Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo III

QUOTE(biski tinginiuke @ 2012 06 21, 08:18)
Oooo, pagaliau! Nu super super  drinks_cheers.gif Be reikalo čia ant tų seimūnų pavariau prieš tai, kažką visgi padaro gero ir jie  blush2.gif

4u.gif kaip suprantu įsigalios tik kazkada rudeni. idomu kada ? ir galios tik po to įsigaliojimo ivaikinusiems , ar visiems nuo priėimo dienos ? kaip ir daugumoje - daug neiškumų ? ot,idomu.
Atsakyti
Atgaline data įstatymai paprastai negalioja
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 06 25, 17:38)
Atgaline data įstatymai paprastai negalioja

4u.gif tiek ir aš suprantu.
tai išeina jei įvaikinimas bus liepa ar rugpjutį, o įstatymas tas įsigalioja rugsėjy- mums atostogų adaptacijai - nematyt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandra @ 2012 06 25, 18:03)
4u.gif  tiek  ir aš suprantu.
tai išeina jei įvaikinimas bus  liepa ar rugpjutį, o įstatymas tas įsigalioja rugsėjy- mums atostogų adaptacijai - nematyt  schmoll.gif

taip išeina...įvaikinimas įsigalioja po mėnesio nuoteismo, tai gal...tarkitės dėl teimo termino ir įsigaliojimo termino...jei tik tiek laike prasilenkia...
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 06 25, 19:10)
taip išeina...įvaikinimas įsigalioja po mėnesio nuoteismo, tai gal...tarkitės dėl teimo termino ir įsigaliojimo termino...jei tik tiek laike prasilenkia...

4u.gif skaičiau kažkur čia, kad yra CPK 496 (? berods) str.kad įtėviai gali prašyt Teismo,kad sprendimas įsigaliotų nedelsiant, t.y. sekančią dieną. žadu tuom pasinaudot, bandysiu, kad būtų laiko iki rugpjūčio vidurio susitvarkyt gimimo liudijimui (dėl darželio) ir visoms med. patikroms jau nauja pavarde.
tai jei bus lemta ,kad mus aplenks šis įstatymas ,- tebunie, bet gaila. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandra @ 2012 06 25, 18:26)
4u.gif skaičiau kažkur čia, kad  yra CPK 496 (? berods) str.kad  įtėviai gali prašyt Teismo,kad  sprendimas įsigaliotų nedelsiant, t.y. sekančią dieną.   žadu tuom pasinaudot, bandysiu, kad būtų laiko iki rugpjūčio vidurio susitvarkyt gimimo liudijimui (dėl darželio) ir visoms med. patikroms jau nauja pavarde.
tai jei bus lemta ,kad mus aplenks šis įstatymas ,- tebunie, bet gaila.  g.gif

Nežinau, kas geriau tvarkingi dokumentai darželiui, ar atostogos įvaikinimo. Mūsų dokumentai darželiui buvo klaikūs (laikina viešėjimo teisė), bet problemų jokių neiškilo- jos buvo išspręstos sėkmingai. Rinkčiausi atostogas. Jų taip trūko, sutaupytų nepakako...
...kiekviena situacija skirtinga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 25 birželio 2012 - 18:58
QUOTE(Sunute @ 2012 06 25, 19:57)
Nežinau, kas geriau tvarkingi dokumentai darželiui, ar atostogos įvaikinimo. Mūsų dokumentai darželiui buvo klaikūs (laikina viešėjimo teisė), bet problemų jokių neiškilo- jos buvo išspręstos sėkmingai. Rinkčiausi atostogas. Jų taip trūko, sutaupytų nepakako...
...kiekviena situacija skirtinga...

taip, aišku.
Mums dabar daržely palikta vieta, o apie rugpjūčio mėn sudarinės sąrašus ir tieks švietimui tvirtinti. norėjau ,kad dukriukas eitų kartu su mano biosūnumi kartu (jie skiriasi 7 mėn.)
nenorėjau nešti jos dabartinio metriko, nes po teismo atneščiau su nauja pavarde, mano , ta prasme. bet ,aišku, koks čia skirtumas, visvien visi žinos,kad ji įvaikinta. gi "kaime" gyvenam, kur visi giminės ir artimieji (beveik).
Atsakyti
QUOTE(vilmandra @ 2012 06 25, 19:26)
4u.gif skaičiau kažkur čia, kad  yra CPK 496 (? berods) str.kad  įtėviai gali prašyt Teismo,kad  sprendimas įsigaliotų nedelsiant, t.y. sekančią dieną.  žadu tuom pasinaudot, bandysiu, kad būtų laiko iki rugpjūčio vidurio susitvarkyt gimimo liudijimui (dėl darželio) ir visoms med. patikroms jau nauja pavarde.
tai jei bus lemta ,kad mus aplenks šis įstatymas ,- tebunie, bet gaila.  g.gif

Vilmandra, nepainiokite globos nustatymo su įvaikinimu. Nustatant nuolatinę globą galioja šis CPK straipsnis, o įvaikinimo atveju sprendimo įsigaliojimui skiriama 30 d., vaikinantis užsienio piliečiams, berods, 40. Greičiau Jums niekas nepavyks ir to 30 d. termino įsigaliojimui nei sutrumpinsite nei prailginsite. Tik kantrybės...
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 06 26, 10:28)
Vilmandra, nepainiokite globos nustatymo su įvaikinimu. Nustatant nuolatinę globą galioja šis CPK straipsnis, o įvaikinimo atveju sprendimo įsigaliojimui skiriama 30 d., vaikinantis užsienio piliečiams, berods, 40. Greičiau Jums niekas nepavyks ir to 30 d. termino įsigaliojimui nei sutrumpinsite nei prailginsite. Tik kantrybės...

