Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo III

Nea smile.gif Bet perku kaip ant minimum 6m. Rizikingu dalyku (batu, kojiniu ir t.t.) neperku dar smile.gif Timpos gerai tuo, kad tamposi biggrin.gif
Atsakyti
nepirk. išeis iš mados, kol užaugs iki 6 metų. tampytis tai tamposi, bet yra skirtingų pločių, veržia arba slenka nuo užpakalio. arba per trumpas liemuo, tada įsiręžia į užpakaliuką.
Atsakyti
Tikrai nezinojau, kad buna skirtingu plociu, jos tokios kaip pedkelnes, pasirode, lyg normaliai,pardaveja man pries akis tik liemeni patampe, pagalvojau "cia ir man butu geros...." Bet jei kas su patirtimi galetu pakonsultuoti, kokiais pirkimais apsiriboti, mielai prasom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikimauz @ 2013 02 15, 21:15)
Pradejau pirkti daiktus. Pries daug metu galvojau, kad daugiau niekados gyvenime spintoje neturesiu ryskiai roziniu timpu.

labuka,
kaip sujuokinot. mirksiukas.gif kai augino mano 3 bernai, su seile žiūrėdavau į mergaites , bet tie rožiniai kaspinai, kambariai, barbės,- man atrodė taip neskoninga. galvojau nu jau aš mergytę auginčiau kitaip , stilingą, žaistų su Onutėm ir su medinėm kaladėlėm biggrin.gif nu man taip atrodė...
spėkit, spinta lūžta nuo ružavų suknyčių, o kur dar tu-tu, kurie man visad atrodė tokia beskonybė lotuliukas.gif jų irgi turi jau kokius šešis.
viskas keičiasi , svajonės ir realybė,kaip diena ir naktis...smile.gif labai suprantu tą ružavą mergyčių maniją. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikimauz @ 2013 02 16, 10:46)
Tikrai nezinojau, kad buna skirtingu plociu, jos tokios kaip pedkelnes, pasirode, lyg normaliai,pardaveja man pries akis tik liemeni patampe, pagalvojau "cia ir man butu geros...." Bet jei kas su patirtimi galetu pakonsultuoti, kokiais pirkimais apsiriboti, mielai prasom smile.gif

Geriausia ką gali padaryti dabar, kol lauki pasiūlymo (tas etapas, gerai pamenu?) - palepinti save (nes ilgai neteks tongue.gif ) ir atidėti sumas vaiko poreikiams ir pirmiems apipirkimams.
Papildyta:
p.s. mano ir vaiko skoniai pakankamai skiriasi. nupirksiu ne jos skoniui - nesirengs biggrin.gif
Atsakyti
Karusia, as mokymu etape, kol kas viskas vyksta sklandziai:) Pirkimas/planavimas man gaunasi kaip ir saves lepinimas, tokia savotiska terapija:) Vakar vaiksciojau po zaislu parduotuves, ieskojau mediniu kaladeliu (Vilimandra, as dar nepasidaviau, heheh). Del zaislu mano poziuris sutampa su "Simplicity Parenting" poziuriu, bet turiu sarasa reikalingiausiu prekiu, kurias po truputi bandau rankiotis, ieskau geriausiu kainu, siunciuosi ir t.t. Kai jau zinosiu varda, bijau, kad gyvensiu prie GN vartu ir daiktu pirkimai nerupes smile.gif
Atsakyti
kai jau žinosi vardą ir miestą, į kurį važinėsi - turėsi malonų laisvalaikio praleidimą vakarais - maršą per parduotuves, tuo tarpu pirkti iš anksto, nežinant kam - labai rizikinga (pinigų nesutaupysi) . Su kolegėmis auginame keturias 7-9 metų mergaites. Panašus amžius, ar ne? Ūgio ir svorio skirtumai : dvi devynmetės - 145 (40kg) ir 125 (apie 25), aštuonmetė 135 (23 kg) ir septynmetė 130 ( ~40 kg. ). Pastarajai mama drabužėlius perka, ir prieš grąžindama pardavėjams - mums pasiūlo. Daug kas tinka,,,,
Papildyta:
beje - viena devynmetė - jau paaugliško stiliaus, manoji - visiškai ružava fyfa.
Atsakyti
Karusia,2013 02 16, 14:27]

p.s. mano ir vaiko skoniai pakankamai skiriasi. nupirksiu ne jos skoniui - nesirengs biggrin.gif
[/quote]

jie iš ten ateina be jokio skonio. kokį skoni gali tūrėt kūdikis, arba mano atveju mergytė, kuri nėra devėjus suknutės ???
skonį formuojame mes, o paauglystėje ji man parodys ,- teisingu keliu ėjau ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandra @ 2013 02 17, 16:57)
jie iš ten ateina be jokio skonio. kokį skoni gali tūrėt  kūdikis, arba mano atveju mergytė, kuri nėra  dėvėjus suknutės ???
skonį formuojame  mes, o paauglystėje  ji man parodys ,- teisingu keliu ėjau ar ne  biggrin.gif
drinks_cheers.gif

