Candida as bandziau labai intensyviai gydytis specialia dieta ir specialia arbata. Dabar belikus tik arbata, nes ta dieta mane visiskai nuvargino del nuolatinio mastymo ka valgyti. O ir nepadejo.
Dietos akivaizdu vel teks imtis, bet visgi endometriozes ir candidos sarysis man neatrodo patikimai irodytas. Taip jau yra, kad esu mokslininke ir tam tikrais klausimais mane tikrai sunku itikinti. O ir gydytojai juk ne idiotai. Yra rengiamos tarptautines endometriozes gydymo konferencijos, kur dalinamasi patirtimi ir gydymo budais. Man sunku patiket, kad atradus kazkoki stebuklinga sarysi apie tai zinia tarp gydytoju nepasklistu.
Kitas dalykas, kad visi straipsniai, kuriuose aprasoma kaip daznai gydytojai candida maiso su kitom ligomis buna kokiose nors naturopatu puslapiuose, kur sekantis straipsnis raso apie tai kaip blogai yra skiepyti vaikus...
Antigrybeline dieta, kaip ir ivairiu zoliu, gydanciu endometrioze bei candida arbatos man nepakenks, bet tai bus tik papildomos priemones prie gydymo, kuris skirs gydytojas.
QUOTE(Fedes @ 2014 02 09, 17:58)
Voresta,
nuoroda nukreipia į mokslinį straipsnį apie endometriozės galimą ryšį su dirgliosios žarnos sindromu. Jei jūs ginekologės neklausinėjote, kai ji turėtų parodyt savo žinias? be to, nebūtinai šis vienas tyrimas įrodo ryšį, jis, beje, labai daug atvirų dar klausimų palieka, gali būti, kad tai ne endometriozės, o kontraceptikų pasekmė. taigi, ryšiai tarp ligų ir kt. dar labai silpni. ir kitas tyrimas juos gal visai paneigs. ką tai duoda sergančiajam endometrioze?
nuoroda nukreipia į mokslinį straipsnį apie endometriozės galimą ryšį su dirgliosios žarnos sindromu. Jei jūs ginekologės neklausinėjote, kai ji turėtų parodyt savo žinias? be to, nebūtinai šis vienas tyrimas įrodo ryšį, jis, beje, labai daug atvirų dar klausimų palieka, gali būti, kad tai ne endometriozės, o kontraceptikų pasekmė. taigi, ryšiai tarp ligų ir kt. dar labai silpni. ir kitas tyrimas juos gal visai paneigs. ką tai duoda sergančiajam endometrioze?
na, kontraceptikų beždžionėms nedalijo.
Ką tai duoda sergančiam? Galimybę pažvelgti ton pusėn, kurion gal būt dar nežiūrėta. O gal?
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 09, 19:18)
Candida as bandziau labai intensyviai gydytis specialia dieta ir specialia arbata. Dabar belikus tik arbata, nes ta dieta mane visiskai nuvargino del nuolatinio mastymo ka valgyti. O ir nepadejo.
galima šiek tiek plačiau apie šią dietą?QUOTE
Taip jau yra, kad esu mokslininke ir tam tikrais klausimais mane tikrai sunku itikinti. O ir gydytojai juk ne idiotai. Yra rengiamos tarptautines endometriozes gydymo konferencijos, kur dalinamasi patirtimi ir gydymo budais. Man sunku patiket, kad atradus kazkoki stebuklinga sarysi apie tai zinia tarp gydytoju nepasklistu.
tai kad tame ir yra šuo pakastas- visi kalba apie endometriozės gydymo būdus- o čia gal reikia gydyti ne endometriozę, o žarnyną, šalinti uždegimo priežastis ir keisti jame esančią mikroflorą. Ir tai daroma ne vaistais, o mityba.Endometriozė reiškiasi kartu su autoimuninėmis bėdomis, tai gal ir reikia žiūrėti, kad jos kartu visos yra tik pralaidaus žarnyno pasekmės.

