
siulau daryti braškių tortą
Reikia braškių, litras grietines vanilinio cukraus, cukraus, citrinos, želatino.
Darbas:
Gamybos procesą pradedu užpildama puse stiklinės pravėsusio virinto vandens porą šaukštū želatinos. Ją reikia bent pusvalandį pabrinkinti. Paskui nuplaunu ir nuvalau braškes.Po to indelyje su vandeniu kaitinu puodelį su išbrinkusia želatina. Kai vanduo "vonelėje" užvirs, reikia maišyti želatiną kol ji galutinai ištirps. Kol želatina šyla, į aukštasienį indą supilu grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sulčių biški ir truputį paplaku mikseriu. Kai cukrus išmaišomas, plakdama pilu ištirpusią želatiną. Ir gerai išmaišau. Braškes, gražios, švarios, sudedu į formą, forma gali būti kokia tik norite, aš net dariau salotineje, ir užpylu jas grietinė. O tada į šaldytuvą, ir laukiam kol sustings. Kad iš formos išimti, galima formą tiesiog idėti trumpam į šilta vandenį ir grait apverčiam. Papuošti galima plaktą grietinele ir braškem. Aš asmeniškai, nemegstu kai per daug saldų, tai tiesiog išspaudžiu daugiau citrinos sulčių.. Dar dariau sluoksniai su kuršienų vyniotinių. Gavosi kaip tortas . Į firmos dugna sudedi vyniotionio gabaliukus, supyli mase, į šaldytuvą, kai sustings vel vyniotinį ir vel masė Vsio... Galima dar puošti metų lapeliais...