QUOTE(Mary.L @ 2012 03 17, 12:27)
Dieve brangus.. Pašniukštinėjau savo brangųjį, tai pasirodo, kad
vėl žaidimai galvą susuko. Kompiuteriniai, net bet kokie. Kryžiaus kelius teko pereiti, kol uždraudžiau ir pats sutiko daugiau nežaisti. Gal kuriai panaši situacija, nes nežinau, kaip tvarkytis

taip džiaugiausi, gyriausi visiems, kad jau viskas. Kaip tą priklausomybę išgydyti? Nors imk ir pasikark, kaip širdį skauda
Man labai labai jūsų gaila. Tiesiog nesusilaikiau nepakomentavusi. Tik tas, kas žino šią problemą - žino kaip tai yra baisu. Mano šeima sugriuvo būtent ne dėl ko kito, o dėl kompiuterinių žaidimų. Vyras metė darbą, kito nesiieškojo, sėdėjo prie kompiuterio po 20 val. per parą - niekas jam nerūpėjo, nesiprausė, nesiskuto, priaugo 20 kg svorio, niekuo nesidomėjo, net į lauką neišeidavo mėnesiais, nebendravo, pasidarė agresyvus ir t.t.. Jūs neįsivaizduojat kaip tai yra žiauru, kai matai , kad žmogus nebegyvena realaus gyvenimo, kad užsidaro savyje ir su kiekviena diena ne tik tolsta, bet ir degraduoja kaip Žmogus, kol nebelieka nieko, nepadėjo nei prašymai, nei ašaros, niekas. Aš tiesiog nelinkiu niekam to patirti, čia tokia pati priklausomybė kaip nuo narkotikų ar alkoholio, tik mūsų visuomenė dar to nesuvokia, pati esu ne kartą girdėjusi tokį pasakymą: "Ko tu čia dramatizuoji, taigi negeria, nesivalkioja..." Deja deja, bet ir negyvena. Tiksliau gyvena ten kažkur, nepadės čia jokię laiko limitai, viskas išbandyta, pažada, o paskui pats sulaužo tas taisykles. Vnž. situacija buvo beviltiška. Dabar yra taip kaip yra. Kai pagalvoju, man ir gaila, ir pikta, bet žinau, kad padariau viską, ką galėjau, bet to neužteko. Ir dabar jis gyvena taip: Eina į darbą (Ačiū Dievui, kad dar pareigos jausmas liko - vaikus išlaikyti reikia) ir kiekvieną laisvą minutę praleidžia prie kompiuterio... bet kai vaikai nori su juo pakalbėti per skypą, jis tam tiesig neturi laiko, nes reikia užkariauti "mobų kaimą", padaryti "qwest'ą, nueiti į "inst'ą ir t.t.
Gal po metų pasikalbėjom normaliai apie tai, pats pasakė: neturėjau darbo, jaučiausi našta šeimai, žaidimai padėjo užsimiršti. Šiandieną pripažįsta, kad tai jokių problemų neišsprendė, tik dar daugiau jų atsirado, užsidarė tokiame kaip ir užburtame rate, kai atsiriboji žaisdamas nuo visko, o realiai, kažkada turėjo sustoti ir atsipeikėt, bet nesugebėjo. Pasakė: "Atleisk, kad buvau tau blogas vyras. Aš palūžau." Va taip va...