Antigrybeline dieta, kaip ir ivairiu zoliu, gydanciu endometrioze bei candida arbatos man nepakenks, bet tai bus tik papildomos priemones prie gydymo, kuris skirs gydytojas.
Mano nuomone, candidos gydyti nereikia- reikia tik nustoti ją maitinti. Nemaitinant jos, ji silpsta, ją nukonkuruoja kita žarnyno mikroflora ir ji tampa nebepavojinga. Juk ji yra normali žarnyno mikrofloros dalis, kol nesusidaro sąlygos jai išvešėti.
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 09, 20:44)
Ko valgyti ir ko ne radau sitame straipsnyje
http://www.homosanit...zes_nugalejimas.
Manau tikrai zinote

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 09, 20:44)
galima šiek tiek plačiau apie šią dietą?
tai kad tame ir yra šuo pakastas- visi kalba apie endometriozės gydymo būdus- o čia gal reikia gydyti ne endometriozę, o žarnyną, šalinti uždegimo priežastis ir keisti jame esančią mikroflorą. Ir tai daroma ne vaistais, o mityba.
tai kad tame ir yra šuo pakastas- visi kalba apie endometriozės gydymo būdus- o čia gal reikia gydyti ne endometriozę, o žarnyną, šalinti uždegimo priežastis ir keisti jame esančią mikroflorą. Ir tai daroma ne vaistais, o mityba.
As nesakau, kad nereikia ieskoti priezasciu. O bet taciau, man 25 m, ir kol nematau garantijos, kad tik valgant salotu lapus su cesnaku istraukom dings endometriomos ir saaugos, tai tokios prabangos - gydymosi tik mityba, as negaliu sau leisti.
Kaip jau minejau, vel is naujo kamuosiuos su ta antigrybeline dieta.
Papildyta:
Ir beje, istrauka is straipsnio, kuri citavote:
"Endometriosis is associated with an altered profile of intestinal microflora in rhesus monkeys. Although the exact mechanisms linking endometriosis and the microflora are unknown, it is possible that the microflora were affected by endometriosis-associated intestinal inflammation."
Endometrioze susijusi su zarnyno mikrofloros sudetimi. Taciau kaip - neaisku. Imanoma, kad mikroflora buvo veikiama su endometrioze susijusiu zarnu uzdegimu...
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 09, 19:50)
na, kontraceptikų beždžionėms nedalijo.
Ką tai duoda sergančiam? Galimybę pažvelgti ton pusėn, kurion gal būt dar nežiūrėta. O gal?
Jeigu atidžiau paskaitytumėteJūsų pateikiamas nuorodas, tai suprastumėte, kad jie ne tik neįrodo jūsų propaguojamos dietos naudos, bet gali būti panaudoti įrodant, kad žarnyno mikroflora niekuo dėta gydant endometriozę. Kaip tik, endometriozei leidus išplisti ir negydant jos gali sulaukti neigiamų pasekmių žarnynui.
Abejoju dėl Candidos ir endo sąsajų kažkokių. Candida turėjau prieš kokius 6m. sirgau vos ne ištisai 1.5m. tada buvo dar vieną kartą lengvai išlindus prieš gal 1.5metų. Ir daugiau jos nei kvapo (tfu tfu tfu) nebuvo ir nėra. Tada neturėjau nei sąaugų, nei cistų kiaušidėse, viskas atsirado geroookai vėliau. Candidai jokios dietos nepadėjo, griebiau viską vaistais, gėriau tvarkingai ir tfu tfu tfu, paskutinį kartą užteko 5d. Macmiroro ovulių ir viskas tuo baigėsi.
QUOTE(Fedes @ 2014 02 09, 23:26)
Jeigu atidžiau paskaitytumėteJūsų pateikiamas nuorodas, tai suprastumėte, kad jie ne tik neįrodo jūsų propaguojamos dietos naudos, bet gali būti panaudoti įrodant, kad žarnyno mikroflora niekuo dėta gydant endometriozę. Kaip tik, endometriozei leidus išplisti ir negydant jos gali sulaukti neigiamų pasekmių žarnynui.
aš tas nuorodas dėjau ne tai mitybai propaguoti, o tam, kad galimas sąsajas parodyti.
