QUOTE(Oktava @ 2005 06 22, 21:15)
Mano močiutė darydavo tokį pyragą su braškėmis, kurio apačia biskvitas, o ant viršaus daug braškių užpiltų žele. Šiek tiek įsivaizduoju kaip jį reikia daryti. Bet gal kas nors iš jūsų, mielos mamos, kepate tokį torčiuką (pyragą)? Taip norėčiau jį išsikepti, bet nemėgstu eksperimentuoti - norėtųsi viską daryti taip, kad gautųsi skanus pyragas, o ne koks nors nepavykęs blynas

. Pasidalinkit savo patirtim.
Gali pasiulyti sita - 3 kiausiniai, stikline pieno, 300g cukraus pudros, 300g miltu, puse pokelio kepimo milteliu.Piena isplakti su kiausiniais, tada iplakti cukru, kol vientisa putota mase pasidarys, tada imaisyti persijotus (kad oro ieitu) ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus.Kepti istaukuotoje ir miltais ispudruotoje torto formoje vidutiniame karstyje.Tinka visiems vaisiniams tortams.
Kitas , ne biskvitinis, bet pas mus labiau paplites - 200g miltu, 1 saukstelis (be kaupo) kep.milteliu, 1 kiausinis nedidelis, 65g cukraus, 80g sviesto ar margarino, vanilinio cukraus pokelis, saukstas romo.Miltus sumaisyti su kep.milteliais, sudeti priedus, isminkyti, iskocioti, ideti isriebinton formon, subadyti su sakute, kad pusliu neprikiltu kepant. Ataususi apdelioti vaisiais ir uzpilti kuo nori.Cia Vokietijoj vartoja "Tortenguss" is krakmolo, kaip super tirsta kisieliu, ar kitoki, gatava is pokelio, tai cia nebemoku ko patart.Skanaus.