Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė II

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 12, 11:14)
aciu uz istorija...
Man siek tiek keista operuotis dabar, nes nejauciu beveik jokiu skausmu... Tik menesines absoliuciai nenormalios. Paskutini syki truko viena diena. As bijau, kad isoperuos, o uz 6 men vel sugris viskas.
Bet nesioperuoti irgi baisu, nes kaip suprantu be operacijos net ir darant magnetini rezonansa, nepasakysi tiksliai kas ten dedasi  doh.gif .
O ir endometrioze yra abiejose kiausidese, gimdoj, aplink slapimo pusle  doh.gif .

Gimdymai neatrodo paguoda man kol kas, nes ir laikas ne tas gimdyt ir su diedu padetis neaiski.  ax.gif

O koks gydymas jums buvo taikytas po operacijos?  4u.gif

Vienintele tikroji operacijos prasme, kuria as matau yra pasalinti VISUS zidinius jeigu dar ju nera labai daug. Tai negarantuoja, bet suteikia sansa, kad jeigu paskui nebebus nei vieno zidinio, tai endometrijoze nebeplis toliau, t.y. moteris pasveiks. Taciau raso, kad tik 1/3 visu chirurgu tokie kvalifikuoti, kad tai sugeba padaryti tvarkingai, taip, kad zidiniu is tiesu neliktu. Kartais pasalinti zidiniu neimanoma del to, kad per arti koks nors organas pvz. zarnynas ir rizika pazeisti ar dar del kokiu nors priezasciu...
Man konkreciai dare operacija todel, kad issiaiskinti, ar ten tikrai endometrijozines cistos. O gal kazkokios kitokios... Bet ligos prasme sita operacija nieko nedave.
Man dave pabandyti KT, bet as zinau, jog negaliu ju gerti. Esu gerusi seniau del apsaugos, tai pasikeliau kraujo spaudima taip, kad paskui kuri laika net teko vartoti spaudima mazinacius vaistus. Tai as ju ir negeriu...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 02 12, 18:06)
Vienintele tikroji operacijos prasme, kuria as matau yra pasalinti VISUS zidinius jeigu dar ju nera labai daug. Tai negarantuoja, bet suteikia sansa, kad jeigu paskui nebebus nei vieno zidinio, tai endometrijoze nebeplis toliau, t.y. moteris pasveiks. Taciau raso, kad tik 1/3 visu chirurgu tokie kvalifikuoti, kad tai sugeba padaryti tvarkingai, taip, kad zidiniu is tiesu neliktu. Kartais pasalinti zidiniu neimanoma del to, kad per arti koks nors organas pvz. zarnynas ir rizika pazeisti ar dar del kokiu  nors priezasciu...
Man konkreciai dare operacija todel, kad issiaiskinti, ar ten tikrai endometrijozines cistos. O gal kazkokios kitokios... Bet ligos prasme sita operacija nieko nedave.
Man dave pabandyti KT, bet as zinau, jog negaliu ju gerti. Esu gerusi seniau del apsaugos, tai pasikeliau kraujo spaudima taip, kad paskui kuri laika net teko vartoti spaudima mazinacius vaistus. Tai as ju ir negeriu...

Dėl to "kvalifikuoto" chirurgo, net ir labai kvalifikuotas negali pašalinti akimi nematomų židinių, nes būtent tuo metu, kai daroma operaciją ląstelės yra neseniai pradėjusios plisti naujose vietose ir jų nesimato tiesiog, taip ir man nutiko (bent jau spėja gydytojas), nes ką matė ir kas nors kiek įtartina atrodė- uždegino viską. Bet matyt sakė daug vietų buvo, kurių nesimatė,dėl to viskas taip greit įvyko.. verysad.gif Aš tai jau lygtais nuplanuotą turiu gegužės pirmą sav.laparo., bet aišku dar tikslinsimės su gydytoju balandžio pr.per konsultaciją. unsure.gif Ir laukiu (su viltim, kad gal pagaliau nustos skaudėt verysad.gif ) ir nelaukiu, bijau kokių blogų atsakymų, ar komplikacijų ir šiaip...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 02 13, 00:03)
Dėl to "kvalifikuoto" chirurgo, net ir labai kvalifikuotas negali pašalinti akimi nematomų židinių, nes būtent tuo metu, kai daroma operaciją ląstelės yra neseniai pradėjusios plisti naujose vietose ir jų nesimato tiesiog, taip ir man nutiko (bent jau spėja gydytojas), nes ką matė ir kas nors kiek įtartina atrodė- uždegino viską. Bet matyt sakė daug vietų buvo, kurių nesimatė,dėl to viskas taip greit įvyko.. verysad.gif  Aš tai jau lygtais nuplanuotą turiu gegužės pirmą sav.laparo., bet aišku dar tikslinsimės su gydytoju balandžio pr.per konsultaciją. unsure.gif  Ir laukiu (su viltim, kad gal pagaliau nustos skaudėt verysad.gif ) ir nelaukiu, bijau kokių blogų atsakymų, ar komplikacijų ir šiaip...