Mano propaguojama mityba šiuo atveju galėtų būti naudinga dėl to, kad eliminuojami grūdai ir polinesočiosios riebiosios rūgštys, dalyvaujantys uždegiminiuose procesuose.
Nes paleo mityba- priešuždegiminė mityba.
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 08, 19:43)
naujausia informacija kalba apie šitos bėdos ryšį su mityba, pralaidžiu žarnynu ir candida. Pasižiūrėkit internete endometriosis, leaky gut, candida
Tinkama mityba- priešgrybelinė ir žarnyną gydanti. Tokia, mano nuomone, būtų paleo mityba, be cukraus ir krakmolo- maisto candidai, su sultiniais-žarnyno gydymui.
Pjaustinėjimas - tai simptomų šalinimas, nešalinant priežasties. Jei priežastis nešalinama, vėliau gali rastis ir daugiau bėdų, ypač, autoimuninių.
Tinkama mityba- priešgrybelinė ir žarnyną gydanti. Tokia, mano nuomone, būtų paleo mityba, be cukraus ir krakmolo- maisto candidai, su sultiniais-žarnyno gydymui.
Pjaustinėjimas - tai simptomų šalinimas, nešalinant priežasties. Jei priežastis nešalinama, vėliau gali rastis ir daugiau bėdų, ypač, autoimuninių.
Aš jau pasikartosiu, bet nuo paleo kaip tik ir susirgau endometrijoze. Kad turėjau praleidų žarnyną - tai faktas. Pienligės mane nekamavo ypatingai, bet visokios žarnyno bėdos tikrai kamavo. Taigi trumpai papaskosiu, kas būtent įvyko žarnyne kai ėmiausi šios dietos. Kurį laiką buvo pagerėjimas. Nustojo pūsti pilvą. Tas pagerėjimas buvo gal kokius 2 mėnesius. Bet toliau viskas nuvažiavo netinkama kryptim. Pamažu mano išmatos pradėjo skystėti. Kol galiausiai prasidėjo nekontroliuojamas viduriavimas visišku vandeniu. Pilvo skausmas, galvos svaigimas taipogi. Nunešiau pasėlį - sako ten apsigyveno jersinija enterocolica. Bet nežinau, ar vien jersinija buvo kalta dėl viduriavimo, nes tik sugrįžimas prie košių tuos vidurius pradėjo tvarkyti. Aš šitą reiškinį aiškinu tuo, kad
Kai žarnynas pralaidus ir ten problemos, tai jis į kraują praleidžia ir maistą. Pats blogiausias maistas kraujui yra svetimi gyvuliniai baltymai. Galite paskaityti Cambell'a. Jis teigia, kad nuo jų vystosi vėžys. Ne tik vėžys, silpsta imuninė sistema, silpsta organizmas. Ir nežinia, ar tai geriau už kandidą. Kas beje man vos ir nenutiko - staiga atsirado pakitimai apgamuose, skubiai reikėjo šalint. Beto daug kur teigiama, kad dėl endometrijozės didžiausią kaltę reikia mesti kepenims, kurios nepajėgia pašalinti estrogenų pertekliaus ir normaliai subalansuot hormonų. O gyvūniniai riebalai ir apsikritai daug riebalų yra pirmas blogiausias maistas kepenims. Paleo dietoje riebalai - pagrindinis energijos šaltinis, nes angliavandenių negalima.
Kai aš ėmiausi šios dietos, ja labai tikėjau. Tikėjau, kad pagaliau ji išspręs mano seniai buvusias žarnyno problemas. Bet deja turiu naują ligą.
Ką norėjau pasakyti, kad teoriškai paleo lyg ir turėtų veikti. Nemaitinama kandida dvesia, žarnynas susitvarko ir viskas puiku. Bet yra daug BET
Jeigu endometrijoze aiškinti vien kandidos teorija, tai niekaip nebūtų galima paaiškinti, kodėl nemaža dalis moterų pasveiksta su veganine dieta. Kur beje atvirkščiai - ten vien kruopos, cukraus (vaisiai), pupelės visokios ir pan...
T.y. valgomas tas baisusis "uždegiminis" maistas.
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 02 11, 19:28)
Jeigu endometrijoze aiškinti vien kandidos teorija, tai niekaip nebūtų galima paaiškinti, kodėl nemaža dalis moterų pasveiksta su veganine dieta. Kur beje atvirkščiai - ten vien kruopos, cukraus (vaisiai), pupelės visokios ir pan...

