s dabar darau, bet nezinau ar bus skanu, parasysiu veliau:
taigi, radau toki receptuka:
450g braskiu, 1 indelis kondensuoto pieno (nesaldinto), 1 pokutis braskiu zele.
Padaryt zele. Tada ja jau bepradedancia stingt isplak miskeriu su kondensuotu ir uzpilt ant braskiu. Virsu puosti plakta grietinele...
tikiuos bus skanu
Darau tokį, tik be braškių. Labai skanu Tik imu indelį to sutirštinto pieno, želė pokelį ir dar vandens reikia apie 250 ml (gaunasi 1/2 pieno + 1/2 vandens)
QUOTE(maya @ 2004 06 24, 23:21)
braskes sokolade
Reikės išbandyti Nes sako, kad labai skanu
QUOTE(Zhuzi @ 2005 06 22, 13:25)
Kas moka gražiai pagaminti braškes šokolade? Pasidalinkit patirtim Nes sako, kad labai skanu
labai paprasta. reikia mažo gana gilaus indelio, jį įstatyti į kitą indą su karštu vandeniu, ir ištirpinti šokoladą. gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. tada po vieną mirkyti braškes (galą arbą puselę) ir stengtis padėti taip, kad nesiliestų šokoladuota dalimi su niekuo. Greičiausiai sustingsta šaldytuve.
Ačiū Bea! Viskas kas genialu yra labai paprasta.
Braškės
smulkinam ir tirpinam šokoladą
braškę įmirkyti į šokoladą
SKANAUS!!!!!
Braškės
smulkinam ir tirpinam šokoladą
braškę įmirkyti į šokoladą
SKANAUS!!!!!
Mano močiutė darydavo tokį pyragą su braškėmis, kurio apačia biskvitas, o ant viršaus daug braškių užpiltų žele. Šiek tiek įsivaizduoju kaip jį reikia daryti. Bet gal kas nors iš jūsų, mielos mamos, kepate tokį torčiuką (pyragą)? Taip norėčiau jį išsikepti, bet nemėgstu eksperimentuoti - norėtųsi viską daryti taip, kad gautųsi skanus pyragas, o ne koks nors nepavykęs blynas . Pasidalinkit savo patirtim.
1 litras jogurto,pakelis želė(jį ištirpinti stiklinėje karšto vandens)ir braškių.Viską išmaišyti ir padėt į šaldytuvą stingti-gaunasi lengvas desertas
QUOTE(Oktava @ 2005 06 22, 21:15)
Mano močiutė darydavo tokį pyragą su braškėmis, kurio apačia biskvitas, o ant viršaus daug braškių užpiltų žele. Šiek tiek įsivaizduoju kaip jį reikia daryti. Bet gal kas nors iš jūsų, mielos mamos, kepate tokį torčiuką (pyragą)? Taip norėčiau jį išsikepti, bet nemėgstu eksperimentuoti - norėtųsi viską daryti taip, kad gautųsi skanus pyragas, o ne koks nors nepavykęs blynas . Pasidalinkit savo patirtim.
Gali pasiulyti sita - 3 kiausiniai, stikline pieno, 300g cukraus pudros, 300g miltu, puse pokelio kepimo milteliu.Piena isplakti su kiausiniais, tada iplakti cukru, kol vientisa putota mase pasidarys, tada imaisyti persijotus (kad oro ieitu) ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus.Kepti istaukuotoje ir miltais ispudruotoje torto formoje vidutiniame karstyje.Tinka visiems vaisiniams tortams.
Kitas , ne biskvitinis, bet pas mus labiau paplites - 200g miltu, 1 saukstelis (be kaupo) kep.milteliu, 1 kiausinis nedidelis, 65g cukraus, 80g sviesto ar margarino, vanilinio cukraus pokelis, saukstas romo.Miltus sumaisyti su kep.milteliais, sudeti priedus, isminkyti, iskocioti, ideti isriebinton formon, subadyti su sakute, kad pusliu neprikiltu kepant. Ataususi apdelioti vaisiais ir uzpilti kuo nori.Cia Vokietijoj vartoja "Tortenguss" is krakmolo, kaip super tirsta kisieliu, ar kitoki, gatava is pokelio, tai cia nebemoku ko patart.Skanaus.
Ačiū, Amalia, kai tik grįšiu iš darbo, pirmiausia ką padarysiu tai išbandysiu tavo receptėlius. Jau nekantrauju.
Žinot, yra tokia receptų svetainė. Aš čia ieškau idėjų:
http://www.sintagma....ta/receptai.nsf
Pabandykit
http://www.sintagma....ta/receptai.nsf
Pabandykit