Jooo, su tais visu zidiniu pasalinimais tai man irgi mistika. Juk tie zidiniai irgi is kazkur atsirado, t.y. buvo priezastis. O kol priezasties nepasalina, tai naujiems atsirasti rodosi jokiu problemu. Nu bet parasiau, ka raso literatura smile.gif kad tipo jeigu pasalini visus zidinius, tai tikimybe yra kad viskas bus gerai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 13 vasario 2014 - 11:26
Sveikos merginos smile.gif Jungiuosi ir aš į jūsų būrį verysad.gif
Visai neplanuotai atrado pas mane kiaušidėse dvi cistas ir nustatė aktyvią endometriozę doh.gif Laikas laparoskopijai jau paskirtas kovo vidury, jėzus kaip bijau, išeisiu iš proto per tą mėnesį blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2014 02 13, 18:57)
Laikas laparoskopijai jau paskirtas kovo vidury, jėzus kaip bijau, išeisiu iš proto per tą mėnesį  blink.gif

Ko tu ten taip jau bijai? Operacijos? Tai neoperuok jeigu bijai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 02 13, 20:02)
Ko tu ten taip jau bijai? Operacijos? Tai neoperuok jeigu bijai smile.gif

Gyvenime neturėjus operacijos ar didesniu sveikatos problemų todėl ir bijau. O ką jūs siūlote, laukti ir tikėti...
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2014 02 13, 22:03)
Gyvenime neturėjus operacijos ar didesniu sveikatos problemų todėl ir bijau. O ką jūs siūlote, laukti ir tikėti...

Baimes labai greitai uzmusa zinios. Pasidomkite operacijos eiga 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 02 11, 19:51)
Aš jau pasikartosiu, bet nuo paleo kaip tik ir susirgau endometrijoze. Kad turėjau praleidų žarnyną - tai faktas. Pienligės mane nekamavo ypatingai, bet visokios žarnyno bėdos tikrai kamavo. Taigi trumpai papaskosiu, kas būtent įvyko žarnyne kai ėmiausi šios dietos.

Atsiprašau, nors tai bus aiškus poster_offtopic.gif pamėginsiu paaiškinti: tu niekada nesilaikei šitos mitybos, kaip reikėjo laikytis, pati prisipažinai, kad angliavandenių tavo alia paleo buvo visą laiką ~60 proc, nes nuolat valgei obuolius, nuo kurių privalėjai susilaikyti.

Kurį laiką buvo pagerėjimas. Nustojo pūsti pilvą. Tas pagerėjimas buvo gal kokius 2 mėnesius. Bet toliau viskas nuvažiavo netinkama kryptim. Pamažu mano išmatos pradėjo skystėti. Kol galiausiai prasidėjo nekontroliuojamas viduriavimas visišku vandeniu. Pilvo skausmas, galvos svaigimas taipogi. Nunešiau pasėlį - sako ten apsigyveno jersinija enterocolica. Bet nežinau, ar vien jersinija buvo kalta dėl viduriavimo, nes tik sugrįžimas prie košių tuos vidurius pradėjo tvarkyti. Aš šitą reiškinį aiškinu tuo, kad

Ir tai tau paaiškinsiu - tavo problemų pradžia, per mažas druskos rūgšties kiekis skrandyje , kai jis per mažas, skrandyje nenukenksminamos su maistu patenkančios bakterijos nukeliauja toliau -į žarnyną- tu gi nuolat kažką medžioji- jei ne bakterijas, tai kirmėles. Kol nesusitvarkysi/neatstatysi druskos rūgštis gamybos- tau nuolat teks vargti su pasekmėmis. Naikindama antibiotikais įvairias bakterijas, skatini candidos vešėjimą.
Dar viena tavo bėda- skydliaukė, irgi sutriko dėl druskos rūgšties trūkumo
Kai nepakanka druskos rūgšties skrandyje į skydliaukę nepakliūva jai būtini jodas ir L-tirozinas, kitos svarbios medžiagos ir joje sutrinka hormonų gamyba.

