Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo III

QUOTE(MamaMia @ 2012 01 20, 14:59)
o Germine gal is Kovno? smile.gif
kavianska ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 01 20, 15:46)
Nes ten vienareikšmiška nuomonė:vaikai ne burokėliai turguj,negalima rinktis.[color=yellow]

Šitai nuomonei tikrai nepritarčiau. Netgi sakyčiau- paprieštarausiu. Reikia suprasti ir nemeluoti sau, kad globa ar įvaikinimas , tai nėra joks gimdymas. Tai jau esančio žmogučio su savo veidu ir charakteriu priėmimas į šeimą. Kaip gali nesirinkti? Rinktis žmogiška. Mes renkamės draugą, sutuoktinį, su kuriuo kaimynu bendrausim, su kuriuo tik pasisveikinsim, mes renkamės, kurie giminės artimesni, su kuriais tik per laidotuves pasimatysim. Man tikrai nėra visi vaikai mieli, man tikrai nėra visi žmonės draugai. Bendrauti galėčiau su daugeliu, o gyventi? Rinktis vaiką reikia todėl,kad prėjus visam gailesčiui, euforijai ir viskam kitam, tau reikės tam vaikui plauti šikną, valyti snarglį, jį reikės aprengti ir prižiūrėti, slaugyti kai sirgs, tam vaikui reikės tavo meilės, tą vaiką tu bučiuosi ir myluosi, tą vaiką apkabinsi ir tas vaikas gulės palindęs po tavo anklode, tas vaikas prisidirbs, ir tam vaikui bus paauglystė, tas vaikas bus visoks, šiltas ir pūkuotas arba bjaurus ir durs kai ezys, visko bus, ir visa tai bus įveikiama , kai tu be galo norėsi TO vaiko, kai tu jį mylėsi, ir būsi pati pasirinkus, o ne paėmus todėl, kad negalima rinktis, ką davė, tą ėmiau.Kai važiavom po pirmos pažinties su Fėja VISI žinojom, kad ji jau mūsų. Nebuvo jokių abejonių. Todėl dabar , kai būna sunku, kai mūsų Fėja duria savo spygliu, mes vistiek ją mylim, o kai myli juk daug kas nesvarbu (pasikartoju). Ar mylėčiau man sistemos primestą vaiką, todėl, kad taip liepė, taip reikia, manau, kad ne, pripratimas būtų, o meilė, manau,kad ne.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2012 01 21, 17:20)
Šitai nuomonei tikrai nepritarčiau. Netgi sakyčiau- paprieštarausiu. Ar mylėčiau man sistemos primestą vaiką, todėl, kad taip liepė, taip reikia, manau, kad ne, pripratimas būtų, o meilė, manau,kad ne.
Bepig prieštaraut,kai gali rinktis.O pas mus sistema tokia...
Kartą man labai primygtinai siūlė mergaitę ir atsisakė ją parodyt,nes jų tokia politika,tai neetiška vaiko atžvilgiu ir t t ir pan, bet apibūdino kaip gerą,gal kiek judrią,bet labai gražią ir visokią kitokią teigiamą.Per kelis kartus perklausiau,ar nebus kokia hiperaktyvi ir apeliavau į jų sąžinę,kad žino mano Pupos charakterį ir problemas,kad negalima gelbėti vieno vaiko ir kenkti kitam...Užgarantavo,kad viskas ten gerai,vienintelė problema,kad mergaitė prastai kalba dėl socialinio apleistumo,bet geras logopedas iki mokyklos tą padės įveikti(buvo 5,5m)Jau pasirašius visus su globa susijusius popierius VTAS inspektorė soc. darbuotojos paklausė,ar ji nieko nuo manęs nenuslėpė ir aš žinau tikrąją padėtį.Ta dar bandė teigti,kad aš informuota,bet...inspektorė (AČIŪ JAI) nusivedė mane į kabinetą su pretekstu,kad reikia kažką pasirašyt,o socei pasiūlė nelaukt.Pasirodo,hiperaktyvumas pernelyg švelnus terminas tam nelaimingam vaikui,kuris tarnybų pramintas Maugliu.Kai vežė ją iš kito miesto,dvi darbuotojos vos nulaikė pririštą autokėdutėj...Jos buvo atsisakę jau keturi globėjai.O kai pasiėmiau trynukus,prisiklausiau visokių siaubo istorijų-jiems teko būti kartu su ja kurį laiką įstaigoj.Paskutinis prisiminimas-lipo ant spintos ir ją užsimetė ant savęs,ko pasėkoje gipsas.N'tasis jos gyvenime...
Atsakyti
ačiū mamytei kuri atsiuntė prašymo pavyzdį. 4u.gif Trečiadienį einu į savo rajono VTAT, sakė peržiūrės visus dokumentus ir duos pavyzdį. Tikiuosi po pusantrų metų ledai pagaliau pajudės. ax.gif Tiesa, savaitgalį gavau laišką, kurio teksto nelabai supratau. Iš soc. reikalų parašė, kad mano pareiga pranešti apie pasikeitusį vaiko statusą (iš laikinos į nuolatinę globą- nors praėjo vos 20d. nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo - jau jie viską patys žino) ir manęs klausia ar bio mama vykdo teismo sprendimą mokėti vaikui alimentus? g.gif Nesupratau, ji ką turi man asmeniškai juos mokėti? doh.gif blink.gif Galvojau, kad ji turi tą daryti į valstybės sąskaitą g.gif
Atsakyti
taip, į tavo arba vaiko sąskaitą. per antstolį. Jei nemoka, turi kreiptis į antstolį.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 01 21, 21:24)
Bepig prieštaraut,kai gali rinktis.O pas mus sistema tokia...
Kartą man labai primygtinai siūlė mergaitę ir atsisakė ją parodyt,nes jų tokia politika,tai neetiška vaiko atžvilgiu ir t t ir pan, bet apibūdino kaip gerą,gal kiek judrią,bet labai gražią ir visokią kitokią teigiamą.Per kelis kartus perklausiau,ar nebus kokia hiperaktyvi ir apeliavau į jų sąžinę,kad žino mano Pupos charakterį ir problemas,kad negalima gelbėti vieno vaiko ir kenkti kitam...Užgarantavo,kad viskas ten gerai,vienintelė problema,kad mergaitė prastai kalba dėl socialinio apleistumo,bet geras logopedas iki mokyklos tą padės įveikti(buvo 5,5m)Jau pasirašius visus su globa susijusius popierius VTAS inspektorė soc. darbuotojos paklausė,ar ji nieko nuo manęs nenuslėpė ir aš žinau tikrąją padėtį.Ta dar bandė teigti,kad aš informuota,bet...inspektorė (AČIŪ JAI) nusivedė mane į kabinetą su pretekstu,kad reikia kažką pasirašyt,o socei pasiūlė nelaukt.Pasirodo,hiperaktyvumas pernelyg švelnus terminas tam nelaimingam vaikui,kuris tarnybų pramintas Maugliu.Kai vežė ją iš kito miesto,dvi darbuotojos vos nulaikė pririštą autokėdutėj...Jos buvo atsisakę jau keturi globėjai.O kai pasiėmiau trynukus,prisiklausiau visokių siaubo istorijų-jiems teko būti kartu su ja kurį laiką įstaigoj.Paskutinis prisiminimas-lipo ant spintos ir ją užsimetė ant savęs,ko pasėkoje gipsas.N'tasis jos gyvenime...

