Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančiosios vairuotojos

QUOTE(Singė @ 2011 10 15, 07:08)
O aš dar vis pajudu lėtai iš vietos, kai stoviu 1-ma prie šviesoforo, tuo baisulingai erzindama kitus. Jūs neturit tokios problemos? rolleyes.gif
Ir dar-pripratau atbulomis statytis, kai reikėjo priekiu įvažiuot tarp 2 mašinų, kažkaip skersai išėjo. Matyt, per anksti  vairą susukau-reikėjo šiek tiek tolėliau pavažiuoti ir tada įvažiavaus vairą atskukt. unsure.gif

O as kai susinervinu tai pajudu "kosminiu" greiciu. na kai uzgestu kokioj mandroj vietoj ar siaip kazkas atsitinka tai tada jau raunu. Bet taip negerai, smagiau ramiai vazinet. Ir masinai geriau. Manes nekaso jei kazkam per letai, man juk reikia pavaras persijungt. Isvis nelabai suprantu kaip taip greitai isibeget, tai pavaras reikia jungt kosminiu greiciu? Tetis sake mate lipduka ant vienos auto "per letai vaziuoju? persok."
O atbulom pakuotis nelabai dristu.. blush2.gif vakar nuvaziavau i viena aikstele, ziuriu o daugiau vietos, nuprendziau - statysiu atbulom, bus man praktika. Pasistaciau, bet per toli nuo kt masinos ir nejauciu kada vaira atsukt, kad tiesiai stoveciau. Truksta praktikos.
Papildyta:
O Kaune specialiai padaryta daug sviesoforu, kad po raudonos iskart zalia uzsidega, tipo kad nevaziuotu niekas per geltona. Tai jau ipratau ziureti i kitos puses sviesofora, kad speciau pavara isijungt ir laiku isvaziuot.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2011 10 15, 11:02)
Pasistaciau, bet per toli nuo kt masinos ir nejauciu kada vaira atsukt, kad tiesiai stoveciau. Truksta praktikos.

O tu pabandyk šitaip: tik susuki vairą į dešinę ir važiuodama pamatai, kad per toli, tai įjunk pirmą pavarą, vairą į kairę pusę susuk, pavažiuok taip, tik pamatai, kad jau geriau, vėl atbulinį ir laviruok zigzagais, kol bus tobulai smile.gif
Tikiuosi supratai, ką turiu omeny, ta prasme, važiuoji, mašina kreiva dar, tada pavažiuoji į priekį ir vėl atgal, tada jau daug lengviau bus pastatyti vienodu atstumu tarp mašinų ir tiesiai.
Dar lengviau ir paprasčiau šitaip daugelis taip ir daro. Nupiešiau, nes nemoku aprašyti biggrin.gif O ne taip, kaip per egzaminą aiškina. Pvz, man dabar be vairo stiprintuvo nebūtų įmanoma pasistatyti net iš 5 kartų, jei reiktų iškart pastatyti, statmenai stovint. Vis nudaužčiau mašinos priekius.
http://www.part.lt/p...704e717a231.jpg
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2011 10 15, 12:02)
Tetis sake mate lipduka ant vienos auto "per letai vaziuoju? persok."

Geras thumbup.gif As irgi tokio noriu biggrin.gif As galvojau koki paprasta prisiklijuociau - "as niekur neskubu" ar panasiai ax.gif Tik nesu macius niekur nieko panasaus pirkti...nu, kiek ziurejau, o ziurejau ne senai, kai lapu tapau.
Atsakyti
Dabar pagalvojau: vietos tai ten buvo sociai, galejau vos ne tiesiai atbulom is karto vaziuot, bet ne, vistiek staciausi per metra nuo kitos auto ir sukau aplink jos kampa - taip kaip mokino. biggrin.gif Juk galejau iskar uzpakali atkist ir tada atbulini jungtis. kt karta reikes prisimint. biggrin.gif
As turiu lipduka-batuka, bet taip ir guli jis ant bagazines dangcio po stiklu prie klevo.
Atsakyti
kažkaip nesiseka man pastaruoju metu: vakar į stulpą įvažiavau, šįryt kieme man dureles nubraižė blink.gif kaip tik kieme buvau, mačiau, kad vargsta didoka mašina, niekaip išvažiuot negali, išlipo keleivė, reguliavo kaip važiuot, ale nekilo mintis iškart pažiūrėt savo mašiną... po to nueinu - nubraižytas šonas gun_bandana.gif ir numerių nepažiūrėjau, tik raides atsimenu.. ot žioplė..
Atsakyti
Nenuostabu, kad visi vairuoti kažkaip išmokstame, būna ir nemalonių nutikimų. Tačiau gal šiek tiek pagelbės geriau vairuoti straipsnis apie dažniausias pradedančiųjų vairuotojų klaidas
bent jau šitų nedarykime:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fanufane: 15 spalio 2011 - 16:29
QUOTE(largoconfuoco @ 2011 10 15, 16:17)
kažkaip nesiseka man pastaruoju metu: vakar į stulpą įvažiavau, šįryt kieme man dureles nubraižė  blink.gif  kaip tik kieme buvau, mačiau, kad vargsta didoka mašina, niekaip išvažiuot negali, išlipo keleivė, reguliavo kaip važiuot, ale nekilo mintis iškart pažiūrėt savo mašiną... po to nueinu - nubraižytas šonas  gun_bandana.gif ir numerių nepažiūrėjau, tik raides atsimenu.. ot žioplė..