Kai žarnynas pralaidus ir ten problemos, tai jis į kraują praleidžia ir maistą. Pats blogiausias maistas kraujui yra svetimi gyvuliniai baltymai. Galite paskaityti Cambell'a. Jis teigia, kad nuo jų vystosi vėžys. Ne tik vėžys, silpsta imuninė sistema, silpsta organizmas. Ir nežinia, ar tai geriau už kandidą.
Baltymai tikrai "pavojingi"- tačiau tik tiems, kuriems sutrikusi druskos rūgšties sekrecija- tų baltymų tiesiog nėra su kuo virškinti.
Be pakankamos druskos rūgšties koncentracijos ir tulžies, kasa pilnai „neįsijungia“ ir neišpila iš savo latakų fermentų, kurie ilgainiui ima virškinti pačią kasą – chroniškas pankreatitas, pastoviai sutrikęs virškinimas, ir ilgainiui besivystanti disbakteriozė dėl pakitusios mitybinės terpės gerosioms bakterijoms storojoje žarnoje sudarys sąlygas vystytis patogeninei mikroflorai, o kartu su tuo ateis ir artritai, miastenijos, kandidozės, egzemos, žvynelinės, autoimuninės ligos, karpos, kolitai ....
O tu kartu su mėsa valgei obuolius- angliavandenius dideliais kiekiais, o kol nesumažinamas mityboje angliavandenių kiekis- negerėja druskos rūgšties sekrecija (tuo laiku aš dar nebuvau atradusi Ch. Kresserio)

Kas beje man vos ir nenutiko - staiga atsirado pakitimai apgamuose, skubiai reikėjo šalint. Beto daug kur teigiama, kad dėl endometrijozės didžiausią kaltę reikia mesti kepenims, kurios nepajėgia pašalinti estrogenų pertekliaus ir normaliai subalansuot hormonų. O gyvūniniai riebalai ir apsikritai daug riebalų yra pirmas blogiausias maistas kepenims.

paralaidus žarnynas - eina koja kojon su autoimuninėmis ligomis, kartu būna ir antinksčių išsekimas[/URL]- tu toliau grimzti į katabolizmą, tad endometriozė ar pakitimai apgamuose- logiška tąsa.

Paleo dietoje riebalai - pagrindinis energijos šaltinis, nes angliavandenių negalima.

sotieji riebalai, cholesterolis būtinas antinksčių veiklos atstatymui, sultiniai iš kaulų nuoviro- būtini žarnyno pralaidumui ir normalios žarnyno mikrofloros atstatymui, gausus sterolinių riebalų vartojimas- vienintelis galimas būdas pakeisti padėtį membranose ir stabdyti katabolizmą.

Kai aš ėmiausi šios dietos, ja labai tikėjau. Tikėjau, kad pagaliau ji išspręs mano seniai buvusias žarnyno problemas. Bet deja turiu naują ligą.
katabolizmas gilėja, bėdų-simptomų daugėja- todėl, jei neišlipsi iš katabolizmo, jų greičiausia bus ir daugiau. Silveris, kuris šios mitybos laikėsi be nukrypimų, savo autoimunines bėdas suvaldė , dabar juo sėkmingai seka kiti.
Ką norėjau pasakyti, kad teoriškai paleo lyg ir turėtų veikti. Nemaitinama kandida dvesia, žarnynas susitvarko ir viskas puiku. Bet yra daug BET
Ji ir veikia- bet tik tiems, kas TIKRAI laikosi reikalavimo- angliavandenius gauti tik iš nekrakmolingų daržovių.

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 02 11, 20:28)
Jeigu endometrijoze aiškinti vien kandidos teorija, tai niekaip nebūtų galima paaiškinti, kodėl nemaža dalis moterų pasveiksta su veganine dieta. Kur beje atvirkščiai - ten vien kruopos, cukraus (vaisiai), pupelės visokios ir pan...
T.y. valgomas tas baisusis "uždegiminis" maistas.

nuo ko pasveiksta- nuo endometriozės?
Tikriausiai taip pat, kaip pasveiksta nuo mėnesinių

menstruaciju nebuvimas yra visiskos sveikatos ir kuno svarumo zenklas.
doh.gif
o iš tiesų - jei mityboje nėra cholesterolio, nėra iš ko gaminti lytinių hormonų, dingsta ir hormonų sukeliamos bėdos. Na, galima ir taip "gydytis".