Atsakyti
Va va skonį ir stilių smile.gif . Pamenu savo vaikystės laikus ir skonio skiepijimą. Jua kaip man buvo gražu tos suknelės trecetatinės, pūstos visokios. Ir man nepirkdavo smile.gif teta siuvėja buvo, Šiauliuose. Pusė Šiaulių ją žinojo. Labai gerai siuvo, ir tie modeliukai visokie įdomūs buvo. Bet man labai reikėjo tų ružavų pūstų trecetatų. Ir dar krempleninių kelnių.
O dabar tai man yra gražūs ir ružavi rūbeliai, ir kaip kokie blizgantys. Bet barbiniai man kaip buvo baisūs taip ir liko. Kaip lygiai taip pat baisūs man yra visokie tamsių spalvų rūbai mažiems vaikiukams. Juodi, rudi, tamsi chaki spalva. Ir eina tokie grynas depresijos įsikūnijimas. Man daug gražiau , linksmiau ir vaikiškiau atrodo turginis meškukas ant vaiko rūbo, nei ant kokio juodo džemperiuko kos užrašas GAP, adidas ir kažkas panašaus. O kad ir ant ružavo ir balto. Man neatrodo nei džiuginančiai, nei vaikiškai. Kažkoks priverstinis vaikystės atėmimas, ir vaiko sąskaita savo piniginių galimybių ir kompleksų demonstarvimas.
Papildyta:

Dėl pirkimo, tai yra ką pirkti jei labai norisi. Galima pirkti patalynę, galima pirkti baldelius, galima nupirkti indus , kurie bus vaiko. Tiesiog. Įrenginėti kambarį. Tai yra labai svarbu. Rūbai, jei tai ne apatiniai, geriau su vaiku pirkti. Žaislus irgi su vaiku. Arba vaikui. Mano Zylutė pvz. labai mėgsta žaisliukus tokius, kad garsiai barškėtų, kad muzikytė grotų. Visokie medžiaginiai jai nepatinka, visai nepatiko ir lavinimo kilimėlis, ir vibrogultukas. Vat nepatiko ir tiek. Jei rūbams ir neturi, tai žaislams tikrai turi savo skonį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandra @ 2013 02 17, 16:57)
jie iš ten ateina be jokio skonio. kokį skoni gali tūrėt  kūdikis, arba mano atveju mergytė, kuri nėra  devėjus suknutės ???
skonį formuojame  mes, o paauglystėje  ji man parodys ,- teisingu keliu ėjau ar ne  biggrin.gif

maniškę matydavau ir su sijonukais. Bet; pirmus dvejus metus savo noru kelnių neužsimovė. nebent šiltintas, kad išeitų į kiemą. jei darželio auklėtoja nenužiūrėdavo (o popietinė nežiūrėdavo) - raudavo į kiemą sijonu segėdama. Tik po dviejų metų, kai nučiuožė pliku užpakaliu ant įkaitusios čiuožynės - suprato, kad kelnės ar bridžai į kiemą patogiau.
Atsakyti
dėl pirkimo, tai irgi nesiūlyčiau laidyti pinigus drabužiams. Bent jau mums buvo taip, kad kai atsirado vaikai, tai iš visų pusių buvo siūloma ir atiduodama ne tik drabužiai, bet ir knygos, žaislai, vežimai, dviračiai ir t.t. Mes tik įrengėme kambarį, supirkom baldus, patalynes ir t.t. Dabar daryčiau lygiai taip pat. O šiaip Karusia gerai pastebėjo, kad dabar geriausia skirti laiko sau, nes po to klausimas kada bebus tokia galimybė...jau 1,5 metų vaikai visur drauge, išskyrus darbą. Gal tik keletą kartų buvo likę nakvoti pas senelius. Kadangi buvo maži, tai nesinorėjo užkrauti jiems rūpesčio, nes ir naktimis keltis reikėjo ir pan. Dabar palikčiau gal dažniau, bet esame toli. Mums tai dar kas su vaikų atsiradimu pasikeitė, tai kelionės, kadangi dabar renkamės kelionės adaptuotas vaikams biggrin.gif kol kas su jais dar nepakeliausi rimtai, reikia tokio labiau pasyvaus, plius dar ir kiekviena išvyka papildomas stresas, nes turi pagalvoti ne tik apie save, bet dar apie du kleckus.
Atsakyti