žinau tą jausmą
dar matėte, kaip įvyko

o aš kažkada atėjau, radau fūros taip nuvarytą šoną
ir niekas nieko
nei viena kamera tame kieme neužfiksavo to kampo doh.gif o pravažiuoti vietos buvo pakankamai, tik kad ko gero fūristas nelabai stengėsi, o gal jis ir net nepajuto, kaip užkliudė g.gif
Atsakyti
Blyn...man sian masinos sona ilenke...kieme.Vakar dar viskas buvo gerai, sian vaziavom su seimyna ir priejus nemaloniai nustebau... verysad.gif Nu kam ji kliuna nesuprantu.Jau statau, kad tik niekam nemaisytu...tai apspjaude, apmete su nuorukom, tai va sulankste...Pikta...
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2011 10 15, 18:50)
Blyn...man sian masinos sona ilenke...kieme.Vakar dar viskas buvo gerai, sian vaziavom su seimyna ir priejus nemaloniai nustebau...  verysad.gif Nu kam ji kliuna nesuprantu.Jau statau, kad tik niekam nemaisytu...tai apspjaude, apmete su nuorukom, tai va sulankste...Pikta...

rimtai? nu baisu
Atsakyti
QUOTE(Scelerum. @ 2011 10 15, 20:07)
rimtai? nu baisu

Rimtai rimtai... unsure.gif Kazkam nepatinka matyt...nu tikrai ne masina ivaziavo, nes ilenkimas gale, virs benzo pylimo skyles...kadangi pas mane 2 duru, tai ten kur lygi skarda ar ispyre, ar su kuo trenke...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elenuxus: 15 spalio 2011 - 19:32
Sian ir siaip lieva diena.Gesau kaip niekad gyvenime, lyg kas masina pakeites butu... doh.gif Prie pardes kol isvazinejau, net kieme, kol pasistaciau.Nusprendziau atbulom pasistatyti, tai vaje...ne tiek sunku buvo issisukiot, kiek masina geso.Fui diena...Nuotaikos 0... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2011 10 15, 19:50)
Blyn...man sian masinos sona ilenke...kieme.Vakar dar viskas buvo gerai, sian vaziavom su seimyna ir priejus nemaloniai nustebau...  verysad.gif Nu kam ji kliuna nesuprantu.Jau statau, kad tik niekam nemaisytu...tai apspjaude, apmete su nuorukom, tai va sulankste...Pikta...

g.gif vadinasi žmonių kultūra blink.gif doh.gif
Smagu jūsų pokalbius paskaitinėti apie vairavimo pradžią. Gaila man retokai tenka už vairo pasėdėti.
Į temą: prie šviesoforų kad kas pyktų dėl lėtesnio pajudėjimo nepastebėjau, bet kad žmonėms gėda paskui lapą važiuoti tai tikrai pastebėjau. Ir greičiau važiuoji, ir gerai važiuoji, tačiau lips per viršų, lįs, bet aplenks. Gerai, kad nejaučiu diskomforto su tuo lapu važiuoti.
Šiandien gavau prisėst už vairo, taip smagiai pusdienį pavėžinau vyrą - tas leipo juokais iš manęs blush2.gif Smagu turėti teises, nors laikyti nenorėjau, bet dabar džiaugiuosi ir vyrui dėkoju, kad privertė laikyti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 15 spalio 2011 - 21:36