Tačiau kaip tau atsistatys antinksčių veikla, druskos rūgšties sekrecija, susitvarkys skydliaukė, žarnyno pralaidumas ir jo mikroflora?
Merginos, dar kart atsiprašau už šitokį poster_offtopic.gif , tačiau negalėjau nutylėti.
Beje, mokslas irgi mėgina išsiaiškinti endometriozės ir autoimuninių problemų, bei žarnyno mikrofloros ryšį. Tik atsakymai bus dar negreit.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 14, 00:28)
Atsiprašau, nors  tai bus aiškus poster_offtopic.gif  pamėginsiu paaiškinti: tu niekada nesilaikei šitos mitybos, kaip reikėjo laikytis,  pati prisipažinai, kad angliavandenių tavo alia paleo buvo  visą laiką ~60 proc, nes nuolat valgei obuolius, nuo kurių privalėjai susilaikyti.
Ir tai  tau paaiškinsiu - tavo problemų pradžia, per mažas druskos rūgšties kiekis skrandyje , kai jis per mažas, skrandyje nenukenksminamos su maistu patenkančios bakterijos nukeliauja toliau -į žarnyną- tu gi nuolat kažką medžioji- jei ne bakterijas, tai kirmėles. Kol nesusitvarkysi/neatstatysi druskos rūgštis gamybos- tau nuolat teks vargti su pasekmėmis. Naikindama antibiotikais  įvairias bakterijas, skatini candidos vešėjimą.
Dar viena tavo  bėda- skydliaukė, irgi sutriko dėl druskos rūgšties trūkumo
Kai nepakanka druskos rūgšties skrandyje į skydliaukę nepakliūva jai būtini jodas ir L-tirozinas, kitos svarbios medžiagos ir joje sutrinka hormonų gamyba.

Baltymai tikrai "pavojingi"- tačiau tik tiems, kuriems sutrikusi druskos rūgšties sekrecija- tų baltymų tiesiog nėra su kuo virškinti.
Be pakankamos druskos rūgšties koncentracijos ir tulžies, kasa pilnai „neįsijungia“ ir neišpila iš savo latakų fermentų, kurie ilgainiui ima virškinti pačią kasą – chroniškas  pankreatitas, pastoviai sutrikęs virškinimas, ir ilgainiui besivystanti disbakteriozė dėl pakitusios mitybinės terpės gerosioms bakterijoms storojoje žarnoje sudarys sąlygas vystytis patogeninei mikroflorai, o kartu su tuo ateis ir artritai, miastenijos, kandidozės, egzemos, žvynelinės, autoimuninės ligos, karpos, kolitai ....
O tu kartu su mėsa valgei  obuolius- angliavandenius dideliais kiekiais, o kol nesumažinamas mityboje angliavandenių kiekis- negerėja druskos rūgšties sekrecija (tuo laiku aš dar nebuvau atradusi Ch. Kresserio)
paralaidus žarnynas - eina koja kojon su autoimuninėmis ligomis, kartu būna ir antinksčių išsekimas[/URL]- tu toliau grimzti į katabolizmą, tad endometriozė ar pakitimai apgamuose- logiška tąsa.

sotieji riebalai,  cholesterolis būtinas antinksčių veiklos atstatymui, sultiniai iš kaulų nuoviro- būtini žarnyno pralaidumui ir normalios žarnyno mikrofloros atstatymui, gausus sterolinių riebalų vartojimas-  vienintelis galimas būdas pakeisti padėtį membranose ir stabdyti katabolizmą.

katabolizmas gilėja, bėdų-simptomų daugėja- todėl, jei neišlipsi iš katabolizmo, jų greičiausia bus ir daugiau.  Silveris, kuris šios mitybos laikėsi be nukrypimų, savo autoimunines bėdas suvaldė ,  dabar juo sėkmingai seka kiti.
  Ji ir veikia- bet tik tiems, kas TIKRAI laikosi reikalavimo- angliavandenius gauti tik iš nekrakmolingų daržovių.
nuo ko pasveiksta- nuo endometriozės?
Tikriausiai taip pat, kaip pasveiksta nuo mėnesinių

menstruaciju nebuvimas yra visiskos sveikatos ir kuno svarumo zenklas.
doh.gif
o iš tiesų - jei mityboje nėra cholesterolio, nėra iš ko gaminti lytinių hormonų,  dingsta ir hormonų sukeliamos bėdos.  Na, galima ir taip "gydytis".