O aš jau kaip apsidžiaugus buvau... verysad.gif Pasidalinkit patirtim - nuo vaiko pasiūlymo ir apsisprendimo vaiką pasiimti iki teismo sprendimo įsigaliojimo, kiek viskas užtruko ir kaip su tuo vaikiuku buvo? Ar pasiėmėt iškart namo svečio teisėm, kaip tvarkėtės su darbu dirbančios (man tai ypač aktualu, nes aš kol kas darbui dar nesu pasakius apie savo planus, žadu pasakyt, kai jau pasiūlys vaikiuką ir tikiuos neišlėkt iš darbo už nesakymą anksčiau) doh.gif gal turėjot, kas prižiūrės vaikutį, kol negalėjot pačios? Aš šiai dienai turiu 24 d. atostogų, kurių, kaip suprantu, man tikrai neužteks, kad pasirinktą vaikutį iškart galėčiau vežtis namo verysad.gif Ar čia reiks imt nemokamų atostogų ar kokį biesą galvot, neįsivaizduoju...
Beje, ruošiuos iš anksto - gal kas galit į rimagera@gmail.com atsiųsti prašymą teismui?
Atsakyti
QUOTE(biski tinginiuke @ 2012 06 26, 09:30)
O aš jau kaip apsidžiaugus buvau...  verysad.gif  Pasidalinkit patirtim - nuo vaiko pasiūlymo ir apsisprendimo vaiką pasiimti iki teismo sprendimo įsigaliojimo, kiek viskas užtruko ir kaip su tuo vaikiuku buvo? Ar pasiėmėt iškart namo svečio teisėm, kaip tvarkėtės su darbu dirbančios (man tai ypač aktualu, nes aš kol kas darbui dar nesu pasakius apie savo planus, žadu pasakyt, kai jau pasiūlys vaikiuką ir tikiuos neišlėkt iš darbo už nesakymą anksčiau)  doh.gif  gal turėjot, kas prižiūrės vaikutį, kol negalėjot pačios? Aš šiai dienai turiu 24 d. atostogų, kurių, kaip suprantu, man tikrai neužteks, kad pasirinktą vaikutį iškart galėčiau vežtis namo  verysad.gif Ar čia reiks imt nemokamų atostogų ar kokį biesą galvot, neįsivaizduoju...
Beje, ruošiuos iš anksto - gal kas galit į rimagera@gmail.com atsiųsti prašymą teismui?

yra skirtingi globos namai ir skirtinga jų politika. Tarkime man leido vežtis svečių teisėmis vasarai, po to pasitikslino - ar negrąžinsiu rudenį, kol įvyks teismas, nes lova ir vieta darželyje reikalinga kitam vaikui.
Valdžia nežinojo iki tol, kol neišėjau mėnesiui nemokamų atostogų.
bet pas mus valdžia, žinoma, tolerantiška šeimos reikalams biggrin.gif supranta. vienok moterys ir valdžioje biggrin.gif
Jei nesiveši vaiko svečio teisėmis, prašyk kad įsigaliotų teismo sprendimas greičiau ir tam laikui, žiūrėk ir užteks tavo atostogų, o tada ir jau teisėtos trijų mėnesių ateis, nes kaip suprantu, dar net negavot pasiūlymų? 4u.gif
Atsakyti
iš tiesų daug kas priklauso nuo vaikų namų politikos. Po įrašymo į eilę mums du vaikus pasiūlė po savaitės. Visą vasarą vežiojome savaitgaliams svečių teisėms. Mano Pride kolegų buvo kiek kitokia patirtis, neleido vaikų, tai grūdosi iš Vilniaus į Klaipėdą kas savaitgalį ar į Šiaulius, mums buvo kiek arčiau. Dabar žvelgiant atgal net nežinau ar vežtume vaikus svečiuotis savaitgaliams, sunkus psichologinis krūvis tiek vaikams tiek mums. o Jūsų 24 d. neužteks vien tam, kad sulaukti kada įsigalios teismo sprendimas dėl įvaikinimo.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 06 26, 11:35)
yra skirtingi globos namai ir skirtinga jų politika. Tarkime man leido vežtis svečių teisėmis vasarai, po to pasitikslino - ar negrąžinsiu rudenį, kol įvyks teismas, nes lova ir vieta darželyje reikalinga kitam vaikui.
Valdžia nežinojo iki tol, kol neišėjau mėnesiui nemokamų atostogų.
bet pas mus valdžia, žinoma, tolerantiška  šeimos reikalams biggrin.gif supranta. vienok moterys ir valdžioje biggrin.gif
Jei nesiveši vaiko svečio teisėmis, prašyk kad įsigaliotų teismo sprendimas greičiau ir tam laikui, žiūrėk ir užteks tavo atostogų, o tada ir jau teisėtos trijų mėnesių ateis, nes kaip suprantu, dar net negavot pasiūlymų?  4u.gif

Nea, nesulaukėm dar pasiūlymų, pastrigom, nors jau esam eilėj netoli ir tas laukimas jau pradėjo eiti per nervus. Norim mergytės iki 1 m. 6 mėn., o iš VTAT'o sulaukiu tik "pakentėkit, palaukit", nu aišku, ką jie daugiau gali pasakyt...
Atsakyti