sakiau šitoj temoj nerašysiu, bet kad kažkaip ...
Germine taip, visiškai taip. Pas mus yra tokia sistema. Melo ir nenoro, o gal supratimo neturėjimo. O atrodo paprasta jei jau atėjo tas globėjas tai žmogus kaip ir subrendęs ir apsisprendęs kad jis vis tiek globos, ir čia pat įstaigose susiduria su nesupratingumu? nekompetencija? net nežinau su kuo- bet nei pati įstaiga, nei institucijos dažniausia neduoda jokių šansų tam vaikui- kuris turi didžiausias perspektyvas. Jie dažniausia stengiasi iškišti, įbrukti sau neparankius, su sunkiais elgesio sutrikimais vaikus. Kad joms dirbti būtų lengviau. Ir visiškai jokios atsakomybės prieš nieką- o ypač prieš įstaigoje augančius vaikus. Tai jei tu parankus ir dar elgiesi normaliai- mes tau jokių šansų nesuteiksim, o jei tu esi nelabai geras- tai ir tu šansų neturėsi, ir dar kiti jokių šansų tau padėti irgi neturės. Ir galų gale ir tas kuris buvo su perspektyvom ir kuris be susitinka įstaigose kur su grotom.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 01 23, 21:00)
sakiau šitoj temoj nerašysiu, bet kad kažkaip ...
Socė pasakojo apie paauglį,kurį nusprendė globot per pusamžį persiritus moteriškė.Iš kart atsiprašau,jei ką pripainiosiu,nes tų istorijų buvo kokios trys ir labai mane paveikė.Žodžiu,paauglys yra blogas:vagia,geria,uosto,dar kitaip svaiginasi.Bet prieš būsimą globėją stengiasi pasirodyt teigiamas.Jo atsisakė ne viena šeima.O ta moterėlė tiesiog svaigsta nuo vaikio gerumo,paslaugumo ir švelnumo.Ir socė per grupę mums užduoda klausimą:ką jai daryt,juk bus blogai.Sakau-o kodėl duodat,juk jau žinot,kas do diegas.Ats:mes esam vaikus ginanti institucija,turim jam suteikt šansą.Bet,sakau,jis jau ne vieną šansą turėjo.Ats:bet gal jam netiko globėjai,gal su šita viskas bus gerai
Sakau,bijau prisišnekėt,katras ten vaikas.Nes vienas trenkė globėjai į veidą ir akinių stiklai sulindo į akis.Berods,liko tik viena akis su daliniu regėjimu.Kitas gi pavogė globėjos viso gyvenimo santaupas ir tą moteriškę ištiko inarktas,ko pasėkoje-neįgalumas...
Taigi bent trys vaikai galėjo džiaugtis šeimos saugumu,įgyt mokslo,kažko pasiekt gyvenime.Bet jiems to šansoniekas nesuteikė,nes buvo ramūs ir geri...
Atsakyti
Būtent kad visi vaikosi minutinės naudos ir neatsižvelgia nei į vaiko interesus nei į nieką. Jei atėjo globėjas- reiškia jam vaikas visiškai nerūpi- jam tik pašalpa. (***** kaip norėčiau kad nors kartą nors vieną kartelį kas nors parodytų bent vieną globėją pralobusį iš pašalpos) tiek daug apie tai kalba- tegu parodo. Kas ėmė ir pralobo iš 6240 litų permetus.
O ta socė kuri užduoda tokius klausimus tai ji iš viso be kompetencijos. Kaip ji gali nepasakyti apie vaiko priklausomybines ligas? Kokie šansai?apie ką kalba? Melas- tai koks čia šansas. Vienodi šansai yra tada kai apie visus sakai tiesą- ką pasirinko tą.
Atsakyti
Konferencija apie globa ir ivaikinima. Cia visa info:

https://mail.yandex....mp;filetype=doc

ir toms, kas turi vaikus bet neturi sitos knygos "Mano knyga" (albumelis, kur galima irasyti vaiko gimimo istorija, jo kilme ir jo gyvenima mazdaug iki 7 metu). Kas neturi is Vilniaus atiduodu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 24 sausio 2012 - 12:57
laba diena mergaičiukės, turiu klausima toms kurios jau rinko dokumentus įvaikinimui, kaip ten su vaiko sveikatos pažyma kokia forma ? nes tos pažymos ten juk turi numerelius , viena pažyma mes jau 27a nešėm i Preida, tai ar čia ta pati tiktų ar reikia dar kokios kitokios ale formops?
Atsakyti
ramushka, 27A pazyma ir reikalinga, kitos tikrai nereikia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2012 01 31, 13:10)
ramushka, 27A pazyma ir reikalinga, kitos tikrai nereikia wink.gif

4u.gif aciukas...nulekem i vtat ir viska susiziurejom ko reikia ...jo viska jie ten patys sako issitrauksime, apie seimos sudeti o geriausia apie teistuma....sako va matom kad avarija turejote doh.gif va je tam ivykiui senai senaties terminas turetu buti pamanyk bakstelejau biski sena golfa.....jo teisme turbut i tai atsizvelks lotuliukas.gif sakys mamyte lakstote kaip patrakele...o tai juk buvo toks bakst ir viskas... lotuliukas.gif
Atsakyti