Tačiau kaip tau atsistatys antinksčių veikla, druskos rūgšties sekrecija, susitvarkys skydliaukė, žarnyno pralaidumas ir jo mikroflora?
Merginos, dar kart atsiprašau už šitokį  poster_offtopic.gif , tačiau negalėjau nutylėti.
Beje, mokslas irgi mėgina išsiaiškinti endometriozės ir autoimuninių problemų, bei žarnyno mikrofloros ryšį. Tik atsakymai bus dar negreit.

... Čia jau fanatizmas. Yra pasaulyje vienas ir pats geriausias maistas - mėsa ir lašiniai pasirodo,.. kazka pamirsau? neypatingai daug. Grietine, varske, keli stiebai lapiniu darzoviu biggrin.gif biggrin.gif Jeigu ne, tai žmonijai pražūtis: anktinksčių išsekimas, kolitas, autoimuninės ligos ir dar visokia velniava. Aha nėra skrandyje rūgšties. Nu ir iš kur jos gauti? Į tai buvau atsižvelgusi, vartojau papildomai - efektas nulinis. Nejausdavau jokio net momentinio teigiamo efekto. Nu bet kaip aš užmiršau, kad yra nepakeičiamas maistas kaulų nuoviras, kuris išgydys nuo visų ligų. Nesvarbu, kad nuo to rytojaus ryta skauda gerkle.
Oooo ir kas tiek žino, kiek proc. sudarydavo pas mane angliavandeniai? 5 obuoliai per dieną kol šveižių būdavo - taip. Paskui nebe.
Si moteris, beje nezinia, ka veikianti siame forume, nes ji niekada nesirgo endometijoze, mane priklabino laikytis sios dietos. Ir as taip toli pazengiau su savo sveikatos problemom vien todel, kad nuolat man buvo diegiama, kad pati kalta - kazka darau netaip. Dieta tai pati geriausia, bet as pati blogiausia, nes valgau per daug angliavandeniu. O kuo as labiau kaltes slegiama "tobulinau" savo mityba, tuo giliau bridau i visa krize.

Beje, atsiprašau jeigu įžeidžiau. Žinau, kad labai tiki tuo ką sakai ir norėjai bei nori man padėt. Esu pažeidžiama, manim galima manipuliuoti, nes nežinau kaip išsikapstyti iš savo ligos, deja suprask ir pažvelk į visus faktus iš kitos pusės. Ne spėju, bet ŽINAU, kad šita dieta deja mane greičiau mane nužudytų negu suspėtų ištraukt iš ligos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 14 vasario 2014 - 14:19
" voresta ", o galima jusu paklaustu, ar jus sirgote endometrioze? Ar turite medicinini issilavinima?
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 02 14, 15:11)
...

Beje, atsiprašau jeigu įžeidžiau. Žinau, kad labai tiki tuo ką sakai ir norėjai bei nori man padėt. Esu pažeidžiama, manim galima manipuliuoti, nes nežinau kaip išsikapstyti iš savo ligos, deja suprask ir pažvelk į visus faktus iš kitos pusės. Ne spėju, bet ŽINAU, kad šita dieta deja mane greičiau mane nužudytų negu suspėtų ištraukt iš ligos.

aš neįsižeidžiu, tačiau tu- man gyvas pavyzdys- ne visiems žmonėms įmanoma padėti. Tik deja, nereikėtų ir tos mitybos kaltinti, nes jos nesilaikei.
Aš tik pasidalijau informacija, tačiau kiekvienas privalo pats į ją gilintis .
Autoimunininkų, su paleo valdančių savo problemas yra daugiausiai, ir, jei tik laikosi taisyklių, jie sėkmingai kapstosi į priekį.
Endometriozė man buvo, bet ji senai baigėsi prasidėjus menopauzei.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 14, 16:49)
Endometriozė man buvo, bet  ji senai baigėsi prasidėjus menopauzei.

O kokiu budu endometrioze jums buvo diagnozuota? ar daryta laporaskopija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amélie de Montmartre: 14 vasario 2014 - 17:05