O gal galetumete pasidalinti, kada jums buvo atlikta laparoskopija?
Koks buvo jusu amzius?
Kelinta stadija buvo nustatyta?
Ar buvo ryskus ligos simptomai?
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 11, 23:04)

O gal galetumete pasidalinti, kada jums buvo atlikta laparoskopija?
Koks buvo jusu amzius?
Kelinta stadija buvo nustatyta?
Ar buvo ryskus ligos simptomai?
Man už keleto mėnesių 40. 4 stadija, nes endometrijozė persimetus į kiaušides. Simptomai ryškūs - periodiškai padidėja gimda, tada varo sisiot dažnai, šiek tiek maudžia, nes greičiausiai pilve netelpa šlapimo pūslė. Kai ji susitraukia, tada vėl viskas gerai. Bet su gimda tiek problemų nėra, kiek su kiaušidėm. Ten vasarą operuotos cistos, bet jos ir toliau labai skaudžios, kelia žymiai daugiau bėdų negu gimda. Man sako, kad jeigu sulaukčiau 46, tai tada liga pradėtų trauktis, nes pamažu įeidinėčiau į menopauzės periodą. Bet kaip tų 46 sulaukt kai taip sparčiai viskas. Nu atsargiai bandau visokius metodus, einu pas homeopatę, gal kaip nors stabilizuosis...
Bet kai tokia liga užklumpa jaunas, tai dar baisiau. Nebent tokia paguoda, kad gimdymai prieš akis, per juos galbūt daug kas susitvarko jeigu tik pastot išeitų.
aciu uz istorija...
Man siek tiek keista operuotis dabar, nes nejauciu beveik jokiu skausmu... Tik menesines absoliuciai nenormalios. Paskutini syki truko viena diena. As bijau, kad isoperuos, o uz 6 men vel sugris viskas.
Bet nesioperuoti irgi baisu, nes kaip suprantu be operacijos net ir darant magnetini rezonansa, nepasakysi tiksliai kas ten dedasi
.
O ir endometrioze yra abiejose kiausidese, gimdoj, aplink slapimo pusle
.
Gimdymai neatrodo paguoda man kol kas, nes ir laikas ne tas gimdyt ir su diedu padetis neaiski.
O koks gydymas jums buvo taikytas po operacijos?
Man siek tiek keista operuotis dabar, nes nejauciu beveik jokiu skausmu... Tik menesines absoliuciai nenormalios. Paskutini syki truko viena diena. As bijau, kad isoperuos, o uz 6 men vel sugris viskas.
Bet nesioperuoti irgi baisu, nes kaip suprantu be operacijos net ir darant magnetini rezonansa, nepasakysi tiksliai kas ten dedasi

O ir endometrioze yra abiejose kiausidese, gimdoj, aplink slapimo pusle

Gimdymai neatrodo paguoda man kol kas, nes ir laikas ne tas gimdyt ir su diedu padetis neaiski.

O koks gydymas jums buvo taikytas po operacijos?