Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Aš jau rašiau kažkokioje temoje šį recettą atrodo g.gif
siulau daryti braškių tortą
Reikia braškių, litras grietines vanilinio cukraus, cukraus, citrinos, želatino.
Darbas:
Gamybos procesą pradedu užpildama puse stiklinės pravėsusio virinto vandens porą šaukštū želatinos. Ją reikia bent pusvalandį pabrinkinti. Paskui nuplaunu ir nuvalau braškes.Po to indelyje su vandeniu kaitinu puodelį su išbrinkusia želatina. Kai vanduo "vonelėje" užvirs, reikia maišyti želatiną kol ji galutinai ištirps. Kol želatina šyla, į aukštasienį indą supilu grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sulčių biški ir truputį paplaku mikseriu. Kai cukrus išmaišomas, plakdama pilu ištirpusią želatiną. Ir gerai išmaišau. Braškes, gražios, švarios, sudedu į formą, forma gali būti kokia tik norite, aš net dariau salotineje, ir užpylu jas grietinė. O tada į šaldytuvą, ir laukiam kol sustings. Kad iš formos išimti, galima formą tiesiog idėti trumpam į šilta vandenį ir grait apverčiam. Papuošti galima plaktą grietinele ir braškem. Aš asmeniškai, nemegstu kai per daug saldų, tai tiesiog išspaudžiu daugiau citrinos sulčių.. Dar dariau sluoksniai su kuršienų vyniotinių. Gavosi kaip tortas . Į firmos dugna sudedi vyniotionio gabaliukus, supyli mase, į šaldytuvą, kai sustings vel vyniotinį ir vel masė Vsio... Galima dar puošti metų lapeliais...
Atsakyti
Elena... grazus vardas wub.gif laugh.gif

mano teta is braskiu daro labai skanu deserta
tik nezinau dozaciju, bet reikia zhelatinos, pieno, cukraus, braskiu ir tu paprastu sausainiu kur pakeliuose smile.gif niam buna rolleyes.gif
bliuda apacia iskloji sausainiais, uzmeti braskiu ir uzpili pienu su isbrinkinta zelatina bei trupuciu cukraus thumbup.gif
Atsakyti
doh.gif Eilinį kartą temos neradau - ačiū, kas sutvarkė wink.gif
Daryt žadu braškes su pieno žele ir sausainiais rolleyes.gif
Atsakyti
braškės, konservuotų persikų indelis, pusė stiklinės vandens, vanilinių ledų.Braškes ir persikus susmulkinti pjaustykle, po to įpilti persikų sirupo, truputį vandens, įdėti ledus ir viską gerai išplakti.labai skanus kokteilis.
Atsakyti
Mes dar kartais darom tokį desertuką. Avižinius dribsius pakepinam su cukrumi ir sviestu, kol cukrus karamelizuojasi, ant pravėsusių dribsnių dedam supjaustytas arba sveikas braškes arba avietes ir užpilam grietinėlės (neplaktos). Skanumėlis.
Atsakyti
QUOTE (ulaa @ 2004 06 23, 11:03)
As tai darau saldoka pieno zele ir pridedu kuo daugiau braskiu,supilu i forma su skyle per viduri,kai sustingsta isverciu i lekste.Patikekit mano semyna ja sudoroja akimirksniu laugh.gif

kaip daryti pieno zele? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 07 24, 17:31)
kaip daryti pieno zele? wink.gif

geriausia nusipirkti. Yra tokia Valdorfo firmos grietinėlės želė.Daryti reikia taip kaip parašyta, tik vandens pilti ne 0,5, o maždaug 0.3 l
Atsakyti
100 g pieno, 20 g cukraus, 5 g zelatinos, vaniles

Uzvirinti piena, prideti cukraus, vaniles ir pravesinus supilti nedideliame vandens kiekyje ishtirpinta zelatina. Atshaldyti.

