QUOTE (smike @ 2004 06 25, 12:08) |
O man skaniausia braskes siaip valgyti! Kam is ju dar ka nors daryti? Ir siaip visus vaisius ir uogas valgau grynus, tik kartais jogurtu uzpilu, kai jau "prekine" isvaizda praranda. |
Man irgi patinka braskes siaip valgyti vienas, su cukrumi, be jokiu kitu priedu, juk tada ir jauciasi, kad BRASKES valgai Net sirdi skauda, kai matau, kad draugas is ju visokias metamorfozes daro
O as jus dabar pasiurpinsiu.
Na bent jau mano brangiausias negali ziureti kaip as tai valgau.
O man tai SUPer
Braskes piaustytos+pienas+balta duona gabaleliais i viena indeli sumaisom ir valgom.
Man tai labai
Kai kas vietoj duonos deda batona ir cukraus
Na bent jau mano brangiausias negali ziureti kaip as tai valgau.
O man tai SUPer
Braskes piaustytos+pienas+balta duona gabaleliais i viena indeli sumaisom ir valgom.
Man tai labai
Kai kas vietoj duonos deda batona ir cukraus
Kazkur radau toki recepta, kad braskes pabarsto maltais juodaisiais pipirais, nes astrumas paryskina braskiu salduma! Va cia tai man atrodo siurpu!
QUOTE (smike @ 2004 06 25, 17:16) |
Kazkur radau toki recepta, kad braskes pabarsto maltais juodaisiais pipirais, nes astrumas paryskina braskiu salduma! Va cia tai man atrodo siurpu! |
o aš tai perskaičiau ir išbandžiau ...vis tas smalsumas... labai jqau savotiškas skonis...
sugalvojau kad reikia ziemai braskiu kompoto pasidaryti. Ar toks dalykas daromas? kaip??? visiskai nedarius, neisivaizduoju
Papasakosiu taip pat kaip ir apie uogiene.
Braskes nuplauti, imti tik sveikas uogas, geriau kietesnes.
Uzvirinti vandeni, supilti cukru. Litrui vandens iki 1 stiklines cukraus, priklausomai nuo norimo saldumo, bet jei per mazai idesi gali issauti. Pavirti 2 min.
I svariai isplautus ir iskaitintus stiklainius sudeti uogas. Jei desi i trilitrini tai mazdaug puse stiklainio uogu, uzpilti uogas karstu sirupu, uzdengti dangteliu ir uzsukti. Jei pilsi i litrini stiklaini uogu galima deti kiek maziau. Nors cia skonio reikalas. Kuo daugiau uogu tuo braskingesnis kompotas.
Skanaus.
Braskes nuplauti, imti tik sveikas uogas, geriau kietesnes.
Uzvirinti vandeni, supilti cukru. Litrui vandens iki 1 stiklines cukraus, priklausomai nuo norimo saldumo, bet jei per mazai idesi gali issauti. Pavirti 2 min.
I svariai isplautus ir iskaitintus stiklainius sudeti uogas. Jei desi i trilitrini tai mazdaug puse stiklainio uogu, uzpilti uogas karstu sirupu, uzdengti dangteliu ir uzsukti. Jei pilsi i litrini stiklaini uogu galima deti kiek maziau. Nors cia skonio reikalas. Kuo daugiau uogu tuo braskingesnis kompotas.
Skanaus.
O kaip desifekuoti ar ką ten daryti stiklainiams? Ar tiesiog išplauni ir vsio?
QUOTE (Lona @ 2004 07 02, 18:24) |
O kaip desifekuoti ar ką ten daryti stiklainiams? Ar tiesiog išplauni ir vsio? |
Tiesiog isplaunu ir viskas.Dangtelius nuvalau spiritu.
Tik grybus konservuodama, stiklainius perpilu verdanciu vandeniu(vidu,aisku).
Visada viskas puikiai laikesi -jokiais stiklainiu kaitinimais niekada neuzsiminejau.
Sekmes jaunosioms seimininkems!
Vyšnių kompotas analogiškai darosi?
Visi kompotai taip pat verdami, tik as neparasiau, kad dar gerai butu pirma karta uzpylus palaikyti 10 min., paskui nupilti sirupa , dar larta uzvirinti ir vel uzpilti, tada uzsukti.
Labai skanu maisytu uogu kompotai. Arba vaisiu asorti.
Labai skanu maisytu uogu kompotai. Arba vaisiu asorti.
Gal galėtumėte rekomenduoti kokių paprastų, bet skanų patiekalų iš braškių, nes parsivežiau nemažai, o visų suvalgyti nevaliosim - suges geras daiktas Pvz., kokį braškinį tortą, niam, niam- kaip norėčiau
Aš tai darau braškes su žele
Braškes nuplaunu,nuskabau lapelius,sudedu i dubenį,pasidarau braškinį želė(galima ir nebraškinį) iš pakelių,pravesinu,ir supilu ant braškių,viską išmai.au ir į šaldytuvą,kad sustingtų
Mums labai skanu,ypač vasarą
Braškes nuplaunu,nuskabau lapelius,sudedu i dubenį,pasidarau braškinį želė(galima ir nebraškinį) iš pakelių,pravesinu,ir supilu ant braškių,viską išmai.au ir į šaldytuvą,kad sustingtų
Mums labai skanu,ypač vasarą