Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(runchikas @ 2013 04 30, 08:49)
Labas rytas. Manau tikrai jau buvo rašyta, bet priminkite man, kokiu atstumu reikia sodinti šilauoges. Mano spanguolių/šilauogių lysvė 3 m ilgio. Nežinau kelias palei kraštą galiu susodinti.

atstumas tarp krūmelių turėtų būti apie 1,50m.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 30, 08:54)

Reiškias kompaktiškai tris įkišiu smile.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 30, 07:54)

Tokiais atstumais susodinus, tai aplink krumus vaikscioti galima bus. Jei sodinti i eile ir priziureti vaikstant is dvieju pusiu, tai uztenka 0.8 m. per akis. Kai kurias veisles silauogynuose sodina kas 0.6 m
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 04 30, 14:22)
Tokiais atstumais susodinus, tai aplink krumus vaikscioti galima bus. Jei sodinti i eile ir priziureti vaikstant is dvieju pusiu, tai uztenka 0.8 m. per akis. Kai kurias veisles silauogynuose sodina kas 0.6 m

oho, kaip tankiai... rolleyes.gif Niekur neradau info, kad tokiais atstumais sodinti rekomenduojama. Pas mane jos kas 1,5m., bet jos sodintos ne tranšėjose, o duobėse, be to man patinka vaikščioti apie kiekvieną krūmelį... ax.gif biggrin.gif

Pasodinau dar Toro ir Nelson... Dabar galvoju, ar ta Nelson pritaikyta mūsų klimato sąlygoms... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 04 30, 14:22)
tai uztenka 0.8 m. per akis. Kai kurias veisles silauogynuose sodina kas 0.6 m

Oi kaip gerai,nes aš kas 1,5 metro pasodinusi ir vis galvą suku,kur dar papildomai 7 pasodint.Tai laisvai galiu į tuos baisiulinius tarpus sukišt?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 04 30, 17:38)
Oi kaip gerai,nes aš kas 1,5 metro pasodinusi ir vis galvą suku,kur dar papildomai 7 pasodint.Tai laisvai galiu į tuos baisiulinius tarpus sukišt?

nu man irgi kilo tokia mintis jau. Na palauksim pirmiau derliaus iš pasodintų 8 krūmelių - tada jei bus maža dėsim į tarpus po krūmelį biggrin.gif nors ilgai laukt irgi jaučiu negalima, nes paskui stelbs tuos mažiukus. Nes pas mus tarpai palikti tai jaučiu tarp krūmelių po 2 metrus. Pas mus dar su žoliapjove galima pralėkt biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki
Gal kas pasufleruotų šilauogės rusišką pavadinimą?
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2013 04 30, 19:57)
Sveiki
Gal kas pasufleruotų  šilauogės rusišką pavadinimą?

черника 4u.gif
Atsakyti
голубика - šilauogė, черника-mėlynė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 30 balandžio 2013 - 19:33

голубика - šilauogė,
ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
O tai rimtai, sodinant silauoge reikia 250 litru durpiu supilt?? As 100 litru nupirkau. Tai pati jose pasisodint galiu. Ar ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2013 05 02, 20:17)
O tai rimtai, sodinant silauoge reikia 250 litru durpiu supilt?? As 100 litru nupirkau. Tai pati jose pasisodint galiu. Ar ne taip supratau?

Teisingai supratot. Tiek telpa tinkamo dydzio silauoges duobeje. Ta duobe silauogei kaip vazonas - is jos silauoges saknys niekur neina tolyn.
Realiai ant poko rasomas (tie 250 l.) yra ispurentu durpiu turis, o tas, kuris yra poke supresuotas arba tas kuris bus silauoges duobeje, uzims gerokai maziau turio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 02 gegužės 2013 - 20:27