Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė II

QUOTE(Blyksnis @ 2014 09 23, 22:08)
Man is pradziu siule operuot is karto.yra cista kaiusideje.ir neva tai endometriozes zidinys(nustate echoskopu),ir kaip minejo operaciju reiktu 2 :cista salins laporoskopija,o zidini chirurginiu budu.bet kadangi nusprende isbandyt gydyma kontraceptikais tad ta tema apie operacijas ir nekalbejom placiau.as jau imu abejot ar tai istikruju endometriozes zidinys,nes jis yra pavirsiuje,toks kietas guzas desiniame sone prie cezario pjuvio rando.lengvai uzciuuopiamas,ir net matosi is isores.labai skausmingas buna pries ir po mm kokia savaite.penktadieni eisiu pas gydytoja(beje kita)gal isgirsiu kita diagnoze.

Laparoskopija jukir yra chirurginis būdas, tikrai niekas šiais laikais nepjauna viso pilvo net ir dėl rimtesnių dalykų, tuo labiau, kad židinys nėra išpjaunamas, tik vaporizuojamas, o tam pjūvio nereikia, pasidomėkit geriau, kad veltui neperpjautų viso pilvo, kai nėra reikalo. Pati, kaip medikė tikrai žinau, kad apart tikrai sudėtingų, didelės apimties operacijų, bei sekcijos (Cezario pj.) nieks nedaro nieko dideliais pjūviais. Ir tulžiapūsles ir gimdos šalinimo operacijas ir apendektomijas ir daug daug kitų operacijų yra atliekant tik mažus laparoskopinius pjūvelius. Nueikit pasitarti pas kitą gydytoją, galbūt į kitą ligoninę, ar į didesnį miestą ir eikit pas tokį gydytoją, kuris pats ir operuoja, o ne poliklinikoje.
Atsakyti
Sveikos,gyvenu ir aš su šia nemalonia liga.Operacija daryta prieš 2 metus,darė cezario pjūvį,nes pas mane net žarnos buvo apaugusios,vieną kiaušidę pašalino.Šiuo metu geriu kontraceptikus,be jų niekaip,nes vėl pradeda viskas augt,o norėtūsi dar beibio,bet jaučiu be šanso.Kartais padarau pertrauką nuo kontr.2-3 mėn.tikėdamasi pastoti,bet taip ir nieko... g.gif
Atsakyti
Dabar supratau kurie randai man pobjauriai yra- bamboj esantys. Bamba per randus susiaurėjo labai ir gana skausminga, bet gal nieko nuostabaus- joje gal 6 pjūviukų randai. Aišku pjūviai mažyčiai,bet ir bamba maža, o pjauta per visas puses... doh.gif Šoninių randelių išvis faktiškai nesimato, iš toliau tikrai nepasakytum, kad operacijos darytos. thumbup.gif
Atsakyti
vakar buvau pas gine, dare echo , (del endo pablogejomo nera) ir iskart paklause, ar planuoju dar vaiku turet, sako jei noriu ilgai nelaukti nes veliau gali nebepavykti unsure.gif o jei neplanuoju tada detis mirena g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cvetocik: 27 rugsėjo 2014 - 13:36
O as galiu pasidziaugti, kad si karta menesines tetruko 2 dienas thumbup.gif . Ir nebuvo isvis jokio pilvo skausmo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 09 29, 14:09)
O as galiu pasidziaugti, kad si karta menesines tetruko 2 dienas  thumbup.gif . Ir nebuvo isvis jokio pilvo skausmo  ax.gif

Geriate ką nors?
Atsakyti
QUOTE(Calmness @ 2014 09 29, 14:34)
Geriate ką nors?

Po laparo, jau 5 pakuote jasminelle (perku etindros, nes sudetis tokia pat, o pigesnes dvigubai).
As tikiuosi tai zenklas, kad mano endo traukiasi. Ir rudi tepliojimai beveik visiskai isnyke smile.gif
Atsakyti
kol gersite taip 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

LP turėjau 08.13 d. nuėjus pas ginę dėl vaisingumo klausimų, paaiškėjo, kad ten pilna cistų... verysad.gif gali vėl tekti operuoti... nesuprantu, kaip taip greit priaugo vėl kažko... verysad.gif be to, įtaria, kad endo židinys yra išangėje. dėl to ir skauda tuštinantis... ten ir reiktų operuot... dabar paskyrė tyrimus dar, tikimės, jog uždegimas ir padės vaistai, o jeigu ne ... vėl Lp verysad.gif
Atsakyti
O kaip jus dar gydote endometrioze, neskaitant KT ir kitu vaistu?
Ar gydytojai ka nors minejo apie maista, rezima ar bet ka, kas padetu kovoti?
Ar gal kokiu rimtu straipsniu ir tyrimu apie tai radot?
Pasidalinkit, prasau 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 10 01, 22:22)
Pasidalinkit, prasau  4u.gif .

Kažkokių specialių rekomendacijų nesu gavusi, bet manau, kad kiek įmanoma reikia tiesiog propoguoti sveiką gyvenimo būdą. Sportuoti (nepersitempiant, ypatingai pilvo srityje), pakankamai ilsėtis, maitintis kiek įmanoma sveikiau (atsisakyt riebios mėsos, bandelių ir kt šviesios tešlos gaminių, viso greito,nesveiko, labai perdirbto maisto), su mintimi atsisakyti mėsos visai, ypač raudonos labai nesutinku, nes dėl endo ir to pastovaus pakraujavimo į pilvo ertmę man nevalgyti mėsos tiesiog neįmanoma- hemoglobinas žemas būna labai. Aišku reguliariai lankytis pas ginekologą ir tiesiog įsiklausyt į save, jei skauda, ar kas negerai, pristabdyt "arklius" pailsėt, atsipalaiduot ir tt. Nevartoti alkoholio, nerūkyti. Aš atsisakiau iš esmės alkoholio, kai norisi- geriu nealkoholinį alų. Ir tiek turbūt.
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 10 01, 22:22)
Pasidalinkit, prasau  4u.gif .

Man tai susakė 3 būdus gydymo
1.kontr.
2.leidžiama žėle į pilvo ertmę(bet tam esu dar per jauna)
3.nėštumas 4u.gif (bet nereiškia,kad po gimdymo visa tai nesikartos)

Liga visam gyvenimui
Atsakyti