, pas ką gydotės endometriozę Kaune, ką galėtumėte rekomenduoti? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
stoju ir as i endometriozes kluba. Man 25 m, be vaiku ir netekejus biggrin.gif .
Istorija prasidejo dar pries 3 m, kai nutariau apsilankyti ne pas savo nuolatine ginekologe. Ta apciupinejus rado cista ir padarius echoskopa, itare endometrioze. Idave KT ir paleido...Iskart nuejau pas savo gydytoja, kuri isgirdus mano istorija apziurejo ir pasake, kad nieko man nera...
Kadangi pas ginekologe lankydavausi nuolatos, galvojau, kad nieko man nera, nors ir tepliojo rudomis isskyromis pries ir po mmm, bet gydytoja i tai nereagavo, rami buvau ir as unsure.gif .
Praeita menesi, po veluotu ir visiskai nesamoningu menesiniu, bei keistu pilvo skausmu nuskuodziau pas ginekologa. unsure.gif
Padares echoskopa, itare endometrioze ir iskart nusiunte magnetinio rezonanso tyrimui.
Rezultatas - antra stadija doh.gif .
Pasiule daryt operacija. Kol kas as jokiu skausmu nejauciu del sitos zarazos...Bet be operacijos tik plis...
Tai sekantis pasimatymas su mano ginekologu, kai susitvarkysiu draudimo reikalus (gyvenu uzsienyje) unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE(mergaite aukstyn kojom @ 2014 01 31, 14:39)

Noriu ,kad pasidalintumete savo patirtimi. Atliktais tyrimais, sveikatos bukle. Bei LABAI DOMINA DIETOS. RADAU VIENAM PSL, KURIAME RASO,KA VALGYTI\KO NE. Bet labai sunku taip, gal kazkas gamina kitoki maista, sveikesni, kas geriau tokiam organizmui?

naujausia informacija kalba apie šitos bėdos ryšį su mityba, pralaidžiu žarnynu ir candida. Pasižiūrėkit internete endometriosis, leaky gut, candida
Tinkama mityba- priešgrybelinė ir žarnyną gydanti. Tokia, mano nuomone, būtų paleo mityba, be cukraus ir krakmolo- maisto candidai, su sultiniais-žarnyno gydymui.
Pjaustinėjimas - tai simptomų šalinimas, nešalinant priežasties. Jei priežastis nešalinama, vėliau gali rastis ir daugiau bėdų, ypač, autoimuninių.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 08, 19:43)
naujausia  informacija  kalba apie šitos bėdos ryšį su mityba, pralaidžiu žarnynu ir candida. Pasižiūrėkit internete endometriosis, leaky gut, candida
Tinkama mityba- priešgrybelinė ir žarnyną gydanti. Tokia, mano nuomone, būtų paleo mityba, be cukraus ir krakmolo- maisto  candidai, su sultiniais-žarnyno gydymui.
Pjaustinėjimas - tai simptomų šalinimas, nešalinant priežasties. Jei priežastis nešalinama,  vėliau gali rastis ir daugiau bėdų, ypač, autoimuninių.

Pienlige mane kamuoja nuolatos jau keleta metu...
Ar dar kas nors is serganciu endometrioze turi nuolatiniu problemu su pienlige?
Atsakyti
Tai ne tik pienligė. Pienligė- tai tik kandidos apsireiškimas toje vietoje, tačiau paprastai išvešėjusi žarnyne kandida gali reikštis įvairiose organizmo vietose ir įvairiom formom. Tik medicina tai vadina įvairiom ligom ir "gydo" kaip atskirus dalykus.
Perskaityk ČIA ir ČIA.
Ar atpažįsti daugiau kokių simptomų, kuriuos jauti?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 09, 12:17)
Tai ne tik pienligė. Pienligė- tai tik kandidos apsireiškimas toje vietoje, tačiau paprastai išvešėjusi žarnyne kandida gali reikštis įvairiose organizmo vietose ir įvairiom formom. Tik medicina tai vadina  įvairiom ligom ir  "gydo" kaip atskirus dalykus.
Perskaityk ČIA ir  ČIA.
Ar  atpažįsti daugiau kokių simptomų, kuriuos jauti?

Atpazistu, taciau tik keleta.
Ar kalbejai su ginekologu apie candida ir endometriozes rysi?
Atsakyti
lotuliukas.gif Nors nuskambės labai įtartina- tačiau aš nebevaikštau pas ginekologus/es. Vaikščiojau, kol tikėjau, kad jie kažką žino.
Kažin, kiek jų žino šitą tyrimą.
Asmeniškai, mano endo baigėsi kartu su prasidėjusia menopauze, jau gal 5 metai. Dėl visokiausių kitokių problemų- pati moku save sekti, todėl neturiu nė mažiausios baimės dėl kažko. Kad kažkas būtų- turi būti sąlygos. O jų- nėra.
Atsakyti
Voresta,

nuoroda nukreipia į mokslinį straipsnį apie endometriozės galimą ryšį su dirgliosios žarnos sindromu. Jei jūs ginekologės neklausinėjote, kai ji turėtų parodyt savo žinias? be to, nebūtinai šis vienas tyrimas įrodo ryšį, jis, beje, labai daug atvirų dar klausimų palieka, gali būti, kad tai ne endometriozės, o kontraceptikų pasekmė. taigi, ryšiai tarp ligų ir kt. dar labai silpni. ir kitas tyrimas juos gal visai paneigs. ką tai duoda sergančiajam endometrioze?
Atsakyti