Galima pieno ir nevirinti,jei nepatinka virinto skonis. Tiesiog shiek tiek pashildyti, kad cukrus idetas ishtirptu.
Atsakyti
Ryšulėliai su braškėmis

Tešlai:
500g miltų, 1/4 l pieno, 40-50 g. mielių, 80 g. cukraus, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, šiek tiek miltų tešlai kočioti.
Įdarui: braškės.
Tešlos paruošimas: mieles ištrinkite su 1 arbat. š. cukraus, 2 valg, šaukštais miltų ir šiltu pienu.Viršų šiek tiek pabarstykite miltais, uždenkite rankšluostėliu ir laikykite apie 15-20 min. šiltai, kad iškiltų.Iškilęs bus tada, kai miltų sluoksnelis sutrūkinėjęs.Toliau likusių miltų kauburėlyje padarykite duobutę ir supylę iškilusią masę užberkite truputį miltų.tada sudėkite likusius produktus.Tešlą, spaudžiant delnais, gerai išminkykite ir padėkite šiltai.Tešla turi iškilti dvigubai.Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite, padaužykite, kad iš tešlos išeitų oras.Tada gerai iškočiokite ant pabarstytos miltais virtuvinės lentos.Supjaustykite kvadratėliais (maždaug 10 cm. kraštinėmis).Į tešlos kvadratą dėkite 1-2 uogas.Kraštus patpkite plaktu kiaušiniu ir suspauskyte , sudarydami ryšulėlius.Virkite 180 laipsnių įkaitintuose riebaluose, kol kepinėliai įgaus gražią aukso spalvą.galite apibarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
Labai thumbup.gif derinasi braškės, plakta grietinėlė ir rožiniai zefyrai. Kiekiai pagal kiekvieno skonį. Mes dar prieš valgymą į šaldymo kamerą įmetam pusvalandžiui, labai gaivu wub.gif Siūlau paragauti wink.gif
Atsakyti
O as ziemai jau prisisaldziau trintu braskiu su cukrum, pilnas saldiklis prigrustas, vos pora gabaliuku mesos betilpo doh.gif bet uz tai ziema kaip skanu bus tongue.gif
Atsakyti
Kadangi ir vėl prasidėjo braškių sezonas, tai keliu temą į viršų smile.gif
Mano vaikas labai mėgsta visokius tortus, pyragus su braškėm. Tai šiandien dariau tokį:

Biskvitas:
2 kiaušiniai
80 g cukraus
1 pak, vanilinio cukraus
40 g krakmolo
40 g miltų
1/2 nubraukto arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Pertepimas:
125 ml pieno
15 g krakmolo
1,5 šaukšto cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
150 g jogurto
braškių
250 ml grietinėlės
kakavos miltelių (pabarstymui)

Biskvitui baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakdama baltymus dar įpilu 2 šaukštus šalto vandens. Suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Atsargiai įmaišyti trynius, persijotą krakmolo, miltų ir kepimo miltelių mišinį. Skardą ištepti sviestu arba iškloti sviestiniu popierium. Jei darau "tortą", tai imu apvalią skardą, jei darau pyragą, tada stačiakampę. Supilti ir išlyginti tešlą. Kepti 12 -15 min 200 - 225 C.
Iškepusį biskvitą išimu iš skardos ir dedu ant rankšluosčio. Kai ataušta, padalinu į dvi dalis (horizontaliai), t.y. padarau du blynus.
Kremui pieną išplakti su krakmolu, cukrumi, druska, dėti tarkuotą citrinos žievelę ir trynį. Mišinį kaitinu kol užverda ir dar truputį pakaitinu. Reikia visą laiką maišyti. Kartais kai tingiu terliotis, tai kremą darau iš pakelių, kur pudingui.
Baltymą išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į karštą kremą. Supilti jogurtą ir ataušinti.
Braškes perpjaunu pusiau (išilgai). Ant biskvito dedu kremą, tada braškes, vėl biskvitas, kremas, braškės. Prieš tai biskvitą galima sulaistyti, kad nebūtų sausas.
Ant viršaus dedu plaktą grietinėlę su trupučiu cukraus ir citrinos sultim ir apibarstau kakava (tik truputėlį). Kažkiek palaikyti šaldytuve ir skanaus mirksiukas.gif

Galima naudoti ir kitokias uogas, nebūtinai braškes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insomnia: 19 birželio 2005 - 13:24